Corsacı arkadaşım merhaba
10 yıl önce sıfır aldığım aracımı her gün kullanıyorum. İlk 60 bin km' ye gelene kadar herhangi bir katkı maddesi kullanmadım ancak bakım sonrası motor yağı daha çabuk siyah olmaya, bakım esnasında da zift gibi akmaya başladı. Kime sorsam "normal" dedi. Bence normal değildi ve bu yüzden engine flush olarak satılan katkıları kullanmaya başladım. Motorun içine yapışan katı yağ parçalarını söküyor mu tam olarak emin değilim ama eski yağı daha akışkan hale getirip karterden daha hızlı ve su gibi akıtmasından dolayı motordaki eski yağdan daha fazla kurtulduğum kesin. Çünkü tam akmayan yağ nihayetinde eski yağın daha çabuk kararmasına neden oluyor. En memnun kaldığım engine flush liqui moly proline serisi oldu ama kur artışı ve alım gücünün düşmesi sonucu farklı alternatifler arayışına girdim ve şuan kerosen ile aynı şeyi devam ettiriyorum. Bakım sonrası 5-6 bin km boyunca yağda beklenen ve normal olan koyulaşma dışında halen sarılığını koruması ve bakım sırasında da zift gibi akmaması, yağ filtresinde eser miktarta katı madde görüyor oluşum kerosenin de aynı işi yaptığının bir göstergesi. Aracın gerçek kilometresi 190 bine yaklaştı (benim konularıma bakarsan dünyadaki herhangi bir Corsa D kesinlikle bu kadar kurcalanmamıştır

) ve vanos contaları dışında herhangi bir yağ kaçağı oluşmadı. Kerosen kullanırken tek endişem contaları bozup kaçağa sebep olmasıydı ancak vanos contaları zaten yıllar içinde sertleştiği için kaçağa sebep oluyor.
Daha sonra zamanla yakıt tüketimi bir miktar arttı kulak arkası ettim işin doğrusu. Uzun uzadıya yazıp daha fazla kafa ütülemek istemem ama eskiden 100 km' de 6-7 litre yakan araç artık 9-10 litreleri görmeye başlayınca bu sefer de enjektör ve sistem temizleyicileri gibi ürünleri kullanarak yakıt tüketimini eski haline düşürdüm. Müsait bir zamanda yakıt deposunu da araçtan sökerek adam akıllı temizlemeye niyetim var.
Enjektör ve sistem temizleyicilerine ek olarak çok çeşitli deneyler yapmak için yeri geldi depoya tiner de koydum, 2 zamanlı tam ve mineralli motor yağları da koydum (2 zamanlı mineralli yağ bujileri mahvetti

) yeri geldi kerosen de koydum.