merhaba bu gün yagmur suyu giderlerini temizleyecegiz.
genel bilgiler
araçalarda yagan yagmurların tahliyesi için belli markalarda farklılıklar olsada ön kaporta cam arasında bulunan plastik ızgala altında bulunan tahliye kanalları vardır.
bu kanallar özellikle yıl almış araçlarda dış park sonucu çeşitli kirleticiler sebebiyle tıkanırlar.
temizlenmemeleri bir gün araca bindiginizde yolcu yada sürücü mahallinde göl gibi su görmenizle sonuçlanabilir.
bende belli aralıklarla özellikle kış girişleri bu bölümü temizlerim. genelde kumlu yapı ve agaç parçacıkları deliklerde resmen kuş yuva yapısı gibi örülü bir görüntü sergiler.
gelelim temizleme ve uygulama aşamalarına. genelde standart yıkama yada uygulama paylaşmıyorum. bu paylaşımda olası bir durum karşısında başınıza bu tarz bir sorun gelirse ilk yapmanız gerekeni anlatmak. farklı bir sebebi yoksa ( lastik kapı cam gibi baglantı noktalarında bir sıkıntı dahilinde degilse bilin ki bu araç içi su alımının sebebi yagmur kanllarının tıkanması.
temizlenmesi çok kolay .
ilk önce silecek kollarını çıkartıyoruz. bilindik diş çekilmiş flanşlı somun kullanılır bu civatalarda.somunlar açıldıktan sonra kol geçmelerinin oradan geriye dogru biraz baskı yaparak yukarı dogru çekerseniz çıkarmanız daha kolay olacaktır.
markalarda farklılık göstersede ortalama aynı baglantılar kullanılır. benim ızgara bölümünün ik tarafında ana bölümü sabitleyen iki küçük parça daha var. onlarda tampon klipsleriyle ( bas kitle tarzı) sabitlenmiş. onları çıkartıyoruz. tabi tek kullanımlık olduklarından kırılıyorlar.
bunları otosanayiden 10 adet 5-10 tl karşılıgı alabilirsiniz kendi aracınızla uyumlu olanları. internet satışlarıda mevcut. sol kırık olanlar .
ana ızgarayıda geçmelerinden çıkartarak olay mahalline ulaşıyoruz.
manzlar içler acısı. son resimde görüldügü gibi delik resmen kapanmış bırakın yagmur tahliyesini bir damla su bile geçemez.
flowey b33 ve çeşitli ekipmanlarla temizlik aşamasına geçiyorum ve bu bölümü atlıyorum.
temizlek bitti ve çokta inceye girmeden alanı korumaya alıyorum ki su tahliyesi kolaylaşsın.
sökülmüş silecek kollarını bilindik bir işlemle parlatıyor ve korumaya alıyorum.
yine iki tarafta olan küçük parçayı ve ana ızgarayı temizliyor ve iç kısmından toz tutmaması için turtle wax cockpit ürünüyle antistatik koruma saglıyorum.
dış kısımlarına sert plastik oldugu bölümü soft99 nano hard plastics coat yardımıyla korumaya alıyorum.
bu parça ve dönüş ve motor bölümü fitillerini liqui moly gummi pflege ürünüyle korumaya alıyorum.
bu üründen biraz bahsetmek gerekirse.
ürün hem temizleme hem koruma ve bakım yapan bir lastik bakım sıvısı.
muadillerine göre 500 ml olması temizleme yeteneginin olması ve sprey yapı kullanımı kolaylaştırıyor.
alkol barındırıyor( kokulayın anlarsınız) ve kullanım sonrası sık sil yapıldıgında temizlik kabileyi yeterli seviyede. yine aralıklarla desteklendiginde uzun süreli bir koruma saglayacagı kanatindeyim.
geldigi şişe çok basit kalitesiz . elinizde tutarken bile ezilebiliyor. başlık spreylemesi orta düzeyde.
LIQUI MOLY Kapı Fitil - Kauçuk Lastik Spreyi 500 ml (1538)
konuya dönecek olursak tüm korumaların kürleşmesi akabinde ters montaj yapıp uygulamıyı sonlandırıyorum.
faydalı olursa ne mutlu.
iyi detaylar.