Colourlock Deri Kalkanı tek kat uygulama ile 2 ay dayanım sağlıyor. 2 aylık süre içerisinde arabayı neredeyse hergün kullandım. Ürünü uygulayınca yüzeyin daha pürüzsüz olduğunu ve sürtünmeyi azalttığını hissedebilirsiniz. Bu his yaklaşık 2 ay sonra azalıyor ve arabaya inip binerken sürtünmeler artıyor.
Şu anda babamın arabasında sürücü koltuğu, direksiyon ve vites topuzuna 3 kat, diğer koltuklara 2 kat uygulama yaptım. Yaklaşık 1 aydır takip ediyorum. Geçen hafta nemli bir bezle derileri sildim. Ürünün performansında bariz artış oldu. Firma yetkilisi ile görüştüğümde de haftada bir nemli bezle silmenin faydalı olacağını belirtmişti. Tahminim 3 ay koruma süresini bu şekilde çok rahat görebiliriz. Bu arada uygulama yaptığım deri koltukların ve vites topuzunun top coat denen vernikli yüzeyinden eser yoktu. Araba kullanırken vites topuzu ele yapışıyordu. Şu an öyle bir problem kalmadı.
Ayrıca Gtechniq L1 ile benzer bir ürün olmasına rağmen, bana göre performans olarak L1'den ve Gyeon Leather Shield'den daha başarılı.