Dün yağı ve filtreleri değiştirdim. Geçen bakımda 5.3 litre koymuştum. 8000 kilometre sonra tam 5 litre yağ boşaldı. Bu defa çubuktan kontrol ederek koydum. 5 litre dolduğunda çubuk maksimum çizgisine ulaştı. Kitapçık 5.5 litre diyor fakat 5.5 koyunca çizgi maksimumu 2 cm geçiyor.(4.2 karter, 0.8 filtre, 0.5 litre ise yağ soğutucu) Muhtemelen yağı boşaltırken yağ radyatöründe yarım litre yağ kalıyor. 7 litre yağ koyan servislere selamlar. Zaten rölantide 2-3 dakika çalıştıktan sonra yağ kapkara oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 13849
Eski filtre çok dolmasa bile kararmış.
Ekli dosyayı görüntüle 13850
Araçtan çıkan yağ
Ekli dosyayı görüntüle 13851
Tapayı değiştirmeye gerek duymadım. Yeni yağ filtresini taktım.
Ekli dosyayı görüntüle 13852
Son olarak 5 litre yağ koydum. Yağ değişimi sonrası rölantideki titreşim bariz derecede azaldı.(Psikolojik değil, öncesinde rölantide direksiyon zangır zangır titriyordu

şuan direksiyon oynamıyor

) Alt devirlerdeki titreşimde büyük ölçüde azaldı. Motor sesi de oldukça azaldı. Rölantide lıkır lıkır gelen seste(fincan çarpışma sesi gibi) tamemen gitti. Parçacı yakıt filtresini sensörlü tip vermiş. Bizim araçtaki sensörsüz düz model. Boşta bir soket var. Muhtemelen önceden iptal edilmiş. Gerçi marş basarken göstergedeki su sensörü lambası 1 saniye kadar yanıp motor çalıştıktan sonra sönüyor. Sensörü iptal edip dirençle kandırmış olabilirler mi acaba ? Boştaki soket fotoğrafta görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 13855
Ekli dosyayı görüntüle 13853
Ekli dosyayı görüntüle 13854