Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Dün hızlı motor temizleme yaptım.

Amacım çinden aldığım bezi test etmekti havalardan sebep aracı uzun süredir yıkayamıyordum hanımdan ufak bir izin kopartıp bari motoru hızlıca temizleyeyim istedim.
Ekli dosyayı görüntüle 4937
Kirli halimiz böyle önce epoca ya 1/10 meguiars süper degreaser koyup sıktım.
Ekli dosyayı görüntüle 4938
5 dakika bekleyip meguiars apc ve çeşitli fırçalar yardımıyla kirlerden arındırdım.
Secho pompata su koyup duruladım böylece 1 litre su ile temizlik yapmış oldum.
Ekli dosyayı görüntüle 4939 Kurulamayı çinli bez ile yaptım.
Çok kalın değil bir tarafından bakıldığında diğer tarafı görünüyor fakat kurulama performansını ben yeterli buldum.
Kapı araları jantlar gibi yerler için almıştım ve işime yarayacak gibi görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 4940
@nuriksari ve @ccibb bilginize.
Bezin link'i var mı? murat hocam.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

Amacım çinden aldığım bezi test etmekti havalardan sebep aracı uzun süredir yıkayamıyordum hanımdan ufak bir izin kopartıp bari motoru hızlıca temizleyeyim istedim.
5 dakika bekleyip meguiars apc ve çeşitli fırçalar yardımıyla kirlerden arındırdım.
Çok kalın değil bir tarafından bakıldığında diğer tarafı görünüyor fakat kurulama performansını ben yeterli buldum.
Kapı araları jantlar gibi yerler için almıştım ve işime yarayacak gibi görünüyor.
çevre dostu bir temizlik olmuş .az su kullanımıyla. örnek teşkil etmesi cabası.elinize saglıık. su çok önemli .

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Nasıl emiş iyi mi, kaporta üstünde bakabildiniz mi? Kargo parası vermektense iki daha verdim bir büyük boyunu aldım. Gelsin bakalım
beklentileri çok yükseltmemek lazım ama benim işimi gördü zaten kapı araları için almıştım mammoth ile çok mümkün olmuyordu çünkü

araç kurulaması için yetersiz kalabilir ama başka bezin yanında yardımcı olarak yeterli

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hasarsız olur mu hiç :) Ön cam çatladı malesef.

Çok geçmiş olsun. Bazen düşünüyorum çok ilkel bir ülkemiyiz acaba diye. Solüsyon ile yapılan buzlanmayı engelleme çalışmalarında bu tür sorunlar oluşmasına imkan yok.

Ancak maliyetler bizi çakıllı tuza yönlendiriyor sanırım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
beklentileri çok yükseltmemek lazım ama benim işimi gördü zaten kapı araları için almıştım mammoth ile çok mümkün olmuyordu çünkü

araç kurulaması için yetersiz kalabilir ama başka bezin yanında yardımcı olarak yeterli
Yardım ediyorsa yeter ama bu fiyata 1.5 paket bim bezi alınır. Bol bol polisajda kirletilir :saskin:

Şaşırtmasını beklememekte lazım tabi. Buna bir benzer cuma bimede geliyormuş galiba. Sıcak fırsatlarda paylaşan çıkar belki tam bilmiyorum bende detayları

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hasarsız olur mu hiç :) Ön cam çatladı malesef.

Geçmiş olsun hocam cana geleceğine mala gelsin. Belki biliyorsunuzdur ama yinede yazmak istedim. Cam değişimini yetkili serviste yaptıracağınızı düşünüyorum o yüzden bu işi iyi yapan bir servis tercih edin , takip ettiğim kadarıyla uygun değişim yapılmadığında istenmeyen sonuçlar olabiliyor örneğin araç giderken camın yerinden çıkması gibi. Birde cam değişiminden sonra aracı en az 2-3 gün yerinden kımıldatmayın böylece olası rüzgar sesi problemlerinin önüne geçmiş olursunuz.

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun hocam cana geleceğine mala gelsin. Belki biliyorsunuzdur ama yinede yazmak istedim. Cam değişimini yetkili serviste yaptıracağınızı düşünüyorum o yüzden bu işi iyi yapan bir servis tercih edin , takip ettiğim kadarıyla uygun değişim yapılmadığında istenmeyen sonuçlar olabiliyor örneğin araç giderken camın yerinden çıkması gibi. Birde cam değişiminden sonra aracı en az 2-3 gün yerinden kımıldatmayın böylece olası rüzgar sesi problemlerinin önüne geçmiş olursunuz.
Bakalım hocam şuanlık bir sıkıntı teşkil etmiyor, sanayide çizdiririm çizik büyümesin diye. İleride değiştirirken aklımda olur dediğiniz sağolun

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Eline sağlık @M U R A T cillop gibi olmuş. Secho ile duruma iyi fikir. Bez işine sevindim. Dediğin gibi köşe bucak için ideal olabilir.
Bir motora koruma ürünü uyguladın mı.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Eline sağlık @M U R A T cillop gibi olmuş. Secho ile duruma iyi fikir. Bez işine sevindim. Dediğin gibi köşe bucak için ideal olabilir.
Bir motora koruma ürünü uyguladın mı.
teşekkürler :)
uygulamadım fakat h.sonu plastiklere ag vrc boyalı yüzeylere af finale uygulamayı düşünüyorum

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yardım ediyorsa yeter ama bu fiyata 1.5 paket bim bezi alınır. Bol bol polisajda kirletilir :saskin:

Şaşırtmasını beklememekte lazım tabi. Buna bir benzer cuma bimede geliyormuş galiba. Sıcak fırsatlarda paylaşan çıkar belki tam bilmiyorum bende detayları
Ooo bime gelecekse yağmayalım hemen. Takipteyim.