Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

oxygen3

Çaylak Detaycı
Üye
Sonax turuncu ile sechoda on yikama sonra af iron out kaporta baya kirmiziya caldi lastik ve jantlar af iron out ve bilberry sonra koch chemie sampua ile tek kova yikama ve final af finale.
Ekli dosyayı görüntüle 2847
Simdi dun araci yikadik pakladik. Arac acik otoparkta duruyor ancak sadece 1 gece sonraki manzara asagidaki gibi. Arabanin ustu sabah cig icinde sanki yagmur yagmis gibi heryeri su damlacigi. Diger arabalar kupkuru bizim araba yamyas. Nedendir bu ne yapmak lazim fikri olan?

20181109_115804.jpg 20181109_115845.jpg 20181109_115816.jpg 20181109_115826.jpg

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Herkese selam ,
Ne kadar sunroof kullanmasamda her mevsim geçişinde el atıyorum temizliğine, elimde boşken halledeyim dedim :utandim:

Sonax apc, fırça,bez ile temizliğini yaptım kızak ve mekaniğe çok fazla temas etmeden öncesi hali;

Temizlik sonrası ;

Kızak ve mekanizmayi Loctite multisprayle gerektiği kadar yağladım (antistatik özelliği mevcut bu spreyin )

Plastik akordiyon şeklindeki fitilleri Würth silikon spreyle tazeledim Sonax (gummiPfleger bu alana uygulanamıyor,fitil konumundan dolayı)

Daha sonra iç kısımı süpürüp kirli olmayan göğüs ve trimleri Sonax mat effect ile korumaya alıp , ahşap dekorlarda Zymöl Detail ile korumaya aldım ( fotoğraflarda belli olmasada parlaklığı gözle ayırt edilebiliyor )

Paspas ve kapı eşikleri için 3D vinil protectant uyguladım

Çok belli edemesemde before :utandim: ;

After ;

İç kısım finalimiz :sicak:

İç kısımda kokusunu sevdiğim Jelly Belly Bubble Gum ı değiştirip içeriden ayrıldık :öp:

Daha sonrasında zayıflayan korumamızı tazelemeye karar verdim ;

Ön yıkama VP Citrus Pre Wash ile yapıp 2 tur sonax turuncu şampuan ve biraz fairy karışımıyla geçtikten sonra, aracı kurulayıp 1:1 ipa ile tekrar sildim.

Elimde olan sample boy Dodo Juice Purple Haze ile tüm aracı waxladım ;
:sicak:

Dış kısım finallerini bırakayım :utandim::foto:

Biraz polisaj ihtiyacımız olsa da şuan bütçe ve vakit ayıramıyorum yeni lastik,jant,fren ekipmanları derken bizi bitirdi :para: yansımamız hala iyi sayılabilir ama :utandim:

Lastiklere AF Gloss davlumbazlara 3D vinil koruyucu yine (biraz bol bulunca) :yazik:

Vakit ayırıp okuyan, kotasına tacizde bulunduğum herkese teşekkür ederim :komik::komik:

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@can26 ellerine sağlık. Sunroof bakımı da güzel olmuş. Benim de bir el atmam gerektiğini hatırlattın bana :D

Bu arada yarın Eskişehir de olacağım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@can26 ellerine sağlık. Sunroof bakımı da güzel olmuş. Benim de bir el atmam gerektiğini hatırlattın bana :D

Bu arada yarın Eskişehir de olacağım.

