Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
teşekkür ederim.
evet f/p ürünü diyebiliriz. ben lastikten çok sert plastikte daha güzzel buldum açıkçası. davlumbaz gibi ürün uygulaması zor alanlarda basınçlı aerosol sistem iş süresini kısaltacak yüzey erişiminde oranı yükseltecek ve temiz kullanımada katkı saglayacaktır.
dayanım göreceli uygulanan yüzey ; o yüzeyin temizligi ,uygulama miktarı akabinde maruz kaladıgı dış etkendeki şartlar dahilinde degişiklik gösterecektir.

iyi detaylar.
Kesinlikle katılıyorum:begenixx:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Test için teşekkürler:gulumsemex: Listeye ekledim :)davlumbaz için uygulaması çok pratik dayanımı da iyiymiş

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık üstadım, ben ürünü çok severek kullanmıyorum. Siz farları, ön panjur gibi girdili çıktılı plastik alanlara kullanıyorum. Boncuklaması ve dayanımı baya başarılı. @SubaruOutback @subaruode sormuş, yağmur performansı da oldukça başarılı. Fiyatı da göz önüne alınınca bence vazgeçilmez bir ürün. Herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eline sağlık üstadım, ben ürünü çok severek kullanmıyorum. Siz farları, ön panjur gibi girdili çıktılı plastik alanlara kullanıyorum. Boncuklaması ve dayanımı baya başarılı. @SubaruOutback @subaruode sormuş, yağmur performansı da oldukça başarılı. Fiyatı da göz önüne alınınca bence vazgeçilmez bir ürün. Herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Toz toplama durumu nasıl abi ?

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
ben teşekkür ederim @onurçiko üstad. sert plastik daha başarılı dedigin gibi . aranan bir kan oldu bizim için aslında black in a flash özlemini gdererek.

iyi detaylar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
merhaba kral çıplak dedik .sebebi ve sonuçları giriyoruz bu gün.

turtle wax hybrid solutions ceramic spray coating namidiger seramik koruma ürününü bende alıp kullandım.
aslında amacım yine kendi gözümle ürünü incelemek test etmek ve bu ürün özelinde paylaşım yapmaktı.

lakin beklenmeyen gelişmeler buna inkan tanımadı. daha dogrusu ilk kullanımda olumlu bir geridönüş alamayınca kolları sıvadık.

ürün tr piyasasaına girmeden önce yurt dışı. incelemelerini tabi ki bende her detaycı gibi merakla izledim ve okudum . harhangi bir olumsuz yorum yada gözlem bulunmadıgı için alım kararı neticesinde bir heves uzun bir bekleyiş sonrası kullandım.

tüm yüzey hazırlıklarını gerçekleştirdim ve herşey yolunda gidiyordu ki ilk bez vuruşumla şu manzarayla karşılaştım.

burda ipler koptu. ne yaptıysam bu izleri geçiremedim. bir torba envai çeşit bez denedim ( kısa uzun ince kalın vb ) ama nafile. beyhude bir çaba harcadım.

tabi kralın çıplak oldugunu gördüm lakin bunu dile getirmek söylemek asıl mesele. tek bir atış kör kurşun niteligi taşıyabilirdi .
ilerleyen süreç gün geçtikçe agırlaştı. test etmeye kalktıgı her alanda her koşulda aynı sonucu almak dahada pekiştirdi sonucu.

ve ilk yıkama : evet ilk yıkamada ürünün hem izleri hem su tepkimesini ( boncuk perde - beading sheeting yazmak istemiyorum ) merakla yapma için bir fırsat oldu.

sonuç şu şekilde cereyan etti.

onlar nasıl boncuklardı öyle. sio2 kürleşmesini tamamlamış aya dagru yola çıkmıştı. yüzey muazzam derecede kaygan sadece ön yıkamada üst düzey temizlik yapımına imkan saglamış kir tutmama konusunda begenileri toplamakla kalmayarak kova yıkamasına ayrı bir zevk katmaktan da geri durmamıştı.

açıkçası bu başarıyı beklemiyordum. o izler kalp kırma işlevini yerine getirince gönül almayı boncuklarabırakacagı aklımın ucundan geçmedi.

yeni bir ilk heves niteligi üst ikilem yapmak için testtin ikinci aşamasına bag kurmaya geçitim. birkez daga ürünü uyguladım. ama nafile sonuç şu şekilde boy gösterdi .

artık kesin olarak anlaşıldı ''kral çıplak''

ama bir yol lazım bir kılık bulmak gerekli o eşsiz kayganlık görsel şöleen idteligindeki boncuklar bu pespaye izler için terkedilmemeliydi .

ve çare yine h2o .
evet bu ürünü kullanan yada kullanacak olan bir detaycı olursa ip ucunu açıklıyorum.

ürün bahsi geçen kullanım şartları altında uygulanmalı ve izler oluşursa . ki tr ürünleri muhtemelen kimyasal farklılık neticesinde gerçekleşen izler baş gösterirse bir microfiber bez ( kimligi önemli degil. ) saf suyla nemlendirilip tüm araç bu şekilde silinmeli ve sio2 kürleşmei gerçekleşmeden moleküler dagılım yapılmalı ve kendini yenilemesi için 24 saat zarfında bag kurma gerçekleşcegini unutmamalısınız.

bu yöntem neticesinde görselller şu şekile oluştu.

resme göre sag taraf silindi ve sol tarafla karşılaştırılmalı gün gün takip edildi . ilk başta gözlemlenen yogun toz tutma ve kürleşme sonrası iz berilginleşmesi gözlemlenmedi ve şu şekilde kendini gösterdi .

iyi detaylar.​
Hocam Merhaba Suan Elimizde bulunan Black Wax ta bu sekilde sikinti yapmisti biz de cozum olarak urunun 1 saat kurlesmesine mutakiben guneste hafif bastirarak Meg in Bez leri ile sildik dediginiz gibi nemlendirme yonteminide denedik sonuc basariliydi Elinize saglik inceleme icin.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ürün yaz ayı otaban kullanımı 15 gün performansıyla karşınızda.
lastiklerde dayanım ve parlaklık %50 - %70 azalsada davlumbaz içlerinde tüm hızıyla devam etti ve 20-25 günlük bir dayanım performansı sergiledi .
tabi iyi temizlenmemiş direk yıkanmış bir yüzeyde. videoda göreceginiz gibi kir kapatıcılıgı ve siyahlaştırmada sorun yaşamıyor.
bir kutu 4 lastik davlumbaz ikilisinde bitti .

iyi sehirler.

Elinize saglik uygulama icin F/P icin gayet basarili bir urun.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
ben teşekkür ederim @onurçiko üstad. sert plastik daha başarılı dedigin gibi . aranan bir kan oldu bizim için aslında black in a flash özlemini gdererek.

iyi detaylar.
Aynen , tam da bu açığı black in a flash açığını kapatmak üzere almıştım. Sağolsun @Mentalfeed kardeşim önermişti. Hiç aratmadı ürün muadilini

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Elinize saglik uygulama icin F/P icin gayet basarili bir urun.
teşekkürler . bi deneyin.

Hocam Merhaba Suan Elimizde bulunan Black Wax ta bu sekilde sikinti yapmisti biz de cozum olarak urunun 1 saat kurlesmesine mutakiben guneste hafif bastirarak Meg in Bez leri ile sildik dediginiz gibi nemlendirme yonteminide denedik sonuc basariliydi Elinize saglik inceleme icin.
teşekkürler. bu ürünlerin tr ve avrupa gelenlerinde kimyasal içerikdegişiminden kaynaklı bu sorun gözlemleniyor. açıkçası ben birdaha almam. zati test için farklı ürünlere yönelmek kendi adıma daha mantıklı.
son kullanıcı ürünü sorunsuz kullanmak ister meg mavi de taban istedigi için tutmadı mesela. ''kolay uygulama '' kullanıcının aradıgı ilk şey.

iyi detaylar.

Aynen , tam da bu açığı açığını kapatmak üzere almıştım. Sağolsun @Mentalfeed kardeşim önermişti. Hiç aratmadı ürün muadilini
bende milyoncuda denk geldim. attım sepede yaz başı. black in a flash özlemiyle heryere sıktım ilk yıkamada bitti hepsi . gülücük.

iyi detaylar.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@ege Bende Selsil markasını hırdavat türünde çok beğeniyorum, uygun fiyatlı sağlam ürünler satıyorlar. demek ki parlatıcıları da iyimiş, test için teşekkürler Ege abi. :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Abi eline emeğine sağlık, bahar vakti sepete atılacak diye notumuzu alalım :)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@ege Bende Selsil markasını hırdavat türünde çok beğeniyorum, uygun fiyatlı sağlam ürünler satıyorlar. demek ki parlatıcıları da iyimiş, test için teşekkürler Ege abi. :)
ben teşekkür ederim ilginize.
Abi eline emeğine sağlık, bahar vakti sepete atılacak diye notumuzu alalım :)
sayım adminim @Pro teşekkürler. notu alın altınıda çizin. gözden kaçmasın.

