Detail35 Uygulamaları

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Blue Marlin kurulamıyor demiyorum, bende yarattığı his anlamında Gyeon daha iyi geliyor bana diyorum. Ama haklı olma ihtimaliniz de yok değil, çünkü blue marlini ikinci el aldım, sıfırını da gördüm, performans karşılaştırması yapamadım ama dokunma hissi ve görüntü olarak sıfırdan farkı yok bendekinin. Gyeonu da yaklaşık bir senedir kullanıyorum, blue marlinin geçmişini bilmiyorum bu nedenle yorumda bulunamam aynı şartlardalar mı diye. Şöyle söyleyeyim, ıslanmış blue marlin benim kullanımımla ve bendeki bez ile diyeyim, ıslanmış gyeondan daha başarısız.

Ben gyeonun hafifliğini, daha rahat çalıştırmasını seviyorum, hiçbir zaman da ikinci bir araç daha kurulayayım diye kullanmadım belki de bu nedenle bana yetiyor. Nasıl diyeyim belki de tam geliyor benim araca, 30 cm2 daha yer kurulamaz belki ne bileyim :)
Çalışma rahatlığına söyleyenecek bişey yok kesinlikle. Sizin aracınızın bir tık büyüğünü kurulamadığı benim kullanım ve bezimle sabit :)
Hepimiz kullandığımız ürünleri beklenti ve kullanım şekillerimize göre yorumlayıp forumdaki arkadaşlarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz.
Benimde karşılaştırma ve şahsi görüşüm wizard kesinlikle gyeondan hem performans hem kurulama hemde kurulama alanı olarak daha başarılı geliyor.

Son düzenleme:

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Tüm günümü alan bir uygulama ile sizlerleyim. Şubat ayında kendi aracıma ugulamak için aldığım ve bir türlü uygulayamadığım Gyeon Rim jant seramiğini sonunda bu gün uygulayabildim.

4 jantı da çıkartıp önüme serdim. Sağ arkada inanılmaz zift birikmişti çıkartırken hayli zorlandım.
IMG_8084.jpg
IMG_8089.jpg
IMG_8096.jpg
Demirtozu temizliğinde ikişer tur Koch RRR kullandım bu ürün gerçekten çok başarılı bi şekilde çalışıyor.
IMG_8104.jpg
Ardından zift temizliği için 95 oktan benzin kullandım çünkü zift temizleyiciyi evde unuttuğumu demirtozu temizliği bitince fark ettim. Benzinle temizlemek kokusu dışında çok kolay sprey şişeye koyup sıkıp bekledım. Beni en çok zorlayan lastikçilerin çıkartmadığı eski ağırlıkların yapışkanları oldu...
IMG_8107.jpg
Ardından 1 tur apc ile yıkadım ve hava ile kurutup seramik aşamasına geçtim (En çizik jantı seçmesem daha estetik olabilirmiş:D )
IMG_8111.jpg
Yüzeyi son kez 1:1 ipa prep karışımı ile silip Rim'i sürdüm yaklaşık 4 dakıka bekledikten sonra sildim ve kürleşmesi için aracımı Garajda bıraktım sabah teslim alacağım :)
IMG_8124.jpg

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Tüm günümü alan bir uygulama ile sizlerleyim. Şubat ayında kendi aracıma ugulamak için aldığım ve bir türlü uygulayamadığım Gyeon Rim jant seramiğini sonunda bu gün uygulayabildim.

4 jantı da çıkartıp önüme serdim. Sağ arkada inanılmaz zift birikmişti çıkartırken hayli zorlandım.
Ekli dosyayı görüntüle 17495
Ekli dosyayı görüntüle 17496
Ekli dosyayı görüntüle 17497
Demirtozu temizliğinde ikişer tur Koch RRR kullandım bu ürün gerçekten çok başarılı bi şekilde çalışıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17498
Ardından zift temizliği için 95 oktan benzin kullandım çünkü zift temizleyiciyi evde unuttuğumu demirtozu temizliği bitince fark ettim. Benzinle temizlemek kokusu dışında çok kolay sprey şişeye koyup sıkıp bekledım. Beni en çok zorlayan lastikçilerin çıkartmadığı eski ağırlıkların yapışkanları oldu...
Ekli dosyayı görüntüle 17499
Ardından 1 tur apc ile yıkadım ve hava ile kurutup seramik aşamasına geçtim (En çizik jantı seçmesem daha estetik olabilirmiş:D )
Ekli dosyayı görüntüle 17500
Yüzeyi son kez 1:1 ipa prep karışımı ile silip Rim'i sürdüm yaklaşık 4 dakıka bekledikten sonra sildim ve kürleşmesi için aracımı Garajda bıraktım sabah teslim alacağım :)
Ekli dosyayı görüntüle 17501
Ellerine saglik abi artik kürlesme tamamen bitince bize bi boncuk şov yaparsin dimi:D
Zift temizleyici ile benzin yada gaz yaginin bir farkmi varmi sence abi ?

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerine saglik abi artik kürlesme tamamen bitince bize bi boncuk şov yaparsin dimi:D
Zift temizleyici ile benzin yada gaz yaginin bir farkmi varmi sence abi ?
Kesinlikle zift temizleyici ürünler ile kıyaslanmaz çalışmak çok daha kolay o tip ürünlerle. Boncuk işi kolay :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş darısı benim jantlara diyelim :) . Zift için aksilikler sebebi ile bayağı geciken Just the tonic eksikliğini benim kulaklarımı çınlatarak hissettin sanırım. :)

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş darısı benim jantlara diyelim :) . Zift için aksilikler sebebi ile bayağı geciken Just the tonic eksikliğini benim kulaklarımı çınlatarak hissettin sanırım. :)
Çınlatmak demeyelim de olsa iyi olurdu dedim abi elimde soft99 vardı o da haklamazdı bu kadar zifti. Teşekkür ederim abi :tesekkurr:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Eline sağlık, boncuk videosunu bekliyoruz :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, çok güzel olmuş. Bayılıyorum jantların sökülüp uygulama yapılmasına.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Ellerine sağlık süper görünüyor ama benim kafamı bir nokta kurcaladı. Jant içlerine detay yapmıyor musun normalde? Sanki hiç detaylandırılmamış gibi ilk halleri. Yoksa bir seferlik kirle mi öyle olmuşlar? Şundan soruyorum, benimki güya temiz görünüyor içi dışı (kolların arkası hariç tabi) acaba diyorum sökünce bende de mi böyle kirli çıkacak :)

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık süper görünüyor ama benim kafamı bir nokta kurcaladı. Jant içlerine detay yapmıyor musun normalde? Sanki hiç detaylandırılmamış gibi ilk halleri. Yoksa bir seferlik kirle mi öyle olmuşlar? Şundan soruyorum, benimki güya temiz görünüyor içi dışı (kolların arkası hariç tabi) acaba diyorum sökünce bende de mi böyle kirli çıkacak :)
Yaklaşık 3-4 aydır yıkamalarımda jant içlerine fırça değmiyordu sadece ön yüzü temizleyip bırakıyordum. Araba da son 3 haftadır yıkanmamıştı hep yağmur çamurda gezdiği için bu şekildeydi abi benim içler temiz gözükmüyordu sizin nasıl olur bilemem :D

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yaklaşık 3-4 aydır yıkamalarımda jant içlerine fırça değmiyordu sadece ön yüzü temizleyip bırakıyordum. Araba da son 3 haftadır yıkanmamıştı hep yağmur çamurda gezdiği için bu şekildeydi abi benim içler temiz gözükmüyordu sizin nasıl olur bilemem :D
Bende suan durum boyle ama arkadan da bakmak lazim :)

20191217_202524.jpg

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu dirseklerin arkasına fırça ile dokununca göründüğü gibi olmadığı anlaşılıyor. Sırf bunun için Wheel Woolies'in açılı fırçalarından almıştım.
Oralari cok sık olmasa da arada eldivenle temizliyorum ama farkindayim abi bir cevirsem arkasini cikacak manzarayi tahmin ediyorum :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Oralari cok sık olmasa da arada eldivenle temizliyorum ama farkindayim abi bir cevirsem arkasini cikacak manzarayi tahmin ediyorum :)
Bu sıkıntıyı en çok yazlık/kışlık lastik değişiminde yaşıyorum. Lastikçiye "Dur ben bir jantı temizleyip korumaya alayım" diyesim geliyor :D Fakat hastaneye kaldırmasınlar diye susuyorum.

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Bu dirseklerin arkasına fırça ile dokununca göründüğü gibi olmadığı anlaşılıyor. Sırf bunun için Wheel Woolies'in açılı fırçalarından almıştım.
Kesinlikle abi, Şimdi oralara da sürdüm seramik artık temizlerken kötü bi eldivenlere arkalara da temizlik yapacağım :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu sıkıntıyı en çok yazlık/kışlık lastik değişiminde yaşıyorum. Lastikçiye "Dur ben bir jantı temizleyip korumaya alayım" diyesim geliyor :D Fakat hastaneye kaldırmasınlar diye susuyorum.
Lastigi janta takma aletinden olsa lastikciye gidilmez de iste :)

Ben de kislik alma arefesindeyim, nasil yaparim da temizlerim adamlar degistiriken diye dusunmuyorum degil.

En kotu davlumbazlarin ulasamadigim yerlerine bir sekil girebilir miyim bir yere kapatilmadan diye plan yapiyorum :)

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Lastigi janta takma aletinden olsa lastikciye gidilmez de iste :)

Ben de kislik alma arefesindeyim, nasil yaparim da temizlerim adamlar degistiriken diye dusunmuyorum degil.

En kotu davlumbazlarin ulasamadigim yerlerine bir sekil girebilir miyim bir yere kapatilmadan diye plan yapiyorum :)
Ben ustamdan rica ettim dedim abi gözünü seveyim şu jantlara bi seramik atayım acı bana dedim, "olur kardeşim benim janlarında ihitiyacı vardı" dedi o şekilde hallettik :D birde antifog ve far parlatma yaptık biraz zarardayım ama olsun dostluk baki kalır :D