Detailing dışı hobileriniz neler?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
@Berkay lütfen arkadaşım, seninki hobiyi geçmiş.

Ekipman listemi bir görselle ekliyorum aşağıya. Sadece Pentagram Lions in a cage şarkısını solosu hariç :taraa: çalabildim o kadar. Daha ilerisi hiç olmadı :D

Bunlardan gidenler oldu araya eklenenler oldu vs vs.

ENGL Gigmaster 30 head ve 4x12 kabin ile muhtelif pedallar da ayrıca envanterde bulunmakta.

Hobi dediğin yarım yamalak yapılan iştir. Senin videoda hatasız basılmış akorlar ile tertemiz ritimler var Hobiden sayılmaz (Kıskançlık emojisi):diill:

Şaka bir yana, ellerine sağlık:alkıssx::alkıssx::begenixx:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
:begenixx::begenixx:

@Berkay lütfen arkadaşım, seninki hobiyi geçmiş.

Ekipman listemi bir görselle ekliyorum aşağıya. Sadece Pentagram Lions in a cage şarkısını solosu hariç :taraa: çalabildim o kadar. Daha ilerisi hiç olmadı :D

Bunlardan gidenler oldu araya eklenenler oldu vs vs.

ENGL Gigmaster 30 head ve 4x12 kabin ile muhtelif pedallar da ayrıca envanterde bulunmakta.

Hobi dediğin yarım yamalak yapılan iştir. Senin videoda hatasız basılmış akorlar ile tertemiz ritimler var Hobiden sayılmaz (Kıskançlık emojisi):diill:

Şaka bir yana, ellerine sağlık:alkıssx::alkıssx::begenixx:
Sende de yok yok hocam maşallah. Ben yarım yamalak yaptığımı düşünüyorum yine de, daha çok yolum var. Güzel yorumun için teşekkür ederim :)

Tamamdır :)

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Statik maketlerimden bazıları. Sadece bir tanesinin yapım aşamalarını ufak ufak koyacağım yoksa beni forumdan atarsınız :komik:

RC modellerim

Scuba diving eğitimlerimden ufak bir kare. Eli havada, kadraja dönük olan benim. Antalya' nın Kaş ilçesi, yat limanı açıklarında sene bilmem kaç :deli:

Retrofit çalışmalarımı zaten biliyorsunuz açtığım konuda ara ara paylaşım yapıyorum :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Nobran Bu kadar sök tak yapan birinin maket yapmaması şaşırtırdı :) Yalnız, ahşap model yapmak çok yorucu. Ben bir sefer pedere kendimce basit ve hemen yapabileceğimi düşündüğüm chris craft modelini almıştım. Meğer mengene lazımmış, ısıtmak lazımmış, lazımda lazımmış... En sonunda bir marangoz atolyesinde modeli bitirebilmiştim. :D :D
Pedere hediye olarak verdiğimde de bu ne lan der gibi bakıp bir köşeye koymuştu. Aşama aşama maket depoya doğru ilerlemişti. Şu an nerede hiçbir bilgim yok. El birliği ile çöpe bile atmış olabilirler.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran Bu kadar sök tak yapan birinin maket yapmaması şaşırtırdı :) Yalnız, ahşap model yapmak çok yorucu. Ben bir sefer pedere kendimce basit ve hemen yapabileceğimi düşündüğüm chris craft modelini almıştım. Meğer mengene lazımmış, ısıtmak lazımmış, lazımda lazımmış... En sonunda bir marangoz atolyesinde modeli bitirebilmiştim. :D:D
Pedere hediye olarak verdiğimde de bu ne lan der gibi bakıp bir köşeye koymuştu. Aşama aşama maket depoya doğru ilerlemişti. Şu an nerede hiçbir bilgim yok. El birliği ile çöpe bile atmış olabilirler.
THK' nın lastik motorlu ahşap uçak modelleri dışında elime ahşap model alamadım abi henüz, ancak bir gün yapacağım inşallah. Şöyle kocaman bir korsan gemisi ne hoş durur :) Bana bodrum katta atölye gibi bir oda lazım zaten, bazen ev yetmiyor bir yerden sonra dar geliyor. Annem salondaki yemek masasını bana tahsis ederdi iş bitene kadar da misafir kabul etmezdi Muzafferin işi var diyerek, yurtta kalırken yurt arkadaşlarım odama girmezdi şimdi de eşim pek ses etmiyor alıştı gibi 4 tane havalandırma muzulu çerçevesi boyadım geçen gün tam vernik kururken sen gel 2 toz tanesi yapış. En baştan boyayacağım o çerçeveyi mesela. Atölye olsa yapışmazdı.

Bu hayatta ölmeden yapmak istediğim bir şey varsa o da ileride kendi evimi aldığımda odalardan birinin duvarını maketlerim için evin genel dekoruna uygun şekilde yeniden tasarlayıp camekan arkasında, her makete özel bir raf ve ve loş bir aydınlatma sistemi ile yerleştirmek olacak abi.

Bence halen depoda duruyordur gemi çöpe gitmemiştir inşallah :)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@Berkay kardeşim ellerine sağlık. Bende de Cort akustik var. Lâkin bare yapmakta çok zorlanıyorum. Bunun için bir tavsiyen var mı?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
THK' nın lastik motorlu ahşap uçak modelleri dışında elime ahşap model alamadım abi henüz, ancak bir gün yapacağım inşallah. Şöyle kocaman bir korsan gemisi ne hoş durur :) Bana bodrum katta atölye gibi bir oda lazım zaten, bazen ev yetmiyor bir yerden sonra dar geliyor. Annem salondaki yemek masasını bana tahsis ederdi iş bitene kadar da misafir kabul etmezdi Muzafferin işi var diyerek, yurtta kalırken yurt arkadaşlarım odama girmezdi şimdi de eşim pek ses etmiyor alıştı gibi 4 tane havalandırma muzulu çerçevesi boyadım geçen gün tam vernik kururken sen gel 2 toz tanesi yapış. En baştan boyayacağım o çerçeveyi mesela. Atölye olsa yapışmazdı.

Bu hayatta ölmeden yapmak istediğim bir şey varsa o da ileride kendi evimi aldığımda odalardan birinin duvarını maketlerim için evin genel dekoruna uygun şekilde yeniden tasarlayıp camekan arkasında, her makete özel bir raf ve ve loş bir aydınlatma sistemi ile yerleştirmek olacak abi.

Bence halen depoda duruyordur gemi çöpe gitmemiştir inşallah :)
Oğlana, balsa ağacından PM Model'in bir kitini almıştım. Bir heves ettim sorma. Modelin yapımı için planı açtım, bir güzel herşeyi üzerinden yapmaya başladım ama bir baktım ki planda orantısızlıklar var. Yahu ben buna göre kestim biçtim, bu fark nereden çıktı. Neyse, iki kanadı yaptım. Kuyruğu bitirdim. Gövdeye sıra geldi baktım yine 1-2 yerde sapmalar var.
En son sigortam attı modeli paramparça ettim. Bütün sinirimi kırarak çıkardım. Nette baktım daha basit ve takması çok kolay modeller var. Onlardan aldım. Gönül rahatlığı ile oğlan uçurdu ve birkaç yerde düşürüp kırdı. :D :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Berkay kardeşim ellerine sağlık. Bende de Cort akustik var. Lâkin bare yapmakta çok zorlanıyorum. Bunun için bir tavsiyen var mı?
Teşekkür ederim :)
Tekniğini geliştirmen en iyi tavsiyem olur. Alışmak için yarım bare ile çalışabilirsin. Cm akoru bas mesela 5.tel 3 perde do notasından itibaren aşağı bare. Gerisi standart minör akor. Sağ elle bir arpej at kafandan ve sırayla klavyeyi gez.
Önemli olan bunu hızlı yapman değil, sesleri temiz alman.

ahmetyildiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
Gerçek detailing yeni yeni hobim oluyo diyebilirim. Evvelindeki hobilerim; spor olarak bisiklet favorimdir bir yol yarış bisikletim var. Kitapları severim kendi çapımca 400-500 civarında ev kütüphanem var. Enstrüman olarak naçizane ney üflerim efenim.

Son düzenleme:

ahmetyildiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
Nefesinize kuvvet. Neyi yaklaşık 15 yıldır üflüyorum ama çok nazlı mübarek
Oo esas size maşallah hocam. Benim de başlayalı 8 sene oldu ama dediğiniz gibi fazla nazlı. O sebeple bi yerden sonra yerimde sayıyorum. 1 hafta meşketmezsen küsüyor o yüzden de ilerlemek çok zor. Hayat iş güç meşgale derken bazen ay boyu elime almadığım oluyo tekrar geri düşüyorum ben