COVID-19 Yeni Koronavirüs #evdeKal

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
65 yaş ve üstü bedava gezebildikleri için muhtemelen 65+ dediler. Ve gerçekten de laftan anlamıyorlar. Çocuktan beter oluyorlar. Kayınpeder 70 küsur yaşında ve hiç laftan anlamıyor. Sorarsan astronomi okumuş etmiş matematik bilgisi iyi olan biri, cahil de değil. Ama yok arkadaş anlatamıyorsun. Şimdi evde çıldırıyor :D
Tabi birde zamanında kendilerine hobi edinmedikleri için uydu gibi gezinmekten başka birşey yapamıyorlar. :D

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
65 yaş ve üstü bedava gezebildikleri için muhtemelen 65+ dediler. Ve gerçekten de laftan anlamıyorlar. Çocuktan beter oluyorlar. Kayınpeder 70 küsur yaşında ve hiç laftan anlamıyor. Sorarsan astronomi okumuş etmiş matematik bilgisi iyi olan biri, cahil de değil. Ama yok arkadaş anlatamıyorsun. Şimdi evde çıldırıyor :D
Tabi birde zamanında kendilerine hobi edinmedikleri için uydu gibi gezinmekten başka birşey yapamıyorlar. :D
Ahahahah iyi güldüm Hakan abi . Ekmek almak için dışarı cıktım yaşlılar yine sokaklarda hala güzel güzel geziyorlar yasak mı o da ne ? :halay:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ahahahah iyi güldüm Hakan abi . Ekmek almak için dışarı cıktım yaşlılar yine sokaklarda hala güzel güzel geziyorlar yasak mı o da ne ? :halay:
Yaşlıları geçtim, dip dibe yürüyüş yapanlar, otoban kenarında mangal yapanlar, sahile inenler, sahil yolunun trafiğini kilitleyenler (yandexten baktım) ...vs bir dolu değişik kafa var. Al hepsini vur birbirine.
Babamın uzaktan bir akrabası var; tam yaşını hatırlamıyorum 90'a yakın olduğunu tahmin ediyorum, senden benden diri ve hareketli ama malesef aynı şeyi beyin için söyleyemem. En son babamı aradığında, seneler önce vefat eden eşi ile karşılıklı sohbet ettiğini anlatmış, hayırlı işler.

Dalga geçmiyorum, kim bilir biz o yaşları görürsek ne olacağız diye düşünüyorum. Kendileri için zor ama onlar zorluk yarattıklarının farkında değil. Çocuk bakar gibi, sürekli aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalıyorsun. Neredeyse, yapma babacağım, yapma bak hasta olursun diye çocuğa analtır gibi anlatıyorsun o yine kaset hangi yüzde hangi şarkıda takıldıysa onu dinlemeye devam ediyor.

Beyini zinde tutmak lazım; benim rahmetli anneannem sürekli bulmaca çözerdi, kalçasını kırana kadar hiç hareketsiz kalmazdı. Belli bir yaştan sonra gerçekten beyini zinde tutacak gıdalar tüketmek ve hobi edinmek gerekiyor.
Bizler şanslıyız, elimizden ehliyeti bile alsalar en azından kapının önünde otomobil temizleriz, maket boyarız, puzzle yaparız, fotoğraf çekeriz...vs
O yüzden de filtreli bir maskeyi ve kaliteli bir eldiveni sırf bu virüs dalgasına değil otomobili temizlediğimiz zamanda kullanmalıyız, o kimyasallarda hiç masum değiller.
Rahmetli dedem, klor üretimi yapan bir fabrikanın muhsabesinde çalışıyordu, adamcağız parkinson olmuştu :(

Bu virüsü belki gereğinden fazla pompalıyorlar, belki farkında değiliz hepimiz enfekte bile olduk hatta kimimiz ayakta farkında olmadan atlattı veya atlatıyor. Ama tek bildiğim bu virüs sayesinde kendimize bir dolu ders çıkarma fırsatımız oldu ve oluyor.

