Uzun bir aradan sonra bomba gibi geldim. Öncellikle uygulamayı beraber yaptığımız @Orçun ve @Detailergirl e çok teşekkürler.
Aracın durumu çok da iç açıcı değildi ancak Polar Beyazı olduğu için çok kötü gözükmüyordu. 6 yaşında bir araba 87 yaşındaki eski sahibi tarafından nasıl yıkandıysa durum işte tam o şekildeydi .
Kirli hallerimiz
İlk olarak jantlardan başladık. Divrotex iron out demirtozu temizleyici ve Soft99 jant temizleyici çeşitli fırçalar ile kullanıldı
Malesef jantlarda bolca çizik mevcut.
Sonrasında 1/4 sulandırılmış Ceviz ile ön yıkama yapıldı zymöl autowash ile çift kova yıkaması yapıldı ve Koch Chemie RRR ile demirtozu temizliği yapıldı.
Kaput ve bagaj kısımlarında morarma çoktu ancak yan panellerde neredeyse yok denecek kadar azdı.
Durulayıp Valet pro mavi kil ile kirlerden arındırdık diyeceğim ama gabaj dışında hiç kil yüzeyine gelen tanecikler yoktu o yüzden kil aşamasının fotoğrafları yok.
Ardından maskelemeye geçtik. Piano black folyolar kapı kolları krom detaylar maskelendi.
Boya durumu. Işık olarak aliexpress çakma scangrip kullandık ancak mavi olması bizi bazı panellerde yanılttı sarı ışığa geçmek lazım.
Polisaja başlayabiliriz. Ekipman olarak Rupes LHR15II ve Catpower polisaj makinelerini kullandık. Ufs sarı keçe, Menzerna kırmızı sert sünger, Flexie sarı orta sünger, Flexie yeşil yumuşak sünger ile Rupes Rotary Coarse pasta, Koch Chemie F5 pasta, Tac Systems Refinish 1 pasta, Koch Chemie M2 pasta kullandık.
Uygulama yaklaşık 11-12 saat sürdü 3 kişi olmanın verdiği rahatlık ile 1 günde çıkarttık.
Final pozlarımıza geçebiliriz artık.
Buraya kadar sabredip okuduğunuz için teşekkürler. Biliyorum %100 kusursuz olmadı ama %100 daha iyi durumda. Ön arka tampon yan etekler boyanacak o yüzden polisaj yapılmadı. Koruma olarak geçiçi fusso yaptık yeni waxım yolda geldiği gibi haberiniz olacak
@Detail 35, bey elinize saglık güzel bir tecrübe ve uygulama olmuş . uygulamanın gerçekleşmesine ve konuya katkılarından dolayı @Orçun beye ve @Detailergirl hanfendiye teşekkürler.
Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Ayrıca plakaya da hayran kaldım
İzmir’de mini Detay konulu buluşma olsa da katılsak.
Forumdan @onurçiko ve Alper ile bu şansa eriştim. Gerçekten güzel insanlar var forumda.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@Detail 35, bey elinize saglık güzel bir tecrübe ve uygulama olmuş . uygulamanın gerçekleşmesine ve konuya katkılarından dolayı @Orçun beye ve @Detailergirl hanfendiye teşekkürler.
iyi detaylar.
@Detail 35 abi @Orçun abi ellerinize saglik zevkli bir calisma olmustur bence, finalleri gorünce bende mutlu oldum
Bu isik tutup yuzeyi kontrol etmeyi bi benmi beceremiyorum tutuyorum yok gorunuyor ne guzel sokak lambasinin altina bi aliyorum icim aciyo
@Detail 35 abi @Orçun abi ellerinize saglik zevkli bir calisma olmustur bence, finalleri gorünce bende mutlu oldum
Bu isik tutup yuzeyi kontrol etmeyi bi benmi beceremiyorum tutuyorum yok gorunuyor ne guzel sokak lambasinin altina bi aliyorum icim aciyo
Çok teşekkür ederiz kardeşim Belki kullandığın ışıktan dolayı göremiyorsundur. En güzel kontrol güneş ışığı. Orçunun meşhur "Güneş yalan söylemez" pozumuzdaki gibi yüzeyden kontrol edeblirsin