Detay Ürünlerinin Ph Değerleri

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #141
@emredkmn Verso nette pH 10 yazıyor ancak kendim ölçmedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
emredkmn' Alıntı:
Okan48' Alıntı:
Verso ölçülmedi bende var çok merak ediyorum doğrusu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende de var da ölçüm kağıdı olan birinde varsa bizi bilgilendirse çok iyi olur aslında hocam sıklıkla kullanılan bi ürün çünkü. Vp apc 11-12 arası olunca inşallah verso alarak doğru tercih yapmışımdır dedim ama pH sonucunu bekliyorum
pH değeri 7 olan bir apc'den ne kadar temizleme beklenebilir tartışılır; :)

Auto Finesse Verso pH değeri: 10-11 https://www.autofinesse.co.uk/wp/wp-content/uploads/2014/08/VERSO-MSDS.pdf

Valet Pro APC konsantre olan 1 ve 5lt. olanların pH değeri 11,5 kullanıma hazır olan 500ml. şişenin pH: 9

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
forzaGilles' Alıntı:
emredkmn' Alıntı:
Bende de var da ölçüm kağıdı olan birinde varsa bizi bilgilendirse çok iyi olur aslında hocam sıklıkla kullanılan bi ürün çünkü. Vp apc 11-12 arası olunca inşallah verso alarak doğru tercih yapmışımdır dedim ama pH sonucunu bekliyorum

Auto Finesse Verso pH değeri: 10-11 https://www.autofinesse.co.uk/wp/wp-content/uploads/2014/08/VERSO-MSDS.pdf

Valet Pro APC konsantre olan 1 ve 5lt. olanların pH değeri 11,5 kullanıma hazır olan 500ml. şişenin pH: 9

Neden hocam temizlik demek baz demek midir? Öyleyse bütün temizliği iyi yapan oto şampuanları pH 11-12 mi olmalı? PH nötr olup temizleme kabiliyeti yüksek olan ürün olamaz mı? Vp apc konsantre 11,5 iken kullanıma hazır hali 9 oluyorsa verso da bu hesapla aşağı yukarı ph 8 civarında olur ki bu da daha iyi bi değer demektir vp'ye göre

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
emredkmn' Alıntı:
forzaGilles' Alıntı:

Neden hocam temizlik demek baz demek midir? Öyleyse bütün temizliği iyi yapan oto şampuanları pH 11-12 mi olmalı? PH nötr olup temizleme kabiliyeti yüksek olan ürün olamaz mı? Vp apc konsantre 11,5 iken kullanıma hazır hali 9 oluyorsa verso da bu hesapla aşağı yukarı ph 8 civarında olur ki bu da daha iyi bi değer demektir vp'ye göre
Yok hocam ben dediklerinize aynen katılıyorum., bazı insanlar nötr olunca temizliği zayıf kaldığını iddaa ettikleri için o yorumu kullandım.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
pH a bakarak yorum yapmak her zaman doğru değil.Magifoam pH 13 civarı kostikli şampuan pH 13-14 arası ama magifoam un araca ve waxa hiçbir zararı yok kostikli şampuan ise aracın boya vernik yüzeyini aşındırarak kir söküyor.pH tan çok içerik daha önemli

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Detail Guy' Alıntı:
pH a bakarak yorum yapmak her zaman doğru değil.Magifoam pH 13 civarı kostikli şampuan pH 13-14 arası ama magifoam un araca ve waxa hiçbir zararı yok kostikli şampuan ise aracın boya vernik yüzeyini aşındırarak kir söküyor.pH tan çok içerik daha önemli

Doğru söylüyorsun. Ph değerine göre temizliğin iyi olduğu ya da waxa zararının olup olmadığı hakkında kesin bir kanıya varamayız. Ph 12-13olup waxa zarar vermeyen bir ürün olabildiği gibi ph 7 olup waxı silip atan ürünler vardır. Açıkcası denemeden ph değerine göre doğru bir sonuc alamayız.

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
MuratYARDIM' Alıntı:
Detail Guy' Alıntı:

Doğru söylüyorsun. Ph değerine göre temizliğin iyi olduğu ya da waxa zararının olup olmadığı hakkında kesin bir kanıya varamayız. Ph 12-13olup waxa zarar vermeyen bir ürün olabildiği gibi ph 7 olup waxı silip atan ürünler vardır. Açıkcası denemeden ph değerine göre doğru bir sonuc alamayız.

Ben de aynı şeyden bahsettim hocam. Yine de versonun sulandırılmış kullanıma hazır şeklini bi pH ölçerde görsek iyi olacaktı aynı şekilde çok sık kullanılan autobrite citrus wash da.

millerr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben her zaman ph'a dikkat etme taraftarıyım. Kuşkusuz yorum yapan arkadaşlar, bu konudaki tecrübelerine dayanarak, yüksek ph'ın waxa veya boyalı/boyasız yüzeye zarar vermediğini yazıyorlardır, ancak ben her zaman ph'a dikkat ederim.

Ph nötr olup, zararlı olabilen ürünler olduğu konusunda ise tamamen sizlerle aynı görüşteyim.

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bu pH konusunda uzun süredir forumda sessiz kaldık ancak kafamızda ki soru işaretlerinin gitmesi için ürünleri teste soktuk. Hatta bunun için sanayiden çıkma boyalı parçalar dahi aldık. PH konusunu açan kişi benim ancak gözlemelerim ürünün pH degerinin güvenilir yada güvenilmez olduğunu anlamada oldukça yetersiz kalmasıdır. Örnegin bilberry tek seferde wax ı rahatlıkla sökerken ayni pH degerine sahip baska bir ürün hiç zarar vermeyebiliyor. Bununla ilgili cok farkli testler yaptık ve kesin bir sonuca ulaştığımızda pH degerleri değilde direkt ürünlerin zarar verip vermemesi hakkında sürekli güncellenebilir bir konu açacağız. Kalin sağlıcakla:)

Mbdriver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eraycan' Alıntı:
Bu pH konusunda uzun süredir forumda sessiz kaldık ancak kafamızda ki soru işaretlerinin gitmesi için ürünleri teste soktuk. Hatta bunun için sanayiden çıkma boyalı parçalar dahi aldık. PH konusunu açan kişi benim ancak gözlemelerim ürünün pH degerinin güvenilir yada güvenilmez olduğunu anlamada oldukça yetersiz kalmasıdır. Örnegin bilberry tek seferde wax ı rahatlıkla sökerken ayni pH degerine sahip baska bir ürün hiç zarar vermeyebiliyor. Bununla ilgili cok farkli testler yaptık ve kesin bir sonuca ulaştığımızda pH degerleri değilde direkt ürünlerin zarar verip vermemesi hakkında sürekli güncellenebilir bir konu açacağız. Kalin sağlıcakla:)
İşte bu gerçekten çok faydalı olacaktır
Şimdiden teşekkürler

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eray abiye katılıyorum. Evet, ürünleri direk panellere ayırıp testler yapıyoruz, çıkma parçalar, kullanılmayan araçlar üzerinde testler yapıyoruz, ürünlerin ph ölçüp bırakırkar bir çok ürünün kullanılmaz olacağı gerçeği ortaya çıkıyor, bizde bu nedenle ürünleri kaporta üzerinde test edip tam etkilerini görmeye çalışıyoruz. Şuana kadar test ettiğimiz ürünlerin başında sıkıntılı olanlar ve waxı sökenler Atas est, valetpro bilbery, ilk kullanımdan sonra waxı ya söküyor yada zayıflatıyor. Uzun süre kullanımda bu ürünlerin boyayı soldurma gibi durumları ortaya çıkarabilirler. Her ürünü test etmeye çalışıyoruz şuanda. Tabiki bu süreç biraz uzun sürüyor.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@Eraycan" @"Ozgur_gs_91 emeğinize sağlık. Sizin stokların yanında benimki çocuk oyuncağı kalır ama yardımcı olabileceğim bir konu varsa, ürün gönder vs. derseniz yollayabilirim.

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Paian' Alıntı:
@Eraycan" @"Ozgur_gs_91 emeğinize sağlık. Sizin stokların yanında benimki çocuk oyuncağı kalır ama yardımcı olabileceğim bir konu varsa, ürün gönder vs. derseniz yollayabilirim.
Hocam stok önemli değil hep birlikte elimizdeki urunleri test edersek cok daha sağlıklı veyeni baslayan arkadaşlara ilk sayfa rehber niteliğinde konumuz olur. Yakın zamanda bir taslakla başlatacağım ınsallah. Ve bütün üyelerden ellerindeki ürünleri taslaga göre test etmelerini isteyeceğim. Hep beraber çok guzel işler yapacağız buna inancım tam. :)

Mbdriver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Eray abiye katılıyorum. Evet, ürünleri direk panellere ayırıp testler yapıyoruz, çıkma parçalar, kullanılmayan araçlar üzerinde testler yapıyoruz, ürünlerin ph ölçüp bırakırkar bir çok ürünün kullanılmaz olacağı gerçeği ortaya çıkıyor, bizde bu nedenle ürünleri kaporta üzerinde test edip tam etkilerini görmeye çalışıyoruz. Şuana kadar test ettiğimiz ürünlerin başında sıkıntılı olanlar ve waxı sökenler Atas est, valetpro bilbery, ilk kullanımdan sonra waxı ya söküyor yada zayıflatıyor. Uzun süre kullanımda bu ürünlerin boyayı soldurma gibi durumları ortaya çıkarabilirler. Her ürünü test etmeye çalışıyoruz şuanda. Tabiki bu süreç biraz uzun sürüyor.

Bilbery wax ı söküyorsa, Dragons daha çok zarar verir değil mi? daha keskin diye biliyorum.

Mbdriver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eraycan' Alıntı:
@Mbdriver aksine dragons zarar vermiyor :)
Şimdi rahatladım
Yeni aracımızı bayiden aldıktan sonra Demir tozu temizliği aşamasında Dragons ile yıkamıştık.
İyi bari

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Dragons pH 7 hiçbir aksama zararı yok demir tozunu sökünce mor renge döndüğü için birçok kişi Demir tozu sökücüleri güçlü eritici kimyasal sanarlar aksine zararsız pH nötr bir üründür

Mbdriver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Detail Guy' Alıntı:
Dragons pH 7 hiçbir aksama zararı yok demir tozunu sökünce mor renge döndüğü için birçok kişi Demir tozu sökücüleri güçlü eritici kimyasal sanarlar aksine zararsız pH nötr bir üründür

Aynen mosmor olmuştu araç .

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Siz forum üyelerine en doğru bilgiler verbilmek adına yaptığımız testlerden biri; bir pre wash testi.24 saat bu kaporta parçası ürünün  içinde bekletildi.

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Benzer kimyasallarla yaptigimiz Krom metal testide benden gelsin. :) Yikama yaptigimiz urunler aracimizin krom metal aksamina, boyasina, jantina, plastiklerine zarari var mi yok mu,kararma yapıyor mu yapmiyor mu vs test edip gördüğümüz olumsuzluklari sizlerle paylasiyoruz.
[attachment=57]

Ekli dosyalar