Dün uzun zamandır aklımda olan yazlık jant temizliğini yaptım. Apartmanda bu tarz işler zor olduğundan, yükledim arabaya, 10 km uzaklıkta akrabalara ait küçük bir bahçe var oraya gittim.
Kirli hallerimiz ;
İlk olarak sonax demirtozu temizleyici ile başladım
Yaklaşık 1,5-2 dk çalışmasına izin verdikten sonra detay fırçasıyla müdahale ettim ancak onların fotoğrafını almamışım. Duruladıktan sonra ortaya çıkan manzara bolca zift
En büyük eksikliği bu anda yaşadım, elimde sadece gazyağı ve çok az wd40 vardı maalesef. Kendi çapında iş görüyorlar ancak uzun süre tek tek elle müdahale edip temizlemek gerekiyor. Öyle sıktım aktı olayı yok. Neyse tüm ziftleri ve eski balans yapışkanlarını da temizledikten sonra kasap lastikçilerin tornavida ile açtığı derin çizikler için kendilerini bir güzel andım.
Daha sonra sonax turuncu şampuan, ceviz, eski meg wash mitt ve detay fırçaları ile güzelce temizleyip güneşlenmeye bıraktım.
Finaller
Koruma için şimdilik bir uygulama yapmadım, belki bir tur temizlik polisajı yapar, üstüne Çinli seramik uygularım diye düşünüyorum. Polisaj yapamazsam bu haliyle çinliyi uygulayıp devam ederim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi