Bu aralar Aslanımı çok ihmal ettim. Yaklaşık 2 aydık yıkanmıyordu yine. En son yaptığım yıkamada bsd uygulamıştım. Bundan sonra direk bsd kullanmayı düşünmüyorum. Çünkü aracın üzerinde inanılmaz bir trafik filmi yaptı. Hiç koruma olmasa bundan daha az olurdu sanırım. Elimde az bir şey chemical guys v7 var. Olmadı onunla karıştıracağım.
Önce kirliler
Gördüğünüz üzere araç matlaşmış durumda ve yollardaki tuz artıkları çamurlulara yapışmış.
Ekipmanlarımız.
Zemzem marka basınçlı ilaçlama pompası aldı bu sefer. İsmi biraz tuhaf ama beğendim pompayı. Secho nedense alt kısmından patlamıştı.
Pompanın içinde ceviz var 1:4 karışım yaptım. Şampuan olarak jantlarda chemical guys mazi suds II Boyalı yüzeylerde ise autoglym şampuanı kullandım.
Ceviz kirleri indirirken
Basınçlı su tuttum. Ceviz ve basınçlı su sonrası peçete testi ve aracın genel durumu. Kirli olan peçete jantlarda temiz olan ise kapıda test edildi.
Detaylar ile ilgileniyorum
Şampuanla kovanın içinde biriken tortular. Dirt trap kullanıyorum. Faydasını gördüğüm belli oluyor.
Sonunda bitirdim. Jant ve davlumbazları temizlerken fotoğraf çekmemişim. Her zamanki gibi wheelwolies fırçalar ile temizlik yaptım.
Temiz halimiz. İç plastiklerde autobrite pink sheen kullandım. Ben çok memnun kaldım. Öyle parlak bulmadım açıkçası. Biraz daha kullandıktan sonra daha net yorum yapacağım.
Geçen araç altı yıkama konusu olmuştu. Ben her yıkamada aracın altını yıkamaya çalışıyorum. Basınçlı pompa ile aracın altına ceviz sıkıyorum. Daha sonrasında ise basınçlı su tutuyorum. Kış kullanımını da göz önüne alarak sizin yorumlarınıza bırakıyorum.
Açık havada bir kaç poz
Bu arada aracı kendiniz yıkadığınızda her türlü kusuru fark edebiliyorsunuz. Geçen ufaklığın kontrolü için Eskişehir’e gittiğimde yolları tuzlamışlardı. Ne kadar dikkat edersem edeyim bir kaç hatıra bırakmış. Üstelik kaput korumayı delerek yapmış bu hasarları. En Kısa zamanda rötuş yapacağım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi