Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #5,101
Komşumun aracının farları hep gözüme takılıyordu,ne zaman sitede arabaya bir şey yapsam deli gözüyle bakıyorlar ve soru yağmuruna tutuyorlardı. Detay zehrini bir kişi daha almış oldu
Havayı da güzel yakalamışken vakit geçirdik birazcık. Foruma yeniden dönmek çok masraflı oldu

Eski Kaptan, Eski Detaycı
Kaptan Bey bizim Master’ın farları bu kadar kötü değil ama benzer durumda. Bende yakında düşünüyorum yapmayı.

Uygulamadan biraz bahsedebilir misiniz ? :)

Bugün çok içime sinmesede motor soğutma suyunu değiştirdim. Tam suyu boşaltacakken kuzenim arayıp FSM köprüsü civarında motorla kaza yaptığını söyledi. Diğer kuzenle apar topar çıkıp hastaneye gittik. Çok şükür ufak tefek sıyrıklar harici bir problem yok.

Bahçeye dönünce hava kararmadan suyu değiştireyim dedim. Ön tarafı yeteri kadar yükselttim.

İlk çıkan su bu şekildeydi.

Radyatör musluğunu kapatmadan yukarıdan 5 defa su döktüm. 5. döküşümde inen su bu şekildeydi.

Temiz su geldiğini görünce musluğu kapatıp radyatörü sadece suyla doldurdum. 20-25 dakika motoru çalıştırıp suyu tekrar boşalttım. Akan su pek iyi görünmüyordu. 2. tekrarlayışımda da görüntü pek değişmedi. Hava karardı, sürekli aracın altına gir çık yapıtığım için de yoruldum.

Aracın her yeri mükemmelde sadece soğutma suyu mu kirli? Başlarım saf suyuna da antifrzine de deyip radyatöre 2.5 litre, genleşme kabına yarım litre antifriz ekleyip musluk suyuyla tamamladım.

Geçmiş olsun, şükür ciddi birley yokmuş.

Elinize sağlık bu arada.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaptan Bey bizim Master’ın farları bu kadar kötü değil ama benzer durumda. Bende yakında düşünüyorum yapmayı.

Elinize sağlık bu arada.
Uygulama öncesi güzelce yıkadım farı kuruttum, sonra sulu 800-1200-1500 grit zımpara yaptım hep aynı yöne doğru uygulamaya dikkat edin.

Zımpara sonrası s3 xxl pasta,
Meguairs plastx polish üzerine hafif bsd attım şimdilik.
Polisaj makinesi bosch gpo 14
Seramik yapacağım farları söküp

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Uygulama öncesi güzelce yıkadım farı kuruttum, sonra sulu 800-1200-1500 grit zımpara yaptım hep aynı yöne doğru uygulamaya dikkat edin.

Zımpara sonrası s3 xxl pasta,
Meguairs plastx polish üzerine hafif bsd attı şimdilik.
Seramik yapacağım farları söküp

Abim rica etsem amatör matkap ile hangi pasta ve pad kombinasyonunu almalıyım söyler misin ?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bugün çok içime sinmesede motor soğutma suyunu değiştirdim. Tam suyu boşaltacakken kuzenim arayıp FSM köprüsü civarında motorla kaza yaptığını söyledi. Diğer kuzenle apar topar çıkıp hastaneye gittik. Çok şükür ufak tefek sıyrıklar harici bir problem yok.

Bahçeye dönünce hava kararmadan suyu değiştireyim dedim. Ön tarafı yeteri kadar yükselttim.

Radyatör musluğunu kapatmadan yukarıdan 5 defa su döktüm. 5. döküşümde inen su bu şekildeydi.

Temiz su geldiğini görünce musluğu kapatıp radyatörü sadece suyla doldurdum. 20-25 dakika motoru çalıştırıp suyu tekrar boşalttım. Akan su pek iyi görünmüyordu. 2. tekrarlayışımda da görüntü pek değişmedi. Hava karardı, sürekli aracın altına gir çık yapıtığım için de yoruldum.

Aracın her yeri mükemmelde sadece soğutma suyu mu kirli? Başlarım saf suyuna da antifrzine de deyip radyatöre 2.5 litre, genleşme kabına yarım litre antifriz ekleyip musluk suyuyla tamamladım.

Çok geçmiş olsun, Allah daha beterlerinden sakınsın inşallah. Nerede motor kazası görsem duysam içim ürperiyor, maalesef sonuçları çok ağır olabiliyor.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bugün benim için çok yorucu oldu. Yapım gereği erken kalkarım ramazanında etkisiyle sabah yapacak bir şey yok kızımla birlikte televizyon karşısında "Paw Petrol" izlerken birden şartel attı ve uzun zamandır gözümü tırmalayan ama bir türlü cesaret edemediğim Renault Master namı diğer ekmek kapısının dışını temizleyeyim arabayı kendine getireyim hemde bu vesileyle hayırlı evlat hanesine bir kaç puan ve ek sevap point kasayım dedim :taraa:

Sokağa çıkma yasağını hep @omrslhmms Ömer abim mi otoparkta geçirecek bende garaja kaçarım dedim ve vınnnn :)

Gider gitmez çizmeleri geçirdim. Arkasına Ömer abi'den aldığım k5 için metal ucu da denemek istedim, başlıyoruz;

Tabi bu arada 100 ml B33 + 850 ml su ve 100 ml ceviz + 1.5 litre su hazırladım. Önce arabayı komple cevizle döndüm ve üzerine akmasına müsaade etmeden b33 döndüm. Foam lance 900 ml dolu iken bu koca arabayı 2 tur döndüm. Finalde de 75 ml banana gloss ve 650 ml su ile cilalı şampuanla aracı yine 2 tur döndüm.

Aracın dış yıkamasını banana gloss dahil bitirdikten sonra 1-42 sulandırılmış 500 ml PW'yi fl ile sıktım. Bunun üzerine tek spark ile bu balinayı kuruladım desem inanır mısınız ?

Fotoğraflar panel panel önceden sonraya doğru sıralanmıştır.

PSS ile tüm dış plastikleri geçtim;

Lastikler ve davlumbazlarda 2 kat divortex var, lastikler kuruduktan sonra tek kat geçtim o katında kurumasını bekledim ve 2. katı geçtim.Yukarıda jantlarda da göreceğiniz üzere Tonyin Iron-X demir tozu temizleyici de uyguladım. Şişeyi yedi bitirdi desem yeri var beyaz balinanın :D Bunun bugün yediği malzemenin haddi var hesabı yok :)

Araç içi en son detaylı giriştiğimde uyguladığım Pink Sheen'den bu yana neredeyse hiç tozlanmamış. Bende bunun üzerine AF Spritz ile geçtim üzerinden, Pol Star ile de kafalık derilerini geçtim ve temizlikmadeni'nden gelen hediye koku ile ön tarafın işini bitirdim.

Bonus: Mekanımızda önce yerimizi sonra yükümüzü aldık :)

Bonus soru: Arkadaşlar aracın sağ ön kapısına bir yerden çimento sıçramış ve kurumuz. Davlumbazlarda da ve dodiklerde de var. Ne ile çıkartabilirim ?
Öncelikle ellerine sağlık. Böyle paylaşımlar konu hak ediyor :alkis:

Çimento ve harçları 3D Ac0 çimento ve harç sökücü ürünü ile temizleyebilirsin. Çok kolay çıkıyorlar.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Geçmiş olsun. Allah korumuş küçük sıyrıklar ile atlatıldıysa..

Motor bloğunda korozyon oluştuysa gidermek zor olabilir. Defalarca antifrizli su ekleyip bir süre kullanıp boşaltmak lazım. Sizinki de bayağı temizlenmiş ama.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Elinize sağlık bu arada.
Teşekkürler İbrahim abi.

Çok geçmiş olsun, Allah daha beterlerinden sakınsın inşallah. Nerede motor kazası görsem duysam içim ürperiyor, maalesef sonuçları çok ağır olabiliyor.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Okan abi. Motora oldum olası ısınamadım. İstanbul'da kullanmak daha da riskli. Bizimkinin ekipmanları tamdı Allah'tan. Sadece önündeki aracın camına uçtuğunu hatırlıyor.

Geçmiş olsun. Allah korumuş küçük sıyrıklar ile atlatıldıysa..

Motor bloğunda korozyon oluştuysa gidermek zor olabilir. Defalarca antifrizli su ekleyip bir süre kullanıp boşaltmak lazım. Sizinki de bayağı temizlenmiş ama.
Teşekkürler Can abi. Uğraşsam daha iyi olabilirdi ama hava serinlediği için termostat açması uzun sürüyordu. Elimde 1 litre antifriz kaldı. Bakım zamanı 3 litre daha alıp saf suyla karışım yapacağım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

ustalık var detay var ellerine sağlık emre.

DENİZLİ

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bugün uzun zamandır düşündüğüm temizliği yapmak için ilk adımı attım, işlemler bir kaç gün sürecek. Bitince ilk konumu açar detayları paylaşırım, belkide yarışma için aday olur ayrıca. Yapacağım işlemler süpriz konu açınca detaylıca paylaşıcam. Detaysa her yere detay.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bugün uzun zamandır düşündüğüm temizliği yapmak için ilk adımı attım, işlemler bir kaç gün sürecek. Bitince ilk konumu açar detayları paylaşırım, belkide yarışma için aday olur ayrıca. Yapacağım işlemler süpriz konu açınca detaylıca paylaşıcam. Detaysa her yere detay.
Sökülen parçalara bakarsak sağlam bir temizlik geliyor, beklemedeyiz :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert kardeşim öncelikle geçmiş olsun, gazetelerin 3. sayfası gibisin valla. Bu sefer ne oldu diye korkarak açıyorum bazen konularını. Sana kurşun döktürecez en sonunda forumca.
Sağol abi. Buna da şükür. Araca veya motora ne olursa olsun. Cana gelmesin yeter ki. :)