Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Öne çıkan konu #261
Pro' Alıntı:
MuratYARDIM' Alıntı:
@eraycan ile birlikte yıkama yaptık. Özel durumdan dolayı yıkama sonucunu fotoğraflayamadım. Yıkama esnasındaki bir fotoyu paylaşıyorum.
Not: Ortadaki abinin bizle alakası yok. Bizden değil. Yaptığı işide lütfen örnek almayın  :)
Ellerinize sağlık abi... Ortadaki arkadaş Süper Lüx Oto fırçasıyla yıkıyordur birşey olmaz  :D
Olan olmuş zaten. Kirler iyice çıksın diye bastıra bastıra ovalıyordu ve gayet mutluydu kendisi  :)

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
Kendi yaptığım basınçlı yıkama makinası ile yıkadım. Tabi öncesinde benzinlik basınçlı su tutturmuştum, benim makine durulamaya yardımcı oldu

bsurel

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
@buraktf kardeşim bu gün garajını açtı mini detay buluşmasında araçların içini temizledik sağolsun. 2 aydır içini de dışınıda temizlenemiştim epey bir kirlenmişti haliyle.

Kirli halinden bir kaç fotoğraf

Sofrayı hazırladıktan sonra temizlik işlemine geçiyoruz.

Paspasları kaldırıp detaylıca her yeri süpürdükten sonra taban halılarını 1:20 Valet Pro Carpet Cleaner ile sık sil şeklinde temizledim. Carpet cleaner gerçenten tam bir F/P ürünü uzun zamandır kullanıyorum.

Bütün plastik aksamları Valet Pro APC ile temizleyip nemli bezle üzerinden geçtim. Daha sonra Autobrite Pink Sheen ile koruma altına aldım. Pink sheen af spritze göre daha parlak bir finish bırakıyor ama 1 2 güne mat bir hale dönüyor. Berberlerdeki erkek parfümünü andıran bir kokusu var. Ben beğerek kullanıyorum.

Alcantarayı temizlemek için Koch Chemie Pol Starı 1:15 sulandırıp kullandım. Ürünü ben çok beğendim, alcantaraya herhangi bir zarar vermeden ve leke bırakmadan temizlik yaptı. Rahatsız etmeyen limonsu bir kokuya sahip. Alcantara temizliğini merak edenler için açıklama yapıyım; Koltukları süpürdükten sonra yumuşak bir fırça yardımıyla tek bir yöne doğru taradım, mikrofiber aplikatöre 4-5 fıs Pol Star sıkarak taradığım yöne doğru ürünü yedirerek sürdüm. Daha sonra nemli bir bezle aynı yönde tekrar ürünün fazlasını aldım. Koltuklar kuruduktan sonra aynı işlemi ters yöne doğru tekrarladım. Sonuç olarak ilk gün ki gibi oldu diyebilirim.

Derileri Valet Pro Leather Soap ile temizledikten sonra Gyeon Leather Coat ile koruma altına aldım.

Fitilleri orange degreaser ile temizledikten sonra Koch Chemie NanoMagicPlastCare ile koruma altına aldım.

Uygulama yaparken pek fazla fotoğraf çekemediğim için direk final fotoğraflarıyla devam ediyorum.

Bonus: @buraktf atmamış ben atayım dedim :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@buraktf" @"bsurel ikinizin ellerine sağlık.Maaşallah dip bucak girişmişsiniz.içi temiz arabaya binmek gibisi yoktur.

Moderatör tarafında düzenlendi:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
emre-sti' Alıntı:
Kendi yaptığım basınçlı yıkama makinası ile yıkadım. Tabi öncesinde benzinlik basınçlı su tutturmuştum, benim makine durulamaya yardımcı oldu
Elin sağlık, güzel sistem kurmuşsun.Basınç tatmin ettimi.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
MuratYARDIM' Alıntı:
@eraycan ile birlikte yıkama yaptık. Özel durumdan dolayı yıkama sonucunu fotoğraflayamadım. Yıkama esnasındaki bir fotoyu paylaşıyorum.
Not: Ortadaki abinin bizle alakası yok. Bizden değil. Yaptığı işide lütfen örnek almayın  :)
O kadar detailing biliyorsunuz ortadaki araba can çekişiyor, bi el atsaydınız.Kardeş yapma etme deseydiniz, yazık günah deseydiniz.ben buradan acıdım duruma ya.

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
@bsurel elinize sağlık. Güzel uygulamalar...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@bsurel güzel bir buluşma olmuş. Kış koşullarından kaynaklı aracın içi de fenaymış :)

Ellerinize sağlık.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
emre-sti' Alıntı:

Ellerine saglık buna benzer pompa ile arıtma suyunu çektirerek iş yerimin siyah cam dış cephesini temizliyorum.son durulama suyunu bidona kireçsiz su koyarsan su lekesi gibi bir durum olmaz araç daha iyi parlar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
@bsurel
ellerinize saglık detaylı çok güzel temizlik olmuş. son fotoya yine hasta oldum.

buraktf

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
bsurel' Alıntı:
@buraktf kardeşim bu gün garajını açtı mini detay buluşmasında araçların içini temizledik sağolsun. 2 aydır içini de dışınıda temizlenemiştim epey bir kirlenmişti haliyle.

Kirli halinden bir kaç fotoğraf
Sofrayı hazırladıktan sonra temizlik işlemine geçiyoruz.
Paspasları kaldırıp detaylıca her yeri süpürdükten sonra taban halılarını 1:20 Valet Pro Carpet Cleaner ile sık sil şeklinde temizledim. Carpet cleaner gerçenten tam bir F/P ürünü uzun zamandır kullanıyorum.

Bütün plastik aksamları Valet Pro APC ile temizleyip nemli bezle üzerinden geçtim. Daha sonra Autobrite Pink Sheen ile koruma altına aldım. Pink sheen af spritze göre daha parlak bir finish bırakıyor ama 1 2 güne mat bir hale dönüyor. Berberlerdeki erkek parfümünü andıran bir kokusu var. Ben beğerek kullanıyorum.

Alcantarayı temizlemek için Koch Chemie Pol Starı 1:15 sulandırıp kullandım. Ürünü ben çok beğendim, alcantaraya herhangi bir zarar vermeden ve leke bırakmadan temizlik yaptı. Rahatsız etmeyen limonsu bir kokuya sahip.  Alcantara temizliğini merak edenler için açıklama yapıyım; Koltukları süpürdükten sonra yumuşak bir fırça yardımıyla tek bir yöne doğru taradım, mikrofiber aplikatöre 4-5 fıs Pol Star sıkarak taradığım yöne doğru ürünü yedirerek sürdüm. Daha sonra nemli bir bezle aynı yönde tekrar ürünün fazlasını aldım. Koltuklar kuruduktan sonra aynı işlemi ters yöne doğru tekrarladım. Sonuç olarak ilk gün ki gibi oldu diyebilirim.
Derileri Valet Pro Leather Soap ile temizledikten sonra Gyeon Leather Coat ile koruma altına aldım.
Fitilleri orange degreaser ile temizledikten sonra Koch Chemie NanoMagicPlastCare ile koruma altına aldım.
Uygulama yaparken pek fazla fotoğraf çekemediğim için direk final fotoğraflarıyla devam ediyorum.
Bonus: @buraktf atmamış ben atayım dedim :)
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerine sağlık gardaşım . Dahası gelicek inşallah :)

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
onurçiko' Alıntı:
emre-sti' Alıntı:
Elin sağlık, güzel sistem kurmuşsun.Basınç tatmin ettimi.
Durulama için yeterli ama yıkama da kışın yapışan çamuru indirmesi zor

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@bsurel" ve  @"emredkmn ellerinize sağlık güzel uygulamalar.

Bugün aracımda hiç bir değişiklik yapmadım, aslına bakarsanız tam olarak 26 gündür hiç bir değişiklik yapmadım  :-/ Yarın hava 0'ın altına düşmez ise bir şeyler yapmak istiyorum.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
umrdmr' Alıntı:
@bsurel" ve  @"emredkmn ellerinize sağlık güzel uygulamalar.

Bugün aracımda hiç bir değişiklik yapmadım, aslına bakarsanız tam olarak 26 gündür hiç bir değişiklik yapmadım  :-/ Yarın hava 0'ın altına düşmez ise bir şeyler yapmak istiyorum.
Yapamadı. Hava -3 derece :(

fthArs7

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Yaklaşık 1 aylık uzun yol, şehir içi trafik ve çamurlu köy yolu kirlerinden arındık.
Adı üzerinde çaylak detaycıyız, petrol istasyonu ortamı-havanın da soğuk olması nedeniyle uygulama öncesi, anı ve ürün fotoğraflarını unuttuk.

Önce bol su ile aracı ıslattım sonra 'Auto Glym Multiwash Tfr' ile kirleri yumuşattım ardından 'Sonax Turuncu Şampuan' ile köpüğü bastım 'Cg Wash Mitt' ile daldım araca, eteklerdeki ve alt tarafalrdaki kirler banamısın demediği için yeni aldığım 'Cg Yeşil Yumuşak Kısa Fırça' ile buraları gıdıklayıp temizledim sonra aracı durulayarak çeşitli bezlerle kuruladım.

Lastikleri hiç sevmediğim/performans açısından da beğenmediğim ama atmaya da kıyamadığım '3D Magic Dressing' ile parlatmaya çalıştım, bu ürün kullandıkça artıyor sanki kabus gibi:)

Yıkama sonrasında Af Finale mi geçeyim Sonax Bsd mi Cg v07, Atas Hidrolak mı derken, uzun zaman önce aldığım kalabalık çeyizde minnacık şişesi ile kaybolup görünmeyen kendi minik ama kalbi kocaman 'C2V3'ü gördüm, aldım yanıma hemen verdim coşkuyu sonuç harika.!
Bsd-Finale türü Q.D.'ler falan hikaye imiş bu C2V3' ü çok beğendim parlaklık-kayganlık şahane.! Bakalım su iticilik ve koruma ömrü ne kadar sürecek...

Bu arada c2v3 ü uygularken boyaya dokununca hissettim araba deliler gibi demirtozu-kil-polisaj istiyor onu da haftaya @RıfatErdem üstadla halledeceğiz inşallah.

Siyah arabanın bakımı temizliği biraz uğraştırıyor ama final sonrasındaki temiz hali ve parlaklığı başka bir keyif veriyor. Buyrun fotoğraflar:

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün aracımı çiziklerin giderilmesi için tokyo garaja bıraktım.
M5 in yanındaki benim ufaklık. Garibim m5 yanı denk gelmiş

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi