Cilala Parlat - Yıkama ve Çeşitli Uygulamalar

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Emek çok fazla gerçekten. Bu arada merakımdan soruyorum, lastiklerin altına koyduğunuz o pempe pat pat ne için acaba?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben okurken çok keyif aldım elinize emeğinize saglık. Uugulamalarınızın devamını bekliyoruz inşallah.
İnşallah, keyif almanıza sevindim. Teşekkürler.

Maşallah eline sağlık abi çok güzel bir anlatım ve yıkama olmuş :):nazar:
Teşekkür ederim kardeşim.

Maşallah çok emek verilen bir yıkama olmuş, ellerine sağlık, bu çekim tekniği time lapse şeklinde hep aklımdaydı bu şekilde bir uygulamada görmek çok heyecanlandırdı.:mutlu:
Güle güle kirlet:nazar:
Çok teşekkürler, aslında video çektim, bu görüntüler de videodan alınma görüntüler, böyle daha kolay oldu, sürekli fotoğraf çekmekle uğraşmadım. Ek olarak bir kamera daha olsa, farklı açıdan da hoş olabilirdi. Hızlı geçilmiş bir video yayınlama fikrim var açıkçası, bakalım kısmet :)

Ellerinize saglik, gercekten takdiri hakediyorsunuz o kadar eşyayi ve kablolari vs hazırlayıp geri kaldirmak falan güzel şeyler, uygulamalarinizi sabırsızlikla bekliyorum:)
Teşekkür ediyorum, inşallah devamı gelecek :)

Ellerine sağlık bu yıkamada büyük emek var ama böyle güzel parlak final tüm yorgunluğu alır.
Çok teşekkür ederim :) Aynen öyle, bir saat de olsa temiz kalması mutlu ediyor insanı, malum açıkta bekleyen araba direk toz tutuyor.

Ellerine emeğine sağlık. Finaller her şeyi anlatıyor söylenecek söz yok.
Teşekkür ederim :)

Hocam eline sağlık. Benzinliğe muhtaç birisi olarak, ne kadar uğraş verdiğinizi tahmin edebiliyorum . Sonucu gördügünüzde değmiş olması apayrı bir motive kaynağı.
Allah benzinlikçi tayfaya gayret, kuvvet ve sabır versin, çok zor gerçekten. Teşekkür ederim, motivasyonu yüksek tutmazsak bu uğraş zevk değil çileye dönüşür zaten :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize sağlık. Emek çok fazla gerçekten. Bu arada merakımdan soruyorum, lastiklerin altına koyduğunuz o pempe pat pat ne için acaba?

Öncelikle teşekkür ederim.

Ya onu merak eden olur diye düşündüm aslında, yazının bir yerinde söyleyecektim atlamışım, iyi hatırlattınız.

Onların amacı aslında lastik parlatıcı sürerken rahat hareket etmek, fotoğraflarda gördüğünüz gibi aracı yıkadığım yer düz bir beton zemin değil. Çimenler, otlar, toz toprak vs var, bunlar yıkama anında temiz yerlere sıçrıyor. Böyle hem yerden kalkan pisliği uzak tutuyorum hem de en son lastik parlatıcı sürecinde lastiğin alt kısımlarına da rahat uygulama yapabiliyorum. Yolum nalbura düşerse şeffaf kalın örtüler var onlardan kestireceğim ama hiç fırsat olmadı. Ofiste bunları bulup kestim koydum lastiğin altına :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Ya onu merak eden olur diye düşündüm aslında, yazının bir yerinde söyleyecektim atlamışım, iyi hatırlattınız.

Onların amacı aslında lastik parlatıcı sürerken rahat hareket etmek, fotoğraflarda gördüğünüz gibi aracı yıkadığım yer düz bir beton zemin değil. Çimenler, otlar, toz toprak vs var, bunlar yıkama anında temiz yerlere sıçrıyor. Böyle hem yerden kalkan pisliği uzak tutuyorum hem de en son lastik parlatıcı sürecinde lastiğin alt kısımlarına da rahat uygulama yapabiliyorum. Yolum nalbura düşerse şeffaf kalın örtüler var onlardan kestireceğim ama hiç fırsat olmadı. Ofiste bunları bulup kestim koydum lastiğin altına :)
Helal olsun. İnce düşünce :alkis:

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye

Ellerinize emeklerinize sağlık cam gibi olmuş araciniz.Bu ara da lastik altına koymak cidden iyi fikir ben de sıkıntı yaşıyordum teşekkürler :):)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms, elinize saglik emegede arabayada :nazar:
Teşekkür ederim, sağolun.

Ellerinize saglik gayet basarili gorunuyor
Teşekkür ederim.

Ellerinize emeklerinize sağlık cam gibi olmuş araciniz.Bu ara da lastik altına koymak cidden iyi fikir ben de sıkıntı yaşıyordum teşekkürler :):)
Teşekkür ederim, küçük görünse de büyük sıkıntı :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Artik ne kadar zaman oldu ben bile hatirlamiyorum en son arabayi yikayali. Hep bir is girdi araya. Ya yagmur vardi ya bir is derken kismet buguneymis. Tabi plani hafta basindan yaptim hanimla sozlestim bana bir gun ver dedim hafta sonu. O da pazari verdi sagolsun :) iyi de oldu dune gore daha az yagmurluydu hava. Hatta bir ara gunes bile vardi.

Cok uzattim, tripod kirildigi icin cok detay fotograf da cekemedim zaten konu kisa olacak.

Kirli hali:

Kullandigim malzemeler;
Aracta fusso var daha dogrusu vardi :) bu kadar kirli kalmaya artik dayanamamis. Bayagi bir de kirliydi bu nedenle foam lancete 20 ml b33 80 ml ansf kullandim. Yine soft99un fukupika strong type advanceini uygularim diyordum fusso tamamen gitmisse ama firsat bulamadim.

Kopuk akip giderken ben de detaylara girdim.
26 jpn firca kullandim bana kil yapisi biraz sert geldi bir daha kaportada kullanmam. Jantlarda guzel is yapti.

Jantlarda cg wheel cleaner kullandim. Kovasinda sonax turuncu vardi. Demir tozu olacak soft 99 kullanacaktim ama baslik bozulmus (orjinal baslik kirik gelmisti) ben de fb kullandim.

On yikamadan kalan karisimi durulama sonrasi kova yikamasi oncesi bir kere daha uyguladim arabaya cunku kir oyle boyle degildi en güvenli sekilde yapmak istedim.

Tek kova 4 eldiven ile yikama yaptim, kovada zymol vardi aracin ustunde de ansf vardi. Iki mavi eldiven ile yan taraflari gectim, gyeon ile kaput ve bagaj kapagini gectim. Tavani ve camlari da gyeon cakmasi ile gectim.

Bu eldiveni cok sevdim. Gyeon gibi sunger yok icinde. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Ama hafif ve manevra gerektiren noktalarda etkili.

Durulama ardindan kurulamada le black hole kullandim. Wizarda gore farki hisettim acikcasi.

Ben isimi bitirdigimde de yagmur basladi ama hic uzulmedim neticede araba artik kabuk tutmustu ve bunu atmak zordundaydi.
Yagis devam ettigi icin jant lastik ve davlumbazlara koruma uygulamadim. Fukupika da baska bir gune kaldi.

Sonuc:

Selamlar tekrardan herkese.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Herkese merhaba,

Artik ne kadar zaman oldu ben bile hatirlamiyorum en son arabayi yikayali. Hep bir is girdi araya. Ya yagmur vardi ya bir is derken kismet buguneymis. Tabi plani hafta basindan yaptim hanimla sozlestim bana bir gun ver dedim hafta sonu. O da pazari verdi sagolsun :) iyi de oldu dune gore daha az yagmurluydu hava. Hatta bir ara gunes bile vardi.

Cok uzattim, tripod kirildigi icin cok detay fotograf da cekemedim zaten konu kisa olacak.

Kirli hali:

Kullandigim malzemeler;
Aracta fusso var daha dogrusu vardi :) bu kadar kirli kalmaya artik dayanamamis. Bayagi bir de kirliydi bu nedenle foam lancete 20 ml b33 80 ml ansf kullandim. Yine soft99un fukupika strong type advanceini uygularim diyordum fusso tamamen gitmisse ama firsat bulamadim.

Kopuk akip giderken ben de detaylara girdim.
26 jpn firca kullandim bana kil yapisi biraz sert geldi bir daha kaportada kullanmam. Jantlarda guzel is yapti.

Jantlarda cg wheel cleaner kullandim. Kovasinda sonax turuncu vardi. Demir tozu olacak soft 99 kullanacaktim ama baslik bozulmus (orjinal baslik kirik gelmisti) ben de fb kullandim.

On yikamadan kalan karisimi durulama sonrasi kova yikamasi oncesi bir kere daha uyguladim arabaya cunku kir oyle boyle degildi en güvenli sekilde yapmak istedim.

Tek kova 4 eldiven ile yikama yaptim, kovada zymol vardi aracin ustunde de ansf vardi. Iki mavi eldiven ile yan taraflari gectim, gyeon ile kaput ve bagaj kapagini gectim. Tavani ve camlari da gyeon cakmasi ile gectim.

Bu eldiveni cok sevdim. Gyeon gibi sunger yok icinde. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Ama hafif ve manevra gerektiren noktalarda etkili.

Durulama ardindan kurulamada le black hole kullandim. Wizarda gore farki hisettim acikcasi.

Ben isimi bitirdigimde de yagmur basladi ama hic uzulmedim neticede araba artik kabuk tutmustu ve bunu atmak zordundaydi.
Yagis devam ettigi icin jant lastik ve davlumbazlara koruma uygulamadim. Fukupika da baska bir gune kaldi.

Sonuc:

Selamlar tekrardan herkese.

Abi maşallah güzel olmuş eline sağlık
:)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
20-30 mt kablo ve hortum zor tabi. Kolay gelsin .
elektrik kablosu problem degil de Hortum bazisi Kotu cikiyor . 20 my alacagim. Var mi tavsiye eden ?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
20-30 mt kablo ve hortum zor tabi. Kolay gelsin .
elektrik kablosu problem degil de Hortum bazisi Kotu cikiyor . 20 my alacagim. Var mi tavsiye eden ?
Ben bauhaustan almistim. 20 metre 50 tl gibi bir seydi yanilmiyorsam. Oradaki en ucuz hortumdu ama yine de memnunum dayanimi iyi cikti.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@omrslhmms, bey ne güzel bir konu olmuş .yeni gördüm video kanalınız ve konunuz hayırlı olsun.
bu zamana kadar topladıgınız veriler olgunlaşmış ve bir başkasına aktarılmak üzere böyle güzel bir konuda paylaşıma sunulmuş olması çok sevindirici.

yıkama günü içinde ellerinize saglık. akpak olmuş kendine gelmiş temiz bir nefes almış. bukadar ihmal etrmemeli sizin gibi bir detaycı aracını.
güzel günlerde kirletin .kalın saglıcakla.

iyi detaylar.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms, bey ne güzel bir konu olmuş .yeni gördüm video kanalınız ve konunuz hayırlı olsun.
bu zamana kadar topladıgınız veriler olgunlaşmış ve bir başkasına aktarılmak üzere böyle güzel bir konuda paylaşıma sunulmuş olması çok sevindirici.

yıkama günü içinde ellerinize saglık. akpak olmuş kendine gelmiş temiz bir nefes almış. bukadar ihmal etrmemeli sizin gibi bir detaycı aracını.
güzel günlerde kirletin .kalın saglıcakla.

iyi detaylar.
Guzel sozleriniz icin tesekkur ediyorum. Sizin gibi ustadlardan ogrenip kendi tecrubelerimizle de yogurdugumuz bilgileri aktarmaya calisiyoruz kendi capimizda.

Ozel durumlar nedeniyle bu kadar ihmal etmek zorunda kaldim araci. Insallah yakin zamanda daha cok ilgilenebilecegim :)