Bugün yıkama ve wax uygulaması için yine benzinliğe gittim. Kwazarın el spreyi ile detayları yaptım. Sonra ön yıkama için sechoda cevizi sıkmaya başladım. Arabanın yarısındayken secho hava kaçırmaya başladı.

Havasını tahliye edip tekrar pompaladım. Söktüm taktım ama nafile fayda etmedi.

1 Panelin yarısına bile sıkamadım. Basınç hiç durmuyordu içinde.

Mecbur içindeki cevizi kwazar el pompasına boşalttım kalan yarıyı öyle yaptım. Kwazarın çift atımlı olması işimi bir nebze de olsa kolaylaştırdı. Ama keyfim kaçtı bir kere. Jant davlumbaz detayı vs. yapmadan kova yıkamasını da yapıp, sadece kurulayıp geri döndüm
Eve gelince kwazar ve sechoyu sökebildiğim kadar söktüm. Biraz rahatlama geldi

Kwazarın yanında gelen silikon ve würthün silikon spreyi ile bütün contalara bakım yaptım. Sechoyu da incelemeye başladım
Secho hava tahliye yerinden kaçırıyor. Fazla basınçtan sonra oradan atması normal ama sürekli kaçırıyordu. 3. pompalamadan sonra kaçırmaya başlıyordu. Sökülü haldeyken tahliye yeri tamamen kapanıyor. Şu kırmızı pim tamamen alttaki plastiğe değiyor yani.
Ama alt takımlarını takınca arada biraz boşluk oluyor ve o kırmızı pim baya sallanıyor. Araya conta koymak geldi aklıma ama uygun bir conta bulamadım. Onun yerine würthün silikon spreyini ince uçla bolca bastım. Şimdilik fayda etti. Eskisi gibi sadece basınç fazla olunca geri atıyor. Ama yinede pek güvenmiyorum en yakın zamanda yedeklemem lazım
Birde kwazar da sürekli kullandığım siyah ucun içindeki conta yıpranmış. Fotoğrafda ortadaki conta. Onu pek kullanmadığım diğer uçların contası ile değiştirdim. Benim gibi sürekli aynı ucu kullanıyorsanız conta bakımında onada bakmanızı tavsiye ederim.
Asıl yıkama ve uygulamamı da bugünki olaylar ve yarın ki hava şartlarından dolayı çarşambaya erteledim.