Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bu hafta sonu forumdaşlarımız için baya hareketli geçmiş benim içinde öyle oldu
Kendi aracımı hafta başı ustadan aldıktan sonra bu hafta sonu anca girişebildim; sevgili işçiliği iyi, "sen merak etme abi"ci ustamızın tüm defoları yıkandıktan sonra ortaya çıktı. Cam fitillerine ve c sütunundaki piano black kısıma hep makina kaçırmış ve sol egzoz ucum hep boya tozu olmuş. Neyse hepsinin bir çözümü var deyip geçiyoruz, şu saatten sonra yapacak bir şey yok.
Bu uygulama esnasında ilk defa kullandığım ürünler;
@MoonDance Emre'den aldığım Wizard of Gloss, AD Pink Sheen, Prima Amigo Glaze ve
@Kimyasal Adamlar dan
150 Gr bilerek aldığım ama 100 Gr olarak gelen kil,
forumumuza özel mahsul CeviZ, Koch FB demirtozu ve domol krom temizleyici. Bir jantta da Tonyin Iron-X denedim.
(Fabric coat uygulamasını yaptım onu yarın videosuyla birlikte paylaşacağım

)
Gelelim uygulamamıza,
Kirli hallerimiz:
50 ml ceviz 850 ml kaynamış su sile foam lance'i doldurdum ama sanırım ayar yapamadım bir türlü istediğim köpüğü alamadım çok uğraşmak istemedim 50 ml kadar da b33 ekledim ve pasta kremasını elde ettim ama foto yok

ve giriştim birleşim noktalarına VP fırça ile.
Yıkama işlerinden sonra demir tozunu ayarladım, kenotekin şişesinde Koch FB var diğeri zaten belli
Sağ ön lastik Koch FB kullandım;
Sağ arka lastikte Tonyin Iron-X kullandım.
Aracın tamamına da Koch FB sıktım.
Sonra kille giriştim, kil kaydırıcı olarak yarım litre suya 10 15 ml kadar sonax turuncu şampuan ekleyip onu kullandım.
Sonra bir de foam lance ile velveti verdim ve kurulamaya geçtim
Sonra Prima Amigo Glaze'i Meguiars uygulama pedi ile yedirerek tüm araca sürdüm ve cila silme bezi ile sildim. Sonrasında da Gyeon wet coat sık sil şeklinde uyguladım.
Domol ile egzoslarda ki mazotun yaptığı turunculuğu almak istedim ama el ile olacak gibi değildi. Buna konik polisaj süngeri + matkap ile girmek lazım.
Burada şunu eklemeyi unutmuşum konik polisaj süngeri ile girdikten sonra domol’a gerek var mı ?
Ardından motora sonax motor temizleyici + Koch Gs + buhar mk ile giriştim ve Pink sheen ile plastiklerin üstünden geçtim. Görüntü on numara ve 1 hafta sonra tekrar bakacağım toz durumu nasıl
Sonax konsantre cam suyu ekledim ve 2.5 litre su koydum üstüne.
Pedallara GS ile giriştim.
Direksiyoni kolçak ve torpido kısmını nanolex interior cleaner ile giriştim. Kapılara GS kullandım sonrasında direksiyon ve kolçağa sonax leather care kapılara ve diğer plastiklere de pink sheen uyguladım.
Pink sheeni biraz farklı bir şekilde mazgal fırçası ile boyamak gibi yada sıvamak gibi yayarak uyguladım ve sonrasında kuru bez ile sildim

Farklı bir yöntem oldu ama bakalım nasıl olacak
Ve arkadaşlar son mazgala geldiğimde olan oldu. Kalorifer yönlendirme zımbırtısı kırılmış dokunmamı bekliyormuş. Bu başıma 2. gelişi. Daha önce orta mazgalda olmuştu. Onu da söküp kendim hızlı yapıştırıcı ile yapmıştım. Bunda da direk kolları sıvadım. Bu kadar sökme işinden sonra diyebilirim ki arkadaşlar
sökerken kırmadan olmuyor
Mazgalı sökebilmek için önce torpidonun yan panelini sökmek lazım sonra 3 tane vida var onları söküyoruz ve hafiften kanırtarak mazgalı elimize alıyoruz. Mazgal 4 parça bağlantı borusu mazgal yönlendirme ayakları, 1 adet çerçeve ve 1 adet yan panel.
Bütün bu uğraşa neden olan ve kırılıp yönlendirme zımbırtısının düşmesine neden olan parça
Mühendis adam parça arttırır dedim ve zaiyatlar