Detay Ürünlerinin Ph Değerleri

Oguzbzkrt

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
fethiye
Öne çıkan konu #81
onurçiko' Alıntı:
sonax ın turuncusu ph nötr yzıyor fakat korumayı elliyor.Red summer ile karşılaştırma videolarında red summer in daha koruma dostu olduğu bariz belli oluyor.
hocam aynen turuncu elliyor korumayı fakat ona rağmen kırmızı ölçümlerde nötr çıkmamış fakat turuncu nötr çıkmış :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
MuratYARDIM' Alıntı:
@_CaN_" son fotolardaki Atas ph ları nedir öyle ?!
Ölçtükçe benimde ağzım açık kaldı. Bu kadar olacağını tahmin etmemiştim. İşin kötü yanı bir tek @"Dragstar" dışında kimse bu ürünlerin böyle olduğunu söylemedi. Ph larınıda açıkçası ben bilmiyordum.

onurçiko' Alıntı:
Bu değerlerle Ataş uzak olsun, aman yarabbi...
Zamanında @"Dragstar" çok söyledi, kromajlara zarar verir, boyanıza zarar verir matlaştırır diye.Bu testlerde ne kadar haklı olduğunun bir ispatı niteliğinde olmuş.
Aynen öyle. Bende dls150 vardı. Bir ara kullanacağımı görünce kromlara zarar verir kullanma demişti.

MuratYARDIM' Alıntı:
onurçiko' Alıntı:
Bu değerlerle Ataş uzak olsun, aman yarabbi...
Zamanında @"Dragstar çok söyledi, kromajlara zarar verir, boyanıza zarar verir matlaştırır diye.Bu testlerde ne kadar haklı olduğunun bir ispatı niteliğinde olmuş.
Allahtan ph değeri 0-14 arasında ölçüm yapılıyor. Eğer 0-100arası olaydı 90larda görürdük herhalde değerleri  :s
Est için bende aynı şeyi düşündüm :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@Paian" @"_CaN_ elinize sağlık arkadaşlar akşam ilk mesaja ekleyeceğim

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Konu çok faydalı ve iyi olmaya başladı atasın degerleride şaşırtmadı bizim sitenin en iyi tarafı bu ve bu şekilde olmaya devam edecek sponsor ve marka baskısı yok gerçek neyse o ürün iyiyse iyi kötüyse kötü

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Son ölçümler ilk sayfadaki listeye eklendi

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Ph kitabı olsa başlık olacakmış çok faydalı :))

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçen benim aklıma takılan ürün antifrizli silecek suları. Bunlar tavana kadar fışkırıyor ayrıca arka camda bagaj kapağı tampon vs. Geliyor. Elinde ph ölçer olan birisi bi deneme yapabilir mi acaba?

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Yangsagan' Alıntı:
Geçen benim aklıma takılan ürün antifrizli silecek suları. Bunlar tavana kadar fışkırıyor ayrıca arka camda bagaj kapağı tampon vs. Geliyor. Elinde ph ölçer olan birisi bi deneme yapabilir mi acaba?

Ben bugün bakayım

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Yangsagan' Alıntı:

Her üreticinin ürünü farklı olabileceği için ben elimdekini bildireyim. Divortex firmasının silecek suyu pH 6 gibi duruyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Dragstar @Paian
Teşekkürler. Şu ph ölçerden almam lazım.
Ben autokit in silecek suyunu almıştım. Onda bi deneyeyim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Yangsagan' Alıntı:
@Dragstar @Paian

Zarar verme durumları sadece ph ölçülmesi zor, ipa ph 7 çıkmıştı ama ürün waxı sökebiliyor.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Yangsagan' Alıntı:
@Dragstar @Paian

Bir ürünün koruma ürününe zarar verip vermeyeceği tek başına PH ile ilgili değildir. İçindeki aktif madde de önem arzeder. Kostik bir aktif maddedir misal.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Paian' Alıntı:
Yangsagan' Alıntı:
@Dragstar @Paian

Bir ürünün koruma ürününe zarar verip vermeyeceği tek başına PH ile ilgili değildir. İçindeki aktif madde de önem arzeder. Kostik bir aktif maddedir misal.
Konuyu biraz daha acarmisiniz? Kostik zararsiz mi? Ph 4 veya ph 12 aracin boyasina, plastik aksamlarina yada metal aksamlara ne gibi zarari vardir?
Bu ph konusu baya bir kafami kurcaliyor, sagolsun arkadaslar konunun ilk sayfasina ph ile ilgili bilgilendirme yaptilar. Sizinde ekleyeceginiz birseyler varsa bilgi verirseniz sevinirim.
Bir örnek vermek gerekirse ph dengeli bir sampuan aracin wax ina zarar vermiyor diye biliyorum, fakat bazi ph dengeli sampuanlar wax i maskeledigi soyleniyor ornek zymol şampuan. Yani sizin dediginiz kisaca her ph dengeli şampuan koruma dostu degildir mi?

