Detail35 Uygulamaları

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Uzun bir aradan sonra bomba gibi geldim. Öncellikle uygulamayı beraber yaptığımız @Orçun ve @Detailergirl e çok teşekkürler.

Aracın durumu çok da iç açıcı değildi ancak Polar Beyazı olduğu için çok kötü gözükmüyordu. 6 yaşında bir araba 87 yaşındaki eski sahibi tarafından nasıl yıkandıysa durum işte tam o şekildeydi :yazik: .

Kirli hallerimiz
IMG_4622.JPG
IMG_4624.JPG
IMG_4625.JPG
IMG_4626.JPG

İlk olarak jantlardan başladık. Divrotex iron out demirtozu temizleyici ve Soft99 jant temizleyici çeşitli fırçalar ile kullanıldı

IMG_4654.JPG
IMG_4658.JPG

Malesef jantlarda bolca çizik mevcut.

Sonrasında 1/4 sulandırılmış Ceviz ile ön yıkama yapıldı zymöl autowash ile çift kova yıkaması yapıldı ve Koch Chemie RRR ile demirtozu temizliği yapıldı.

IMG_4652.JPG
IMG_4653.JPG
IMG_4655.JPG

Kaput ve bagaj kısımlarında morarma çoktu ancak yan panellerde neredeyse yok denecek kadar azdı.

Durulayıp Valet pro mavi kil ile kirlerden arındırdık diyeceğim ama gabaj dışında hiç kil yüzeyine gelen tanecikler yoktu o yüzden kil aşamasının fotoğrafları yok.

Ardından maskelemeye geçtik. Piano black folyolar kapı kolları krom detaylar maskelendi.

IMG_4660.JPG
IMG_4661.JPG
IMG_4662.JPG

Boya durumu. Işık olarak aliexpress çakma scangrip kullandık ancak mavi olması bizi bazı panellerde yanılttı sarı ışığa geçmek lazım.
IMG_4665.JPG
IMG_4676.JPG
IMG_4673.JPG
IMG_4686.JPG

Polisaja başlayabiliriz. Ekipman olarak Rupes LHR15II ve Catpower polisaj makinelerini kullandık. Ufs sarı keçe, Menzerna kırmızı sert sünger, Flexie sarı orta sünger, Flexie yeşil yumuşak sünger ile Rupes Rotary Coarse pasta, Koch Chemie F5 pasta, Tac Systems Refinish 1 pasta, Koch Chemie M2 pasta kullandık.

Uygulama yaklaşık 11-12 saat sürdü 3 kişi olmanın verdiği rahatlık ile 1 günde çıkarttık.

Final pozlarımıza geçebiliriz artık.

IMG_4671.JPG
IMG_4681.JPG
IMG_4672.JPG
IMG_4689.JPG
IMG_4691.JPG
IMG_4693.JPG
IMG_4706.JPG
IMG_4703.JPG

Buraya kadar sabredip okuduğunuz için teşekkürler. Biliyorum %100 kusursuz olmadı ama %100 daha iyi durumda. Ön arka tampon yan etekler boyanacak o yüzden polisaj yapılmadı. Koruma olarak geçiçi fusso yaptık yeni waxım yolda geldiği gibi haberiniz olacak :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Ayrıca plakaya da hayran kaldım

İzmir’de mini Detay konulu buluşma olsa da katılsak.
Forumdan @onurçiko ve Alper ile bu şansa eriştim. Gerçekten güzel insanlar var forumda.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Detail 35, bey elinize saglık güzel bir tecrübe ve uygulama olmuş . uygulamanın gerçekleşmesine ve konuya katkılarından dolayı @Orçun beye ve @Detailergirl hanfendiye teşekkürler.

iyi detaylar.

Orçun

Tecrübeli Detaycı
Üye
Benim içinde cok keyifli bir uygulama oldu ama sonucu görünce bütün yorgunlugumuz gecti gitti

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Eline sağlık kardeşim çok güzel olmuş, wax ile bitirsen tam olacaktı.
Güzel bir wax geliyor abi fussoyu geçiçi olarak uyguladık :)
Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Ayrıca plakaya da hayran kaldım
İzmir’de mini Detay konulu buluşma olsa da katılsak.
Forumdan @onurçiko ve Alper ile bu şansa eriştim. Gerçekten güzel insanlar var forumda.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok teşekkürler aracı ikinci el almama rağmen plakayı özellikle değiştirmek istemedim :) İzmirde detay olursa katılmama gibi bir durumum söz konusu olmaz :D
@Detail 35, bey elinize saglık güzel bir tecrübe ve uygulama olmuş . uygulamanın gerçekleşmesine ve konuya katkılarından dolayı @Orçun beye ve @Detailergirl hanfendiye teşekkürler.
iyi detaylar.
Kesinlikle katılıyorum abi, Orçun ve Detailergirl olmasaydı işimiz bitmezdi gerçekten burdan defalarca kez teşekkür ediyorum kendilerine :tesekkurr:
Benim içinde cok keyifli bir uygulama oldu ama sonucu görünce bütün yorgunlugumuz gecti gitti
Çok teşekkür ederim kankam, bir sonraki uygulamamızı da paylaşmak dilekleri ile :)
teşekkürler abi eksik olma :)
eline/emeğine sağlık, keyifle okudum, daha çok konu bekliyoruz senden :)
Teşekkür ederim abi, bir süre detaydan uzak kalmıştım bu şekilde sahalara döndüm :)

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
@Detail 35 abi @Orçun abi ellerinize saglik zevkli bir calisma olmustur bence, finalleri gorünce bende mutlu oldum :alkisss:
Bu isik tutup yuzeyi kontrol etmeyi bi benmi beceremiyorum tutuyorum yok gorunuyor ne guzel sokak lambasinin altina bi aliyorum icim aciyo:kop:

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
@Detail 35 abi @Orçun abi ellerinize saglik zevkli bir calisma olmustur bence, finalleri gorünce bende mutlu oldum :alkisss:
Bu isik tutup yuzeyi kontrol etmeyi bi benmi beceremiyorum tutuyorum yok gorunuyor ne guzel sokak lambasinin altina bi aliyorum icim aciyo:kop:
Çok teşekkür ederiz kardeşim :) Belki kullandığın ışıktan dolayı göremiyorsundur. En güzel kontrol güneş ışığı. Orçunun meşhur "Güneş yalan söylemez" pozumuzdaki gibi yüzeyden kontrol edeblirsin :D

Orçun

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ama dikkat et güneş geçici retina hasarına yol aciyor güneş gözlüğü şart

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık Kutas :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kutas ellerine sağlık gayet güzel uygulama olmuş. Forumda maşallahı var beyazların...