Detail Sıcak Fırsatlar

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #3,321
@Nobran @umrdmr Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. :) Peki bu mereti yarım depo yakıt varken depoya döktük. 50km kesintisiz gazladık yeterli mi? Yoksa depodaki yakıtı bitirmek mi gerekiyor. Ha öyle bir şey yapacaksam, uzun yola çıkmam lazım. Yarım depo yakıta 400km'den fazla menzil gösteriyor :D
Abi minimum 50 km gitmen etkisini göstermesi açısından başlangıç olarak kabul edilebilir ama amaçlanan işlemin tamamlanması açısından yeterli olmaz. Kanun falan değil tabi bu yazıların hiç biri ama en güzel etkiyi uzun yolda görüyorsun ondan eminim :D :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi minimum 50 km gitmen etkisini göstermesi açısından başlangıç olarak kabul edilebilir ama amaçlanan işlemin tamamlanması açısından yeterli olmaz. Kanun falan değil tabi bu yazıların hiç biri ama en güzel etkiyi uzun yolda görüyorsun ondan eminim :D:D
O zaman ben bunu uzun yola çıkarken depoya dökeyim. Belki sigortam atarsa liqui moly alır onu dökerim :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hahaha üstadım maaşallah siz mucit olmuşsunuz artık :D ben corsada hiç kullanmadım ilk sahibiyiz ve aldığımız günden beri petrol ofisi ve Shell’de dışında hiçbir istasyondan yakıt almadık. (Alınan mecburi durumlar max 10 falandır :) ) onun dışında yağ olarak da hep düzenli olarak mobil kullandık. Şuan 220 bin civarı kmsi. Bir problem olmadı enjektörlerde. Aslında egsoz manifoldunu temizlemek istiyorum ama epey uğraştırıcı . Tekrardan maşallah size :)
Corsacı arkadaşım merhaba :)

10 yıl önce sıfır aldığım aracımı her gün kullanıyorum. İlk 60 bin km' ye gelene kadar herhangi bir katkı maddesi kullanmadım ancak bakım sonrası motor yağı daha çabuk siyah olmaya, bakım esnasında da zift gibi akmaya başladı. Kime sorsam "normal" dedi. Bence normal değildi ve bu yüzden engine flush olarak satılan katkıları kullanmaya başladım. Motorun içine yapışan katı yağ parçalarını söküyor mu tam olarak emin değilim ama eski yağı daha akışkan hale getirip karterden daha hızlı ve su gibi akıtmasından dolayı motordaki eski yağdan daha fazla kurtulduğum kesin. Çünkü tam akmayan yağ nihayetinde eski yağın daha çabuk kararmasına neden oluyor. En memnun kaldığım engine flush liqui moly proline serisi oldu ama kur artışı ve alım gücünün düşmesi sonucu farklı alternatifler arayışına girdim ve şuan kerosen ile aynı şeyi devam ettiriyorum. Bakım sonrası 5-6 bin km boyunca yağda beklenen ve normal olan koyulaşma dışında halen sarılığını koruması ve bakım sırasında da zift gibi akmaması, yağ filtresinde eser miktarta katı madde görüyor oluşum kerosenin de aynı işi yaptığının bir göstergesi. Aracın gerçek kilometresi 190 bine yaklaştı (benim konularıma bakarsan dünyadaki herhangi bir Corsa D kesinlikle bu kadar kurcalanmamıştır :deli: ) ve vanos contaları dışında herhangi bir yağ kaçağı oluşmadı. Kerosen kullanırken tek endişem contaları bozup kaçağa sebep olmasıydı ancak vanos contaları zaten yıllar içinde sertleştiği için kaçağa sebep oluyor.

Daha sonra zamanla yakıt tüketimi bir miktar arttı kulak arkası ettim işin doğrusu. Uzun uzadıya yazıp daha fazla kafa ütülemek istemem ama eskiden 100 km' de 6-7 litre yakan araç artık 9-10 litreleri görmeye başlayınca bu sefer de enjektör ve sistem temizleyicileri gibi ürünleri kullanarak yakıt tüketimini eski haline düşürdüm. Müsait bir zamanda yakıt deposunu da araçtan sökerek adam akıllı temizlemeye niyetim var.

Enjektör ve sistem temizleyicilerine ek olarak çok çeşitli deneyler yapmak için yeri geldi depoya tiner de koydum, 2 zamanlı tam ve mineralli motor yağları da koydum (2 zamanlı mineralli yağ bujileri mahvetti :D ) yeri geldi kerosen de koydum. :)

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
Wurth Enjektör temizleyiciyi kullandıysan, Merzifonlu Katolik Taş Fırın Ustaları Derneği adına işe yarayıp yaramadığını, faydası veya zararı olup olmadığını, nasıl kullanılması gerektiğini hele bir anlat.
Merhaba. 5 sene önce sattığım 1.5 dci scenic arabamda düzenli olarak kullandım. arabayı 100bin km de aldım 207 bin km de sattım. satarken motorun durumu aldığımda daha iyiydi. her 10 bikm de uzun yol öncesi dolu depoya kattım. yakıtta düştü verim de arttı. kesinlikle çok memnun kaldım. bir arkadaşım 215 binde linea aldı. onda da kullanalım dedik ve würth merkez i aradık. bu kilometreden sonra bir tıkanma yapar mı diye sorduk. yapmaz diyemediler. ve kullanmadık. tıkanmış yerlerin temizlenip partiküllerin başka bir yeri tıkayabileceği sonucuna vardık ve kullanmadık

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Goodyear oto temizlik ürünleri,

Oto Kimyasalları - Goodyear Oto Aksesuar

Sepette ekstra %20 indirim ile oldukça uygun fiyatlara geliyor. Ben silecek ve jant temizleyici aldım. Silecek fiyatı da oldukça uygun.

Kalite nasıldır bilmiyorum, deneyimlemedim. Sadece marka güvenilir diye tercih ettim.

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Dün görünce gideyim dedim. 60 TL ye kadar yüzde 50 indirimli 27.5 a düşüyor 2.cisini indirimli maalesef alamiyorsun. Günlük 1 tane alabilirsin 3 litreden. Bu ayın sonuna kadar Max 4 sefer alabiliyorsun. 2 kart var bende toplam 8 tane alacağım tüm kişı çıkartırız.
Ustam shell kartı kasalarda okutup mu alabiliyoruz

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ustam shell kartı kasalarda okutup mu alabiliyoruz
Shell Club Smart aplikasyonunu telefona indirmeniz gerekiyor. Kartınızı oraya tanımlayacaksınız. Barkodu kasada okutmanız gerekiyor. Ama ürünü almadan önce sizde indirim geçerli mi diye sorun. Zira, bazı istasyonlarda bizde geçersiz ya da bizim cihaz çalışmıyor diyebiliyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kartınız tanimliysa okutturmaniza gerek yok. Ben kartsiz gidiyiyorum @SubaruOutback hocamın dediği gibi uygulamadan kart numarasını söylüyorum.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim kartım var dedim ama yine de uygulamayı indirin, oradan barkoda okutacaksınız...vs bir dolu laf söyledi döndüm arkamı gittim :)
Şimdi de telefon bilgisini müşteri hizmetlerinden güncelleyin diye uyarı verdi. Başlayacağım sizin indiriminize diye söyleniyorum an itibariyle :D

eburakcelik

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim kartım var dedim ama yine de uygulamayı indirin, oradan barkoda okutacaksınız...vs bir dolu laf söyledi döndüm arkamı gittim :)
Şimdi de telefon bilgisini müşteri hizmetlerinden güncelleyin diye uyarı verdi. Başlayacağım sizin indiriminize diye söyleniyorum an itibariyle :D
Demek ki istasyondaki görevliden görevliye değişiyor abi. Hiç belirttiğin sorunla karşılaşmadım Eskişehir yolundaki her iki istasyonla.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Üsküdar fıstıkağacı shell’de sordum. Kartınız varsa 31 aralığa kadar bütün cam sularında faydalanabilirsiniz indirimden dediler. Henüz kışlık gelmediği için almadım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bu ürünün kalıcılığı nedir? Endurance performansı beklesek çok mu şey isteriz?
22 gün sonra son durum.
Meguiars Endurance

Sarp

TW Wet'n Black

3D Magic Dressing

Magic 2 hafta önce falan bir kaç kez sudan geçince çamur oldu hala duruyor, ilk magic ve tw kötü oldu TW'nin sıkıntısı fazla toz çekmesi. Bir kere de ürünü uyguladıktan sonra silip denemek lazım.
Toz çekme konusunda en çok toz çeken TW sonra Endurance oldu.
Ömür konusunda da Sarp tartışmasız lider arka lastikte olmasının da etkisi olmuştur ancak bugün hala mis gibi duruyor. En zayıf olarak da Magic Dressing diyebiliriz.
Neticede hiç bir ürün yüzeyden ayrılmış yok olup gitmiş değil ancak görüntü itibariyle en güzeli sarp duruyor ve performansını koruyor. Diğer ürünlerin üzeri toz veya kirle kaplanmış olsa da suya girsek hepsi hidrofobik olacaktır.
Endurance ile benzer dayanıma sahip, endurance toz çekse de renk değişimi pek olmadı ancak TW daha çabuk kahverengileşti. En güzel yanı TW'yi sürmek kolay. Ben tekrar alacağım, neticede bu paraya artık pek ürün kalmadı.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu kategoride etkisi güzel olan ürünlerden bir tanesi. Gyeon Wetcoat alacağıma bunu alırım :) Ya da Vonixx Spell yerine bu kat ve kat daha iyi bir ürün :)
Bu urunun hangi kullanim sekli ile daha yuksek performans alinir? Sizin videonuzdaki gbi urunu islak yuzeye sıkıp tazyikli su ile durulamak mı? Yoksa ıslak yüzeye sıkıp mikrofiber ile kurulamak mı ? Bazı yorumlarda tazyik ile aktive oldugu yazıyor.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Endurance ile benzer dayanıma sahip, endurance toz çekse de renk değişimi pek olmadı ancak TW daha çabuk kahverengileşti. En güzel yanı TW'yi sürmek kolay. Ben tekrar alacağım, neticede bu paraya artık pek ürün kalmadı.
Teşekkür ederim cevap için. Dediğiniz gibi bu fiyata ürün kalmadığı için sipariş geçtim.