Ahahahah iyi güldüm Hakan abi . Ekmek almak için dışarı cıktım yaşlılar yine sokaklarda hala güzel güzel geziyorlar yasak mı o da ne ?
Yaşlıları geçtim, dip dibe yürüyüş yapanlar, otoban kenarında mangal yapanlar, sahile inenler, sahil yolunun trafiğini kilitleyenler (yandexten baktım) ...vs bir dolu değişik kafa var. Al hepsini vur birbirine.
Babamın uzaktan bir akrabası var; tam yaşını hatırlamıyorum 90'a yakın olduğunu tahmin ediyorum, senden benden diri ve hareketli ama malesef aynı şeyi beyin için söyleyemem. En son babamı aradığında, seneler önce vefat eden eşi ile karşılıklı sohbet ettiğini anlatmış, hayırlı işler.
Dalga geçmiyorum, kim bilir biz o yaşları görürsek ne olacağız diye düşünüyorum. Kendileri için zor ama onlar zorluk yarattıklarının farkında değil. Çocuk bakar gibi, sürekli aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalıyorsun. Neredeyse, yapma babacağım, yapma bak hasta olursun diye çocuğa analtır gibi anlatıyorsun o yine kaset hangi yüzde hangi şarkıda takıldıysa onu dinlemeye devam ediyor.
Beyini zinde tutmak lazım; benim rahmetli anneannem sürekli bulmaca çözerdi, kalçasını kırana kadar hiç hareketsiz kalmazdı. Belli bir yaştan sonra gerçekten beyini zinde tutacak gıdalar tüketmek ve hobi edinmek gerekiyor.
Bizler şanslıyız, elimizden ehliyeti bile alsalar en azından kapının önünde otomobil temizleriz, maket boyarız, puzzle yaparız, fotoğraf çekeriz...vs
O yüzden de filtreli bir maskeyi ve kaliteli bir eldiveni sırf bu virüs dalgasına değil otomobili temizlediğimiz zamanda kullanmalıyız, o kimyasallarda hiç masum değiller.
Rahmetli dedem, klor üretimi yapan bir fabrikanın muhsabesinde çalışıyordu, adamcağız parkinson olmuştu
Bu virüsü belki gereğinden fazla pompalıyorlar, belki farkında değiliz hepimiz enfekte bile olduk hatta kimimiz ayakta farkında olmadan atlattı veya atlatıyor. Ama tek bildiğim bu virüs sayesinde kendimize bir dolu ders çıkarma fırsatımız oldu ve oluyor.
O değilde, ben bu süreçte orasına burasına güzellik için eşinden habersiz botox, dolgu...vs yaptıran hatunların evde neye döneceklerini merak ediyorum
Dışarıda yemek yeme faslı bittiği için sosyal medayadan yediğini içtiğini gösteren görgüsüz insanları da ayrıca merak ediyorum

Hadi babacım ellerinden öper, evde zeytin ekmek yersin artık onları çeker çeker instagramına koyarsın
Virüs sayesinde özümüze dönme fırsatı elimize geçti, iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum