Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #4,081
Öyle yaptım ikinci yıkamada hocam ama basınç çok hızlı bitiyor ya 1,5 parça köpükleyebiliyor tam basınçta. Bide hızlı soru cevapta nanolexin spray başlığını attım hocam, ürün mü hatalı yoksa bi ayarı mı var acaba?
Bendeki nanolexi acip baktim simdi. Hizli soru cevap bolumune sorunuza cevap yazdım bi bakın hocam

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@zizoum, Altanın basıncı o kadar çabuk bitmez,sağlıklı pompalarsanız ve filtreler temiz ise komple bir tarafı rahatlıkla köpğklersiniz. Bir vedeo çekseniz size tam olarak sıkıntının ne oldupunu yazarım ama ön görüme göre sizin filrelerin temizlenmeye ihtiyacı var.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün kü konum detaylı iç temizlik. 2-3 ay oldu detaylı yapmayalı. Başlayalım.

Malzemeler:

Temizlik öncesi fotolar :

Temizlik ve sonrası fotoları :

Kullandığım malzemeler :

- Taban döşeme temizliği için würth araç içi temizleme spreyi
- Koruma için AF spritz
- Kir çıkarmak için Vp apc
- Koltuk temizliği Vp carpet cleaner

Yarın'da motor temizliği ve paspaslar var.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
@zizoum, Altanın basıncı o kadar çabuk bitmez,sağlıklı pompalarsanız ve filtreler temiz ise komple bir tarafı rahatlıkla köpğklersiniz. Bir vedeo çekseniz size tam olarak sıkıntının ne oldupunu yazarım ama ön görüme göre sizin filrelerin temizlenmeye ihtiyacı var.
Hocam ürünü haftaiçi satın aldım, ilk defa kullandım bugün. Başlığı çıkardığımda pompanın tabana en yakın noktasında bi ayar var galiba. O biraz gevşek duruyordu, sıksam mı tamamen mi gevşetsem bununla ilgili olabilir mi acaba? Bi sonraki uygulamamda muhakkak video çekerimim hocam, umarım bi yerinde delik yoktur

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Malzemeler:

Kullandığım malzemeler :

- Koruma için AF spritz

Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor finaller. Mango cello dikkatimi çekti bende alalı 1 sene olmuştur daha kapağını açıp sıkmadım. Etkisi nasıldır? Baskın boğucu oluyor mu?

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Değerli arkadaşlar, cümleten iyi forumlar.
Bugün aracımı kendim yıkadım, çok şey okuyup izlemiştim ama bugün aksilik üzerine aksilik yaşadım. eve döndüm duş aldım fakat kıpırdayacak halim kalmadı.
sabah karışımları hazırlayıp eşyalarımı alıp benzinliğin yolunu tuttum.
önce adettendir diyerek yıkama öncesi bi kaç fotoğraf çekiyim dedim;

ardından 1:34 hazırladığım flowey b33’ü alta foam 2000 de başladım pompalamaya. İlk atışı yaptım çabucak bitti basınç, allah allah dedim heralde az sıkıştırdım, biraz daha basınçlandırdım. Kaputu yapabilmek için 2 defa basınçlandırmam gerekti.
öyle ki, ilk köpükler kurumuştu köpükleme bittiğinde.
(toplamda 8-9 defa mola verdim basınç bitmesinden dolayı, alta foam 2000 için normal midir? Şayet normalse bu çekilir çile değil yahu)
Durulayıp iron out sıktım.
Deneme amaçlı aldığımdan temizlikmadeni standart spreyini kullandım fakat gerçekten sıfır performans. Ürünü tam yayamadığımdan ve hava sıcaklığından, gölgede olmama rağmen ürün yer yer kurudu. Hemen durulamaya geçtim. Kovalarım henüz gelmediğinden kova aşamasını atladım. Kurularken inanılmaz dalgalanmalar ve kalıntılar gördüm.
hemen Eve gidip bi b33 karışımı daha hazırladım çünkü ovalayarak bile zor çıkan lekelerdi ve tavan, bagaj kapağı, kapı saçları gibi bi çok yerde vardı. Ardından marketten bi camsil alıp boşalttım için ve iron outu camsil şişesine koydum.
Ve tekrar benzinliğe gittim önce su tuttum, ardından iron outu tekrarladım(demir tozu dalgalanmalarından şüphelenerek) ve duruladım. ardından b33 ile bütün aracı tekrar geçtim. Ardından yine duruladım ve gölgede kurulama fırsatım oldu kuruladım. Birat telaşlandığım için çok fotoğraf çekemedim.

