Detailing ve Araçlar İle İlgili Videolar (Genel Paylaşım)

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tesekkur ederiz ama bunlar yapildi forumda konulari acildi alta foamla yapildi kwazarla yapildi sechoyla yapildi :)

Bizi ihmal ediyorsunuz forumdan uzak kalmissiniz :)

Yanlis anlamazsiniz umarim iyi niyetle paylastiginizin farkindayim ben de takiliyorum sadece :) ama gercekten nasil yapilirindan performans videolarina kadar var forumda suan bu konu

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklısınız forumda çok zaman geçirmiyorum ve belkide ihtiyacım olmadığı için o konuları okumuyor da olabilirim :)

@Detail Engineer
Bu videoyu yapanlar da bizden görüp yapmıştır :cool:
@omrslhmms @Berkay hocam Youtube'un indexlemesi, ilgi alanlarına göre gösterdiği popüler videolar nedeniyle böyle oluyor. Örneğin ben Secho için 3 saat boyunca forumu okudum, o zaman görmüştüm videoları. Ama ihtiyacım olmasaydı, o zaman araştırmasaydım, muhtemelen ben de ilk kez Youtube'da o videoda görecektim. :)

Buradaki bilgiler ile profesyonelce bu işi yapabilen yerler varsa, bence çok güzel. Keşke ben de yapabilsem. :)
Detail forum. Detailing ile ilgili Türkiyede muhtemelen en kapsamlı forumu olabilir. Çoğu şey buralardan görülerek yapılıyor :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Haklısınız forumda çok zaman geçirmiyorum ve belkide ihtiyacım olmadığı için o konuları okumuyor da olabilirim :)

Detail forum. Detailing ile ilgili Türkiyede muhtemelen en kapsamlı forumu olabilir. Çoğu şey buralardan görülerek yapılıyor :D
Teşekkürler Herşey detailforum için.

DENİZLİ

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye

Buhar yardımcı bir eleman. Hiçbir zaman tek başına yeterli olmuyor. Ayrıca buhar basıncı çok yüksek olmamalı. Sanayi tipi araba yıkamak-silmek için kullandıkları buhar iç döşemeler için çok zararlı.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Buharın plastik ve deri aksamlara kullanılmasına bende pek taraftar değilim, özellikle ehil ellerde değilse ciddi zararlar verebilir. Aynı magic spongenin yaptığı aşındırma gibi aşındırabiliyor. Ben bu tür yüzeylerde kullanmıyorum. Klima peteklerine sıkılması falanda iyi bir uygulama değildir. Nem miktarını artırıp bakteri üremesini hızlandırır.
Bu yazdıklarım tecrübe ile sabittir arkadaşlar, ben denedim, test ettim, zararını birebir gözlerimle gördüm.
Bu tür yüzeylerde uzaktan tutulup anca kir yumuşatmak için kullanılabilir, sonrasında kimyasal ile ana temizliği yapılır.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Buharın plastik ve deri aksamlara kullanılmasına bende pek taraftar değilim, özellikle ehil ellerde değilse ciddi zararlar verebilir. Aynı magic spongenin yaptığı aşındırma gibi aşındırabiliyor. Ben bu tür yüzeylerde kullanmıyorum. Klima peteklerine sıkılması falanda iyi bir uygulama değildir. Nem miktarını artırıp bakteri üremesini hızlandırır.
Bu yazdıklarım tecrübe ile sabittir arkadaşlar, ben denedim, test ettim, zararını birebir gözlerimle gördüm.
Bu tür yüzeylerde uzaktan tutulup anca kir yumuşatmak için kullanılabilir, sonrasında kimyasal ile ana temizliği yapılır.
Klima kanalına tutup show yapan arkadaşlara çok gülüyorum ben klima normal rutin kullanımda bile direk kapatıldığı zaman dahi içeride oluşan ufacık nem leş gibi koku yaparken o içeriye basılan nem acaba neler yapıyor abi

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
DetailingDukkani216, ki uygulamalarını çok beğeniyorum, her yere buharı sokuyor.
Ben de rahatsız oluyorum açıkçası görünce. O kadar neme gerek yok bana kalırsa.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
@onurçiko deri temizliginde ,yüksek buhar olmamak şartıyla ilk yumuşatma buhar ile yapılabilir. (Aparat ucuna bez takarak. )

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Videoda ki ön yıkama amacını pek anlayamadım. İlk başta su tutup demir tozu sıktılar ardından duruladılar ve sonrasında foam ile ön yıkama yaptılar. Bizim yıkama şeklimize aykırı, farklı bir sebepleri var mı?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Videoda ki ön yıkama amacını pek anlayamadım. İlk başta su tutup demir tozu sıktılar ardından duruladılar ve sonrasında foam ile ön yıkama yaptılar. Bizim yıkama şeklimize aykırı, farklı bir sebepleri var mı?

Kirli yüzeye demirtozu sıkıyorki kızarma daha çok olsun, reklam kokan hareketler kardeşim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Kirli yüzeye demirtozu sıkıyorki kızarma daha çok olsun, reklam kokan hareketler kardeşim.
Evet abi bende farkediyorum, zaten firma sadece AG markasını kullanıyor bildiğim kadarıyla. Ama uygulamaları güzel olmasına rağmen ön yıkama amaçlı teyzekli su tuttu çok saçma. :confused:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

önce foam sonra su tutmalıydı ama demirtozunu fazla çıkmış gibi göstermek için yapıyorlar. Zaten en üst koruma deyip gyeon seramik kullanmalarındaki tezatlık işin tamamen ticari boyutunu öne çıkarıyor. Kalitesiz ve pahalı ürünler kullanıyorlar sürekli.