Ben iki şekilde kullanıyorum.
1-) Uzun yola çıkacağım zaman depoyu dolduruyorum. Depoyu doldurduktan sonra bu katkıyı da depoya boşaltıp yola çıkıyorum. Bunu depoya ekledikten sonra fayda görebilmek için minimum 50 km gidilmesi ve motorun da 2500 d/d kullanılması gerekildiği gibi bir ibare kalmış aklımda. Nerede yazıyor hatırlayamadım ama hep bunu uygulamaya çalışıyorum.
Not: Bazıları depo boşken bu katkıyı döküp yakıtın üzerine eklenmesi gerektiğini yazabilir, bazıları depo yarımken döküp daha sonra deponun doldurulması gerektiğini yazabilir. Bu kişilerin fikirlerine ve mantıklarına saygı duymakla beraber zaten bu katkı benzin ya da mazot ile homojen olarak karıştığı için sonuç değişmeyecek. Kim nasıl isterse yakıt deposuna o şekilde dökebilir yani.
2-) Aracı şehir içinde kullandığım dönemlerde kullanacaksam, çeyrek-yarım depo arası bir yakıt kalınca döküyorum ve yakıt ışığı yanana kadar değil, yanıp sönmeye başlayana kadar çevre yolunda dolanıyorum (takriben depoda 2 litre yakıt kalana kadar bir o yana bir bu yana dolanıyorum) kullandıktan sonra yakıt alıyorum.
İçindeki malzeme tiner ve kerosen karışımı bir malzeme olduğu için hemen uçuyor, maksimum depoda duracağı süre 4-5 gün falan. O sebeple günlük 15-20 km ve bilhassa şehir içinde dur kalk yaparak kullanılan araçlar fayda göremiyor. Bunu koyunca tabanı yırtık tazı gibi gezmek, gezerken de sabit hızda ve yüksek devirli kullanabileceğin bir yerde olmalısın
Minimum 200-300 bin km yapmış ya da uzun yıllar yatmış araçlarda bu katkıyı 1 defa koyayım motor depo enjektör falan tertemiz olsun mantığı da doğru değil, onların reçetesi daha farklı. Çünkü reçinemsi ya da katılaşmış kalıntılar yakıt sisteminin içerisinde gevşeyip ilerlemeye başlıyor ve tam çözünememiş bu kalıntılar enjektörlerde sıkıntıya yol açabiliyor. Bu tip araçlarda 1 kutu yerine 2 hatta 3 kutu katkı koyup solvent miktarını arttırmak gerekiyor. En doğrusu ise araç sıfır kilometreyken kullanmaya başlayıp düzenli şekilde kullanmak.
Ben bu ürünlerin yerli ve yabancı marka neredeyse tüm çeşitlerini kullandım. En fayda gördüğüm marka Liqui Moly oldu. Liqui Moly' den sonra Sonax' ın enjektör temizleyicisi geliyor.
Würth ise çok iyi değil ama pazarlama tekniği yüzünden piyasada en bilineni o marka
Not: En bariz faydaları, enjektörden kaynaklı zor çalışan araçların daha rahat marş almaya başlaması, katalitik konvektörü de biraz temizlediği için muayeneden geçmeyen araçların geçebilmesi ve enjektörler rahatladığı için yakıt tüketimini düşürmesi. Düzenli kullanılan araçlarda fayda görülmüyor "var olan durum" korunuyor.