Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,621
Arkadaşlar, bildiğim kadarıyla aramızda etiket seven bir grup var sanırım bende onlardan biri olacağım gibi :)

Dünkü videomda gördüğünüz üzere farklı kutularda başka başka ürünler var ve bir kaç kez karıştırmışlığım da var :D Onun için şu şekilde etiketler hazırladım bugün. Sizlerinde kullanımı için aşağıda paylaşıyorum :)

Öneriler varsa açığım, daha iyi yapabilmek için. Şimdilik amatör hatalarla bu şekilde :)

Ölçüler 10 x 14.5 cm, eğer etiket alıp yazdırmak isterseniz bilginiz olsun.

Elinize sağlık güzel çalışma olmuş. @Kzmsefa nın da benzer çalışması vardı aslında. @Pro bunları ürün etiketi diye başlık oluşturup orda toplasak, sürekli elimizin altında olsa nasıl olur? İleride de faydalanmak isteyenler olacaktır, ulaşımı kolay olur gibi geldi öyle olursa

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Şırınganın içine bulaşık teli ve bulaşık süngerinin yeşil kısmından bir miktar koydum. 2 lt.lik eski bir veta pompam var. Onun uç kısmına birebir uyum sağladı. Pompanın hortumunu delip deneme dahi yapamadan acil işe gelmek zorunda kaldım. Akşama denemesini yaparım bakalım nasıl sonuç verecek.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, bildiğim kadarıyla aramızda etiket seven bir grup var, bende onlardan biri olacağım gibi :)

Dünkü videomda gördüğünüz üzere farklı kutularda başka başka ürünler var ve bir kaç kez karıştırmışlığım da var :D Onun için şu şekilde etiketler hazırladım bugün. Sizlerinde kullanımı için aşağıda paylaşıyorum :)

Öneriler varsa açığım, daha iyi yapabilmek için. Şimdilik amatör hatalarla bu şekilde :)

Ölçüler 10 x 14.5 cm, eğer etiket alıp yazdırmak isterseniz bilginiz olsun.

Abi ellerine sağlık, benim yapmaya çalışıp da yapamadığım etiketler :)
Motorplast için yapmıştım, ama sadece ürün adını yazabilmiştim, böyle çok daha iyi olmuş. :alkis:
@mustafacagri hocamında dediği gibi bunlar sabit bir başlıkta toplanırsa daha iyi olabilir bence de :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abi ellerine sağlık, benim yapmaya çalışıp da yapamadığım etiketler :)
Motorplast için yapmıştım, ama sadece ürün adını yazabilmiştim, böyle çok daha iyi olmuş. :alkis:
@mustafacagri hocamında dediği gibi bunlar sabit bir başlıkta toplanırsa daha iyi olabilir bence de :)
Kazım, teşekkür ederim. Sen iste yeter onu da yaparım :)

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Şırınganın içine bulaşık teli ve bulaşık süngerinin yeşil kısmından bir miktar koydum. 2 lt.lik eski bir veta pompam var. Onun uç kısmına birebir uyum sağladı. Pompanın hortumunu delip deneme dahi yapamadan acil işe gelmek zorunda kaldım. Akşama denemesini yaparım bakalım nasıl sonuç verecek.
Çok güzel olmuş ama bir iki fikir vereyim.

Pompanın kendi ucundaki pirinç malzeme penseyle tutup çektiğinizde çıkıyor. Onu çıkartıp şırınganın da uç kısmını nizami bir şekilde kesersiniz yaklaşık 2-3 cm yeterli olacaktır oluşan yuvarlağı gön makinesiyle ısıtıp 110° açılı nozülü sıkı geçme şeklinde içine oturtursunuz ve ite bildiğiniz kadar pompaya doğru ittirirsiniz.

Nozul biraz derinde kalması iyi olacaktır nozülün önünde kalan fazlalık şırınga kısmınıda yine nizami bir şekilde tam yuvarlak olacak şekilde daraltırsanız çok şık olur. İçinden malzemenin geçtiğide görülür yeni bir soluk olur.

Ama bu son işlem biraz ehemmiyetli yanlış bükülürse nozülden değil etrafından atar. Sıkı geçme işlemi ne kadar başarılı olursa bu riskte sıfıra yaklaşır. Daha olmadı nozülü geçirdikten sonra iç kısımdan sıcak silikon yaparsınız. Nozülün plastiği silikonu tutmazsa nozulun dip tarafına zımpara yaparsanız onu da aşarsınız.

Elinizde nozül yoksa ücretsiz olarak size mektupla yollayabilirim.
Kolay gelsin

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok güzel olmuş ama bir iki fikir vereyim.

Pompanın kendi ucundaki pirinç malzeme penseyle tutup çektiğinizde çıkıyor. Onu çıkartıp şırınganın da uç kısmını nizami bir şekilde kesersiniz yaklaşık 2-3 cm yeterli olacaktır oluşan yuvarlağı gön makinesiyle ısıtıp 110° açılı nozülü sıkı geçme şeklinde içine oturtursunuz ve ite bildiğiniz kadar pompaya doğru ittirirsiniz.

Nozul biraz derinde kalması iyi olacaktır nozülün önünde kalan fazlalık şırınga kısmınıda yine nizami bir şekilde tam yuvarlak olacak şekilde daraltırsanız çok şık olur. İçinden malzemenin geçtiğide görülür yeni bir soluk olur.

Ama bu son işlem biraz ehemmiyetli yanlış bükülürse nozülden değil etrafından atar. Sıkı geçme işlemi ne kadar başarılı olursa bu riskte sıfıra yaklaşır. Daha olmadı nozülü geçirdikten sonra iç kısımdan sıcak silikon yaparsınız. Nozülün plastiği silikonu tutmazsa nozulun dip tarafına zımpara yaparsanız onu da aşarsınız.

Elinizde nozül yoksa ücretsiz olarak size mektupla yollayabilirim.
Kolay gelsin
Bahsettiğiniz yöntem çok güzel gerçekten. Nozül şırıngaya sağlam şekilde tutturulursa iyi iş yapar.
Nozül yok maalesef. Zahmet olmazsa hediyenizi kabul ederim seve seve.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Hocam bu direksiyonlar orginal mi alınıp takılıyor?
Evet orjinal direksiyonlar.bir çok yerde var ama ben bilmediğim yerlere pekmgüvenmem.güvendiğim ve alışveriş yapıp sorun yaşamadığım yerler ender elektronik ve meet garage

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün aracı yıkayayım dedim ama hava çok rüzgarlıydı. Hazırlık yapıp malzemeleri garaja indirmişken bari jantlara girişeyim yıkamayı yarın yaparım dedim. Daha sonra temizlediğim kışlık jant-lastik takımını kriko yardımı ile söküp yazlık seti taktım. Neyse, temiz temiz saklansınlar bari :of:

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bende pink sheen için etiket yaptım :D
Üzerine koruma için attığım şeffaf koli bantı, büyük şişede son bantı atarken biraz kırıştı maalesef :( Her seferinde biraz daha geliştiriyorum kendimi :D
Pinksheenin sprey başlığı bile pink, çok güzel bir uyum olmuş şişe ile :)

Arkadaşlar etiketleri yapıştırdım bazıları tam geldi bazılarını kıyıdan köşeden kırptım.

3D şişr üzerine GS çok uyumlu oldu. 10 * 14.5 tam geldi.

Gayet güzel İbrahim :) daha da gelişecektir bu yöntem. Editlediğiniz görselleri bir başlık altında paylaşıma sunsanız çok iyi olur aslında

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Üzerine koruma için attığım şeffaf koli bantı, büyük şişede son bantı atarken biraz kırıştı maalesef :( Her seferinde biraz daha geliştiriyorum kendimi :D

Küçük 9x5 cm
Büyük 15,5x8 cm

Güle güle kullan abi gayet güzel olmuş, bende de yazıcı olsa hemen yapıcamda yok işte.:) Bu ara pink sheen'i bende oda parfümü şişesine koydum gayet güzel püskürtüyor.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pinksheenin sprey başlığı bile pink, çok güzel bir uyum olmuş şişe ile :)
Abi o tamamen şansa öyle denk geldi. Geçen hobiotomdan aldığım foamulanın yanında bu başlığı göndermişler. Çok iyi oldu :mutlu:
Güle güle kullan abi gayet güzel olmuş, bende de yazıcı olsa hemen yapıcamda yok işte.:) Bu ara pink sheen'i bende oda parfümü şişesine koydum gayet güzel püskürtüyor.
Sağolasın dostum, bende normalde kırtasiyede çıkartıyordum bu zamanda gitmedim. Bugün şansıma kuzen gelicekti, ona attım o çıkardı getirdi :)
Evet başlığı rengi için tercih etmiştim ama püskürtmeside çok hoşuma gitti :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi o tamamen şansa öyle denk geldi. Geçen hobiotomdan aldığım foamulanın yanında bu başlığı göndermişler. Çok iyi oldu :mutlu:

Sağolasın dostum, bende normalde kırtasiyede çıkartıyordum bu zamanda gitmedim. Bugün şansıma kuzen gelicekti, ona attım o çıkardı getirdi :)
Evet başlığı rengi için tercih etmiştim ama püskürtmeside çok hoşuma gitti :)
Aslında bende kırtasiyeye gidip çıkartabilirim de mecbur olmadıkça dışarıya çıkmıyorum.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar etiketleri yapıştırdım bazıları tam geldi bazılarını kıyıdan köşeden kırptım.

3D şişr üzerine GS çok uyumlu oldu. 10 * 14.5 tam geldi.

Küçük 9x5 cm
Büyük 15,5x8 cm

Etiket işine girmemeliyim girmemeliyim :D elinize sağlık gerçekten hoş olmuş.

Pedal setini değiştirdim bugünde,son hamlemiz hafta sonu app connect aktivasyonu olacak inş..bide yıkandık ,paklandık.
Hayırlı olsun abi pırıl pırıl olmuş, pedallar da çok iyi olmuş direksiyonla uyumlu olmuş. Araca odis cihazı mı bağlı :D

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün sibop taktığım alta foamı denemek için yıkama yaptım video çekecektim ancak benzinlikte yıkama sırası olduğu için maaleaef çekemedim. Xiaomi veya başka kompresör daha almadığım için binada bulunan çakmaklık girişine takılıp kullanılan kompresör ile denedim ve çok beğendim alta şuan tam istediğim gibi oldu sıra kompresör almakta :)

Yıkayıp kuruladıktan sonra sıra geldi camlara, camlarda bir türlü istediğim temizliği sağlayamıyordum bezlerim arkada hav tüy bırakıyordu bu sorunuda carbon bez ile çözdüm :) Bez için tekrar teşekkürler @Tonyukuk07
Bu bez ile ilgili tek pişmanlığım daha önce keşfedememiş olmam oldu :)
Yaklaşık 3 hafta önce uyguladığım wax aracın sol tarafında tam performans veriyorken sağ tarafta su itişi neredeyse yok gibi erken mi sildim anlayamadım gelecek yıkamada tekrar uygulayacağım.