Detay Ürünleri Seçim Rehberi

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
İlk mesaj güncel, kurulama havluları eklendi.
Hocam emeklerinize sağlık gerçekten benim gibi bu işe yeni başlayanlara müthiş yardımcı olacak bir konu. Eliniz değmişken araç içi temizleyicilere ve koruyuculara, apclere, motor temizleyicilere ve dış plastik aksam temizleyici ve koruyuculara, döşeme temizleyicilere de (onu say bunu say baya saymışım affedin :)) 1-2 cümle ile değinseniz bayram şekeri tadında olur. :). Ürünlerimi yavaş yavaş topluyorum ama bazen ürünler arasında kendimi kaybediyorum. Özellikle apc ve araç içi genel temizleyicilerde. :) Sizin gibi tek konu altında anlatılınca daha net kafada kalıcı bilgiler oluyor. Üstadların uygulamalarından notlarımı alıyorum ürünler hakkında ama yelpaze o kadar genişledi ki anlatamam :).

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam emeklerinize sağlık gerçekten benim gibi bu işe yeni başlayanlara müthiş yardımcı olacak bir konu. Eliniz değmişken araç içi temizleyicilere ve koruyuculara, apclere, motor temizleyicilere ve dış plastik aksam temizleyici ve koruyuculara, döşeme temizleyicilere de (onu say bunu say baya saymışım affedin :)) 1-2 cümle ile değinseniz bayram şekeri tadında olur. :). Ürünlerimi yavaş yavaş topluyorum ama bazen ürünler arasında kendimi kaybediyorum. Özellikle apc ve araç içi genel temizleyicilerde. :) Sizin gibi tek konu altında anlatılınca daha net kafada kalıcı bilgiler oluyor. Üstadların uygulamalarından notlarımı alıyorum ürünler hakkında ama yelpaze o kadar genişledi ki anlatamam :).
Teşekkürler.

Dıştan başladık, camlarla devam, sonra içe gireriz motordan çıkarız kısmetse...

Bayram öncesi özellikle merak ettiğiniz bir ürün ya da tavsiye varsa hızlı soru-cevap başlığı altından bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler.

Bayram öncesi özellikle merak ettiğiniz bir ürün ya da tavsiye varsa hızlı soru-cevap başlığı altından bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım.
Teşekkür ederim hocam. Gerekli oldukça soru-cevap kısımında sorularımı ileteceğim.

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Teşekkürler.

Emeğine sağlık abicim :)

ialikan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize Emeğinize sağlık,çok detaylı ve bilgilendirici olmuş. Ben yıkamacıya yıkama parasını verip kendim yıkayanlardanım:) Adamların canına minnet zaten. Eskiden garajım vardı orda yıkıyordum çok keyifli oluyordu,ama evi taşıyıpta garajda atıl kalınca ,yıkamacılara kaldık. Buna da şükür. Sözüm meclisten dışarı ,adamlar bu işi profesyonel yaptıkları için zamanla yarışıyorlar o yüzden en iyisinde bile hep sorun yaşadım.Arabayı yenileyincede dediğim gibi veriyorum parayı kendim yıkıyorum hem keyif alıyorum hemde sorun yaşamıyorum.

onderboy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar,

Öncelikle bu faydalı başlık ve içerik için çok çok teşekkür ederim. Gerçekten çok şey öğrendim hiç bir şey bilmeyen biri olarak.

Aracımı yeni aldım 2020 model c3.

İlk başta şeffaf folyo kaplama yaptırmak istedim Çok pahalı geldi. Seramik kaplamada nazaran pahalı geldi.
Yıkama için özel alanım yok. Benzin istasyonunda yıkamayı planlıyorum.

İlk olarak tchibo araba yıkama eldiveni aldım.

Sonra Spark Mikrofiber Ultra Emici Oto Kurulama Bezi ve MikroTex Mikrofiber Oto Cam Bezi aldım.

Ön yıkama için kwazar 2lt pompa aldım.
Flowey'den ön yıkama için b33, çift kova yıkama içinde Flowey 2.6 Koruyucu Cilalı Şampuan Wash&Wax aldım.

Grit Guard yada Grit Guard kovası almasım. Normal çift kova kullanacağım şimdilik.

Umarım doğru ürünler seçebilmişimdir.

Planım şu: İlk başta pompa ile b33 sıkıp biraz beklemek. Sonra otomat ile su tutup durulamak. Eldiven ile cilalı şampuanla yıkamak. Sonra yine durulayıp kurulamak.

Araç yeni olduğu için polisaja gerek olmadan wax veya seramik kendim alıp uygulayabilir miyim bilmiyorum acıkçası. Cila, yağmur kaydırıcı vs gibi şeyler nasıl uygulanır henüz bilmiyorum. Yeni yeni öğreniyorum diyelim.

Tavsiye bilgi ve tecrübelerinize açığım açıkçası.

çok teşekkürler.

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bunların hepsini aynı anda satan bir yer bulamadım :)
Kimisi n11 de, kimisi başka yerde.. 7-8 parça ütün alsam 7-8 kere kargo gelmesi, evde bulamaması demek :) koca başkentte bir mağaza yok mu

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

Öncelikle bu faydalı başlık ve içerik için çok çok teşekkür ederim. Gerçekten çok şey öğrendim hiç bir şey bilmeyen biri olarak.

Aracımı yeni aldım 2020 model c3.

İlk başta şeffaf folyo kaplama yaptırmak istedim Çok pahalı geldi. Seramik kaplamada nazaran pahalı geldi.
Yıkama için özel alanım yok. Benzin istasyonunda yıkamayı planlıyorum.

İlk olarak tchibo araba yıkama eldiveni aldım.

