Cilala Parlat - Yıkama ve Çeşitli Uygulamalar

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. Keyifli bir yıkama olmuş. Küçük fırça fikrini de bir ara deneyeceğim :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms, Amway cam sili nerden ? Kaça aldınız ? Şişe kaç para ?
Amwayi n11den aldim. Cesitli fiyatlarda var 2x500 ml seklinde aldim fiyatini hatirlayamadim simdi ne yazsam yalan olur.

Sise de 14 lira gibi bir sey. Hem kopuk yapiyor hem normal atiyor. Ama ben kopuk yapmasi icin gereken suzgec gibi ucu kirdim elimde kaldi :)

Ölceklendirme cizgileri falan cok hos. Ama kimyasala gelmez gibi.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Amwayi n11den aldim. Cesitli fiyatlarda var 2x500 ml seklinde aldim fiyatini hatirlayamadim simdi ne yazsam yalan olur.

Sise de 14 lira gibi bir sey. Hem kopuk yapiyor hem normal atiyor. Ama ben kopuk yapmasi icin gereken suzgec gibi ucu kirdim elimde kaldi :)

Ölceklendirme cizgileri falan cok hos. Ama kimyasala gelmez gibi.

Şişe kimyasala dayanıyor abi. Ben 6 ay filan bilbery için kullandım. Hala sapasağlam duruyor dolapta. Köpük yapan ucuda apclerde iyi iş görüyor. Bir nivea şişesi kadar olmasada.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık hocam fırsattan istifade güzel bir uygulama olmuş. Basınçsız suyla yine de araç güzel temizlenmiş..

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi öncelikle ellerine sağlık, maşallah güzel bir temizlik olmuş. :)
Keşke biraz daha erken girip görseymişim çünkü bende yarın veya p.tesi yıkarım diye tonyini 1:1 sulandırıp hazır dursun diye çantaya atmıştım. Senin testinden sonra,davlumbaza deneyipte kendimi boşa uğraştırmam artık :D
Tamda cam temizleyicim azalmış ne alayım diye düşünürken amway de güzel bir tavsiye oldu abi sağolasın :)
Şişe kimyasala dayanıyor abi. Ben 6 ay filan bilbery için kullandım. Hala sapasağlam duruyor dolapta. Köpük yapan ucuda apclerde iyi iş görüyor. Bir nivea şişesi kadar olmasada.
Teşekkür ederim, Tonyini emekliye ayır direk :) Amwayden başka bir ürün kullanmayabilirim artık, böyle bir şey olamaz ya. Umarım alınca da memnun kalırsın. Sadece kir sökmeden nasıldır onu test edemedim ama yıkanmış camın parlatılmasında harika iş yaptı.

Ellerinize sağlık. Keyifli bir yıkama olmuş. Küçük fırça fikrini de bir ara deneyeceğim :)
Valla fırçaları ikilediğim gün fikrini hayata geçirmiştim :) Teşekkür ederim.

Elinize sağlık hocam fırsattan istifade güzel bir uygulama olmuş. Basınçsız suyla yine de araç güzel temizlenmiş..
Teşekkür ederim hocam, Tazyiksiz uzun sürüyor ama eski alışkanlıklardan mıdır bilmem ben hortumla su tutma hissini seviyorum :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba,

Bugun bahce hortumlu yikama ile karsinizdayim :) normalde haftasonlari calismam ama bugun mesaim vardi. Bitince dogru albatros sahile baldizin evine surduk ve yanimda tabi bagaj dolusu malzemeyle. Aklimda tonla yapilacak uygulama vardi fakat bir cogu zaman yetmedigi icin kaldi.

Satir aralarinda notlarimi ileteceğim ama oncelikle tonyin lastil parlatici ile baslayayim. Abiler kardesler beyler tonyin sulandirilmiyor. Sulaninca kopuruyor. Sulandirilmaya uygun degil. 1:1 sulandirip camurluga surdum, kurudugunda kirli yuzey vardi.

Bir diger notum kesinlikle ama kesinlikle amwayin cam temizleyicisini alin. Fiyati uygun 1:3 sulandirilabiliyor. Tek gecisle iz biralmadan temizlik yapiyor parlaklik veriyor. Herkese tavsiye ederim super bir urun.
Meguiars perfect clarity falan yaninda ciklet kalir. Denemeyen varsa mutlaka denesin, deneyip begenmeyenler ise mutlaka saf su ile sulandirip denesin. Bayildim bu urune.

Kirlilerle baslayalim;

On yikamayi 40 ml vp foamula 1 ve 1600 ml su alta foam ile yaptim. Kopul guzel sokuculuk guzel. Neden ansfden ucuz bu urun onu bilemiyorum.

Ardindan kova yikamasini velvet ile yaptim.
Fotografi koyma sebebim kapak boyunu gostermek. Sadece bu kapak kadar urun ile o kopuk elde edildi. Hem de hortum suyuyla.
Tesekkurler @MoonDance guzel urunmus. Kayganligi iyi begendim. Kokusunu cok ovmuslerdi ama zymol koklamis burunlar bunu begenmez yine de guzel :)

1:1 sulandirilmis tonyin denemesi, kopurmesi belli oluyordur umarim. Ve geride iz birakti.

Sisesi ayri kendisi ayri guzel bir urun amway cam temizleyici. Sise ve urun ayri satiliyor.

Ve finaller

Tonyine guvenemeyip davlumbaz ve lastige endurance uyguladim.

Jantlari fukupika 3 aylik olan ile korumaya aldim.

Jant demisken kucul bir ez detailing small wheel brush denemesi :) cok kullanisli oldu tchibo boyle. Daha az sicratiyor. Tavsiye ederim, gelisi guzel kesmeme ragmen guzel oldu :)

Biraz daha final :)

Bu arada wax hayatina guzel devam ediyor gerci daha bir hafta oldu ama su iticilik parlaklik kayganlik gayet iyi. Boncukları da tatli :) ama foto yok. Wax planet obsidian. Kokusu da harika bir wax.

Arabayi hortumla yikayinca bir de acisindan midir bilemedim yokus yukari oldugu icin kaputtan sular gitmedi ve bu da kurulamada le black hole'u cok zorladi. Resmen yetmedi havlu. Tazyikli suyla bu kadar su kalmiyor kaportada.

Teşekkürler okuyup inceleyenlere :)

İmkanlar olmasa da yine güzel bir yıkama olmuş helal olsun :) makine olmasa da yıkamaya durmak yok :D cam temizleyiciyi merak ettim, flowey S3 kullanıyorum baya memnundum, bitince deneyeyim ben de. Amway şişenin sıkması falan nasıl? Murat plastik şişeleri var, onlar gibi güzel mi fısfısı?

Bir de şu tchibo fırçayı kesme işlemi sonrası temizlik gücü falan azaldı mı? Benim jantlar da çok kollu, her itip dikkatsiz çektiğimde evlere şenlik kir sıçrıyor :D

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İmkanlar olmasa da yine güzel bir yıkama olmuş helal olsun :) makine olmasa da yıkamaya durmak yok :D cam temizleyiciyi merak ettim, flowey S3 kullanıyorum baya memnundum, bitince deneyeyim ben de. Amway şişenin sıkması falan nasıl? Murat plastik şişeleri var, onlar gibi güzel mi fısfısı?

Bir de şu tchibo fırçayı kesme işlemi sonrası temizlik gücü falan azaldı mı? Benim jantlar da çok kollu, her itip dikkatsiz çektiğimde evlere şenlik kir sıçrıyor :D
Amway sise siradan bir sise gibi atiyor. Kopuk kismi ise ince bir kopuk atiyor. Pek maharetli ve ayarli degil ama ben cam icin yetrrli buldum.

