Detail35 Uygulamaları

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Benim dediğim ürün glass compuond Z ezbere okuyup cevap vermişim abi pardon. Dediğin ürünün testini gördüm ama senin yorumlarını testini mutlaka bekliyorum bizi mahrum bırakma abi :):cicek::atess:
Compound Wipe, yüzeydeki mevcut korumayı anında siliyor ve sileceklerin oluşturduğu silme alanınıda anında yok ediyor. Bir vakit bulsam yeniden video çekeceğim :)

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş camda en etkili çözüm seryum oksitli ürün kullanmak en etkili seçim.

DENİZLİ
Kesinlikle abi, seryum oksitli ürünlerde hız açmadan etmeden makine ile çok kolay çizik alınıyor. Sonax profiline pastasınıda çok merak ediyordum ama türkiyede fahiş fiyatlar olunca yurtdışından ucuza almak daha makbul oldu

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba geçen haftalarda yaptığım testi sadece instagrama yüklemiştim sizin de görmenizi istedim.

Karşılaştırma Klin Korea Drying Duo Large (kırmızı) ile Liquid Elements Black Hole (gri) arasındaki fiyat farkına değer mi diye denemek amaçlı yapılmıştır.

Günlük kullandığım aracımda boyada fusso camlarda soft99 glaco mevcuttur korumasız bir araçtan daha fazla su çıkacağını hatırlamanızı isterim.

Klin 1200 gsm 70x90 cm Large kullanması gerçekten keyifli ancak boyutları çok büyük. Yan panelleri kurularken yere değmemesi için çok özen göstermek gerekiyor. Su emişi çok güzel camlarda çok ince iz bırakıyor ama camların "crystal clear" olmasını takmıyorsanız sizi rahatsız etmez beni ediyor... Havlu neredeyse her yıkamada renk atıyor perwoll sirke karışımını kullanıyorum. Diger bezler ile atınca hepsi kırmızımsı bir renk alıyor.

Liquid Elements 1300 gsm 50x80 cm Xl Klin ile kıyaslamadan önce fiyat farkını göz ardı edemiyordum alırken hep içimde bi "acaba?" sorusu vardı. Alınca gerçekten hiç bir eksiği olmadığını anladım, klinden daha ufak olmasına rağmen 2 adet korumalı aracı çok çok rahat hiç iz bırakmadan kurulayabiliyor. Tüylerinin yapısı aynı ancak 100gsm fark boyutun ufalması ile tüy yapısının sıkılaşmasını sağlıyor. Boyutu ideal bu ürünü aldığımdan beri klini sadece koruma olmayan araçlarda kullanıyorum (daha eski olduğu için).
CD9556AE-0080-4B79-92A6-77F707132296.jpeg
5C257D1C-07D9-48DB-A4FD-A3CF8C1DD7B2.jpeg
Kline göre artıları;
+Boyut araç kurulamak için daha ideal yere sürter mi derdi yok.
+Camlarda kesinlikle iz bırakmıyor.
+Renk bırakma problemi yok.
+Gsm farkı ve ipliklerin sıklığı daha premium bir ürün hissi veriyor.

Kline göre eksileri;
-Renk şeçeneği yok klinde kırmızı veya lacivert alabiliyorsunuz sadece füme.
-koyu renk olduğu için kirlendiğini anlamak zorlaşıyor.

50:50 test videosu
Detail 35 on Instagram: “Klin korea drying duo large ile liquid elements black hole karşılaştırması”

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba geçen haftalarda yaptığım testi sadece instagrama yüklemiştim sizin de görmenizi istedim.

Karşılaştırma Klin Korea Drying Duo Large (kırmızı) ile Liquid Elements Black Hole (gri) arasındaki fiyat farkına değer mi diye denemek amaçlı yapılmıştır.

Günlük kullandığım aracımda boyada fusso camlarda soft99 glaco mevcuttur korumasız bir araçtan daha fazla su çıkacağını hatırlamanızı isterim.

Klin 1200 gsm 70x90 cm Large kullanması gerçekten keyifli ancak boyutları çok büyük. Yan panelleri kurularken yere değmemesi için çok özen göstermek gerekiyor. Su emişi çok güzel camlarda çok ince iz bırakıyor ama camların "crystal clear" olmasını takmıyorsanız sizi rahatsız etmez beni ediyor... Havlu neredeyse her yıkamada renk atıyor perwoll sirke karışımını kullanıyorum. Diger bezler ile atınca hepsi kırmızımsı bir renk alıyor.

Liquid Elements 1300 gsm 50x80 cm Xl Klin ile kıyaslamadan önce fiyat farkını göz ardı edemiyordum alırken hep içimde bi "acaba?" sorusu vardı. Alınca gerçekten hiç bir eksiği olmadığını anladım, klinden daha ufak olmasına rağmen 2 adet korumalı aracı çok çok rahat hiç iz bırakmadan kurulayabiliyor. Tüylerinin yapısı aynı ancak 100gsm fark boyutun ufalması ile tüy yapısının sıkılaşmasını sağlıyor. Boyutu ideal bu ürünü aldığımdan beri klini sadece koruma olmayan araçlarda kullanıyorum (daha eski olduğu için).
Ekli dosyayı görüntüle 17272
Ekli dosyayı görüntüle 17273 Kline göre artıları;
+Boyut araç kurulamak için daha ideal yere sürter mi derdi yok.
+Camlarda kesinlikle iz bırakmıyor.
+Renk bırakma problemi yok.
+Gsm farkı ve ipliklerin sıklığı daha premium bir ürün hissi veriyor.

Kline göre eksileri;
-Renk şeçeneği yok klinde kırmızı veya lacivert alabiliyorsunuz sadece füme.
-koyu renk olduğu için kirlendiğini anlamak zorlaşıyor.

50:50 test videosu
Detail 35 on Instagram: “Klin korea drying duo large ile liquid elements black hole karşılaştırması”

Bilgilendirici paylaşım için teşekkürler.

Bir konuyu merak ettim, Klin başlarda da camda iz bırakıyor muydu? Yani havlulara iyi baktığınızdan şüphem yok ama daha eski olduğu için performans kaybı yaşamış olabilir mi? Yoksa başlarda da böyle miydi?

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Bilgilendirici paylaşım için teşekkürler.

Bir konuyu merak ettim, Klin başlarda da camda iz bırakıyor muydu? Yani havlulara iyi baktığınızdan şüphem yok ama daha eski olduğu için performans kaybı yaşamış olabilir mi? Yoksa başlarda da böyle miydi?
Abi açıkca söylemek gerekirse klini 2 yıldır kullanıyorum, yıkama konusunda yanlışım yok forumdan öğrendiğimiz şekilde yıkıyorum.. Klin ilk günden beri koruma olan camlarda başarılı değil korumadan kastım gyeon view rainx glaco gibi ürünler waxlı sealentlı camda denemedim. bu iz bırakma olayı pek çok kişinin gözüne batmayabilir ama gece karşıdan ışık geldiğinde camda bezin hangi yöne silindiği görünüyor

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kutas ellerine sağlık özletme kendini burada da paylaş üvey evlat muamelesi görmesin forum. Özlemişiz senin ürün testlerini, karşılaştırmalarını ve tabiki detay uygulamalarını. 2 sorum var. 1.si aradaki fiyat farkından kasıt nedir rakamlar ortada olursa daha adil kıyaslama olacaktır. 2.si koruma olan araçtan neden daha çok su çıkacak? ;)
Ben Klin Korea Duo Large ve Wizard kullanıyorum kurulama havlusu olarak. Açıkçası Wizard Klinden sonra bana o premium duygusunu hiç vermedi ve boyutları çoğu kişi için büyük gelse de benim için ideal. Liquids Elements denk gelirse alıp kullanmak isterim elbet olumlu yorumlar duydum hep.
Tekrar ellerine sağlık bu başlığı boşlama, özellikle Fifth Element yorumları görelim :)

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@Detail 35 eline sağlık test güzel olmuş gelelim twisted pile olayına burda klin yada blackhole dan ziyade size tavsiyem camlar için küçük boy bir twisted kullanıp kaporta için daha büyük kullanın 40x40 twistedlar var yakında getirmeyi düşünüyorum bu sayede camları ayrı kaportayı ayrı bezle kurulayıp ekstra mutluluk garanti olacak. Klinin büyük olması evet bencede dezavantaj ama at sil çek performansına söz ettirmem tavanda müthiş rahatlık bagaj kaputta efsane yan panellerde zor bir kullanımı var onun yerine yanlarda blackhole ön plana çıkıyor. Bence elinizde twisted olsunda blackhole olmuş klin olmuş önemli değil önemli olan bu bez türünden olması özellikle twisted çinli dehşet cam siliyor tek katların arka yüzeyleri şuanki en iyi cam bezidir tek kat twisted bulursanız ne demek istediğimi anlarsınız durum bundan ibaret.

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Kutas ellerine sağlık özletme kendini burada da paylaş üvey evlat muamelesi görmesin forum. Özlemişiz senin ürün testlerini, karşılaştırmalarını ve tabiki detay uygulamalarını. 2 sorum var. 1.si aradaki fiyat farkından kasıt nedir rakamlar ortada olursa daha adil kıyaslama olacaktır. 2.si koruma olan araçtan neden daha çok su çıkacak? ;)
Ben Klin Korea Duo Large ve Wizard kullanıyorum kurulama havlusu olarak. Açıkçası Wizard Klinden sonra bana o premium duygusunu hiç vermedi ve boyutları çoğu kişi için büyük gelse de benim için ideal. Liquids Elements denk gelirse alıp kullanmak isterim elbet olumlu yorumlar duydum hep.
Tekrar ellerine sağlık bu başlığı boşlama, özellikle Fifth Element yorumları görelim :)
Abi teşekkür ederim yorumun için :) Fiyat farkına gelecek olursak Forumu baz alacağım en son 200 bandında satıldı LE için de yaklaşık 18-20 euro civardında alman sitelerinde kargo dahil gümrük vb olunca 160 liralara denk geliyor. Koruma olan araçtan daha az su çıkıyoru kastedmiştim :) Wizard uzun süreli kullanamadım ama deneme şansım olmuştu beğenmemiştim çok ince gelmişti kullanırken LE öyle değil elinde böyle plush ve dolu dolu bi hissi var abi o yüzden premium benzetmesi yaptım :)

Fifth element testini yarın gerçekleştireceğim abi en kısa zamanda sahalardayım

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
@Detail 35 eline sağlık test güzel olmuş gelelim twisted pile olayına burda klin yada blackhole dan ziyade size tavsiyem camlar için küçük boy bir twisted kullanıp kaporta için daha büyük kullanın 40x40 twistedlar var yakında getirmeyi düşünüyorum bu sayede camları ayrı kaportayı ayrı bezle kurulayıp ekstra mutluluk garanti olacak. Klinin büyük olması evet bencede dezavantaj ama at sil çek performansına söz ettirmem tavanda müthiş rahatlık bagaj kaputta efsane yan panellerde zor bir kullanımı var onun yerine yanlarda blackhole ön plana çıkıyor. Bence elinizde twisted olsunda blackhole olmuş klin olmuş önemli değil önemli olan bu bez türünden olması özellikle twisted çinli dehşet cam siliyor tek katların arka yüzeyleri şuanki en iyi cam bezidir tek kat twisted bulursanız ne demek istediğimi anlarsınız durum bundan ibaret.
Birbirlerine çok yakın bezler gerçekten öyl olunca da fiyat farkı göze batıyor ben zamanında uygun almıştım klini şuan fiyatları çok arttı satan kişiler komik paralar istiyor... Tek kat twisted olarak gyeon kullandım gerçekten rezalet alışmışız iki kat bezlere suyu gezdirdikçe gezdiriyor

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Birbirlerine çok yakın bezler gerçekten öyl olunca da fiyat farkı göze batıyor ben zamanında uygun almıştım klini şuan fiyatları çok arttı satan kişiler komik paralar istiyor... Tek kat twisted olarak gyeon kullandım gerçekten rezalet alışmışız iki kat bezlere suyu gezdirdikçe gezdiriyor
Gyeonun arkası ile camı sil bir cam temizliğinde ters yüz twisted mükemmel yok öyle bir temizlik

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Gyeonun arkası ile camı sil bir cam temizliğinde ters yüz twisted mükemmel yok öyle bir temizlik
Abi ben şimdi anlamadım gyeon bezleri iyi mi kötü mü ? :) silk dryer var bende severek kullanıyorum.
Valla ben kendi deneyimimi söyleyim hiç ama hiç beğenmedim, büyük boyunu satın almıştım arkadaşım sevdi hediye ettim benim için vasat parasını asla haketmiyor camları da güzel kurulamıyor arabayı da. Büyük boyu mercedes C serisini tek başına kurulayamadı küçüğü fiat 500 anca kurular heralde

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Valla ben kendi deneyimimi söyleyim hiç ama hiç beğenmedim, büyük boyunu satın almıştım arkadaşım sevdi hediye ettim benim için vasat parasını asla haketmiyor camları da güzel kurulamıyor arabayı da. Büyük boyu mercedes C serisini tek başına kurulayamadı küçüğü fiat 500 anca kurular heralde
evet tek başına 1 araç için yetersiz kaldığı yorumuna katılabilirim benim hyundai i20 aracımın tavanını ve kapıları kuruladıktan sonra bagajda falan su bırakmaya başlıyor. ama daha önce bu tarz bir şey kullanmadığım için yorum yapamıyordum haliyle.

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben twisted olarak blue marlin ve gyeon kullandım. İkisi aynı fiyat olsa net Gyeon alırdım. Gyeon büyük boyu ikiye katlayarak sanki çift taraflı gibi kullanıyorum. Sedan aracı blue marlinden iyi kuruluyor. Ama şöyle bir şey var camları bununla silmiyorum. Gerçi şuan camlarda da koruma var az su oluyor ama camı ayrı kuruluyorum, ardından gyeonun büyük boyu çok rahat iz bırakmadan kurluyor tüm aracı.

Klin ya da black hole kullanmadım henüz onlara diyecek lafım yok zaten ama gyeon benim bu ikisi arasında favorim. Acaba beklentim mi düşük bilemiyorum :) Özellikle korumalı araçta hiç zahmetsiz tüm aracı nokta su bırakmadan alıyor.

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Ben twisted olarak blue marlin ve gyeon kullandım. İkisi aynı fiyat olsa net Gyeon alırdım. Gyeon büyük boyu ikiye katlayarak sanki çift taraflı gibi kullanıyorum. Sedan aracı blue marlinden iyi kuruluyor. Ama şöyle bir şey var camları bununla silmiyorum. Gerçi şuan camlarda da koruma var az su oluyor ama camı ayrı kuruluyorum, ardından gyeonun büyük boyu çok rahat iz bırakmadan kurluyor tüm aracı.

Klin ya da black hole kullanmadım henüz onlara diyecek lafım yok zaten ama gyeon benim bu ikisi arasında favorim. Acaba beklentim mi düşük bilemiyorum :) Özellikle korumalı araçta hiç zahmetsiz tüm aracı nokta su bırakmadan alıyor.
Gyeon un hangi ürünü hocam bahsettiğiniz ürün?

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Twisted yapıda olan bir ürünü var diye biliyorum o nedenle belirtmemişim üzgünüm. Silk Dryer'dan bahsediyorum. Forumda ondan ve kwazar foamerden tek memnun kişi benim sanıyorum :)

Gyeon Silk Dryer 70*90
Teşekkürler üstad cevap için.Gyeon mevcut değil ama Kwazar var bende. Bende memnunum :) Benim şartlarımda bana büyük kolaylık sağlıyor. Daha iyi performanslıları olabilir ,o konuda bişey diyemem.Şuan için eterli düzeyde performansı :)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bende bu iki bezide kullanmış olarak yorum yapmak isterim. Bana göre kullandığınız wizard da bir sıkıntı olabilir bezi ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bilemiyorum. Kullanım süreleri aynımıdır onuda bilemiyorum.
İlk aldığınız günden itibaren mi tam olarak kurulamada sıkıntı yaşıyorsunuz?
Ama ben wizardla A6 aracın camlar hariç tamamını ve A3 ün tavan kaput ve bagajını hiç iz bırakmadan sorunsuz şekilde kurulayabiliyorum. Ama gyeon ile A6 yı tamamen hiç kurulayamayan birisi olarak gerçekten şaşırıyorum. İki bezin iki kullanıcıda bu kadar farklı sonuçlar çıkartması beni gerçekten şaşırtıyor açıkçası.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bende bu iki bezide kullanmış olarak yorum yapmak isterim. Bana göre kullandığınız wizard da bir sıkıntı olabilir bezi ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bilemiyorum. Kullanım süreleri aynımıdır onuda bilemiyorum.
İlk aldığınız günden itibaren mi tam olarak kurulamada sıkıntı yaşıyorsunuz?
Ama ben wizardla A6 aracın camlar hariç tamamını ve A3 ün tavan kaput ve bagajını hiç iz bırakmadan sorunsuz şekilde kurulayabiliyorum. Ama gyeon ile A6 yı tamamen hiç kurulayamayan birisi olarak gerçekten şaşırıyorum. İki bezin iki kullanıcıda bu kadar farklı sonuçlar çıkartması beni gerçekten şaşırtıyor açıkçası.
Blue Marlin kurulamıyor demiyorum, bende yarattığı his anlamında Gyeon daha iyi geliyor bana diyorum. Ama haklı olma ihtimaliniz de yok değil, çünkü blue marlini ikinci el aldım, sıfırını da gördüm, performans karşılaştırması yapamadım ama dokunma hissi ve görüntü olarak sıfırdan farkı yok bendekinin. Gyeonu da yaklaşık bir senedir kullanıyorum, blue marlinin geçmişini bilmiyorum bu nedenle yorumda bulunamam aynı şartlardalar mı diye. Şöyle söyleyeyim, ıslanmış blue marlin benim kullanımımla ve bendeki bez ile diyeyim, ıslanmış gyeondan daha başarısız.

Ben gyeonun hafifliğini, daha rahat çalıştırmasını seviyorum, hiçbir zaman da ikinci bir araç daha kurulayayım diye kullanmadım belki de bu nedenle bana yetiyor. Nasıl diyeyim belki de tam geliyor benim araca, 30 cm2 daha yer kurulamaz belki ne bileyim :)