Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Hangi ürünü ne kadar kullanıyorsunuz? B33, ansf ve foamula 1 için 30 ml ürün 1600 ml su yeterlidir. Bir de bu alette basınç bırakma valfi olmadığı için tam olarak doldu mu dolmadı mı anlaması biraz güç. Acaba doldurdum sanıp da dolduramamış olabilir misiniz? Ek olarak toplam karışım miktarınız max seviyenin üzerindeyse yine basınç tutmaz içerisinde. Söylediğim oranda da dener misiniz fırsat bulunca?
Yarın magifoam ı haram etmeyeyim, combo 2 ile deneyeyim hocam. Evet dolup dolmadığını anlamadım. 10-15 kez pompalamak yeterli mi?

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Alta, secho, ve diğer bilimum marka foamer kullanan arkadaşlar : uzun süre bu basınçlı şişelerin atası olan epoca ile uğraşmış biri olarak söylüyorum, hangini alırsanız alın sizi tatmin etmeyecektir. Manuel pompalama birsüre sonra eziyet oluyor,istediğiniz süre kadar köpük atmıyor, sadece 1 max 2 paneli köpüklediğini görünce yaşanan can sıkısı vs vs..
Araç yıkayacak yer olduğu için ben basınçlı makina foam Lance aldım kurtuldum. Eğer başka türlü hiç imkan yoksa 2ltlik Bi basınçlıya xiaomi tarzı şarjlı taşınabilir minik kompresör uygulaması tek çıkış yoludur. Bikaç arkadaş yapmıştı forumda
Aksi halde hep canınız sıkılır, yorulursunuz
Onun yerine benzinliğin deli gibi yüksek basınçlı suyuyla sökebildiği kadar kiri filmi önyıkayıp çift/tek kova+herpanele tek eldiven yapın evladır. En azından beliniz okadar ağrımaz ve birsüre sonra uğraşmaktan bezmezsiniz

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Alta, secho, ve diğer bilimum marka foamer kullanan arkadaşlar : uzun süre bu basınçlı şişelerin atası olan epoca ile uğraşmış biri olarak söylüyorum, hangini alırsanız alın sizi tatmin etmeyecektir. Manuel pompalama birsüre sonra eziyet oluyor,istediğiniz süre kadar köpük atmıyor, sadece 1 max 2 paneli köpüklediğini görünce yaşanan can sıkısı vs vs..
Araç yıkayacak yer olduğu için ben basınçlı makina foam Lance aldım kurtuldum. Eğer başka türlü hiç imkan yoksa 2ltlik Bi basınçlıya xiaomi tarzı şarjlı taşınabilir minik kompresör uygulaması tek çıkış yoludur. Bikaç arkadaş yapmıştı forumda
Aksi halde hep canınız sıkılır, yorulursunuz
Onun yerine benzinliğin deli gibi yüksek basınçlı suyuyla sökebildiği kadar kiri filmi önyıkayıp çift/tek kova+herpanele tek eldiven yapın evladır. En azından beliniz okadar ağrımaz ve birsüre sonra uğraşmaktan bezmezsiniz
Köpüğe neden bu kadar takılıyorlar anlamıyorum. Normal pompayla bas ansf+cevizi tertemiz olsun. E detay yaparken kuruyor akiyor vs. O zaman baştan yaparsın detayı, sonra basarsın arabaya pompayı, durularsın. Ben uğraşmam köpükle falan benzinlikte. Canınızı sıkmayın benim yolumdan gelin arkadaşlar :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yarın magifoam ı haram etmeyeyim, combo 2 ile deneyeyim hocam. Evet dolup dolmadığını anlamadım. 10-15 kez pompalamak yeterli mi?
10-15 çık az Alta için hocam, en az ilk pompalamada 30-40 kez rahat pompalamanız lazım, artık sertleşene kadar zorlanana kadar pompalayın, Altanın bu yani ve tek kötü yani çok pompalama gerektirir. Ama üzerine köpük yapan pompa da yoktur.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Bugün kü konum detaylı iç temizlik. 2-3 ay oldu detaylı yapmayalı. Başlayalım.

Malzemeler:

Temizlik öncesi fotolar :

Temizlik ve sonrası fotoları :

Kullandığım malzemeler :

- Taban döşeme temizliği için würth araç içi temizleme spreyi
- Koruma için AF spritz
- Kir çıkarmak için Vp apc
- Koltuk temizliği Vp carpet cleaner

Yarın'da motor temizliği ve paspaslar var.
Elinize sağlık hocam

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
10-15 çık az Alta için hocam, en az ilk pompalamada 30-40 kez rahat pompalamanız lazım, artık sertleşene kadar zorlanana kadar pompalayın, Altanın bu yani ve tek kötü yani çok pompalama gerektirir. Ama üzerine köpük yapan pompa da yoktur.
Evet azmış. Sanırım eksik yaptığım yeri buldum. Bugün canını okuyacağım alfa'nın. :boxing:

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Köpüğe neden bu kadar takılıyorlar anlamıyorum. Normal pompayla bas ansf+cevizi tertemiz olsun. E detay yaparken kuruyor akiyor vs. O zaman baştan yaparsın detayı, sonra basarsın arabaya pompayı, durularsın. Ben uğraşmam köpükle falan benzinlikte. Canınızı sıkmayın benim yolumdan gelin arkadaşlar :)
Hocam aslında köpük banyosu yaptırmak gibi bir amacım yok. Aracı kendi aldığım ürünlerle temizlemek istiyorum. Temizlemesi yeterli benim için. Dediğiniz gibi alfa gibi ürünlerle köpüklerken diğer köpüklenen parçaların kuruma sorunu oluyor.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Doğru diyorsunuz hocam, Kendi adıma yorum yapacak olursam köpük bu işin zevk kısmı, göze hitap ediyor bu hobiden daha fazla keyif almamı sağlıyor. O yüzden kwazar kullanmama rağmen, pompalamaktan şikayetçi değilim:) Yoksa hızlıca yıkayım aradan çıksın dediğim zamanlarda dediğiniz gibi secho ile atıyorum rahat 2 katı daha kısa sürede aynı işi görüyor. :)

Edit: Tabi ki bir magifoam vs. gibi traş köpüğü kıvamında köpükle göz banyosu yaptırmıyor. Ama eldeki imkanlar ile tatmin edici oluyor . Kısa sürelide olsa bu görüntüyü görmek güzel oluyor yani :)

Son düzenleme:

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaslar kopuk olayina bende cok takintiliydim ustadlardan fikirlerini ala ala kopuk isin sovu da olsa yapilan diger detay islerine zaman kazandirmasi guzel bol köpüklü de yapsam kus pisliginin herzaman kopukde gitmedigini gordum zaman zaman trafik filminide sokemedigimi gordum belki benim kullanim hatalarım vardir
6 lt kopuk yapan kwazar bile almayi dusundum bende foam mak da var ama herzaman kullanamıyorum pre washda ceviz isimizin cok kolaylastiriyor sulandirilmasi biraz bereketsiz bana göre ama ustune urun yok 2 ltlik basincli pompayla cevizle arabayı donuldugunde basincli suyla kova yikamaya fazla is bile kalmiyor https://i.hizliresim.com/zeiFJb.jpg
Ben bunu kullaniyorum sedan arabaya yetiremiyodum kwazarin fomer haznesiyle 2 lt olanla degistirdim atimida toz haline getirdim suan guzel oldu

Son düzenleme:

Nakamura

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Taze gelsin;

@Nakamura ile tesadüf petrol detay sabahında tanışmış olduk, tekrar çok memnun oldum :)

Fotoyu çeken ben, mekanın sahibi pozu da kendinine aittir :dangeer::D

@tmac61 kardeşim bende çok memnum oldum. İnşallah sık sık karşılaşırız. Hanım uyanmadan detay işlerini bitiriyoruz:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu aralar Aslanımı çok ihmal ettim. Yaklaşık 2 aydık yıkanmıyordu yine. En son yaptığım yıkamada bsd uygulamıştım. Bundan sonra direk bsd kullanmayı düşünmüyorum. Çünkü aracın üzerinde inanılmaz bir trafik filmi yaptı. Hiç koruma olmasa bundan daha az olurdu sanırım. Elimde az bir şey chemical guys v7 var. Olmadı onunla karıştıracağım.

Önce kirliler

Gördüğünüz üzere araç matlaşmış durumda ve yollardaki tuz artıkları çamurlulara yapışmış.

Ekipmanlarımız.

Zemzem marka basınçlı ilaçlama pompası aldı bu sefer. İsmi biraz tuhaf ama beğendim pompayı. Secho nedense alt kısmından patlamıştı.

Pompanın içinde ceviz var 1:4 karışım yaptım. Şampuan olarak jantlarda chemical guys mazi suds II Boyalı yüzeylerde ise autoglym şampuanı kullandım.

Ceviz kirleri indirirken

Basınçlı su tuttum. Ceviz ve basınçlı su sonrası peçete testi ve aracın genel durumu. Kirli olan peçete jantlarda temiz olan ise kapıda test edildi.

Detaylar ile ilgileniyorum

Şampuanla kovanın içinde biriken tortular. Dirt trap kullanıyorum. Faydasını gördüğüm belli oluyor.

Sonunda bitirdim. Jant ve davlumbazları temizlerken fotoğraf çekmemişim. Her zamanki gibi wheelwolies fırçalar ile temizlik yaptım.

Temiz halimiz. İç plastiklerde autobrite pink sheen kullandım. Ben çok memnun kaldım. Öyle parlak bulmadım açıkçası. Biraz daha kullandıktan sonra daha net yorum yapacağım.

Geçen araç altı yıkama konusu olmuştu. Ben her yıkamada aracın altını yıkamaya çalışıyorum. Basınçlı pompa ile aracın altına ceviz sıkıyorum. Daha sonrasında ise basınçlı su tutuyorum. Kış kullanımını da göz önüne alarak sizin yorumlarınıza bırakıyorum.

Açık havada bir kaç poz

Bu arada aracı kendiniz yıkadığınızda her türlü kusuru fark edebiliyorsunuz. Geçen ufaklığın kontrolü için Eskişehir’e gittiğimde yolları tuzlamışlardı. Ne kadar dikkat edersem edeyim bir kaç hatıra bırakmış. Üstelik kaput korumayı delerek yapmış bu hasarları. En Kısa zamanda rötuş yapacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu aralar Aslanımı çok ihmal ettim. Yaklaşık 2 aydık yıkanmıyordu yine. En son yaptığım yıkamada bsd uygulamıştım. Bundan sonra direk bsd kullanmayı düşünmüyorum. Çünkü aracın üzerinde inanılmaz bir trafik filmi yaptı. Hiç koruma olmasa bundan daha az olurdu sanırım. Elimde az bir şey chemical guys v7 var. Olmadı onunla karıştıracağım.

Önce kirliler

Gördüğünüz üzere araç matlaşmış durumda ve yollardaki tuz artıkları çamurlulara yapışmış.

Ekipmanlarımız.

Zemzem marka basınçlı ilaçlama pompası aldı bu sefer. İsmi biraz tuhaf ama beğendim pompayı. Secho nedense alt kısmından patlamıştı.

Pompanın içinde ceviz var 1:4 karışım yaptım. Şampuan olarak jantlarda chemical guys mazi suds II Boyalı yüzeylerde ise autoglym şampuanı kullandım.

Ceviz kirleri indirirken

Basınçlı su tuttum. Ceviz ve basınçlı su sonrası peçete testi ve aracın genel durumu. Kirli olan peçete jantlarda temiz olan ise kapıda test edildi.

Şampuanla kovanın içinde biriken tortular. Dirt trap kullanıyorum. Faydasını gördüğüm belli oluyor.

Sonunda bitirdim. Jant ve davlumbazları temizlerken fotoğraf çekmemişim. Her zamanki gibi wheelwolies fırçalar ile temizlik yaptım.

Temiz halimiz. İç plastiklerde autobrite pink sheen kullandım. Ben çok memnun kaldım. Öyle parlak bulmadım açıkçası. Biraz daha kullandıktan sonra daha net yorum yapacağım.

Geçen araç altı yıkama konusu olmuştu. Ben her yıkamada aracın altını yıkamaya çalışıyorum. Basınçlı pompa ile aracın altına ceviz sıkıyorum. Daha sonrasında ise basınçlı su tutuyorum. Kış kullanımını da göz önüne alarak sizin yorumlarınıza bırakıyorum.

Açık havada bir kaç poz

Bu arada aracı kendiniz yıkadığınızda her türlü kusuru fark edebiliyorsunuz. Geçen ufaklığın kontrolü için Eskişehir’e gittiğimde yolları tuzlamışlardı. Ne kadar dikkat edersem edeyim bir kaç hatıra bırakmış. Üstelik kaput korumayı delerek yapmış bu hasarları. En Kısa zamanda rötuş yapacağım.

Ellerine sağlık abi, maşallah tertemiz olmuş. :)

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Önce kirliler

Ekipmanlarımız.

Ceviz kirleri indirirken

Açık havada bir kaç poz

Şahane gerçekten, beyaz araç sahibi olarak bayılıyorum sizin final fotolarına, zamanla bu seviyeye gelirim umarım ben de :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Önce kirliler

Ekipmanlarımız.

Ceviz kirleri indirirken

Açık havada bir kaç poz

Ellerinize sağlık, bahsettiğiniz alt yıkamayı ara sıra ben de yapıyorum. Kirecin vs. zararı olur mu emin değilim. Bilgisi olanlar aydınlatır umarım:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık abi, maşallah tertemiz olmuş. :)
Sağolasın elimden geleni yapıyorum işte :)

Şahane gerçekten, beyaz araç sahibi olarak bayılıyorum sizin final fotolarına, zamanla bu seviyeye gelirim umarım ben de :)
Teşekkür ederim elimizden geleni yapıyoruz işte seviye olarak hepimiz aynı sayılırız önemli olan zaman ve mekan işte :atess:

Ellerinize sağlık, bahsettiğiniz alt yıkamayı ara sıra ben de yapıyorum. Kirecin vs. zararı olur mu emin değilim. Bilgisi olanlar aydınlatır umarım:)
Sağolasın. Zararının olacağını sanmıyorum. Oradan çıkıp eve gidinceye kadar pek ıslaklık kaldığını sanmıyorum. Rüzgarla beraber akıp gidiyordur hepsi.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık kardeşim
Tam bir detaylı yıkama olmuş, maaşallah dokunmadık yer bırakmamışsın
Finaller renge rağmen göz kamaştırıyor
:cool: