Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #4,501
Ellerine sağlık, yağ kaçağı takostan niye olsun hacım inşallah basit bir şeydir
Teşekkür ederim. Takozlar hiç değişmedi. Belki özelliğini yitirip içindeki yağı bırakmıştır diye düşündüm ama bu kadar fazla yağ çıkmaz muhtemelen.

Ellerine sağlık. Takozdan yağ kaçağı olmaz ama akan yerden rüzgar ve sıcaklığın etkisi ile motorun çeşitli yerlerine yayılabilir. Düzgünce yıkatıp düzenli takip etmek gerekiyor.
Usta, alternatör vakum hortumundan olabileceğini söyledi. Üstten pek göremedim. Nereden kaçırdığını çok merak ediyorum ama sanayiye de gidemiyorum :)

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eşime ait olan 2018 model Toyota Corolla araca eşiminde desteği ile dün akşam saat 21:30 gibi başladık saat 01:15 gibi bitirdik
Araç çok kirli idi kirlerin çözülmesine yardımcı olması için her yerine koch gs 1:10 sulandırılmış sıktım.
Kapılara ve gerekli yerlere valet pro detay fırça ve valet pro apc 1:6 sulandırılmış geçtim.
Kirlerin çözülmesini beklendikten bekledikten sonra aracı duruladık.
Jantlara iron out, Koch GS 1:8 sulandırılmış şekilde fırçasız müdahalele ettim. ( %80-85 arası temizlendi)
Lastikler Koch GS 1:8 sulandırılmış lastik yanakları fırçalandı.
Araca komple iron out yapıldı yedek eldiven ile yaydım ve tekrar aracı duruladım.
Sonrasında valet pro turuncu kil ile no name cilasız sulandırılmış şampuanla bütün araç pürüzsüz hale geldi.
Kilden sonra valet pro ph dengeli şampuan ile çift kova yöntemi ve yurtdışından 2$a aldığım koyun postu eldiven ile yıkandı.
Camlar önce ipa ve bim'in hygenic'i ile silindi. (Şiddetle tavsiye ederim camlara dışarıdan son kat olarak )
Bütün araca ve jantlara c2v3 uygulandı. Aynaların altındaki plastik aksamlar apc, detay fırça temizliğinden sonra auto finesse revive ile yenilendi. Resim hiç çekemedim eşim yardım ederken
arada çekmiş sağolsun fakat çok kayda değer bir resim olmadığı için;
Benim çektiğim auto finesse revive %50 resmini ekleyeceğim ve final resmi ekleyeceğim

Son düzenleme:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Eşime ait olan 2018 model Toyota Corolla araca eşiminde desteği ile dün akşam saat 21:30 gibi ufaktan temizledik.
Araç çok kirli idi kirlerin çözülmesine yardımcı olması için her yerine koch gs 1:10 sulandırılmış sıktım.
Jantlara iron out, koch gs 1:8 sulandırılmış şekilde fırçasız müdahalele ettim. ( %80-85 arası temizlendi)
Araca komple iron out yapıldı,
Sonrasında valet pro turuncu kil ile bütün araç pürüzsüz hale geldi.
Kilden sonra valet pro ph dengeli şampuan ile çift kova yöntemi ve yurtdışından 2$a aldığım koyun postu eldiven ile yıkandı.
Camlar önce ipa ve bim'in hygenic'i ile silindi. (Şiddetle tavsiye ederim camlara dışarıdan son kat olarak )
Bütün araca ve jantlara c2v3 uygulandı. Aynaların altındaki plastik aksamlar apc, detay fırça temizliğinden sonra auto finesse revive ile yenilendi. Resim hiç çekemedim eşim yardım ederken
Benim çektiğim auto finesse revive %50 resmini ekleyeceğim
elinize sağlık eş, sevgili ile uygulama da keyifli oluyor dimi :)

Koch Gsyi aşırı kirli olmadıkça bu kadar sert kullanmanızı tavsiye etmem leke bırakmaya başlıyor. ben iç aksamda 1:30 dışta minimum 1:15 kullanıyorum

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eşime ait olan 2018 model Toyota Corolla araca eşiminde desteği ile dün akşam saat 21:30 gibi ufaktan temizledik.
Jantlara iron out, koch gs 1:8 sulandırılmış şekilde fırçasız müdahalele ettim. ( %80-85 arası temizlendi)
Araca komple iron out yapıldı,
Sonrasında valet pro turuncu kil ile bütün araç pürüzsüz hale geldi.
Benim çektiğim auto finesse revive %50 resmini ekleyeceğim
Elinize sağlık, Keşke çift kova yıkamayı kil temizliğinden önce yapsaydınız çizme ihtimalini azaltırdınız

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Kaptan_34 ellerinize sağlık. Gs yi çok sert kullandığınızı düşünüyorum. Hasar vermesin dikkat edelim.

Yanlış anlamadıysam kc gs ile temassız yıkama ardından demirtozu ve kil temizliği mi yaptınız ?

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
elinize sağlık eş, sevgili ile uygulama da keyifli oluyor dimi :)

Koch Gsyi aşırı kirli olmadıkça bu kadar sert kullanmanızı tavsiye etmem leke bırakmaya başlıyor. ben iç aksamda 1:30 dışta minimum 1:15 kullanıyorum
İnanılmaz keyifli oluyor aileden destek ile:)
Sert kullandım farkındayım ne zamandır temizlik görmediği için bu kadar agresif oldum bu sefer.
Düzene girince daha soft devam edeceğim. Teşekkürler...

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kaptan_34 ellerinize sağlık. Gs yi çok sert kullandığınızı düşünüyorum. Hasar vermesin dikkat edelim.

Yanlış anlamadıysam kc gs ile temassız yıkama ardından demir tozu ve kil temizliği mi yaptınız ?
Yanlış ifade etmişim forumda hiç aktif olamadım yeni yeni başladım aktif olmaya henüz acemiyim kullanım konusunda affola :)
araç için önce ön yıkama, demir tozu, yine ön yıkama, kil, çift kova (valet pro apc ve valet pro detay fırça ile gerekli yerler çitileme :))
jantlar için önce demir tozu, sonra kc gs ie temassız yıkama (temassız dediğim görünen yerlere detay fırça ile ufak müdahale ettim)
:tesekkurr:

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, Keşke çift kova yıkamayı kil temizliğinden önce yapsaydınız çizme ihtimalini azaltırdınız
araç çok kirli idi fazladan ön yıkama yaptım aralarda ancak içime sindi:)
çift kova ile bol köpüklü ve koyun postu ile yıkadım. aslında araçta kılcak çizikler mevcut.
sıra polisaja gelsin diye hafiften başladım. çizilmesi çok önemli değildi aşırı derecede kirden:)
Corona karantinaya, biz detaya devam maalesef bu gidişle

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yanlış ifade etmişim forumda hiç aktif olamadım yeni yeni başladım aktif olmaya henüz acemiyim kullanım konusunda affola :)
araç için önce ön yıkama, demir tozu, yine ön yıkama, kil, çift kova (valet pro apc ve valet pro detay fırça ile gerekli yerler çitileme :))
jantlar için önce demir tozu, sonra kc gs ie temassız yıkama (temassız dediğim görünen yerlere detay fırça ile ufak müdahale ettim)
:tesekkurr:
Kova yıkaması yapmadan kil yapmak ciddi derecede çizer, kaç kere ön yıkama yaptığınız önemli değil. Bir ara iyi bir ışık altında bakın mutlaka iyi bir polisaja ihtiyacı vardır. 2 aşamada ya da daha az eforla kurtarılabilecek bir verniği çok daha kötü hale sokar yaptığınız işlem.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kova yıkaması yapmadan kil yapmak ciddi derecede çizer, kaç kere ön yıkama yaptığınız önemli değil. Bir ara iyi bir ışık altında bakın mutlaka iyi bir polisaja ihtiyacı vardır. 2 aşamada ya da daha az eforla kurtarılabilecek bir verniği çok daha kötü hale sokar yaptığınız işlem.
Polisaj ihtiyacı var Hocam farkındayım, farkında olarak yaptım :)
Çok ara vermeden kısa süre sonra polisaja girişeceğim için bu şekilde yaptım.
Önemli bir uyarı, bunun ayrıca için teşekkür ederim.
Kilden önce mutlaka çift kova ile yıkamak lazım diye yazalım akılda kalmış olsun. Teşekkürler @Berkay

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bende bugün tertemiz arabamla yağmurda yola çıkmak zorunda kaldım, yarım saate leş gibi oldu araba, işleirmi halledene kadar yağmur durdu, tekrar pis pis bırakasımda gelmedi, yıkadım tekrar tertemiz parkettim tekrar yerine. Hiç resim ve video çekemedim. Bu sefer affınıza sığınıyorum.
Ön yıkama flowey ev 13 ile yaptım, özlemişim bu ürünü kullanmayı.
Kova yıkamasını da ad velvet ile yaptım.
Kurulama wizart ile yaptım. Wizart ile iki araba çok rahat kuruladım. İki araba diyorum benim arabayı yıkamadan önce Mercedes 200 e nin motorunu yıkadım sonra kendini yıkadım o yıkamada da onu kullandım.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

3D davlumbaz fircasi almistim, cg gibi egimli yapayim derken kirmistim :)

Ama tipta careler tukenmez.

Biraz ugras ve bir kalin civata ile parcalari birlestirdim. Dipcik gibi saglam oldu bakalim ne zaman pes eder ;)

Bu saglam hali :)

Bu ilk birlestirme denemesi

Ilk denemede kullandigim civatayi tutturamadim. Fazlaliklari duzleyip biraz daha genis bir civata ile isi cozdum

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Biraz ugras ve bir kalin civata ile parcalari birlestirdim. Dipcik gibi saglam oldu bakalim ne zaman pes eder ;)

Ilk denemede kullandigim civatayi tutturamadim. Fazlaliklari duzleyip biraz daha genis bir civata ile isi cozdum

Abi çok gitmez gibi duruyor :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Silikonda geçilebilir sanki ek yerinin arasına ve üzerine :)
Sunfix almistim eger saglam kalir ilk kullanimda kopmazsa bosluklari onunla doldurup zimpara yapabilirim ardindan :)

En kotu dayson gecip fazlaliklari alirim. Aklimda o plan da yani :)

Koparsa da yedek jant fircam olarak hayatina devam eder

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam elinize sağlık plastiklere mi uyguladınız halıya mı?

Herkese merhaba,

Abi eline koluna sağlık. Başlığın dönmesini engellersen bir sorun olmaz gibi görünüyor. Bence yeni nesil hızlı yapıştırıcılardan biri ile birleşim yerini destekleyebilirsin. Öncesinde istersen loctite plastikten metale çalışan yapıştırıcılar var onunlada vida ile fırça başını sabitleyebilirsin.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arabamızla uğraşamıyoruz bari biten anahtarın pilini değiştireyim dedim. Bu arada Haziran'da 2 yıl olacaktı aracı alalı, biraz erken bitti. Sanırım anahtarsız giriş ve çalıştırma kaynaklı. Çünkü normal anahtarların 4 yıla kadar gittiği söyleniyor. Ayrıca anahtarın sustalı olması da ayrı bir konu. Diğer markaların çoğunda anahtarlığın içine gizleniyor.

Neyse konumuza gelelim :uyu: kimse sıkılmadan. Biraz araştırdım cr2025 model pil ve Sony,Panasonic ve varta önerilmiş. Tercihim varta dan yana oldu. Sustayı açıp ters çevirdim anahtarlığı.

Sustanın açıldığı bölüme kaşık çatal arkasıyla biraz zorlayarak açtım çok sert ve iyi geçirilmiş bir kapak. Tornavidanın ucuyla pili çıkartıp yenisini taktım.

2016 dan bu yana silikon kılıfı kullanıyorum gayet güzel bir ürün. Tırnak izini, çiziği ve kirlenmesini oldukça iyi engelliyor.