O değilde, ben bu süreçte orasına burasına güzellik için eşinden habersiz botox, dolgu...vs yaptıran hatunların evde neye döneceklerini merak ediyorum :D :D
Dışarıda yemek yeme faslı bittiği için sosyal medayadan yediğini içtiğini gösteren görgüsüz insanları da ayrıca merak ediyorum :D :D Hadi babacım ellerinden öper, evde zeytin ekmek yersin artık onları çeker çeker instagramına koyarsın :D :D

Virüs sayesinde özümüze dönme fırsatı elimize geçti, iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hanımlar, beyler, bir arkadaşım bakanlıktan aldığı (ve bu akşam da açıklanacağını söyledi ), bilgiye göre, sokağa çıkma sınırlandırılacakmış. Yani, markete, eczaneye gidebileceğiz ama çalışmak yalan oldu.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hanımlar, beyler, bir arkadaşım bakanlıktan aldığı (ve bu akşam da açıklanacağını söyledi ), bilgiye göre, sokağa çıkma sınırlandırılacakmış. Yani, markete, eczaneye gidebileceğiz ama çalışmak yalan oldu.
Ahh ahh Hakan abi ben belediye personeliyim garip kaldık bizi çağırırlar özel izin cart curt yaparlar :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ahh ahh Hakan abi ben belediye personeliyim garip kaldık bizi çağırırlar özel izin cart curt yaparlar :)
Akşam haberlerde göreceğiz bakalım başımıza ne geldi. Biz de nesil olarak bunu çekecekmişiz. Virüsten kurtulsak bunun ekonomik sonuçları ne olacak onu düşünmek bile istemiyorum :(
Senin içinde diyebileceğim kendi ve ailenin sağlığına dikkat et umarım enfekte olmazsın. Ben bugün hissetmişim gibi gittim evde olanların üzerine birkaç birşey daha aldım. :(

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Akşam haberlerde göreceğiz bakalım başımıza ne geldi. Biz de nesil olarak bunu çekecekmişiz. Virüsten kurtulsak bunun ekonomik sonuçları ne olacak onu düşünmek bile istemiyorum :(
Senin içinde diyebileceğim kendi ve ailenin sağlığına dikkat et umarım enfekte olmazsın. Ben bugün hissetmişim gibi gittim evde olanların üzerine birkaç birşey daha aldım. :(
Abi erzak sıkıntım yok gibi yeterli seviyede var dezenfektan da 2 lt var yarından itibaren mesai başlıyacak eldiven ve titizlik düzenli şekilde zaten hep yaptığım işlemler de solunum işine çok takılıyorum ben inş öyle bir sıkıntı olmaz Rabbim tüm milletimizi korusun

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Öncelikle hepimiz için çok büyük geçmiş olsun, maalesef tablo gün geçtikçe daha da ağır bir hal alıyor.

Benim 2 haftadır süren öksürük ve kırgınlığım vardı ve muayene sonucu Influenza A olduğumu öğrendim. Doktor son dönemde tıpkı Covid-19'a benzer şekilde toplumda yaygın bir Influenza salgını olduğunu söyledi. Anladığım kadarıyla karşımızda birden çok salgın hastalık var ve kontrolü kaybettiğimiz anda hangisi Korona hangisi değil tespit ve teşhis oldukça güçleşecek.

Buna karşın toplumun bir kesimindeki umarsız davranışlar ve rahat hareketler bize gösteriyor ki bu #evdekal işi tavsiyeyle olacak gibi değil. Ben de yakın zamanda sadece 65 yaş ve üzeri ile kısıtlı kalmamak üzere sokağa çıkma kısıtlaması geleceğini düşünüyorum.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Şu ıslak mendil den aldım. Eczacıbaşı’nın. Alchol ve paravan yok . Peki bu bakteri , mikrop , virüs vs bi etkisi olur mu ? Yoksa biraz ipa mı sıksam acaba sprey ile Dezenfekte yapsın diye .

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Şu ıslak mendil den aldım. Eczacıbaşı’nın. Alchol ve paravan yok . Peki bu bakteri , mikrop , virüs vs bi etkisi olur mu ? Yoksa biraz ipa mı sıksam acaba sprey ile Dezenfekte yapsın diye .
Antibakteriyel olabilir içerğinden ama alkol olmayınca savunmasız diye düşünüyorum.
Aramızda doktor arkadaşlar var açıklık getirebilirler belki bu konuya.

#evdekal #garajdakal

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Resim göremedim ben mobildeyim yüklenmemiş de olabilir
Alkol olmayan ıslak mendil üzerinde antibakteriyel yazsa da bir işe yaramaz zaten antibakteriyel ve antiviral farklı şeylerdir
Üzerine ipa sıkıp eşyaları temizleyebilirsiniz
Cildimiz için üzerine ipa sıkmayın çünkü alkol yüksek geçici özelliğe sahip cildi anında kurutur hücreleri öldürür Su ve normal sabun yeterlidir olanak yoksa 80 derece kolonya dökün

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Dr HCD, Tamamdır. Teşekkür ederim. İçinde biraz gliserin var bunun. . Ben elime kolonya dökerim Bunun yanında kolonya vardır elim cildim için . Eşyalarda da %70ipa + %30 su. Olan spreyi sıkarsam içinde gliserin varmış biraz. Kullanılır

sanırım. Bu şekilde. Araba içinde pek kullanamam bunu ? İçinde gliserin varmış
Castor oil, citric asid, ethylhexylglycerin ( sanırım. Bu gliserin oluyor )

araba içine. İpa olmadan bunu kullansam bi sakıncası olur mu ?

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
Resim göremedim ben mobildeyim yüklenmemiş de olabilir
Alkol olmayan ıslak mendil üzerinde antibakteriyel yazsa da bir işe yaramaz zaten antibakteriyel ve antiviral farklı şeylerdir
Üzerine ipa sıkıp eşyaları temizleyebilirsiniz
Cildimiz için üzerine ipa sıkmayın çünkü alkol yüksek geçici özelliğe sahip cildi anında kurutur hücreleri öldürür Su ve normal sabun yeterlidir olanak yoksa 80 derece kolonya dökün
@Dr HCD peki dünya sağlık örgütünün paylaşmış olduğu ve bu günlerde sık gündende olan formül hakkında ne düşünüyorsunuz.özellikle zararları hakkında:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Dr HCD, Tamamdır. Teşekkür ederim. İçinde biraz gliserin var bunun. . Ben elime kolonya dökerim Bunun yanında kolonya vardır elim cildim için . Eşyalarda da %70ipa + %30 su. Olan spreyi sıkarsam içinde gliserin varmış biraz. Kullanılır

sanırım. Bu şekilde. Araba içinde pek kullanamam bunu ? İçinde gliserin varmış
Castor oil, citric asid, ethylhexylglycerin ( sanırım. Bu gliserin oluyor )

araba içine. İpa olmadan bunu kullansam bi sakıncası olur mu ?
Araba içine de cildinize de ipa kullanmayın
Eşyalara ipa kullanın
Dediğim gibi cilde dezenfektanlar(içinde gliserin var zaten)
Arabaya da sabun bazlı temizleyiciler kullanın ve arabayı dezenfekte kabul etmeyin gerekirse eldiven giyip direksiyonunu tutun
Gliserinli ürünler kokpite zarar verir mi bilmiyorum ama bence riske girmeyin

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Dr HCD peki dünya sağlık örgütünün paylaşmış olduğu ve bu günlerde sık gündende olan formül hakkında ne düşünüyorsunuz.özellikle zararları hakkında:
İpa da hidrojen peroksit de son derece cilde zararlı moleküller içine konulan gliserol ise nemlendirme amaçlı zararı minimize etmek için
Alkolün maksadı coronavirüsün dışındaki lipit yapısındaki zarfı parçalayıp inaktive etmek
Ama hücre zarlarımız da çift katmanlı fosfolipid tabakası içeriyor yani bunu da eritiyor demek bu maddeleri özellikle mukoza içeren yani dudak yanak göz gibi yerlerde asla ve kata kullanmayın mukozayı kurutur hücreleri öldürür ve mikroplara karşı savunma mekanizmamız öldü demektir
Ama bu dezenfektanı hiç kullanmayalım demek değil tabi ki dışarıda su+sabun kombini bulamazsak ve bir yerlere dokunduysak kullanalım

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
İpa da hidrojen peroksit de son derece cilde zararlı moleküller içine konulan gliserol ise nemlendirme amaçlı zararı minimize etmek için
Alkolün maksadı coronavirüsün dışındaki lipit yapısındaki zarfı parçalayıp inaktive etmek
Ama hücre zarlarımız da çift katmanlı fosfolipid tabakası içeriyor yani bunu da eritiyor demek bu maddeleri özellikle mukoza içeren yani dudak yanak göz gibi yerlerde asla ve kata kullanmayın mukozayı kurutur hücreleri öldürür ve mikroplara karşı savunma mekanizmamız öldü demektir
Ama bu dezenfektanı hiç kullanmayalım demek değil tabi ki dışarıda su+sabun kombini bulamazsak ve bir yerlere dokunduysak kullanalım
değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.