Sonra Spark Mikrofiber Ultra Emici Oto Kurulama Bezi ve MikroTex Mikrofiber Oto Cam Bezi aldım.

Ön yıkama için kwazar 2lt pompa aldım.
Flowey'den ön yıkama için b33, çift kova yıkama içinde Flowey 2.6 Koruyucu Cilalı Şampuan Wash&Wax aldım.

Grit Guard yada Grit Guard kovası almasım. Normal çift kova kullanacağım şimdilik.

Umarım doğru ürünler seçebilmişimdir.

Planım şu: İlk başta pompa ile b33 sıkıp biraz beklemek. Sonra otomat ile su tutup durulamak. Eldiven ile cilalı şampuanla yıkamak. Sonra yine durulayıp kurulamak.

Araç yeni olduğu için polisaja gerek olmadan wax veya seramik kendim alıp uygulayabilir miyim bilmiyorum acıkçası. Cila, yağmur kaydırıcı vs gibi şeyler nasıl uygulanır henüz bilmiyorum. Yeni yeni öğreniyorum diyelim.

Tavsiye bilgi ve tecrübelerinize açığım açıkçası.

çok teşekkürler.

Spark bezden memnun musunuz? Çok olumlu yorumları vardı, 150-200 e bez almaktansa bunu mu alsak

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Spark bezden memnun musunuz? Çok olumlu yorumları vardı, 150-200 e bez almaktansa bunu mu alsak
Spark bez ile diğer markalı pahalı bezler (purestar Klin LE vs) kesinlikle karşılaştırılamaz. Markalı bezlerin performansı çok daha önde ama spark bez ise kesinlikle yabana Atılacak bez değil.benim sedan araç için 2 tane spark gerekiyor ve güzel kurutuyor. Markalı bez ise tek başına yetiyor. Eğer para vermek istemiyorum derseniz spark tavsiye ederim size

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Spark bez ile diğer markalı pahalı bezler (purestar Klin LE vs) kesinlikle karşılaştırılamaz. Markalı bezlerin performansı çok daha önde ama spark bez ise kesinlikle yabana Atılacak bez değil.benim sedan araç için 2 tane spark gerekiyor ve güzel kurutuyor. Markalı bez ise tek başına yetiyor. Eğer para vermek istemiyorum derseniz spark tavsiye ederim size
Teşekkürler cevabınız için, 100 ü geçmeyecek bez alayım dedim bulamadım. 110 a gyeon silk dryer alacaktım.O nedenle spark mı alsam dedim. Araç lacivert ve sıfır, kurularken çizmem inşallah bununla :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkürler cevabınız için, 100 ü geçmeyecek bez alayım dedim bulamadım. 110 a gyeon silk dryer alacaktım.O nedenle spark mı alsam dedim. Araç lacivert ve sıfır, kurularken çizmem inşallah bununla :)
Gyeon 110 dediginiz muhtemelen kucuk boyu. Onunla imkansiz kurulanmaz araba. 3lu spark alin daha iyi.

Ama havlu bi kere alinir (her ne kadar bizde bol olsa da) guzel kaliteli 200luk bir havlu sizi bir omur goturur iyi bakarsaniz.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
110 TL’ye bulduğunuz gyeon silk dryer hiç bir arabaya yetmez. Uygun fiyatlı alacaksanız en az iki tane spark , paraya kıyarım diyorsanız da Türkiye’de bulabileceğiniz purestar duplex alın bence başka düşünmeyin

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gyeon 110 dediginiz muhtemelen kucuk boyu. Onunla imkansiz kurulanmaz araba. 3lu spark alin daha iyi.

Ama havlu bi kere alinir (her ne kadar bizde bol olsa da) guzel kaliteli 200luk bir havlu sizi bir omur goturur iyi bakarsaniz.
En iyisi spark alayım :)
Ona para buna para hepsi olmuyor tek seferde
Folyosu seramiği cartı curtu 8-9k havada uçuyor :)

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sizi çok iyi anlıyorum ilacınız kesinlikle spark.

Bir spark yetersiz kalır, iki spark ile f/p olarak başa çıkacak bir ürün henüz TR şartlarında yok.
Aslında dublex te alabilirim ama bir beze o kadar para garibime gidiyor :) 6 tane spark alınıyor o paraya.
Dublex bezi tek seferde kurulasın diye mi alıyoruz? Yoksa aracı çizmez falan diye mi? Sizler gibi prof değilim, spark alıp çizmem değil mi arabayı :) Bu işin sonu kostikli köpük fırçaya gidiyor :terlisırıtan::terlisırıtan::terlisırıtan:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aslında dublex te alabilirim ama bir beze o kadar para garibime gidiyor :) 6 tane spark alınıyor o paraya.
Dublex bezi tek seferde kurulasın diye mi alıyoruz? Yoksa aracı çizmez falan diye mi? Sizler gibi prof değilim, spark alıp çizmem değil mi arabayı :) Bu işin sonu kostikli köpük fırçaya gidiyor :terlisırıtan::terlisırıtan::terlisırıtan:
Bezi dogru teknik ile kullanir, oncesinde de dogru tekniklerle yikamanizi yaparsaniz cizmezsiniz. Spark ya da bir baska marka hepsi cizebilir. Ya da hicbiri cizmeyebilir.

Tamamen size ve uygulama seklinize bagli. Guzel bir on yikama ardından temasli temizlik ve durulama ardindan at çek seklinde bastirmadan kurulama yaptiginizda cizme riskini minimuma indirirsiniz. Ama unutmayin ki sonucta boyaya vernige her temas bir risktir. Bu ne ile olursa olsun. Yine de o kadar korkulacak seyler de degil.