Bugün Aracınızın Başına Ne Geldi?

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Kötü olmuş, geçmiş olsun. Ulan site içinde çektiğimiz sıkıntılara bak.. Şirket aracı Zeytinburnu'nda arkadaşta. Araba 2 yıldır sokaklarda park ediliyor tek çiziği yok... Sitede çektiğimizi sokakta çekmiyoruz...
Doğru diyorsunuz,yazık yani..

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon

Apartmanın otoparkında sürtmüşler, 8 kat bir apartmanda adam çıkıp demiyor ki kardeşim kusura bakma arabana sürttüm diye.
Bunun üzerine artık arabadaki kameraya 10k powerbank bağladım 1fps time lapse'te 30 saat kadar çekim yapıyor, arada alıp şarja takıyorum geceleri işte. Bir gün yakalarsam çok kötü olacak çünkü bu ilk de değil araba apartmanın altında hurdaya çıkacak bu gidişle.
Bu yine bir tanesi tamponu boyattım 3 gün sonra ne sürttülerse soyulmuş, çeşit çeşit renk renk kapı vurukları, çizikler. Ya beceremiyorsun araba sürmeyi bari gel söyle ya kusura bakma vurdum arabana yapabileceğim bir şey var mı diye.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yine İstanbul Yine aynı vaka arabanın üstünde yürümüşler, bagaj kapağı tavan kaput:kızgınx: Sinirden fotoğraf bile çekmemişim hoş çeksem ne olacak. Ben zar zor elektrik bulup polisaj yapıyorum. Elin haysiyetsizi arabanın üstünde yürüyor, araba baya tozluydu ne kadar çizildi bilmiyorum:mad:

Apartmanın otoparkında sürtmüşler, 8 kat bir apartmanda adam çıkıp demiyor ki kardeşim kusura bakma arabana sürttüm diye.
Bunun üzerine artık arabadaki kameraya 10k powerbank bağladım 1fps time lapse'te 30 saat kadar çekim yapıyor, arada alıp şarja takıyorum geceleri işte. Bir gün yakalarsam çok kötü olacak çünkü bu ilk de değil araba apartmanın altında hurdaya çıkacak bu gidişle.

Beyler çok geçmiş olsun.

Yalnız arabanın üzerinde yürümekte nedir? Bu nasıl bir ahlaksızlık. Kimsenin saygısı kalmamış birbirine. Yazıklar olsun...

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu konu hakkında üniversitelerden çok güzel sosyoloji üzerine tezler çıkar, yetmez üstüne kitap yazılıp ders diye okutabilirler çok ciddiyim

Toplum içinde uyumlu bir şekilde yaşamayı bilmiyoruz. Alttakini düşünmeden balkondan çamaşır silkeleyen, asansörlü binada oturup asansör bozulunca ya da çatı katında akıntı olunca para vermeyen, toplu taşımada yüksek sesle telefonla konuşan sokaklara çöp atan, deniz ve gölleri kirleten insanların hepsi aynı familyadan geliyor. Durum buyken, önem sırasına koyduğumuzda nispeten sonlarda kalan arabalarımıza karşı bu şekilde davranılması maalesef kaçınılmaz oluyor.

Çözümü yok mu bunun? Var elbette. Kısa vadede araca zarar vereni denk getirdiğimize, az masrafı var uğraşmaya değmez demeden her türlü yaptırımı uygulayıp yaptığının yanına kar kalmasını engellemek. Zaten en az bir kere ağzı yanarsa kolay kolay tekrarlayamazlar ya da bu kadar rahat olamazlar. Uzun vadede ise çocuklarımızı insan olmaları için eğitmek. Çünkü yukarıda bahsettiğim insan profili ailesinden böyle bir eğitim almadığı için bu şekilde yaşıyor, bunlardan dünyaya gelen de nasıl görüyorsa o şekilde yaşıyor...

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Cümleten geçmiş olsun . dün yolda önde tır var taş sıçrar diye şerit değiştirip mesafe bıraktım. önüme 3 araç koydum ve sonuç hiç göremediğim bir yerden bir anda camın kenarına taş geldi ve çatladı 2 dk sonrada çatlak içeri doğru uzadı . Sormak istediğim böyle kullanmanın bir zararı olur mu tehlike arz edermi cam yurt dışından gelecekmiş süreç biraz uzayacak sanırım

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cümleten geçmiş olsun . dün yolda önde tır var taş sıçrar diye şerit değiştirip mesafe bıraktım. önüme 3 araç koydum ve sonuç hiç göremediğim bir yerden bir anda camın kenarına taş geldi ve çatladı 2 dk sonrada çatlak içeri doğru uzadı . Sormak istediğim böyle kullanmanın bir zararı olur mu tehlike arz edermi cam yurt dışından gelecekmiş süreç biraz uzayacak sanırım
Sürücü tarafında ise muayeneden geçmez, onun dışında ekstradan illaki daha da dikkat etmek lazım bu bekleme sürecinde.

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
geçmiş olsun, yürümeye müsait gibiyse elmasla çizdirin önünü, ilerleyemesin daha fazla.

csg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün benim de başıma dolu hasarı geldi, kaputta pek yok gibi ama tavan ve bagaj kapağında yaklaşık 10 ar tane mevcut, nereyi tavsiye edersiniz Anadolu yakasında?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bugün benim de başıma dolu hasarı geldi, kaputta pek yok gibi ama tavan ve bagaj kapağında yaklaşık 10 ar tane mevcut, nereyi tavsiye edersiniz Anadolu yakasında?
Çok geçmiş olsun. Ümraniye tarafı baya ağır atlatmış bu dolu mevzusunu. Kaskolarda dolu klozu oluyor artık. Kaskonuz var ise ona bir bakın isterseniz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Evet kasko vardı, pars oto bu işte epey iyi galiba, kaskoyla (sompo) çalışıyorlarmış, yarin bir göstereceğim.
Pars'ın geçmişini ve tecrübesini bilmiyorum ama Teknikel oto daha tecrübeli diye biliyorum. Pars'ın yaptığı işlerden birinde videoda 1-2 yer gözüme takılmıştı. Akıl bulandırmak gibi olmasın siz yinede ilk aklınıza orası geldiyse oraya götürün :) Benimki sadece bir tavsiye :)
2017
2020

İkisinde de tam isabet aldım, teşekkürler meteoroloji :)
Off çok geçmiş olsun. Umarım büyük birşey yoktur :( Kozyatağı'nda ofisin olduğu yerde fındık tanesi gibi ve çok kısa süre yağdı. Bazı yerlerde özellikle Ümraniye ve Ataşehir'de ceviz büyüklüğünde yazğmış. Camı patlayan çok araç varmış :(

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dolu hasarı alan herkese geçmiş olsun özellikle Ümraniye ve Kadıköy baya kötüydü.. Bizim burda anında arabayı Kaptigim gibi 1 1.5 km uzaktaki kapali otoparka bıraktım dolu hasarı olmasın diye:taraa:

csg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pars'ın geçmişini ve tecrübesini bilmiyorum ama Teknikel oto daha tecrübeli diye biliyorum. Pars'ın yaptığı işlerden birinde videoda 1-2 yer gözüme takılmıştı. Akıl bulandırmak gibi olmasın siz yinede ilk aklınıza orası geldiyse oraya götürün :) Benimki sadece bir tavsiye :)

Off çok geçmiş olsun. Umarım büyük birşey yoktur :( Kozyatağı'nda ofisin olduğu yerde fındık tanesi gibi ve çok kısa süre yağdı. Bazı yerlerde özellikle Ümraniye ve Ataşehir'de ceviz büyüklüğünde yazğmış. Camı patlayan çok araç varmış :(

Evet, Teknikel'i de gördüm bugün araştırırken, yarın fırsat bulabilirsem ikisinden de fiyat alıp ona göre karar vereceğim, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Maalesef bugünkü dolu afetinden ben de nasibimi aldım. Üsküdar/Acıbadem tarafinda cevizden daha büyüktü düşen taneler neredeyse. Kaput, tavan ve çamurluklarda toplam 100 taneye yakın göçük vardır sanırım. Kasko ile neler yapabiliriz uğraşacağız önümüzdeki günlerde...

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Size de geçmiş olsun, telefonla aradığımda yukarıdaki iki firma da kaskodan dosya açıp hasarin tamamının karşılandığını söylediler.
Bilgi için çok teşekkür ederim, yarın bir uğrayayım bakalım o zaman sıraya girelim en azından :)

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi