Detay Ürünlerinin Ph Değerleri

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
@onurçiko @MuratYARDIM incelemeler için teşekkür ederim, msjım bulunsun ama detaylı yazacağım sizin incelemeleriniz hakkında bu konuya

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Eraycan' Alıntı:
Paian' Alıntı:
@Eraycan" @"Ozgur_gs_91 emeğinize sağlık. Sizin stokların yanında benimki çocuk oyuncağı kalır ama yardımcı olabileceğim bir konu varsa, ürün gönder vs. derseniz yollayabilirim.
Hocam stok önemli değil hep birlikte elimizdeki urunleri test edersek cok daha sağlıklı veyeni baslayan arkadaşlara ilk sayfa rehber niteliğinde konumuz olur. Yakın zamanda bir taslakla başlatacağım ınsallah. Ve bütün üyelerden ellerindeki ürünleri taslaga göre test etmelerini isteyeceğim. Hep beraber çok guzel işler yapacağız buna inancım tam. :)
ilk sayfadaki resim linkleri ölmüş hocam düzeltebilirmisiniz.?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
forzaGilles' Alıntı:
Eraycan' Alıntı:
Hocam stok önemli değil hep birlikte elimizdeki urunleri test edersek cok daha sağlıklı veyeni baslayan arkadaşlara ilk sayfa rehber niteliğinde konumuz olur. Yakın zamanda bir taslakla başlatacağım ınsallah. Ve bütün üyelerden ellerindeki ürünleri taslaga göre test etmelerini isteyeceğim. Hep beraber çok guzel işler yapacağız buna inancım tam. :)
ilk sayfadaki resim linkleri ölmüş hocam düzeltebilirmisiniz.?
Kontrol ettim hocam herhangi bir sorun görünmüyor başka bir tarayıcıdan tekrar deneyebilirmisiniz

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Herkese merhaba,

Eger listede varsa kusura bakmayin. Dun stoklari serelimde sorulmustu.

@Mrt
@Burak-Akın

Eger listede yoksa ilk mesaja eklenirse sevinirim.

Flowey r1 jant temizleyici

Ph 12

Chemical guys signature series wheel cleaner

Ph 11

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerine sağlık abi, forum olarak elimiz de bulunması çok iyi oldu.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba,

@Mrt
@Burak-Akın

Ph 12

Ph 11

Hocam çok teşekkürler. Ders notlarıma kayıt ediyorum. :)

Burak-Akın

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba,

@Mrt
@Burak-Akın

Ph 12

Ph 11

Ellerine sağlık dostum, cg'nin değerlerini merak ediyordum.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar newmix markasının şampuanını kullanıyorum bilen vardır belki Türk markası ve ürünlerinden çok memnunum satıcısı çok ilgili kral bir esnaf. Foam ve nötr olarak ta şampuan çıkaracaklarını söylediler ama sattıkları şampuanlarındaki ph değerini sordum fırçalı da 7 fırçasız da 7.5 dedi bu şampuanlar nötr oluyor yani onu anlamadım cila oranı çok yüksek bizim şampuanlarımız da demişti kostik ve asit te yok.

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhaba arkadaşlar newmix markasının şampuanını kullanıyorum bilen vardır belki Türk markası ve ürünlerinden çok memnunum satıcısı çok ilgili kral bir esnaf. Foam ve nötr olarak ta şampuan çıkaracaklarını söylediler ama sattıkları şampuanlarındaki ph değerini sordum fırçalı da 7 fırçasız da 7.5 dedi bu şampuanlar nötr oluyor yani onu anlamadım cila oranı çok yüksek bizim şampuanlarımız da demişti kostik ve asit te yok.
Evet söylediği değerler ph nötr ve ph nötre yakın. 0 - 7 arası asidik, 7- 14 arası ise bazik, 7'de nötr derecededir ama bu dereceler korumaya veya araca zarar verip vermediğini tam olarak belirtmez. Mesela R1 jant temizleyicisi alkali bir üründür ancak korumaya zarar vermez.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet söylediği değerler ph nötr ve ph nötre yakın. 0 - 7 arası asidik, 7- 14 arası ise bazik, 7'de nötr derecededir ama bu dereceler korumaya veya araca zarar verip vermediğini tam olarak belirtmez. Mesela R1 jant temizleyicisi alkali bir üründür ancak korumaya zarar vermez.
Ph 7 dedi kostik ve asit yokmuş bu korumaya zarar vermez anlamına mı geliyor

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ph 7 dedi kostik ve asit yokmuş bu korumaya zarar vermez anlamına mı geliyor
ph 7 olduğun da zarar vermez anlamına taşıyor tabi ama kimya da şöyle bir tabir vardır hiç bir zaman kesin konuşulmaz, tabirden kastım belki ph 7 zarar vermez deriz yarın bir madde bulunur o zarar verir ondan dolayı kesin bir ifade söylemek yanlış olur. Mesela bu foruma özel çıkan Ceviz Pre Wash bazik olmasına rağmen korumaya bir zarar vermiyor veya ele ciddi bir zarar vermiyor, bu örnek de gibi düşünebilirsiniz.
Newmix size söylediği kadarıyla kostik ve asit yokmuş diyorsa, eğer içine cidden katmadılarsa zarar vermez zaten hatta şöyle bir link bırakıyım markayı tanımak için.

Newmix urunleri

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Newmix şampuanı nacizane tavsiye etmem kullandım açık bir biçimde beğenmedim şimdi elimde hediye yolladıkları numune de var ön yıkama niyetine bitsin diye kullanıyorum Forumda Detay ürünleri seçim rehberi, Favori ürünler listesi, ve en beğendiniz şampuanlar diye idi sanırım bu başlıkları arama kısmından arayın istediğiniz bir şampuanı seçebilirsiniz

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Newmix tavsiye etmem bende, ph korumaya zarar verme konusunda tek kriter değildir. Billberry ph nötr bir üründür ama korumaya ne yaptığını anlamama gerek yok sanırım. Ürünü koruma sökmek için kullanıyorum. Mesela magifoam da ph 13 civarı ama koruma dostu, en güvenli ürünlerden biridir örneğin.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Valet pro advanced Poseidon car wash aldım pişman oldum bilmeden aldım oh nötr sanıyordumfakat degilmiş şöyle bir video buldum seyreltince 7 oluyo galiba napcam ben bu şampunaı