Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #4,281
Evet açıkçası beni bu kadar tatmin edeceğini düşünmemiştim fiyatına göre çok iyi bir araç

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her ikisi de hayirli olsun hem ev hem araba agiz tadiyla oturun, binin.

Cruze benim de cok hosuma giden bir arac, donanim olsun tasarim olsun ic mekan kalite olsun.

Fakat kuzenim uzun bir sure otomatik vites ve 1.6 benzinli versiyonunu kullanmisti, hayatimda bu kadar hantal bir araba daha gormemistim :) motor ve vites inanilmaz uyumsuz ve agirdi. Onun disinda cok kaliteli arabaydi.

Bir de yanlis hatirlamiyorsam 2025te falan servis olarak da hizmet vermeyeceklerdi Turliye'de.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Tarık hocam hem daireniz hemde yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın :)

Cruze bence underrated bir araç. Türkiye de bu durumun getiri olarak da f/p oranı güzel bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Dokunuşlarınızla beyazlar da parlar kervanına balıklama bir dalışta bulunmuşsunuz. :)
İbrahim bey elimden geleni yapmaya çalıştım 11–12 saat sürdü hava da soğuktu ama sonucu görünce herşeye değiyor

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanmak nasip olsun inşallah :)
Beyazını da foruma yakışır bir beyaz haline getirmişsiniz elinize sağlık maşallah :)
Teşekkür ederim biraz uğraştırdı aslında araç bildiğiniz siyahmış beyazladı

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Hayırlı olsun yeni ev ve aracınız :) makyajlı kasa sanırım, baya hoşuma gidiyor eklenen krom detaylar ve 5 kol 17 inç jant güzel bir hava katıyor. Kazasız belasız sürüşler :)
Evet bu desing edition plus diye geçiyor 17 inch Jant krom, body kit vs ile hoş bir görünüm yapmışlar

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Her ikisi de hayirli olsun hem ev hem araba agiz tadiyla oturun, binin.

Cruze benim de cok hosuma giden bir arac, donanim olsun tasarim olsun ic mekan kalite olsun.

Fakat kuzenim uzun bir sure otomatik vites ve 1.6 benzinli versiyonunu kullanmisti, hayatimda bu kadar hantal bir araba daha gormemistim :) motor ve vites inanilmaz uyumsuz ve agirdi. Onun disinda cok kaliteli arabaydi.

Bir de yanlis hatirlamiyorsam 2025te falan servis olarak da hizmet vermeyeceklerdi Turliye'de.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu araç manuel dediğiniz gibi otomatikler hantal devri kendi ayarladığı için. Araç atmosferik motor 3.5-4 bin devir arası yüksek devirlerde kullanılması gerekiyor çünkü motor astra motoru ile aynı iken astradan 200 kg ağır. Ben de bu yüzden manuel tercih ettim şimdilik bir sıkıntı görmedim bakalım

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kendi aracımı hafta başı ustadan aldıktan sonra bu hafta sonu anca girişebildim; sevgili işçiliği iyi, "sen merak etme abi"ci ustamızın tüm defoları yıkandıktan sonra ortaya çıktı. Cam fitillerine ve c sütunundaki piano black kısıma hep makina kaçırmış ve sol egzoz ucum hep boya tozu olmuş. Neyse hepsinin bir çözümü var deyip geçiyoruz, şu saatten sonra yapacak bir şey yok.
Arkadaşlar günaydın,

Hafta sonu yaptığım temizlikte görüp paylaştığım üzere egzoz ucuna gelen boya tozlarını "selülozik tiner" ile temizledim.

Öncesi;

Önce normal olarak çevresini maskeledim herhangi bir şekilde etrafa selülozik tineri bulaştırıp boyaya zarar verme ihtimalime karşılık, yakınlaşınca farkettim ki plastik parça da bazı beyazlıklar var ona da bir şeyler gelmiş.

Malzemeler, selülozik tiner - maskeleme bandı ve üstübü.

Üstübü ye biraz tiner döküp siliyoruz arkadaşlar, işlem gayet basit. Sadece sağa sola değdirmemek lazım.

En son domol krom yüzey temizleyici ile tekrar üstübü ile hafiften geçtim, sonuç:

Bu arada arabayı bugün garajdan çıkardım sürmemin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen Pink Sheen sürdüğüm yerlerde hala toz yok. Top Star ile karşılaştırınca rahat Pink Sheen fark atıyor.

@MoonDance önerdiğin ve tedarik ettiğin için teşekkür ederim kardeşim.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar günaydın,

Hafta sonu yaptığım temizlikte görüp paylaştığım üzere egzoz ucumu "selülozik tiner" ile boya tozlarını temizledim.

Öncesi;

Önce normal olarak çevresini maskeledim herhangi bir şekilde etrafa selülozik tineri bulaştırıp boyaya zarar verme ihtimalime karşılık, yakınlaşınca farkettim ki plastik parça da bazı beyazlıklar var ona da bir şeyler gelmiş.

Malzemeler, selülozik tiner - maskeleme bandı ve üstübü.

Üstübü ye biraz tiner döküp siliyoruz arkadaşlar, işlem gayet basit. Sadece sağa sola değdirmemek lazım.

En son domol krom yüzey temizleyici ile tekrar üstübü ile hafiften geçtim, sonuç:

Bu arada arabayı bugün garajdan çıkardım sürmemin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen Pink Sheen sürdüğüm yerlerde hala toz yok. Top Star ile karşılaştırınca rahat Pink Sheen fark atıyor.

@MoonDance önerdiğin ve tedarik ettiğin için teşekkür ederim kardeşim.
Kaliteli işçilik böyle olur tüm detayı ile

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Geçtiğimiz cumartesi günü balataları değiştirirken gözüme çarptı baya yarılmıştı.
Pazar günü Goodyear ASYM5 lastiğe geçtik. Madem kış bitti yazlıktan devam edelim dedik.

Geçmiş olsun. Bir çukura falan mı girmiştiniz?

Aslında BMW f30 alacakken nasip olmadı daire aldık Ve yerine cruze almaya karar verdim.Bugün yeni aldığım aracımın sırasıyla önce Demir tozu kil çizik giderme hare giderme ve wax uygulamalarını gerçekleştirdim.

Hayırlı olsun yeni aracınız ve eviniz. Sizin adınıza çok sevindim. Bir araç fiyatına, ev ve araba sahibi olmanız çok güzel gerçekten.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye

Hayırlı olsun yeni aracınız ve eviniz. Sizin adınıza çok sevindim. Bir araç fiyatına, ev ve araba sahibi olmanız çok güzel gerçekten.
Yok hocam bir araç fiyatına olmadı maalesef ev için üzerine baya bir hatrı sayılır rakam koyduk

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

bendeyken girmedim. aracı eşimde kullanıyor belki o girdi bilmiyorum ama eskiyip deforme olmuş gibi havası vardı sanki.. diğer lastiklerde de ufak çatlamalar mevcuttu. aracı aldığımda üzerinde duruyordu üretimi 2014 yılı petlas marka. bence ömrü tamamlanmış

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
bendeyken girmedim. aracı eşimde kullanıyor belki o girdi bilmiyorum ama eskiyip deforme olmuş gibi havası vardı sanki.. diğer lastiklerde de ufak çatlamalar mevcuttu. aracı aldığımda üzerinde duruyordu üretimi 2014 yılı petlas marka. bence ömrü tamamlanmış
Bencede hocam ömrü tamamlanmış gibi duruyor malum 6 yıl geçmiş çatlamalar normal gibi

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3000 km nin kirini akıttım:dangeer: Ön yıkama azcık ömrü kalan waxı söksün diye 1/15 koch gs çift kova koch nms jantlar hot rims+endurance plastik aksama da 50/50 endurance denedim
Kirliler
temizler

Not:Fotolarda oynama yoktur
Yıkama bitince direksiyonu da af leather cleaner ile temizledim Benzinlikteki basınç makinesinden elime kontaminasyon olmasın diye eldivenle tuttum aparatı arabaya binmeden de cerrahi yöntem olan içeriden dışarı doğru çıkarıp çöpe atttım

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hafta içi Bursa'ya giden bir arkadaştan Uludağ Üniversitesi çıkartması istemiştim sağ olsun getirmiş. Okul yıllarından beri içimde hep ukde idi. Diğer camlarda daha koyu bir film olduğu için ön cama yapıştırdım :)

Aracın başına inmişken AD Pink Sheenin dış ortam performansını merak ediyordum. Kaput altınında 1 haftanın ardından - 3 gün garajda 4 gün dışarıda - durumu bu şekilde arkadaşlar; Görünen o ki Pink Sheenin performansı takdire şayan :atess: İçeride de aynı şekilde Top Starın 2 günde toz topladığı yerde 1 haftadır hala güzel seviyede. Şu an için sıfır toz diyemem. Koch Chemie Top Star ile mukayese dahi edilemez diyebilirim zira şu bir gerçek Pink Sheeni uyguladığım şekilde bir de Top Starı uygulayıp tekrar gözlemlenmeli. Top Starı beze sıkıp ilgili bölgeye sürüyordum. Pink Sheeni direk bölgeye sıkıp köpük fırça ile yaydım ve biraz bekledikten sonra sildim.

Kaputun 1 hafta sonra ki hali;

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Vay arkadaş millet detailinge verdi kendini bizde evde çocuğun ödevleri ile kriz geçiriyoruz. :( Haftaya da uzaktan eğitim, bende acaba eksi formalarımı mı giysem ne etsem @Shirb13 :D:D
Abi sorma bende aynı durumdayım. Araba var iç temizlik için eşim gidersen eve gelme virüs getirme diyor. Meyve almak için dışarı çıkmışken iki dk oyalandım bunlarla kafa dağıttım :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi sorma bende aynı durumdayım. Araba var iç temizlik için eşim gidersen eve gelme virüs getirme diyor. Meyve almak için dışarı çıkmışken iki dk oyalandım bunlarla kafa dağıttım :)
Seni bilmem ama beni manyak ettiler. Bir set eldiveni markette kullanıyorum, otomobile binmeden 2.seti üzerine takıyorum. Maskesiz gezinmiyorum. Eve gelince elimi, yüzümü saçımı yıkıyorum. Montu havalandırıyorum, ayakkabıların heryerini eve girmeden siliyorum. Kot pantolonuda siliyorum. Yetmiyor havalandırıyorum. Bu işin sonunda bir su faturası gelecek dillere destan.
Otomobilin belli yerleri de pudralı eldiven yüzünden parmak izi oldu. Birde pudra izi temizlemek çıktı başıma. Pazartesi de evden nasıl rapor yazacağım onu düşünüyorum.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Seni bilmem ama beni manyak ettiler. Bir set eldiveni markette kullanıyorum, otomobile binmeden 2.seti üzerine takıyorum. Maskesiz gezinmiyorum. Eve gelince elimi, yüzümü saçımı yıkıyorum. Montu havalandırıyorum, ayakkabıların heryerini eve girmeden siliyorum. Kot pantolonuda siliyorum. Yetmiyor havalandırıyorum. Bu işin sonunda bir su faturası gelecek dillere destan.
Otomobilin belli yerleri de pudralı eldiven yüzünden parmak izi oldu. Birde pudra izi temizlemek çıktı başıma. Pazartesi de evden nasıl rapor yazacağım onu düşünüyorum.
Abi benzer durum bizde de var ayakkabıları çıkarıp dezenfektan banyosu yapıyorum ve balkona gidiyorum. Mont ve alt üst giydiğim her şeyi orada çıkartıp ev moduna geçiyorum. Dışarı çıkacakken aynı şeyleri tersten uyguluyorum :D