Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #4,201
Kışlık lastiklere veda edip yazlıklara geçiş yaptım. Zaten Ankara da doğru düzgün kış olmadı

Lastik parlatıcı illaki kalıyor diye hep temizler koyarım yerine :cicek:

b33 ve fairy eşlik ediyor

Son olarak lastik aralarına giren taşları da temizledim ve bol betonlu Ankara manzaralı finalimiz :komik:

Bu gün rüyamda böyle lastiği söküp davlumbaz falan filan hepsine girişip temizleyip, kaliperi boyayıp, son olarakta komple seramikle bitiriyordum. Bunu görünce o aklıma geldi

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Bu gün rüyamda böyle lastiği söküp davlumbaz falan filan hepsine girişip temizleyip, kaliperi boyayıp, son olarakta komple seramikle bitiriyordum. Bunu görünce o aklıma geldi
Ben davlumbaz temizleme seviyesine erişemedim henüz abi o kıvrımlı o güzel tahta saplı davlumbaz fırçası bulup alabildiğim gün.. var bi hayalimiz bakalım

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Davlumbaza yapacam yanlış olmasın, birde davlumbaz içindeki boyalı kısımlarıda piano black e boyuyordum. Buda değişik bir fantazi bak.
Benim davlumbazlar gri renkte ben bunu ciddi ciddi düşünüyorum ama boya-vernik tutunamaz çok fazla hasar alır diye girişemiyorum

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Benim davlumbazlar gri renkte ben bunu ciddi ciddi düşünüyorum ama boya-vernik tutunamaz çok fazla hasar alır diye girişemiyorum

Davlumbaza boya vernik gibi çılgınlıklar yerine direkt yeni davlumbaz alıp takmak isabetli olacaktır :) sıfır Davlumbaza cg barebones sonrası derin siyah görüntü pahabiçilmez

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Davlumbaza boya vernik gibi çılgınlıklar yerine direkt yeni davlumbaz alıp takmak isabetli olacaktır :) sıfır Davlumbaza cg barebones sonrası derin siyah görüntü pahabiçilmez
Emin olmamakla birlikte sıfırı da gri renk ise çılgınlıklara başvuracağım gibi gözüküyor.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bir kaç sene önceye kadar tanesi 100-150 liraya alınabiliyordu, şimdi yan sanayiler bile daha pahalı,

Ben de bu davlumbaz işine takılanlardanım, yer müsaitse krikoyla kaldırıp; değilse elimin girdiği yere kadar cg davlumbaz fırçası, bulamadım kısa sap herhangi bir fırça ile en olmadı dandik bir eldiven ile temizleyip 3d magic yada alternatif herhangi bir ucuz lastik parlatıcı sıkıyorum, böylece bir sonraki temizliğe lekeler daha kolay çıkıyor.

Bu arada malum yer için koch pss, gyeon tire ve bilimum plstik/lastik ürünlerini denedim ama ilk yağmurda hepsinin selası okunuyor, bence yine en ucuz ve kolay yöntem yıkama ve 3dmagic

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dün forumumuz üyesi @zizoum ile mini bir buluşma yaptık. Aracı yıkandı. Sonrasında kil uygulaması yapıldı. Gerçeği ben yarıda bırakıp gitmek zorunda kaldım. Bir daha ki sefere daha detaylı girişeceğiz araca.
Yalnız hayatımda ilk defa bu kadar pütürlü bir boya gördüm. Bildiğiniz zımpara gibiydi. :rulet:
Bu kareler de hatıra kalsın :arkadass:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
Bu gün uzun bir aradan sonra aracı yıkamaya niyetlenmiştim ki hava yağmurlu olunca yine ertelemek zorunda kaldım. Hazır evde otururken mekanik klavyemi elden geçireyim dedim ve gördüğüm görüntü gerçekten çok kötüydü. Öncesi sonrası fotoğraflayacaktım ama öncesi rezil haldeydi, fotoğraflamaya gönlüm el vermedi. 5 senedir tuşları hiç sökmemiştim. Bilgisayarı sadece akşamları loş ışıkta kullandığım için altındaki kir de çok belli olmuyordu anca tuşları sökünce altında kirden bir katman oluştuğunu gördüm.
Tuşları fairy ile köpürttüğüm suda güzelce yıkadım. Klavyenin yüzeyine 3D Orange ve Vp fırça ile daldım. Siz siz olun benim gibi yapmayın. Hele de hastalığın kol gezdiği şu günlerde böyle gözden kaçırdığımız detaylara da dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu gün uzun bir aradan sonra aracı yıkamaya niyetlenmiştim ki hava yağmurlu olunca yine ertelemek zorunda kaldım. Hazır evde otururken mekanik klavyemi elden geçireyim dedim ve gördüğüm görüntü gerçekten çok kötüydü. Öncesi sonrası fotoğraflayacaktım ama öncesi rezil haldeydi, fotoğraflamaya gönlüm el vermedi. 5 senedir tuşları hiç sökmemiştim. Bilgisayarı sadece akşamları loş ışıkta kullandığım için altındaki kir de çok belli olmuyordu anca tuşları sökünce altında kirden bir katman oluştuğunu gördüm.
Tuşları fairy ile köpürttüğüm suda güzelce yıkadım. Klavyenin yüzeyine 3D Orange ve Vp fırça ile daldım. Siz siz olun benim gibi yapmayın. Hele de hastalığın kol gezdiği şu günlerde böyle gözden kaçırdığımız detaylara da dikkat etmeyi ihmal etmeyin.
Çok önemli bir konu olmuş bende önümüzdeki hafta detaylı bir şekilde girişip fotoğraflıcağım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bir süredir korumada tutunma problemleri yaşadığım için artık kil zamanının geldiğini anladım.
Kir ortalama olarak bu durumdaydı.

Jant + davlumbaz temizliği
1/10 ANSF + 2L Kwazar ile ön yıkama
Çift kova + kostikli şampuan ile yıkama
Koch Chemie FB ile demir tozu temizliği
Kil eldiveni ile kil uygulaması
Kurulama
İPA ile yüzey temizliği
Soft99 Authenic Wax uygulaması
Dış plastik korumasıyla çok uğraşmadım yorulduğum için sadece marşpiyellere NMPC sürüp geçtim.
3D Magic Dressingle de lastikleri parlatarak sonlandırdım.

Ve sonunda eve gelirken yağmur attı. :of::of: Jant kenarlarına magic dressing gelmiş şş ses etmeyin.
Bütün hafta yağmurlu ama niyet emişken yapmak lazım sonra kalıyor.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bunu ben de epeydir erteliyorum. Öncelikle kompresör olan biryerde hava tutmam lazım klavyeye :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Genelde yılda bir tüm tuşları söker temizlerim. Keycaps çıkarıcı aparatlar var. Elinizde yoksa temin etmenizi öneririm işinizi çok kolaylaştırıyor sökerken.