Fircanin gucunde hicbir degisiklik olmadi ayni calisiyor. Guvenliginde de bir sey fark edeceğini sanmiyorum keza uzun halinde de uclar trasli degil

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Amway sise siradan bir sise gibi atiyor. Kopuk kismi ise ince bir kopuk atiyor. Pek maharetli ve ayarli degil ama ben cam icin yetrrli buldum.

Fircanin gucunde hic bir degisiklik olmadi ayni calisiyor. Guvenliginde de bir sey fark edeceğini sanmiyorum keza uzun halinde de uclar trasli degil

2. Fırçayı alırsam ben de diğer fırçayı mutlaka böyle yapacağım, kir sıçraya sıçraya elbise kalmayacak :D balata tozu falan gelirse zaten direk iptal oluyor elbise, montun biri gitti bu şekilde :D

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık Ömer finalleri çok beğendim

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi, radial çiziklerim olmasa da ufak tefek yıkama çiziklerim mevcut, ufak bir polisaj ihtiyacımız var aslında. Denizli'den geçersem kapını çalarım :) Yok ki bir elimizden tutup polisaj öğretenimiz :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abi eline sağlık bensiz bir yıkama bu kadar güzel olabilirdi :p Çok güzel olmuş parlamış baba mod jettan :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkese merhaba,

Bugun bahce hortumlu yikama ile karsinizdayim :) normalde haftasonlari calismam ama bugun mesaim vardi. Bitince dogru albatros sahile baldizin evine surduk ve yanimda tabi bagaj dolusu malzemeyle. Aklimda tonla yapilacak uygulama vardi fakat bir cogu zaman yetmedigi icin kaldi.

Satir aralarinda notlarimi ileteceğim ama oncelikle tonyin lastil parlatici ile baslayayim. Abiler kardesler beyler tonyin sulandirilmiyor. Sulaninca kopuruyor. Sulandirilmaya uygun degil. 1:1 sulandirip camurluga surdum, kurudugunda kirli yuzey vardi.

Bir diger notum kesinlikle ama kesinlikle amwayin cam temizleyicisini alin. Fiyati uygun 1:3 sulandirilabiliyor. Tek gecisle iz biralmadan temizlik yapiyor parlaklik veriyor. Herkese tavsiye ederim super bir urun.
Meguiars perfect clarity falan yaninda ciklet kalir. Denemeyen varsa mutlaka denesin, deneyip begenmeyenler ise mutlaka saf su ile sulandirip denesin. Bayildim bu urune.

Kirlilerle baslayalim;

On yikamayi 40 ml vp foamula 1 ve 1600 ml su alta foam ile yaptim. Kopul guzel sokuculuk guzel. Neden ansfden ucuz bu urun onu bilemiyorum.

Ardindan kova yikamasini velvet ile yaptim.
Fotografi koyma sebebim kapak boyunu gostermek. Sadece bu kapak kadar urun ile o kopuk elde edildi. Hem de hortum suyuyla.
Tesekkurler @MoonDance guzel urunmus. Kayganligi iyi begendim. Kokusunu cok ovmuslerdi ama zymol koklamis burunlar bunu begenmez yine de guzel :)

1:1 sulandirilmis tonyin denemesi, kopurmesi belli oluyordur umarim. Ve geride iz birakti.

Sisesi ayri kendisi ayri guzel bir urun amway cam temizleyici. Sise ve urun ayri satiliyor.

Ve finaller

Tonyine guvenemeyip davlumbaz ve lastige endurance uyguladim.

Jantlari fukupika 3 aylik olan ile korumaya aldim.

Jant demisken kucul bir ez detailing small wheel brush denemesi :) cok kullanisli oldu tchibo boyle. Daha az sicratiyor. Tavsiye ederim, gelisi guzel kesmeme ragmen guzel oldu :)

Biraz daha final :)

Bu arada wax hayatina guzel devam ediyor gerci daha bir hafta oldu ama su iticilik parlaklik kayganlik gayet iyi. Boncukları da tatli :) ama foto yok. Wax planet obsidian. Kokusu da harika bir wax.

Arabayi hortumla yikayinca bir de acisindan midir bilemedim yokus yukari oldugu icin kaputtan sular gitmedi ve bu da kurulamada le black hole'u cok zorladi. Resmen yetmedi havlu. Tazyikli suyla bu kadar su kalmiyor kaportada.

Teşekkürler okuyup inceleyenlere :)

Ellerine sağlık. Bu renk bir aracım olsun istedim hep. Çok hoş görünüyor. Maşallah :nazar:

Tonyinin sulandırılmadığını, amway cam temizleyicinin çok iyi olduğunu öğrendim. Tonyin almamıştım zaten ama autobrite'ın cam temizleyicisinden memnun kalmayan biri olarak amway in ürününü alayım. Teşekkürler :alkis:

Ekleme: Camları iç kısımdan silerken de kullanıyor musunuz bu ürünü?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık. Bu renk bir aracım olsun istedim hep. Çok hoş görünüyor. Maşallah :nazar:

Tonyinin sulandırılmadığını, amway cam temizleyicinin çok iyi olduğunu öğrendim. Tonyin almamıştım zaten ama autobrite'ın cam temizleyicisinden memnun kalmayan biri olarak amway in ürününü alayım. Teşekkürler :alkis:

Ekleme: Camları iç kısımdan silerken de kullanıyor musunuz bu ürünü?
Teşekkür ederim, ben amwayi çok beğendim hatta hep söylediğim, ilk zamanlarda da sorduğum bir şey vardı, tek geçişle, yani buff etmeden iz bırakmayan silen bir ürün ve bez var mı diye, bu ürün o ürünmüş :) Yanımda meguiars da vardı, elim gitmedi. Aynı bezin aynı tarafıyla sildim ve iz falan kalmadı. Yine de tersini çevirip kuru tarafla da üzerinden geçtim fark yoktu.

İç kısmını da ürünü sıkmadan bezde kalan miktarla sildim üzerinden geçtim gayet güzel iş yaptı. Tek çekincem yağlı, kirli camda nasıl bir performans vereceği, temizleyiciliği nasıldır onu test etmedim. Yıkama sonrası sildiğim için camlarım temizdi. Ama onda da büyük bir fail olacağını sanmıyorum. Fiyat olarak da pahalı olmadığı için gönül rahatlığıyla önerebilirim. 500 ml 20 tl gibi bir şey. Toplamda 2 litre ürün yapıyor bu paraya.

Tonyini bir de sulandırmadan deneyip kenara koyacağım gibi. Allah'tan onun da fiyatı uygundu da büyük bir mağduriyet oluşmadı.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi eline sağlık bensiz bir yıkama bu kadar güzel olabilirdi :p Çok güzel olmuş parlamış baba mod jettan :)
Waxı güzel uygulamışsın :) Sensiz tadı çıkmadı ama napalım :) Yalnız plastiklere biraz bulaştırmışsın, temizlemekle uğraşmak istemedim, zaman ayırıp temizlemem gerekecek :) Plastiklerden uzak tut waxı :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Waxı güzel uygulamışsın :) Sensiz tadı çıkmadı ama napalım :) Yalnız plastiklere biraz bulaştırmışsın, temizlemekle uğraşmak istemedim, zaman ayırıp temizlemem gerekecek :) Plastiklerden uzak tut waxı :)
abi hafta sonu gelip temizleyim :) karanlıktı bir de ilk uygulamamdı biliyorsun. Arabanda deneyim kazanmama müsaade ettiğin için tekrar teşekkür ederim :D

Bu arada amway konusunda da teşekkür ederim, bende aradığımı buldum gibi meguiarsa o kadar para vermek istemiyordum ama clin cam silden de bir tık öteye geçmek istiyordum bakalım sipariş verip deneyeceğim :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
elinize sağlık güzel finaller can yakıyor :D . Hadi bakalım yeni evlatlarımız oldu adamın aklına sokun :D amway ve ersağ sonra tchibo ara dur şimdi. sabahları sabah et :D alıp uygulamak için can at fln böyle gidiyor.... :D