Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mydyingwish

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Haftasonu arkadaşımın aracına uygulama yaptık oldukça geç geldiği için sadece final resimleri var
Aracın demirtozu temizliği shinny garage d-tox ile yapıldı.Ardından kil padi uygulandı ve temizlik Polisajı yapıldı.Clover Da ile hexlogic cutting polishing padler ile tac system refinish one ve Sonax perfect finish kullanıldı
Ardından Tac system Quartz shine
Uygulandı
İşte finaller

u

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Renk harika, uygulama sonrasi derinlik ve parlaklık ise fevkaladenin fevkinde olmuş elinize sağlık.

Bununla beraber araç kaç model veya donanım seviyesi nedir bilmiyorum ama böyle şahane bir renge gövde rengi olmayan siyah kapı kolları hiç olmamış dedirtti vallahi.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Haftasonu arkadaşımın aracına uygulama yaptık oldukça geç geldiği için sadece final resimleri var
Aracın demirtozu temizliği shinny garage d-tox ile yapıldı.Ardından kil padi uygulandı ve temizlik Polisajı yapıldı.Clover Da ile hexlogic cutting polishing padler ile tac system refinish one ve Sonax perfect finish kullanıldı
Uygulandı
İşte finaller

u

Detay dünyasında detaylı resim isteriz ama sonuç nazar boncuğu takmak gerektirdiğinden telafi ediyor:D Ellerine sağlık

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Renk harika, uygulama sonrasi derinlik ve parlaklık ise fevkaladenin fevkinde olmuş elinize sağlık.

Bununla beraber araç kaç model veya donanım seviyesi nedir bilmiyorum ama böyle şahane bir renge gövde rengi olmayan siyah kapı kolları hiç olmamış dedirtti vallahi.
Nerelerdesin ya hu?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Dün forumumuz üyesi @zizoum ile mini bir buluşma yaptık. Aracı yıkandı. Sonrasında kil uygulaması yapıldı. Gerçeği ben yarıda bırakıp gitmek zorunda kaldım. Bir daha ki sefere daha detaylı girişeceğiz araca.
Yalnız hayatımda ilk defa bu kadar pütürlü bir boya gördüm. Bildiğiniz zımpara gibiydi. :rulet:
Bu kareler de hatıra kalsın :arkadass:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Keyifli bir gün olmuş ellerinize sağlık, önümüz yaz bir dahakine neler yaparsınız neler artık:utandim:

Bir süredir korumada tutunma problemleri yaşadığım için artık kil zamanının geldiğini anladım.
Kir ortalama olarak bu durumdaydı.

Jant + davlumbaz temizliği
1/10 ANSF + 2L Kwazar ile ön yıkama
Çift kova + kostikli şampuan ile yıkama
Koch Chemie FB ile demir tozu temizliği
Kil eldiveni ile kil uygulaması
Kurulama
İPA ile yüzey temizliği
Soft99 Authenic Wax uygulaması
Dış plastik korumasıyla çok uğraşmadım yorulduğum için sadece marşpiyellere NMPC sürüp geçtim.
3D Magic Dressingle de lastikleri parlatarak sonlandırdım.

Ve sonunda eve gelirken yağmur attı. :of::of: Jant kenarlarına magic dressing gelmiş şş ses etmeyin.
Bütün hafta yağmurlu ama niyet emişken yapmak lazım sonra kalıyor.
Sende tutunamayanlardansın demek.:D
Kil ve alt xeminin yağlardan, dolgulardan uzak olması lazım. Ben mesela m700 uyguladıktan sonra birde ipa geçiyordum ama o da artık kendini birşey zannedenlerin oyuncağı oldu:rolleyes:
Ellerine sağlık sonuç şahane gözüküyor
:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bu hafta sonu forumdaşlarımız için baya hareketli geçmiş benim içinde öyle oldu :)

Kendi aracımı hafta başı ustadan aldıktan sonra bu hafta sonu anca girişebildim; sevgili işçiliği iyi, "sen merak etme abi"ci ustamızın tüm defoları yıkandıktan sonra ortaya çıktı. Cam fitillerine ve c sütunundaki piano black kısıma hep makina kaçırmış ve sol egzoz ucum hep boya tozu olmuş. Neyse hepsinin bir çözümü var deyip geçiyoruz, şu saatten sonra yapacak bir şey yok.

Bu uygulama esnasında ilk defa kullandığım ürünler; @MoonDance Emre'den aldığım Wizard of Gloss, AD Pink Sheen, Prima Amigo Glaze ve @Kimyasal Adamlar dan 150 Gr bilerek aldığım ama 100 Gr olarak gelen kil, forumumuza özel mahsul CeviZ, Koch FB demirtozu ve domol krom temizleyici. Bir jantta da Tonyin Iron-X denedim.

(Fabric coat uygulamasını yaptım onu yarın videosuyla birlikte paylaşacağım :))

Gelelim uygulamamıza,

Kirli hallerimiz:

50 ml ceviz 850 ml kaynamış su sile foam lance'i doldurdum ama sanırım ayar yapamadım bir türlü istediğim köpüğü alamadım çok uğraşmak istemedim 50 ml kadar da b33 ekledim ve pasta kremasını elde ettim ama foto yok :( ve giriştim birleşim noktalarına VP fırça ile.

Yıkama işlerinden sonra demir tozunu ayarladım, kenotekin şişesinde Koch FB var diğeri zaten belli :)

Sağ ön lastik Koch FB kullandım;

Sağ arka lastikte Tonyin Iron-X kullandım.

Aracın tamamına da Koch FB sıktım.

Sonra kille giriştim, kil kaydırıcı olarak yarım litre suya 10 15 ml kadar sonax turuncu şampuan ekleyip onu kullandım.

Sonra bir de foam lance ile velveti verdim ve kurulamaya geçtim :)

Sonra Prima Amigo Glaze'i Meguiars uygulama pedi ile yedirerek tüm araca sürdüm ve cila silme bezi ile sildim. Sonrasında da Gyeon wet coat sık sil şeklinde uyguladım.

Domol ile egzoslarda ki mazotun yaptığı turunculuğu almak istedim ama el ile olacak gibi değildi. Buna konik polisaj süngeri + matkap ile girmek lazım.

Burada şunu eklemeyi unutmuşum konik polisaj süngeri ile girdikten sonra domol’a gerek var mı ?

Ardından motora sonax motor temizleyici + Koch Gs + buhar mk ile giriştim ve Pink sheen ile plastiklerin üstünden geçtim. Görüntü on numara ve 1 hafta sonra tekrar bakacağım toz durumu nasıl :)

Sonax konsantre cam suyu ekledim ve 2.5 litre su koydum üstüne.

Pedallara GS ile giriştim.

Direksiyoni kolçak ve torpido kısmını nanolex interior cleaner ile giriştim. Kapılara GS kullandım sonrasında direksiyon ve kolçağa sonax leather care kapılara ve diğer plastiklere de pink sheen uyguladım.

Pink sheeni biraz farklı bir şekilde mazgal fırçası ile boyamak gibi yada sıvamak gibi yayarak uyguladım ve sonrasında kuru bez ile sildim :) Farklı bir yöntem oldu ama bakalım nasıl olacak :D

Ve arkadaşlar son mazgala geldiğimde olan oldu. Kalorifer yönlendirme zımbırtısı kırılmış dokunmamı bekliyormuş. Bu başıma 2. gelişi. Daha önce orta mazgalda olmuştu. Onu da söküp kendim hızlı yapıştırıcı ile yapmıştım. Bunda da direk kolları sıvadım. Bu kadar sökme işinden sonra diyebilirim ki arkadaşlar sökerken kırmadan olmuyor :p

Mazgalı sökebilmek için önce torpidonun yan panelini sökmek lazım sonra 3 tane vida var onları söküyoruz ve hafiften kanırtarak mazgalı elimize alıyoruz. Mazgal 4 parça bağlantı borusu mazgal yönlendirme ayakları, 1 adet çerçeve ve 1 adet yan panel.

Bütün bu uğraşa neden olan ve kırılıp yönlendirme zımbırtısının düşmesine neden olan parça :)

Mühendis adam parça arttırır dedim ve zaiyatlar :)
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Petek ızgarasının tırnakları kırılgan oluyor bazı arabalarda benimkide kırıktı sonra bir kaç parçası kayboldu bende iç hareketli kısmı sabitledim sadece dıştan aşağı yukarı hareket ediyor.
Mjjc candır. Sams, autobritedirect, diğerleri yokken o vardı:D @omrslhmms

Dış detaylı yıkama yapıldı.

Öncesi :

Ön yıkama süreci :

Ön yıkama sonrası :

Demirtozu temizliği :

Normal Yıkama :

Sunroof Temizliği :

Plastik Koruyucu :

Hızlı Cila :

Final :

Kullandığım malzemeler :

- Ön yıkama Valet Pro Neutral Snow Foam
- Şampuan Valet Pro Concentrated Car Wash
- Genel amaçlı temizleyici Valet Pro APC
- Demirtozu temizleyici Koch Chemie Fb
- Zift ve böcek temizleyici Chemical Guys Bug Tar Wash
- Basınçlı makine Karcher K2
- Plastik ve trim koruma Valet Pro Black to the Future
- Cam temizleyici 3d Hd glass
- Hızlı cila Sonax BSD
- Lastik parlatıcı Sarp

Toplam 5,30 saat sürdü :)
Maşallah ellerine sağlık çok güzel bir yıkama olmuş. Ama hacım ben mekana tavımo_O

Bugun motordaki kış pisliğini temizledim, detaylara inşallah periyodik bakım sonrası gireceğim.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Ellerine sağlık detaylarını bekliyoruz:)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Petek ızgarasının tırnakları kırılgan oluyor bazı arabalarda benimkide kırıktı sonra bir kaç parçası kayboldu bende iç hareketli kısmı sabitledim sadece dıştan aşağı yukarı hareket ediyor.
Mjjc candır. Sams, autobritedirect, diğerleri yokken o vardı:D @omrslhmms
Hocam teşekkür ederim :)

MJJC'nin gönyesini ayarlayamamıştım başta çok gıcık oluyordum, hafif çapraz duruyordu. Hafta sonu işlere başlamadan iki anahtarla ters yönde asılarak onu ayarladım rahatladım :D

i20lerin yönlendirme plastikleri alttan ve üstten 4 tırnakla geçiyor, tırnaklar kırılgan. Onu fark ettim. Zorlansa da zorlanmasa da zamanla gidiyor.

Uygulandı
İşte finaller

u

Hocam elinize sağlık renk çok güzel parlamış. Zaten ben buradayım diyen bir renk şimdi bağırıyor ben buradayım diye :)

Son düzenleme:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Keyifli bir gün olmuş ellerinize sağlık, önümüz yaz bir dahakine neler yaparsınız neler artık:utandim:

Sende tutunamayanlardansın demek.:D
Kil ve alt xeminin yağlardan, dolgulardan uzak olması lazım. Ben mesela m700 uyguladıktan sonra birde ipa geçiyordum ama o da artık kendini birşey zannedenlerin oyuncağı oldu:rolleyes:
Ellerine sağlık sonuç şahane gözüküyor
:)
Teşekkürler, her uygulamada ipayla iyice geçmeme rağmen inatla tutunmuyordu. Polisajı haziranda yapmıştım ufak tefek yerlerde çizikler gördüm ancak genel bazda durum iyi gibi. Waxı biraz fazla sürüp bide kuruttuğum için 2 gündür omuzların ağrısından hayata ben tutunamıyorum. :D:D

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkürler hocam, Muhteşem kokusu var hocam sürekli sıkmak istiyor insan , satışı var mı bilmiyorum fakat tavsiye ederim :sicak:
TR 'de yok , varsa da ben görmedim. Soft99 instagram hesabında görüyorum sürekli ağzımın suyu akıyor :)

Kıyaslarsanız nasıl bir ürün? Nanolex kullandınız mı mesela interior cleaner olarak?

İç temizlikte kıyaslayabileceğiniz bir ürün var mı?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
TR 'de yok , varsa da ben görmedim. Soft99 instagram hesabında görüyorum sürekli ağzımın suyu akıyor :)

Kıyaslarsanız nasıl bir ürün? Nanolex kullandınız mı mesela interior cleaner olarak?

İç temizlikte kıyaslayabileceğiniz bir ürün var mı?
Bir zamanlar 3 tanesi 40₺ mıydı neydi @Kimyasal Adamlar da sonra tanesi 17₺ olmuştu ve bitti artık yok

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Wash Mist mi? Ne diyorsun, ne güzel günlermiş onlar :) Kaçırmışız gitmiş be ya :)
300 ml 10 euro şimdi. TR'de rahat 100 tl olur fiyat bugün gelse maalesef.
Evet ama bende paranın olmadığı zamanlardı işte. Yine aynı sitede 88₺ kiwami 88₺fusso 95₺authentic idi net fiyatlar olmayabilir ama bu banttaydı ahh ahh kurlar:aglaa: