Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Araç 1 aydır kapıda yatıyordu.

Haftasonu sokağa çıkma yasağı olacak diye aracı yıkamak istedim. tek başıma olduğum için detay fotoğraflarını çekemedim ancak kirliler ve temizler ile idare edelim :)

2. Basınç pompası almak için Bauhaus'a gittim ancak malesef kapalıydı. Uygulama padi vs de alacaktım. O yüzden jantlar için ayrı yıkama planlarım suya düştü.

Ceviz 100 ml ceviz 1900 ml su ile ön yıkama yetmedi. 50 ml ceviz 1500ml su işle 2. kere ön yıkama yaptım.
Jantları Eagles sarı fırça ile fırçaladım ancak kısaltmama rağmen hala sıçratıyor meret. 20 Numaralı Stargil ile jantları temizledik. Burda jant temizleyici ürün kullanmadım sadece ceviz ile temizlik yaptım.
Stargil fırçalarla depo ön tampon siyah plastikleri arka tampn plastikleri cam çerçevelerine giriştim.
Kova şampuanı olarak Ev12 kullandım.
Kurulamadan divortex hızlı cilayı bocaladım üzerine sonra blue marlin ile kuruladık
Ön ve arka tampondaki siyah plastiklere spritz ile geçtim, pss gelene kadar :)
Camları 1:5 sulandırılmış Flowey S3 ile geçtik.
Lastiklere 3D Dressing uyguladık.

Bunlar da finaller :)

Elinize sağlık Divortex hızlı cila kurulanmadan tekrar durulama yapılarak uygulanıyor tabi elinizdeki bendeki şu videodakindense.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Uzun zamandır ihmal ettiğim golfü dip köşe temizleyeyim diye koltukları söktüm ama acil bir işim çıktığından sadece süpürüp geri topladım .
Koltukları sökerken dikkat etmemiz gereken birşey var mı? Bende söküp temizleyeceğim koltukları.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Koltukları sökerken dikkat etmemiz gereken birşey var mı? Bende söküp temizleyeceğim koltukları.
Çok zor bir şey değil halledersiniz . Tavsiyem koltukları arabadan çıkarırken birinden yardım almanız. Arabadan çıkarmak biraz dikkat istiyor. Dikkat edilmezse kızaklar plastik parçaları çizebilir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yaklaşık 6 hafta sonra aracı çalıştırdım. Zaten aracı bırakmadan önce de yıkamıştım. Yıkama sırasında da müzik vs dinlediğim için akü çok iyi durumda değildi. Malum Bilecik’te küçük şehir olduğu için yol yapmadı araç.
Çalıştırırken akü ışığı yandı söndü ve araç kendini güç tasarrufu moduna aldı. Yani bir iki hafta daha çalıştırmasaydım otomatik vitesten ötürü çekici çağırmak zorunda kalacaktım.

Bu arada kapı açık o yüzden motor sesi fazla gelmiş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yaklaşık 6 hafta sonra aracı çalıştırdım. Zaten aracı bırakmadan önce de yıkamıştım. Tıkamakta sırasında da müzik vs dinlediğim için akü çok iyi durumda değildi. Malum Bilecik’te küçük şehir olduğu için yol yapmadı araç.
Çalıştırırken akü ışığı yandı söndü ve araç kendini güç tasarrufu moduna aldı. Yani bir iki hafta daha çalıştırmasaydım otomatik vitesten ötürü çekici çağırmak zorunda kalacaktım.

Anannnn dikkat yeni aküler çok para can hocam mazallah :paraa:
Yeni nesil araçlar için max haftada bir çalıştırmadan ziyade az bile olsa kullanımı tavsiye ediyorlar dikkat etmekte fayda var sağlıcakla kalb

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık 1:20 ve 1:30 gibi bir oran olmuş ceviz yeterli geldi mi? İki sefer yapmanızın sebebi kir sökmediği için mi?

Sonuçlar gayet güzel olmuş:alkis:
İlk ön yıkama sonrası daha iyi performans bekliyordum açıkçası. Sanki 100 ml Ev13'de koysam ancak bu kadar temizlenirdi gibi geliyor bana. Çünkü bu zamana kadar Sechoya 50 ml EV13 koyuyordum ve memnundum. Araç uzun süredir de yatınca belki iyice yapışmıştır kirler diye düşündüm. O yüzden çıkmayan kirler ve lastikler için ikinci bi kaırşım haızrlayıp uyguladım.

İlk ön yıkamam sonrası fotoğrafları aşağıya ekledim. Ben daha yeni olduğum için yorumu sizin gibi üstadlara bırakyaım

Araçtaki çinli seramik ömrünü doldurmuştu. Divortex'in parlaklığını beğendim açıkçası ama dayanımı nasıl olacak göreceğiz.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık Divortex hızlı cila kurulanmadan tekrar durulama yapılarak uygulanıyor tabi elinizdeki bendeki şu videodakindense.

Merhaba hocam,

Açıkçası üstünde söylediğiniz gibi yazıyor doğru ıslak araca uygulama sonra durulama sonra da kurulama şeklinde ancak @Shirb13 ile de görüştük o kuru araca uygulayıp memnun olduğunu söylemişti. Bende farklı bi yöntem denedim ıslak araca sıkıp bez ile yayıp blue marlin ile kuruladım ve sonuç tatmin edici oldu :)

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 6 hafta sonra aracı çalıştırdım. Zaten aracı bırakmadan önce de yıkamıştım. Yıkama sırasında da müzik vs dinlediğim için akü çok iyi durumda değildi. Malum Bilecik’te küçük şehir olduğu için yol yapmadı araç.

Can hocam merhaba,

Bende de 2016 308 style eat6 120hp olan var. Sizdeki sanıyorum active. Çok memnunum çok şükür araçtan. Ben hafta bir çalıştıryordum 5 dk aracı, çalıştırdıktan sonra servis ışığı yanıp hemen sönüyordu. Park sensöründe kirlerden mi yoksa aküden mi bilmiyorum. Ancak şuan durumu iyi gibi.

Tavsiyem lastik basınçlarını mutlaka kontrol edin ve aracı hafta bir hareket ettirinki lastiğin aynı yüzeyi yere temas etmesin. Benim lastik basınçları 28e düşmüştü. Tekrar 35 basıp o şekilde park ettim. Yoksa lastiğin formu bozulabileceği için titreşim yaşayabilirsiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Can hocam merhaba,

Bende de 2016 308 style eat6 120hp olan var. Sizdeki sanıyorum active. Çok memnunum çok şükür araçtan. Ben hafta bir çalıştıryordum 5 dk aracı, çalıştırdıktan sonra servis ışığı yanıp hemen sönüyordu. Park sensöründe kirlerden mi yoksa aküden mi bilmiyorum. Ancak şuan durumu iyi gibi.

Tavsiyem lastik basınçlarını mutlaka kontrol edin ve aracı hafta bir hareket ettirinki lastiğin aynı yüzeyi yere temas etmesin. Benim lastik basınçları 28e düşmüştü. Tekrar 35 basıp o şekilde park ettim. Yoksa lastiğin formu bozulabileceği için titreşim yaşayabilirsiniz.
Aslında aracımı bu kadar hiç ihmal etmedim şimdiye kadar. Araç kapının önünde bile değildi. Valiliğin otoparkında kaldı. İdari izin çıkınca da işe gidemedim hiç. Daha kışlık lastikler duruyor üzerinde. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İnşallah eski günlerimize en kısa sürede geri döneriz.

Benim araç allure donanım. 2016 model 2017 mart trafiğe çıkışlı. Bluehdi 120 hp Eat6 şanzıman. Çok memnunum bende. Allah hiç birimize kaza bela vermesin.

Service ışığının ilk sebebi park sensörleri olabiliyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Anannnn dikkat yeni aküler çok para can hocam mazallah :paraa:
Yeni nesil araçlar için max haftada bir çalıştırmadan ziyade az bile olsa kullanımı tavsiye ediyorlar dikkat etmekte fayda var sağlıcakla kalb
Yeni aküler cidden cep yakan cinsten. Akünün boşalmasını istemem doğrusu. :noo: Araç dizel olduğu için durduğu yerde çalıştırmanın faydadan çok zararı oluyor. Bu nedenle biraz turladım. Hem bana hem arabama iyi geldi bu gezinti :saskin:

hk051

Amatör Detaycı
Üye
Gece gece kaçamak yaptık jetta beyle :)
Ön yıkama ilposan 5 litrelik pompa ile EV13 köpükler dans ederken jantları temizledim yakın zamanda jant fırçası tedarik edeceğim süngerle temizledim bugünlük
Çift kova için EV12
Yıkama eldivenim şimdilik bir tane yakın zamanda destek gelecek :)
Fussoyu desteklemek için X50 wax
Kurulamayi da wizardla yapıp geceyi noktaladık(emre beye burdan teşekkür ederim havlu performans mükemmel)
Malzemelerde eskilerim var yavaş yavaş tamamlanacak inşallah elimden geldiği kadar aracımı diri ve temiz tutmaya çalışıyorum forumun bana çok yararı oldu inşallah daha detaylı yıkama yapıp paylaşım yaparım bugünlük böyle olsun :)
Kirli hali

Ön yıkama ev13 ile

Ev13 sonrası cifr kovaya gerek kalmadı desem yeridir

Cift kova da yaptım tabiki

Güzelce duruladık

X50yi araç üzerine sıkıp biraz bekledim

Tekrar durulama yaptım

Kurulamayıda yaptık bugünlük final yarın iç temizlikle devam inşallah

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ön yıkama ilposan 5 litrelik pompa ile EV13 köpükler dans ederken jantları temizledim yakın zamanda jant fırçası tedarik edeceğim süngerle temizledim bugünlük
Çift kova için EV12
Kurulamayi da wizardla yapıp geceyi noktaladık(emre beye burdan teşekkür ederim havlu performans mükemmel)
Malzemelerde eskilerim var yavaş yavaş tamamlanacak inşallah elimden geldiği kadar aracımı diri ve temiz tutmaya çalışıyorum forumun bana çok yararı oldu inşallah daha detaylı yıkama yapıp paylaşım yaparım bugünlük böyle olsun :)
Kirli hali

Ön yıkama ev13 ile

Güzelce duruladık

Tekrar durulama yaptım

Maşallah hocam nazar değmesin

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Çift kova için EV12
Kirli hali

Ön yıkama ev13 ile

Güzelce duruladık

Tekrar durulama yaptım

Emeğinize sağlık, jant fırçasını tedarik ettikden sonra tadı yenmez gari zaten makinede mermi. :komik:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çift kova için EV12
Kirli hali

Ön yıkama ev13 ile

Güzelce duruladık

Tekrar durulama yaptım

Ellerinize sağlık maşallah güzel bir yıkama olmuş :)
Aracınızın üzerindeki koruma fusso galiba, uygulamasını ne zaman yapmıştınız fussonun, çünkü ev13 ile ön yıkamasından sonra koruma baya perdelenmiş duruyor da.