Evimin arkasında bi açık alan var. Orada iç temizlik yaparım düşüncesiyle yola çıktım. Vardığımda bi şok daha yaşadım. Bu hafta içi aldığım nanolex interior cleanerın yaklaşık 1/3’ü koltuğa akmış. Spreyi başlık sıkı sıkıya kapalı fakat ters çevirdiğinizde cayır cayır akıyor meret. Ön yolcu koltuğu baya ıslanmıştı. Onu kurutmaya çalıştım, torpido üstü, vb yerleri temizlik yaptım ama bitik halde olduğumdan fotoğraf çekemedim.
bu arada nanolex spray başlığı pervane gibi dönüyor, bunun bi çözümü var mı? Kendime çektim ittirdim bastırdım hiç bir şekilde olmadı.
okuduğunuz için teşekkür ederim, sorularımı cevaplamayı unutmayın:)
İyi forumlar
Ellerinize sağlık. Hocam bugün ben de alta ile bir deneme yaptım. Maalesef alta ile komple araç köpüklenecek gibi değil. Ufak tefek yerler için kullanılır diye düşünmeye başladım. Sinirimden yıkamacıya sık kendi köpüğünü dedim. Beceremedim mi acaba düşünmeye başlamıştım ki sizin konunuzu gördüm.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık. Hocam bugün ben de alta ile bir deneme yaptım. Maalesef alta ile komple araç köpüklenecek gibi değil. Ufak tefek yerler için kullanılır diye düşünmeye başladım. Sinirimden yıkamacıya sık kendi köpüğünü dedim. Beceremedim mi acaba düşünmeye başlamıştım ki sizin konunuzu gördüm.
Hocam aracı köpükleyebilmek için 8-9 defa mola verdim ve yeniden basınçlandırdım, gerçekten yorucuydu:) bide aksiliklerden dolayı 2. Yıkamayı yaptım:D
Üstadlardan öğrendiğim kadarıyla xiaomi mijia ile sorunsuz çalışıyor, hatta konusu da var. Pompa araştırıyorum, modifiye şart gibi:)
Dikkat ettiyseniz altanın başlık kısmının şişe içine giren tarafının en ucunda bi yay mekanizması var. Onu gevşetmek veya iyice sıkmak aklıma gelmedi, onunla ilgili de olabilir. Çünkü @onurçiko hocam tek basınçlandırmada aracın bir tarafı yapılır demişti.

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Hocam aracı köpükleyebilmek için 8-9 defa mola verdim ve yeniden basınçlandırdım, gerçekten yorucuydu:) bide aksiliklerden dolayı 2. Yıkamayı yaptım:D
Üstadlardan öğrendiğim kadarıyla xiaomi mijia ile sorunsuz çalışıyor, hatta konusu da var. Pompa araştırıyorum, modifiye şart gibi:)
Dikkat ettiyseniz altanın başlık kısmının şişe içine giren tarafının en ucunda bi yay mekanizması var. Onu gevşetmek veya iyice sıkmak aklıma gelmedi, onunla ilgili de olabilir. Çünkü @onurçiko hocam tek basınçlandırmada aracın bir tarafı yapılır demişti.
Evet ben de o konuya göz atıyordum. Ya modifiye etmeye çalışacağım. Ya da daha işe yarar bir şey bakacağım. Dediğiniz yaya hiç dikkat etmedim. Alfa araçta yarın araçtan alıp evde bir inceleyeyim.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Evet ben de o konuya göz atıyordum. Ya modifiye etmeye çalışacağım. Ya da daha işe yarar bir şey bakacağım. Dediğiniz yaya hiç dikkat etmedim. Alfa araçta yarın araçtan alıp evde bir inceleyeyim.
Hocam sanırım bu ürün en iyi köpük yapanlardan, diğerlerinin köpüğü pek tatmin etmiyor diye biliyorum. İk pro diye bi ürün vardı bi kaç gün önce görmüştüm. Bi inceleyin isterseniz.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Malzemeler:

Kullandığım malzemeler :

- Koruma için AF spritz

Ellerinize sağlık, maşallah finaller çok başarılı yalnız hiç spritz finali gibi durmuyor mat bir görünüm var. :D
Benim spritz biraz fazla parlak bir görünüm bırakıyor.:confused:

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Hocam sanırım bu ürün en iyi köpük yapanlardan, diğerlerinin köpüğü pek tatmin etmiyor diye biliyorum. İk pro diye bi ürün vardı bi kaç gün önce görmüştüm. Bi inceleyin isterseniz.
İk proyu gördüm. Alta bu konuda baya övülmüştü. Ama sorunum basınç çok çabuk bitiyor. Sanırım bunu pompa takarak halledebiliriz. Ben yeşil olan nozulu taktım. İki renk daha var. Denemedim diğerlerini.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık, maşallah finaller çok başarılı yalnız hiç spritz finali gibi durmuyor mat bir görünüm var. :D
Benim spritz biraz fazla parlak bir görünüm bırakıyor.:confused:
Genel olarak mat görünüm özellikli. Birde bezin diğer tarafıyla'da siliyorum. Hem sprtiz olan taraf hem de kuru yüzeyle üstünden geçiyorum.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
İk proyu gördüm. Alta bu konuda baya övülmüştü. Ama sorunum basınç çok çabuk bitiyor. Sanırım bunu pompa takarak halledebiliriz. Ben yeşil olan nozulu taktım. İki renk daha var. Denemedim diğerlerini.
Açıklamaya göre diğerleri daha hacimsiz köpük yapıyor hocam. Yeşil en hacimli olanı. Belki bide orta ayar köpük yapan uçla denemeliyiz. En olmadı pompa alır monte ederiz hocam. Deneyelim ve haberleşelim:)

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Açıklamaya göre diğerleri daha hacimsiz köpük yapıyor hocam. Yeşil en hacimli olanı. Belki bide orta ayar köpük yapan uçla denemeliyiz. En olmadı pompa alır monte ederiz hocam. Deneyelim ve haberleşelim:)
Yarın eve getirip deneyeceğim. Açıkçası pompa mı yoksa hazır pompalı arkadaşların paylaştığı bir ürün daha vardı konuda. 450 liraydı sanırım fiyatı. Öyle bir şey mi alayım tereddütte kaldım. Araç biraz büyük. Şöyle adam akıllı bir şey yapmak lazım.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Altayi begenmediyseniz ve satmak isterseniz talibim :)

Alta bu pompalar arasinda bir tam doldurma ile en uzun calisanlardandir.

Ama hep soyleniyor iste bu tip pompalarla arac donulmez diye. O cok dogru iste kol.kasi karin kasi hatta sinir kasi hepsi olur :)

Xiaomi ile keyifler yerinde bende :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Yarın eve getirip deneyeceğim. Açıkçası pompa mı yoksa hazır pompalı arkadaşların paylaştığı bir ürün daha vardı konuda. 450 liraydı sanırım fiyatı. Öyle bir şey mi alayım tereddütte kaldım. Araç biraz büyük. Şöyle adam akıllı bir şey yapmak lazım.
Haklısınız hocam. Daha portatif olması hasebiyle xiaomi pompa daha rahat olacaktır benim için. Araştıralım:)

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Altayi begenmediyseniz ve satmak isterseniz talibim :)

Alta bu pompalar arasinda bir tam doldurma ile en uzun calisanlardandir.

Ama hep soyleniyor iste bu tip pompalarla arac donulmez diye. O cok dogru iste kol.kasi karin kasi hatta sinir kasi hepsi olur :)

Xiaomi ile keyifler yerinde bende :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O zaman ben bir yerlerde hata yapıyorum. Aracın kaputunu bile bitiremedim bir pompalamayla. :rolleyes: Xiaomi hayat kurtaracaksa alıp denenebilir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
O zaman ben bir yerlerde hata yapıyorum. Aracın kaputunu bile bitiremedim bir pompalamayla. :rolleyes: Xiaomi hayat kurtaracaksa alıp denenebilir.
Hangi ürünü ne kadar kullanıyorsunuz? B33, ansf ve foamula 1 için 30 ml ürün 1600 ml su yeterlidir. Bir de bu alette basınç bırakma valfi olmadığı için tam olarak doldu mu dolmadı mı anlaması biraz güç. Acaba doldurdum sanıp da dolduramamış olabilir misiniz? Ek olarak toplam karışım miktarınız max seviyenin üzerindeyse yine basınç tutmaz içerisinde. Söylediğim oranda da dener misiniz fırsat bulunca?