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Yangsagan' Alıntı:
@Dragstar @Paian

Zarar verme durumları sadece ph ölçülmesi zor, ipa ph 7 çıkmıştı ama ürün waxı sökebiliyor.
İpa ve ph 7 bu ph konusu iyice karıştı :) @Ozgur_gs_91 detayli aciklama bekliyorum :) ipanin ph i 7 korumayi söküyor, ph 12 olan bir sampuan korumaya zarar vermiyor anlamadim ben bu olayi.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
aLmera41' Alıntı:
Paian' Alıntı:
Konuyu biraz daha acarmisiniz? Kostik zararsiz mi? Ph 4 veya ph 12 aracin boyasina, plastik aksamlarina yada metal aksamlara ne gibi zarari vardir?
Bu ph konusu baya bir kafami kurcaliyor, sagolsun arkadaslar konunun ilk sayfasina ph ile ilgili bilgilendirme yaptilar. Sizinde ekleyeceginiz birseyler varsa bilgi verirseniz sevinirim.
Bir örnek vermek gerekirse ph dengeli bir sampuan aracin wax ina zarar vermiyor diye biliyorum, fakat bazi ph dengeli sampuanlar wax i maskeledigi soyleniyor ornek zymol şampuan. Yani sizin dediginiz kisaca her ph dengeli şampuan koruma dostu degildir mi?

Ph dengeli şampuanda koruma dostudur diyebiliriz. Biraz daha fazla durulamayla maskeleme etkisi azalıyor.

Ürün 4 ph ve altı olursa yakıcı olur krom ve metal ve boyalı aksamda yakıcı özelligi olabilir araç ğzerinde fazla beklemesi tavsiye edilmez.
10-11 ph üzeri yüksek alkali oluyor korumaya zarar verir uzun süreli dönemde plastik ve boyalı aksama solma gibi zararlara yol açar.

Koruma için En güvenli olarak kabul ettigimiz 5-10 ph aralıgı

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Anladim suleyman abi de şöyle bir sıkıntı var o zaman ipa ph 7 ise, adam şampuan a ipa katarsa sampuan ph dengeli olur, kir sökme gücü yüksek olur, kaporta ve plastiğe zarar vermez, fakat koruma dostu olmaz.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
aLmera41' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:
İpa ve ph 7 bu ph konusu iyice karıştı :) @Ozgur_gs_91  detayli aciklama bekliyorum :)  ipanin ph i 7 korumayi söküyor, ph 12 olan bir sampuan korumaya zarar vermiyor anlamadim ben bu olayi.
İpa ölçümünü ben de yapmıştım. İpa ile ilgili ayrıntılı bilgiye bakabilirsiniz;

https://www.noco.com/documents/ISOPROPYL%20ALCOHOL%2091.pdf

Sanırım maxi suds da pH nötrdü ancak o da waxı kaldırıyor. Dolayısıyla pH nötr demek kesinlikle kaldırmaz demek değildir.

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@aLmera41 Hocam fen bilimleri öğretmeni olarak konuya bir açıklama getireyim :)

pH (potansiyel Hidrojen) değerinin nötr olması veya nötre yakın olması güvenirlilik için ön şarttır ancak yeterli değildir. Bir ürünün pH nötr olması onun tamamen güvenilir olduğu anlamına gelmez sadece ön şartı sağladığını gösterir. pH nötr olmayan ürünler ise baştan zarar vereceklerini açıklamışlardır. Yani kuvvetli asit veya kuvvetli baz olanlar kesinlikle zarar verir. Bu noktada kuvvetli asit yada baz olduğunu bildiğimiz ürünleri kullanmaktan kaçınıp nötr ürünleri kullanmak bizim için daha mantıklıdır. Ancak nötr olmasına rağmen zarar verdiğini gözlemlersek o ürünü de kullanmaktan kaçınmalıyız.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Eraycan' Alıntı:
@aLmera41 Hocam fen bilimleri öğretmeni olarak konuya bir açıklama getireyim :)

pH (potansiyel Hidrojen) değerinin nötr olması veya nötre yakın olması güvenirlilik için ön şarttır ancak yeterli değildir. Bir ürünün pH nötr olması onun tamamen güvenilir olduğu anlamına gelmez sadece ön şartı sağladığını gösterir. pH nötr olmayan ürünler ise baştan zarar vereceklerini açıklamışlardır. Yani kuvvetli asit veya kuvvetli baz olanlar kesinlikle zarar verir. Bu noktada kuvvetli asit yada baz olduğunu bildiğimiz ürünleri kullanmaktan kaçınıp nötr ürünleri kullanmak bizim için daha mantıklıdır. Ancak nötr olmasına rağmen zarar verdiğini gözlemlersek o ürünü de kullanmaktan kaçınmalıyız.
Hocam teşekkürler, mesajimi kilitleyebiliriz :)