Teşekkürler abi, yarında ben Eskişehir’de değilim abi ya söz verdiğim bi yardım işim var pazar günü falan yine buralardamısın kalacak mısın ? :utandim:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eline sağlık Can.Güzel uygulama olmuş.Benimde waxı yenilemem lazım artık.
Teşekkürler Onur abi, yıkama konusunda da bahsettin yenilemen gerektiğinden :komik: Dünde yine konulara bakınırken bayadır Civic’le uğraşmadığın aklıma gelmişti vallahi:kop: bugün direk konusu açıldı. Wax için ne düşünüyorsun abi? Yeni ürünlerden bi güzellik yapar gözlerimizi ateşe verirsin belki :super:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkürler Onur abi, yıkama konusunda da bahsettin yenilemen gerektiğinden :komik: Dünde yine konulara bakınırken bayadır Civic’le uğraşmadığın aklıma gelmişti vallahi:kop: bugün direk konusu açıldı. Wax için ne düşünüyorsun abi? Yeni ürünlerden bi güzellik yapar gözlerimizi ateşe verirsin belki :super:
İnfinity Gloss uygulayağım İnşallah.Bakalım nasıl çıkacak.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Simdi dun araci yikadik pakladik. Arac acik otoparkta duruyor ancak sadece 1 gece sonraki manzara asagidaki gibi. Arabanin ustu sabah cig icinde sanki yagmur yagmis gibi heryeri su damlacigi. Diger arabalar kupkuru bizim araba yamyas. Nedendir bu ne yapmak lazim fikri olan?

Ekli dosyayı görüntüle 2935 Ekli dosyayı görüntüle 2936 Ekli dosyayı görüntüle 2937 Ekli dosyayı görüntüle 2938
Kullanmış olduğun koruma yağmur damlası ile boya arasında bariyer oluşturuyor. Boncuklanma olunca su damları araç ğzerine yayılmıyor ve geç kuruyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkürler abi, yarında ben Eskişehir’de değilim abi ya söz verdiğim bi yardım işim var pazar günü falan yine buralardamısın kalacak mısın ? :utandim:
Yok kalmayacağız Can. Babamın Passat bakım istiyor onunla ilgileneceğiz. Benim de araç garanti kapsamındayken banaza bırakacağım bazı şikayetlerim vardı.

Başka zaman görüşürüz inşallah ;)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Yok kalmayacağız Can. Babamın Passat bakım istiyor onunla ilgileneceğiz. Benim de araç garanti kapsamındayken banaza bırakacağım bazı şikayetlerim vardı.

Başka zaman görüşürüz inşallah ;)

Abi mutlaka yardımcı olabileceğim bir şey olursa seslenmen yeterli, haberli bir günde de bekliyorum, mutlaka kolay gelsin şimdiden :utandim:

Son düzenleme:

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Vp combo 2 ile ön yıkama , concentrated ile çift kova yıkama. Hava karardığı için wax atamadım yarın vakit bulursam kiwami uygulayacağım.
Vakit darlığından pek birşey yapamadım ama aklımda olan bir video denemesini gerçekleştirdim. İzlemek isterseniz buyrun :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Vp combo 2 ile ön yıkama , concentrated ile çift kova yıkama. Hava karardığı için wax atamadım yarın vakit bulursam kiwami uygulayacağım.
Vakit darlığından pek birşey yapamadım ama aklımda olan bir video denemesini gerçekleştirdim. İzlemek isterseniz buyrun :)

Naptın hocam biz fotoğrafı zor çekiyoruz :komik::komik: emeğinize sağlık

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Naptın hocam biz fotoğrafı zor çekiyoruz :komik::komik: emeğinize sağlık
Ben fotoğraf çekemiyorum , zaten yavaş çalışıyorum birde fotoğraf çekmeye çalışınca yetişmiyor hiçbirşey :D . Buda hep aklımdaydı daha geniş bir vakitte ve güzel bir ışık varken tekrar yapacağım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ben fotoğraf çekemiyorum , zaten yavaş çalışıyorum birde fotoğraf çekmeye çalışınca yetişmiyor hiçbirşey :D . Buda hep aklımdaydı daha geniş bir vakitte ve güzel bir ışık varken tekrar yapacağım.
Bekliyoruz hocam, farklı bi çalışma olmuş :utandim: