Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Mehmet55, @Muhammed06, @mustafacagri, @Respect3578.

Arkadaşlar ben bir 10 tane kadar düşünüyorum almışken, isterseniz talep ettiğiniz adetleri yazın üzerine ortak alım konusu çıkar mı çıkmaz mı düşünelim.

Bu arada kargoların alıcıya ait olacağını, herkese aynı anda ulaşmayacağını lütfen hesaba katıp hareket edelim.

En önemlisi kimseyi alması için zorlamıyorum. Sonra @mustafacagri hocama yapıldığı gibi garip ithamlarda bulunmayalım şu zor günlerde birbirimizi boş yere incitmeyelim.

Hatta her şeyden önce bu ürünün kullanıcıları mümkün mertebe tüm olumsuz tecrübelerini paylaşsınlar ki ne ile karşılaşacağımızı üç aşağı beş yukarı bilerek alalım yada almayalım.

@Emre Mert hocam sen kullanıyorsun mesela yorumlarını paylaşabilir misin ?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bugün araçta değişiklik yapmadım fakat şişeleri düzenleyip üstüne bant ile izole ederek isim yazdım(normalde fotoğraf olarak gerçek paketteki şablonları yapıştıracaktım fakat malum ortam sıkıntılı, kırtasiyeye gidip sırf bu sebeple klavye fare ile haşır neşir olmayayım dedim :))
Önceden sadece yanlarına yapıyordum yazıları fakat gerek çantadan olsun gerekse bagajdaki eşya kabından olsun şişeleri dışına çıkarmadan hangi şişede ne var anlayamıyordum. O sebeple fısfısların tepe kısımlarına da yazıları ekledim, daha pratik olacağını düşünüyorum :)
(Genel Temizleyici yazanda 1:20 Koch Gs var. Eve koyacağım için herkesin anlayacağı şekilde yazmak zorunda kaldım. Aksi taktirde üstü yazısız kimyasallar malum ev ortamında bilmeyenler için çok tehlikeli)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerine sağlık benim spreyler hep siyah olduğundan yazamıyordum. Kağıt kesip üstüne yazıyordum ikide bir ıslanıp değiştirmek zorunda kalıyordum. Bunlar çok iyi gözüküyor;)

Pazar günü hava güneşliyken paspasları yıkayayayım dedim kısa ve öz bir uygulama olsun, hazır yıkarken abiminkileri de yıkadım. Oldukça kirliydiler ama kirli resimleri yok maalesef :) Bu arada virüs falan var doğru ama burası bizim köyümüz insandan uzak bir yerdeyiz :)
Aynen böyle uygulamalara ihtiyacımız var:noo:

Dün detaylı temizlik planım vardı. Benzinlikler çok kalabalık olduğu için riske girmeyip eve geri döndüm. Şişeler biraz kirlenmişti. İpayla sildim hepsini. Eksikleri tamamladım. Biraz amatörce olsa da üzerine isimlerini yazdım. Bayadır yıkamıyorum aracı. İlk fırsatta Tavandan başlayıp davlumbazlara kadar girişeceğim :)

Corolla'ya çarpıp kaçmış vatandaşın biri. Araç kameranın gördüğü noktada duruyor. İstesem şikayetçi olurum fakat içim rahat etmez. Tampona aynı noktadan daha önce çarptıkları için davlumbaz ve tampon kırıktı zaten. Son çarpan kişinin sigortasından yapılması doğru olmaz. Ama en azından numarasını bırakıp özür dileyebilirdi. Tamponu yerine oturttum. Çamurluk hizasından yarım cm kadar dışarıda kaldı biraz.

Geçmiş olsun hacım. Sizin mahalle biraz problemli. Allah esirgesin

Kırılan ön cam değişti, artık netiz :D
Hadi geçmiş olsun;)

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Arkadaşlar ben bir 10 tane kadar düşünüyorum almışken, isterseniz talep ettiğiniz adetleri yazın üzerine ortak alım konusu çıkar mı çıkmaz mı düşünelim.

Bu arada kargoların alıcıya ait olacağını, herkese aynı anda ulaşmayacağını lütfen hesaba katıp hareket edelim.

En önemlisi kimseyi alması için zorlamıyorum. Sonra @mustafacagri hocama yapıldığı gibi garip ithamlarda bulunmayalım şu zor günlerde birbirimizi boş yere incitmeyelim.

Hatta her şeyden önce bu ürünün kullanıcıları mümkün mertebe tüm olumsuz tecrübelerini paylaşsınlar ki ne ile karşılaşacağımızı üç aşağı beş yukarı bilerek alalım yada almayalım.

1 litre olanını bende kullanıyorum 5 tane almıştım bazen akıtma yapabiliyor yan durduğunda ancak bant sarıp sorunu o şekilde halletmiştim zannedersem 2 sene oldu alalı sorunsuz kullanıyorum.

Sadece protector wax kullandığım fıs fıs bozuldu oda uzun süre beklemesinden dolayı içinde tortular oluşmuş temizleyeyim derken söküp tekrar takamamıştım :)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye

Geçen aldımda bende 8 adet alıp oto yıkamacı bir arkadaşa 4 tane hediye etmiştim, ama bir ay sonra hepsi fısfısın şişeye takıp sıkma yerinde yarılarak kırıldı. Ama otoyıkama da kullanıldı belkide sert ve sürekli kullanıma dayanıklılığı budur.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık benim spreyler hep siyah olduğundan yazamıyordum. Kağıt kesip üstüne yazıyordum ikide bir ıslanıp değiştirmek zorunda kalıyordum. Bunlar çok iyi gözüküyor;)

Aynen böyle uygulamalara ihtiyacımız var:noo:

Geçmiş olsun hacım. Sizin mahalle biraz problemli. Allah esirgesin

Hadi geçmiş olsun;)
Bantla çepeçevre sarınca sıvı da değse kavlamadı yazı da sağlam kalmış oldu. En tepeye yaptığımın üstünü iyice bantladım, kenardan su alıp kalkmaya başlamazsa onlar da sorunsuz duracak gibi. Tavsiye ederim :) yan kısımda ama bantlarken etrafı komple bantlayıp bant üst üste binecek şekilde yapın ki kavlaması minimum olsun, zeminden kalkması daha zor olsun.

Yukarıda da yazmıştım ama sorunumu vs belirteyim bu mesajda da. Fısfısları hep bagajda eşyaları koyduğum çantada dik olarak bulundurdum. Fısfıs kısmından Bi yere asarak falan bekletmedim, zemini yere temas eder şekilde durdu. Bu şekilde kullanımda 7 aylık süreçte fısfıs ağzında,atımında sorun yaşamadım. Bendeki şişe 750 ml olanı. Tek şaşırdığım, sevmediğim yanı çevire çevire kapanan kapak kısmı şişeyi yan tutunca ve ters tutunca damla damla ürünü sızdırıyor. Aldığımda da bu şekildeydi falan o araya basit bir conta falan konularak gördüğüm tek sorunu da çözülür gibi. Onun dışında malzeme kalitesi ve fısfıs kalitesinden çok memnun kaldım. Hatta birinde Koch pw kullandım bir süre ve malum aracı komple hızlı hızlı fısfıslayarak kullandım 3-4 ay kadar. Onda da sorun yaşamadım, temizledim içine başka ürün koydum şu anda mesela

Şimdilik 5 adet almayı planlıyorum ama fiyata göre sayıyı güncelleyebilirim. Malum durumlardan dolayı toplu alım sonrası kargolama falan illaki gecikmeye uğrayabilir :) Alma konusunda kararsız olanlar için de ben memnun kaldım ama sorun yaşayanlar da illaki vardır. En son alımda 5-6 adet almıştım. Sonradan keşke 10 adet alıp hepsini aradan çıkarsaydım dedim. Çünkü sonra bireysel tek tek alımda şişe başına fiyat 2 katına çıkıyor neredeyse... 750 ml olarak kullandığım fısfısta durum bu şekilde @Shirb13 hocam :)

Son düzenleme:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ters çevirdiğimde başlıkla şişe arasında ufak bir sızıntı oluyor, haricinde problem yok. 3D Ultra Protectant yoğun bir ürün. Gayet güzel püskürtüyor. Atas Forclean fısfıs katili resmen. Clin şişelerin fısfıslarını kısa sürede bozuyordu. 6 aydır bu şişeyle Forclean'i tüm araca sıkıyorum. Şimdilik gayet memnunum.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Geçmiş olsun. Herhangi bir yere zarar vermeden değiştiriyorlar değil mi?
Güzel bir sistemleri var, oyle kapı sütun filan sökmeksizin elle koymuş gibi aldılar, yenisini yapıştırıp 3-4 saat kapalıda beklettiler sonra teslim. Sıkıntı yok, ses filan da almıyor. orjinal cam. ufak tefek çizikleri vardı onlardan da kurtulmuş olduk :D

@Tonyukuk07 Carbon bez istiyorum, bilgine :D

Geçmiş olsun hocam tekrar.
Bu arada farlarınız orjinal haliyle gerçekten güzel görünüyor orijinalliğini bozmayın:):)

Teşekkür ederim hocam. Artık o defteri kapattım. Cam için de opsiyonları eleyip orjinalini taktırdım. Orjin orjin gezeceğiz Allah sağlık sıhhat verdikçe :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Emre Mert Çok geçmiş olsun, benimde başıma gelmişti kamera falan olmayınca çarpanı bulamamıştım ama siz en iyisini yapmışsınız.

@Shirb13 Eğer ortak alım olursa bende 5 adet alabilirim, kargo süresi sıkıntı değil benim için.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
YorumlarDan yola cıkarak bende 5 adet istiyorum @Shirb13 ama buna konu acılsa daha iyi olur gibi daha cok ınsana ulasmıs oluruz dıye dusunuyorum

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Dün evde canım sıkıldığı için garaja indim. Ortak alımdan aldığımız Motor Plast'ı denedim. Mikrofiber bezle motorun tozunu aldıktan sonra elimde yıllar önce indirim ayağına aldığım AutoKit marka Motor Temizleyici ve ValetPro detay fırçası, diş fırçası ile detaylara girdim. Nemli bez ile kir tabakasını aldıktan sonra sprey şişe ile Koch Chemie Motor Plast'ı motora püskürtüp, temiz bir mikrofiber bezle bastırmadan üzerinden geçmek suretiyle ürünü yaydım. Bu işlemi iki kere tekrarladıktan sonra yaklaşık 13 saat kurumaya bıraktım. Bıraktığı hafif parlak-mat arası final, kokusu ve sarfiyatı ile benden geçer not aldı.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Dün evde canım sıkıldığı için garaja indim. Ortak alımdan aldığımız Motor Plast'ı denedim. Mikrofiber bezle motorun tozunu aldıktan sonra elimde yıllar önce indirim ayağına aldığım AutoKit marka Motor Temizleyici ve ValetPro detay fırçası, diş fırçası ile detaylara girdim. Nemli bez ile kir tabakasını aldıktan sonra sprey şişe ile Koch Chemie Motor Plast'ı motora püskürtüp, temiz bir mikrofiber bezle bastırmadan üzerinden geçmek suretiyle ürünü yaydım. Bu işlemi iki kere tekrarladıktan sonra yaklaşık 13 saat kurumaya bıraktım. Bıraktığı hafif parlak-mat arası final, kokusu ve sarfiyatı ile benden geçer not aldı.

Emeğinize sağlık hemşehrim :) finalleri beğendik