iyi detaylar.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba bu gün yagmur suyu giderlerini temizleyecegiz.
genel bilgiler
araçalarda yagan yagmurların tahliyesi için belli markalarda farklılıklar olsada ön kaporta cam arasında bulunan plastik ızgala altında bulunan tahliye kanalları vardır.
bu kanallar özellikle yıl almış araçlarda dış park sonucu çeşitli kirleticiler sebebiyle tıkanırlar.
temizlenmemeleri bir gün araca bindiginizde yolcu yada sürücü mahallinde göl gibi su görmenizle sonuçlanabilir.

bende belli aralıklarla özellikle kış girişleri bu bölümü temizlerim. genelde kumlu yapı ve agaç parçacıkları deliklerde resmen kuş yuva yapısı gibi örülü bir görüntü sergiler.

gelelim temizleme ve uygulama aşamalarına. genelde standart yıkama yada uygulama paylaşmıyorum. bu paylaşımda olası bir durum karşısında başınıza bu tarz bir sorun gelirse ilk yapmanız gerekeni anlatmak. farklı bir sebebi yoksa ( lastik kapı cam gibi baglantı noktalarında bir sıkıntı dahilinde degilse bilin ki bu araç içi su alımının sebebi yagmur kanllarının tıkanması.
temizlenmesi çok kolay .

ilk önce silecek kollarını çıkartıyoruz. bilindik diş çekilmiş flanşlı somun kullanılır bu civatalarda.somunlar açıldıktan sonra kol geçmelerinin oradan geriye dogru biraz baskı yaparak yukarı dogru çekerseniz çıkarmanız daha kolay olacaktır.
markalarda farklılık göstersede ortalama aynı baglantılar kullanılır. benim ızgara bölümünün ik tarafında ana bölümü sabitleyen iki küçük parça daha var. onlarda tampon klipsleriyle ( bas kitle tarzı) sabitlenmiş. onları çıkartıyoruz. tabi tek kullanımlık olduklarından kırılıyorlar.
bunları otosanayiden 10 adet 5-10 tl karşılıgı alabilirsiniz kendi aracınızla uyumlu olanları. internet satışlarıda mevcut. sol kırık olanlar .

ana ızgarayıda geçmelerinden çıkartarak olay mahalline ulaşıyoruz.

manzlar içler acısı. son resimde görüldügü gibi delik resmen kapanmış bırakın yagmur tahliyesini bir damla su bile geçemez.
flowey b33 ve çeşitli ekipmanlarla temizlik aşamasına geçiyorum ve bu bölümü atlıyorum.
temizlek bitti ve çokta inceye girmeden alanı korumaya alıyorum ki su tahliyesi kolaylaşsın.

sökülmüş silecek kollarını bilindik bir işlemle parlatıyor ve korumaya alıyorum.

yine iki tarafta olan küçük parçayı ve ana ızgarayı temizliyor ve iç kısmından toz tutmaması için turtle wax cockpit ürünüyle antistatik koruma saglıyorum.

dış kısımlarına sert plastik oldugu bölümü soft99 nano hard plastics coat yardımıyla korumaya alıyorum.

bu parça ve dönüş ve motor bölümü fitillerini liqui moly gummi pflege ürünüyle korumaya alıyorum.

bu üründen biraz bahsetmek gerekirse.
ürün hem temizleme hem koruma ve bakım yapan bir lastik bakım sıvısı.
muadillerine göre 500 ml olması temizleme yeteneginin olması ve sprey yapı kullanımı kolaylaştırıyor.
alkol barındırıyor( kokulayın anlarsınız) ve kullanım sonrası sık sil yapıldıgında temizlik kabileyi yeterli seviyede. yine aralıklarla desteklendiginde uzun süreli bir koruma saglayacagı kanatindeyim.
geldigi şişe çok basit kalitesiz . elinizde tutarken bile ezilebiliyor. başlık spreylemesi orta düzeyde.
LIQUI MOLY Kapı Fitil - Kauçuk Lastik Spreyi 500 ml (1538)

konuya dönecek olursak tüm korumaların kürleşmesi akabinde ters montaj yapıp uygulamıyı sonlandırıyorum.
faydalı olursa ne mutlu.

iyi detaylar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik hocam gayet guzel is cikartmissiniz ürün bilgilendirmeleri icin de ayrica tesekkurler :)

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@ege şaşırmadık,yine ince detaylar yararlı bilgiler teşekkürler abi