Detaylı Davlumbaz Temizliği, Yazlık-Kışlık Jant-Lastik Değişimi

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Elinize sağlık harika işçilik, harika sonuç :) El frenini çekmeden şanzıman p de ve takoz koymanız çok mantıklı bir hareket dikkatimi çekti.
Teşekkür ederim güzel yorumun için. Sen de biliyorsundur, tam otomatik şanzımanların ömrünü yiyen en büyük hatalardan birincisi araç tam durmadan vitesler arası geçiş yapmak ikincisi ise şanzımana aracın yükünü bindirmektir. Örneğin, şanzımana yük bindiğinde (P) modundan (D) moduna geçiş yaptığınızda araç hafiften vuruntu yapar. Üreticiler tarafından istenmeyen bir durumdur bu da. Ancak çoğu kişi bu duruma aldırmaz ve otomatik araçlar sorunlu olur :of:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık, bende böyle altını üstünü yıkamak istiyorum ama bu akdar imkan yok malesef. Lastikleri de artık serviste değiştireceğim çünkü lastikçilerde bijon kafalarının ve saplamalarının canına okuyorlar. Nisan'da artık bende elimden geldiğince davlumbazları ve jantları temizleyip iyi bir ürün ile korumaya alacağım :)

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eline sağlık, bende böyle altını üstünü yıkamak istiyorum ama bu akdar imkan yok malesef. Lastikleri de artık serviste değiştireceğim çünkü lastikçilerde bijon kafalarının ve saplamalarının canına okuyorlar. Nisan'da artık bende elimden geldiğince davlumbazları ve jantları temizleyip iyi bir ürün ile korumaya alacağım :)
Teşekkür ederim abi. Servisin bijon sıkma ve lastik değiştirme konularında daha iyi olduğunu umuyorum. İnşallah öyledir. Senden de böyle bir konu göreceğiz o zaman :deli:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkür ederim abi. Servisin bijon sıkma ve lastik değiştirme konularında daha iyi olduğunu umuyorum. İnşallah öyledir. Senden de böyle bir konu göreceğiz o zaman :deli:
Yani en azından bjion kafasına, saplamalara birşey olursa sen yaptın der çıkarım işin içinden :) Orada da değiştirirler olur biter :) Benim konu seninki kadar zengin olacağını sanmıyorum ama yapacağım artık brişeyler :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Yani en azından bjion kafasına, saplamalara birşey olursa sen yaptın der çıkarım işin içinden :) Orada da değiştirirler olur biter :) Benim konu seninki kadar zengin olacağını sanmıyorum ama yapacağım artık brişeyler :)
Bi saplama vakası yaşadım geçen günlerde, yazlıkları taktiracagim diye gittik oradan tornacı ,tamirci tekrar lastikçi derken serüven tamamlandı , ama onlara yaptığım seranat hala devam ediyor aklıma her geldiğinde...:kizgin:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bi saplama vakası yaşadım geçen günlerde, yazlıkları taktiracagim diye gittik oradan tornacı ,tamirci tekrar lastikçi derken serüven tamamlandı , ama onlara yaptığım seranat hala devam ediyor aklıma her geldiğinde...:kizgin:
Özellikle japon araçlarının saplamaları bu tip arkadaşlara karşı çok dayanıksız. Daha kırılan saplama olmadı ama sağolsunlar hep diş açtı. Uzun süredir lastik işinde olan bir usta var ama eve biraz uzak kalıyor. Servis daha yakın ve birşey olduğunda da macera yaşamak niyetinde değilim.
Eve yakın olan ve son kez gittiğim lastikçi abi bunlar hep oluyor demişti. Acaba o senin her haltı hava tabancasıyla söküp takmandan olabilir mi dedim, yine aynı cevabı vermişti. Ben söküp takmadan önce elle yap lütfen diyorum o bana birşey olmaz diyor. Ama oluyor. O usta geçinen de kendini geliştirmiyor, araca göre uygulama yapmıyor, patronu uyarmıyor, kendi kendinin patronu ise kullandığı aletleri yenilemiyor. Zaten bakıyorsun, genel olarak lanet eder gibi iş yapıyorlar. Ama, araç başına 80-100 TL aralığında para almayı biliyorlar. Sen jantına kremler sürüyorsun, adam gözünün içine baka baka jantı bam sesi eşliğinde makina üzerine koyuyor. O esnada aklımdan ve dilimin ucundan neler geçiyor anlatamam.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Maalesef bizim gibi insanlar için çözüm her işini kendin yapmak
Eeee o da mümkün görünmüyor
Ben artık ustaların başında durmayı bırakmaya çalışıyorum
Tabiki başaramıyorum ama deniyorum :rulet:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Maalesef bizim gibi insanlar için çözüm her işini kendin yapmak
Eeee o da mümkün görünmüyor
Ben artık ustaların başında durmayı bırakmaya çalışıyorum
Tabiki başaramıyorum ama deniyorum :rulet:
Özellikle söz konusu Subaru olduğunda en güvendiğim usta veya servis bile olsa muhabbet edeceğim bahanesi ile başlarından ayrılmıyorum. Servistekiler artık beni yadırgamıyor, zaten gıkımı da çıkarmıyorum, sadece izliyorum. :)

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Senin o güzel ses tonundan bir video bile izlesek yeter abi :utandim: