Buhar Makinesi tavsiyesi

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
hocam sanırım sizin makine de bir problem var, servise göstermenizde fayda var. Ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum bir problem olmadı. Kaynamış soğumuz yada arıtılmış su ile kullanmaya özel gösteriyorum.
Dediğiniz gibi bir sıkınıtı var büyük ihtimalle. Kendim söküp bakıcam aslında ama bu aralar da hiç ilgilenmedim.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Karcherin püskürtmesi nasıl arkadaşlar? Daha güçlü olanı yok mu, alf ve karcher mıdır en iyileri.

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Arkadaşlar bu makineyi aksak mikrop bakteri vs ölür dimi bunu kullanınca. Araba da evde ?
Bakterilerin ölmesi buhar ile yaklaşık 5 dakika o bölgeye uygulama yapmak gerekiyormuş. Ama kaynağı hatırlamıyorum nereden duyduğumu. Teknik olarak nasıl yapılacağını öğrenip ona göre uygulama yapıp güvenmek lazım. Öyle zemin başlığını takıp bir iki zemin üzerinden geçmeyle bakteri öldürmesi pek aklıma yatmıyor.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar bu makineyi aksak mikrop bakteri vs ölür dimi bunu kullanınca. Araba da evde ?
Buhar yüksek sıcaklıkta ise evet büyük oranda diyebilirim ancak buharlı temizlikten sonra mutlaka arabayı süratle kurutun çünkü nemli ortam mikroplar için tam bir besi yeri
Ha Coronavirus için önlem almaya çalışıyorsanız biraz güçlü bir apc ile veya ipa ile temizlemeniz yeterli zira corona zarflı bir virüs ve dezenfektanlara dayanıksız

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Dr HCD, Tam olarak korona İçin değil. Bu virüs olayları olmadan da biraz takıntım vardı. Arabam olmadan önce. Zaten arabayı da bu yüzden aldım . Ev ve arabadaki koltuklara benden başka oturanların daha önce nerede oturduğunu bilmediğim için. İçim rahat etmiyor. O yüzden genel olarak

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Ben buharı virüsleri öldürdü oh rahatladım falan için değilde ara dere yarlerdeki pisliği temizlemek için kullanıyorum.Kumaş temizliğinde de az ürün kullanmamı sağlıyor.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bence forumda buhar makinası kullananlar çok az, oysaki yabancı videolarda buhar makinası çok sık görüyorum. Çok işe yaradığını hatta belli yerlerinde (koltuk rayları vs) sadece buhar makinası ile temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve ayrıca buhar makinalarını çok tanıyan yok sanırım marka model basınç vs bilgisi sordum kimse yazmadı.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bence forumda buhar makinası kullananlar çok az, oysaki yabancı videolarda buhar makinası çok sık görüyorum. Çok işe yaradığını hatta belli yerlerinde (koltuk rayları vs) sadece buhar makinası ile temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve ayrıca buhar makinalarını çok tanıyan yok sanırım marka model basınç vs bilgisi sordum kimse yazmadı.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Amaşu bir gerçek piyasada buharlı temizlik yapılır gibi ibareler bu yöntemi bir tık değersizleştiriyor. :confused:
Aynı şekilde klpro orbital aldığımda da çok bilgi eksikliği vardı rupes al geç, torq al geç, flexi tek geçerim falan tarzında bilgiler vardı sadece. Sonra üstadlara sora sora kafamda oturdu ve zamanında 300₺gibi rakamlara yuh diyip almayan biz 500-600₺ e çıkınca bu makina iyiyimiş diyip yapıştırdık birer ikişer klproyu ve hasılı kendim elime alıp denedim konusunu açtım ve iyiki almışım dediğim bir malzeme oldu.;)
Örnekteki gibi buhar makinesi olayı da tamamen tecrübeyle alakalı. Piyasada hardcore detailingte ve bekbarsta bu işin hakkıyla yapıldığını biliyorum. Başka yapanlar illaki(umarım) vardır. Şahane uygulamalar çıkarıp bizlere postlamayan da varsa ayıp ediyor söyleyim:komik:

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Buhar makinesini çok sık kullanıyorum ama ben bir tane aldım alırken özelliklerine baktım kullanyorum o yüzden diğer makineler hakkında yorum yapıp yanlış yönlendirmek istemem :)

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Bende sc3 var. Kısa sürede hazır olması, kireç için kartuşu olması ve çalıştığı esnada üzerine su eklenebilmesi gibi yönleri satın alırken karar vermemi sağladı. Siz kendinize bütçe belirleyin ve ona göre ürün incelemesinde bulunun. Basıncı yüksek, su ve buhar oranına kadar ayar yapilabilen 29k ya karcher makina var bu işlerin ucu çok açık.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ben ayrıca buhar makinasının temizleyici ile köpüklenen temizlenen bir yüzeyi duruladığını da düşünüyorum. Yani durulama da yapıyor bir yerde.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende araç temizliği için alf bt-122 almayı düşünüyorum arkadaşlar koltuklar torpido taban motor gibi yerleri güzel temizler mi ilk defa alacağım fiyatı uygun geldi ve yorumlarını okudum beğenilen bir cihaz. içerisine kimyasal koyup temizleme de yapıyormu ?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Az önce teslim aldım test kullanımlarını yaptım ve beklentimi kesinlikle çok yükselttğimi farkettim. Çokta şey yapmamak lazım tadında bir ürün. Ona göre alan yada alacak arkadaşlar beklentilerini güncellesin derim.

Önce ekşi yanları:araa:

Kablosu katlanarak kullanılıyor. Üzerine sarılacak herhangi bir yeri yok. Ve bence kısa sanırım 2mt

Askı aparatı var ama makine azcık sallansa kesik kesik su atıyor ilk kullanımda baya bir su atıyor

Buhar basıncı 5bar diyor ama çalışınca bu nasıl 5 bar dedirtiyor yakın mesafeden elinize kesinlikle dikkat edin

İçinde hediye dezenfektan çıkması gerekirken çıkmıyor. Satıcıyı aradığımda 2yıl kullanım ömrü olduğunu ve ellerinde olmadığını söyledi. Ufo Türkiyeyi aradığımda yapacakları bir şeyin olmadığını söylediler

Hortumu kısa ve makineye sabit makineden ayrılmıyor.ilk kullanımda baya kablo yanığı kokusunu hissediyorsunuz bu koku hortum tarafından geliyor

Yıllanmış tortulanmış kirlerde fazla birşey beklemeyin

Şimdi tatlı:mutlu:

Buhar ısısı ve debisi gayet yeterli nem ölçer 45 ti bir iki kullandık 65 lere çıktı. Soğuk algınlığına birebir. Hemde bu özellik sayesinde mikrobiyal temizlik yaptığını hissettiriyor

Kimyasal ürünler ile kullanıldığında daha iyi kir söküyor.

Kimyasal hazne yerine vissmate yüzez temizleyici koyup duvarları sildik. Biraz sulu bıraksa da kutuda gelen fiber pedle beraber iyi iş çıkardı

Malzeme kalitesi ve tasarımı çok iyi, evdekiler bayıldı

Sc3ün malzeme çeşitliliği sc2 nin gücü
Sc3 ile sc2 arasında bir ürün bu paraya bedava(yutub videoları ve teknik özellikler ışığında)

Kumaş gibi yumuşak dokulu yüzeylerde çok iyi iş çıkarıyor şaşıracaksınız deri, kauççuk bantlar, fitiller buna dahil

Daha da seveceğim inşallah:D

Moderatör tarafında düzenlendi:

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Bu kadar övgüye kayıtsız kalamadım ben de sipariş verdim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bu kadar övgüye kayıtsız kalamadım ben de sipariş verdim.
Aman hacım övgü de var yergi de ona göre. Elime geçer geçmez ilk izlenimlerim bunlar. Beklentim o kadar yüksekmiş ki iade etmeyi bile düşündüm ama maalesef iade gibi bir hakkımız yok. Beğenmediğiniz yönüyle ilgili servise yönlendirme yapıyorlar. Thh de bu çizgi üzerinde. Beğenmedim al bunu değil ayıplı mal olması gerekir iade için dendi

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Aman hacım övgü de var yergi de ona göre. Elime geçer geçmez ilk izlenimlerim bunlar. Beklentim o kadar yüksekmiş ki iade etmeyi bile düşündüm ama maalesef iade gibi bir hakkımız yok. Beğenmediğiniz yönüyle ilgili servise yönlendirme yapıyorlar. Thh de bu çizgi üzerinde. Beğenmedim al bunu değil ayıplı mal olması gerekir iade için dendi
Sadece sizin yorumunuzdan etkilenip almadım. Kullananlar memnun parasının hakkını veriyor dedikleri için elimde bir tane buhar makinesi olsun mantığıyla aldım. Geldikten sonra ben de izlenimlerimi paylaşırım.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye

Az önce teslim aldım test kullanımlarını yaptım ve beklentimi kesinlikle çok yükselttğimi farkettim. Çokta şey yapmamak lazım tadında bir ürün. Ona göre alan yada alacak arkadaşlar beklentilerini güncellesin derim.

Önce ekşi yanları:araa:

Kablosu katlanarak kullanılıyor. Üzerine sarılacak herhangi bir yeri yok. Ve bence kısa sanırım 2mt

Askı aparatı var ama makine azcık sallansa kesik kesik su atıyor ilk kullanımda baya bir su atıyor

Buhar basıncı 5bar diyor ama çalışınca bu nasıl 5 bar dedirtiyor yakın mesafeden elinize kesinlikle dikkat edin

İçinde hediye dezenfektan çıkması gerekirken çıkmıyor. Satıcıyı aradığımda 2yıl kullanım ömrü olduğunu ve ellerinde olmadığını söyledi. Ufo Türkiyeyi aradığımda yapacakları bir şeyin olmadığını söylediler

Hortumu kısa ve makineye sabit makineden ayrılmıyor.ilk kullanımda baya kablo yanığı kokusunu hissediyorsunuz bu koku hortum tarafından geliyor

Yıllanmış tortulanmış kirlerde fazla birşey beklemeyin

Şimdi tatlı:mutlu:

Buhar ısısı ve debisi gayet yeterli nem ölçer 45 ti bir iki kullandık 65 lere çıktı. Soğuk algınlığına birebir. Hemde bu özellik sayesinde mikrobiyal temizlik yaptığını hissettiriyor

Kimyasal ürünler ile kullanıldığında daha iyi kir söküyor.

Kimyasal hazne yerine vissmate yüzez temizleyici koyup duvarları sildik. Biraz sulu bıraksa da kutuda gelen fiber pedle beraber iyi iş çıkardı

Malzeme kalitesi ve tasarımı çok iyi, evdekiler bayıldı

Sc3ün malzeme çeşitliliği sc2 nin gücü
Sc3 ile sc2 arasında bir ürün bu paraya bedava(yutub videoları ve teknik özellikler ışığında)

Kumaş gibi yumuşak dokulu yüzeylerde çok iyi iş çıkarıyor şaşıracaksınız deri, kauççuk bantlar, fitiller buna dahil

Daha da seveceğim inşallah:D
Basıncından memnunmusunuz pek anlayamadım, güçlü mü püskürtme. Bazı videolarda bazı makinalar kesintisiz ve güçlü püskürtüyor onlar farklı makinalar mı acaba?