Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bilgiler için teşekkürler üstad aydınlandık:)
Ben koyun yünü eldiveni elde yıkayıp asınca annem bana "hastasın yavrum" diyor bunları da yapsam ne der acaba:D

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Hocam Tesekkur Ederiz Guzel ve Aydinlatici bir bilgiler :)
ben teşekkür ederim .
@ege,

Ellerinize sağlık. Çok önemli bilgiler var özellikle rossman deterjanı kafama yattı mantıklı .
Ben çok kimyasal kullanmıyorum ama eldivenleri , bezleri , kurulama havlularını beraber atıyorum . Genelde 30derece 800-1000 devir . Makinaya atmadan önce duru su ile durularım .
( duruladığım suları da bi yerde biriktirir gerektiğinde tuvalette kullanırım )

En son yazdığınız. Ön yıkama işleminde kaç litre su kaç ml gs kullanmak lazım Bunun ile bi tavsiye verebilir misiniz ?

Teşekkürler , ellerinize sağlık . Ben beğendim yazıyı .
begenmenize sevindim.
yıkama öncesi kullanılacaksa bez üzerine genelde 10/1 oranında kullanıyorum. kirlilik durumu gözlemlenip oran degiştirilebilir.
Bilgilendirme ve yol gösterici bilgi için teşekkürler ediyorum.

"dört tarafından peşpeşe şeklinde silkme diye tabir ettigimiz yöntemle üzerlerindeki fazla suyun atılması ve ip dokusunun birbirinden ayrılması için çırpılmaları gerekmektedir. bu işlem atlanmamalı özenle yapılmalı."

Bezlerimi yıkama sonraları sizlerinde dediği gibi hep çırparim ve ev halkının bana verdiği tepki,

*DELİ BU ADAM"
ben teşekkür ederim ilginize.
dediginiz gibi burda hepimiz biraz deliyiz. gülen yüz.
çok teşekkürler çok yararlı bilgiler çok güzel bir paylaşım olmuş..
rica ederim faydalı olduysa ne mutlu.
Sabah saatlerinde yine masrafa giriyorduk:D
Emeğine, tecrübene sağlık üstad. Bilgimize bilgi kattın
masraf bitmez. pamuk eller cebe. teşekkürler.
Abi emeğine sağlık yine ince detaylar,yorumlar. Parfüm etkisi ne gibi bir dezavantaj olabilir diye düşünmeden edemedim. Kimyasal konusunda yetkililerimizide davet üzerine bekliyoruz :)
teşekkür ederim can bey. cevap gelmiş. zati . emilimde olumsuz etki yaratıyor diyebiliriz.
@ege Hocam öncelikle elinize sağlık, her zamanki gibi ufuk açıcı bir paylaşım için teşekkür ederim. Beni konuya dahil ederek teveccüh gösterdiniz.

Domol genellikle üretildiği işe başarılı çözümler sunan bir marka, muhtelif alanlardaki bazı ürünlerinin bence aynı klasmanda alternatifi yok. Ancak konu detay için deterjanlar olunca durum değişiyor. Domol Spor deterjanı da Perwoll veya diğer tüm çamaşır deterjanları gibi benzer kimyasal formüllere sahip, aynı çözücüler, aynı tuzlar, aynı parfümler ve aynı enzimler. Çamaşır deterjanlarındaki amaç öncelikle insan-gıda atıklarının bertarafı olunca içerik bizim amacımızın dışına çıkıyor. Sindirim sistemimizdeki enzimler bile var içinde. Birçok firmanın (Perwoll, Domol, Tide(Türkiyede Alo)) bu isim altında sattıkları ürünlerin içeriğine bakınca sıradan deterjanlardan bir farkı olmadığı daha çok reklam stratejisi olduğu görülüyor.

Sizin de değindiğiniz spor kıyafetlerin bizim mikrofiberler gibi sentetik olduğu konusu bende de şimşekler çaktırmıştı. Elimde outdoor içlikleri yıkamakta kullandığım Nikwax Base Wash deterjanı kullanabilir miyim diye düşündüm. İçerik olarak sadece asetik asit ve tek tip çözücüye sahip güvenli bir deterjan. Bahsettiğiniz gibi sentetik kumaşlardaki teri transfer etme yani sıvıyı bir taraftan diğer tarafa iletme özelliği Polyester'in sahip olduğu bir özellik. Temizlik bezleri haricinde havlulardaki kurulama özelliği ise Polyamid'in sahip olduğu bir özellik. Kamp ürünlerinde de özellikle nem transferi polyester ile sağlanırken softshell dış katmanlarda suya direnç (su geçirmezlik değil) polyamid ile sağlanıyor; yani çoğu deterjan içlik veya polarlardaki gibi %100 polyester ürünler için üretilmiş. Bu durum spor deterjanından vazgeçmemdeki bir etken olmuştu, diğeri de bize kimyasal kalıntıları çözecek (was vs) bir ajan lazımdı. Sonuç olarak 3D Degreaser çok aklıma yattı :) Önümüzdeki günlerde fırsat bulabilirsem bir inceleme yapmak var aklımda.
ben teşekkür ederim. kırmayıp dahil olup degerli bilgilerinizi paylaştıgınız için . beyin fırtınası yapılması gerektigi kanatındayım. ''en'' leri bulmak adına.

bende biraz araştırmıştım hatta sizin bez konunuzda da bundan bahsettim. sentetik ibaresiyle o şimşekler bendede çaktı. daha derine indigimde işler karışmaya başladı. orda bıraktım. polyemid-Polyester oranlarında dediginiz polyester fazlalıgı aklıma yattıgında deneme kararı aldım. polyemid içinde bir artı katmasada zararınında olmayacagı düşüncesi bu denemeyi pekiştirdi.
zati halihazırda kullanmakta oldugum bir üründü. sizinde dediginiz gibi etiket alımı yapılan ürünlerden sonra perwoll bakım ibaresi beni düşündürünce bunu yumuşatıcı oldugu aşıkarlaştı. ve uzun zamandır kullanıyorum.
bana göre perwoll'den daha iyi . bezlerde tam anlam veremedigim bir agırlık farkı gözlemledim ama bunun yanında sertliklerinde bir geri dönüşte yaşayınca sıfır bezlerle kıyaslamaya başladım. perwoll bezleri gerçekten yumuşatıyor.
domol olması gerektigi sertlikte ve daha hafif. bu asit oranındaki artışlada alakalı olabilir ki şimdilerde 5 ml gibi ölçeklendirmelere kadar düşerek ilerliyorum.
wax vb kirleticilerde çok haklısınız. domol dahil hiçbir detarjan bu iş için üretilmemişse çözümde yetersiz kalıyor.
bende bir yıl önce ilk aldıgımda kullandıgım green starla hallettim o işi . akabinde sizin konunuz geldiginde yüzümde bir gülümsemede olmadı degil. tabi kimyasal açılımını size bırakıyorum. bahsettiginiz 3D Degreaser karşılaştırmasında hangisini geçer not alırsa onla devam ederim/ederiz. incelemenizi dörtgözle bekliyor olacagım.
konu açılmışken perwoll sport ürünü de var. tr 'de bulamadım henkel'e yazdım ama adamlar önemsemedilerbile. onuda bi ele alalım. satış stratejisi mi yoksa kayda deger bir ayrıcalık söz konusumu.

Bilgiler için teşekkürler üstad aydınlandık:)
Ben koyun yünü eldiveni elde yıkayıp asınca annem bana "hastasın yavrum" diyor bunları da yapsam ne der acaba:D
ben teşekkür ederim. deliliye delalet ithamlarıyla suçlanırsınız. gülen güz.

iyi detaylar

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad eline sağlık her zaman ki gibi güzel düşünülmüş ve sonuca ulaştırmaya yönelik bir ürün önermesi olmuş. Tabi @campingspo hocamın da degreaser uygulamasını da merakla bekliyor olacağız.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Üstad eline sağlık her zaman ki gibi güzel düşünülmüş ve sonuca ulaştırmaya yönelik bir ürün önermesi olmuş. Tabi @campingspo hocamın da degreaser uygulamasını da merakla bekliyor olacağız.
ben teşekkür ederim. begenmenize sevindim.
bekliyorum/ bekliyoruz bundan sonra ilerleyerek gelişecektir .

iyi detaylar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Üstad @ege bey güzel yazı bilgilendirmeler için Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba;
bu gün test konugumuz Polytop Hybrid Sealer Maximus.
ürün pw rakibi olarak görülebilecek özellileri taşıyor. bire bir aynı metotlarla uygulanabiliyor ve fiyat performans ve dilüsyon seviyesinin daha az olması hasebiyle ön plana çıkmakta.
yine rakibinin ne yazık ki kötü özelliklerinide taşıyor. tozlanma bu üründe içinde geçerli . ama parlaklık pw nin bir hayli ilersinde.
fiyat 130 tl bandında ki bu en büyük artısı. yine benim kullandıgım metotla yani 1lt su için 20 ml kullanılıyor. bu pw de 30ml .
firma açıklamasında 1:50 - 1:100 degerlerini vermiş.
parlaklık tatmin derecesinin üstünde ki boncuklanma lotus etkisi bu tarz ürünlerde gözlemledigim seviyelerin üzerinde.
yine tek uygulana bildigi gibi wax vb koruma üstünde destekleyici bir etkisinin oldugu firmanın açıklamlarında mevcut.
iyi seyirler.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhaba;
ürün pw rakibi olarak görülebilecek özellileri taşıyor. birebir aynı metotlarla uygulanabiliyor ve fiyat performans ve dilüsyon seviyesinin daha az olması hasebiyle ön plana çıkmakta.
yine rakibinin ne yazık ki kötü özelliklerinide taşıyor. tozlanma bu üründe içinde geçerli . ama parlaklık pw nin bir hayli ilersinde.
fiyat 130 tl bandında ki bu en büyük artısı. yine benim kullandıgım metotla yani 1lt su için 20 ml kullanılıyor. bu pw de 30ml .
parlaklık tatmin derecesinin üstünde ki boncuklanma lotus etkisi bu tarz ürünlerde ggözlemledigim seviyelerin üzerinde.
yine tek uygulana bildigi gibi wax vb koruma üstünde destekleyici bir etkisinin oldugu firmanın açıklamlarında mevcur.
iyi seyirler.
elinize sağlık üstad :) bahsettiğiniz gibi pw'yi eleyecek yeteneğe sahip. boncukları gerçekten iyi. parlaklık durumundan emin olamıyorum hızlı cilalarda araç beyaz olunca. bunu da sizin cümlenizle onaylamış olduk :) pw'de bolca kalıntı durumu oluyordu, kapak kenarları bile şurup kalıntısı gibi kalıntı bırakıyordu. maximus'ta bunu gözlemlememiştim. fiyat konusunda da umarım pw gibi uçup gitmez...

İbrahimk34

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba;
ürün pw rakibi olarak görülebilecek özellileri taşıyor. birebir aynı metotlarla uygulanabiliyor ve fiyat performans ve dilüsyon seviyesinin daha az olması hasebiyle ön plana çıkmakta.
parlaklık tatmin derecesinin üstünde ki boncuklanma lotus etkisi bu tarz ürünlerde ggözlemledigim seviyelerin üzerinde.
yine tek uygulana bildigi gibi wax vb koruma üstünde destekleyici bir etkisinin oldugu firmanın açıklamlarında mevcur.
iyi seyirler.
Parlaklık olarak pw x50 yanına bile yaklaşamaz bence siyah çizikli bi araçta sık sil şeklinde uygulanmış halini görmüştüm çok derin bi parlaklığı var wax sürülmüş gibi görüntü oluyo pw bitince almayı düşünüyodum ama bu videodan sonra hemen alırım

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
elinize sağlık üstad :) bahsettiğiniz gibi pw'yi eleyecek yeteneğe sahip. boncukları gerçekten iyi. parlaklık durumundan emin olamıyorum hızlı cilalarda araç beyaz olunca. bunu da sizin cümlenizle onaylamış olduk :) pw'de bolca kalıntı durumu oluyordu, kapak kenarları bile şurup kalıntısı gibi kalıntı bırakıyordu. maximus'ta bunu gözlemlememiştim. fiyat konusunda da umarım pw gibi uçup gitmez...
teşekkür ederim. aslında böyle konusu geçince paylaşmış gibi oldum ama pw kapıştırması yapıp öyle paylaşmak istiyordum. birazdaha sözden ziyade içerikle kanıtlamak için.tabi hava şartları imkan vermiyor. ama konusu geçince sizinde yazdıklarınızı desteklemek amacıyla paylaştım. ben uzun süredir kullanıyorum. ilk geldiginde almıştım. tabi bir litre her kullanım 20 ml bitmiyor meret. gülücük. hatta ürün renk bile degiştirdi benim şişe içinde. uygun koşullarda saklanmış olsa bile bu tarz ürünlerden çok ebatlı almamak gerek. 500 ml bölünse daha iyi olur.
sizde kusuruma bakmayın söz üstüne söz eder gibi oldum .özür dilerim. mazur görün. amacım katkıdan başkabirşey degildir.

Parlaklık olarak pw x50 yanına bile yaklaşamaz bence siyah çizikli bi araçta sık sil şeklinde uygulanmış halini görmüştüm çok derin bi parlaklığı var wax sürülmüş gibi görüntü oluyo pw bitince almayı düşünüyodum ama bu videodan sonra hemen alırım
almanızı önerebilecegim bir ürün.
ben genelde araç dışı çok farklı yüzeylerde ve farklı şekillerde de kullanırım ürünleri test ederim ne dir ne degildir diye.
mesela sık sil parlaklıgı sizin de bahsettiginiz gibi tatmin seviyesinin üstünde.

iyi detaylar.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
merhaba;
iyi seyirler.
Bunun boncuklanması, X50, PW ve Wash Coat'a göre daha iyi gözüküyor. İlginç şekilde ürünlerin renkleri birbirlerine benziyor. Emeğine ve paylaşımına sağlık :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
teşekkür ederim. aslında böyle konusu geçince paylaşmış gibi oldum ama pw kapıştırması yapıp öyle paylaşmak istiyordum. birazdaha sözden ziyade içerikle kanıtlamak için.tabi hava şartları imkan vermiyor. ama konusu geçince sizinde yazdıklarınızı desteklemek amacıyla paylaştım. ben uzun süredir kullanıyorum. ilk geldiginde almıştım. tabi bir litre her kullanım 20 ml bitmiyor meret. gülücük. hatta ürün renk bile degiştirdi benim şişe içinde. uygun koşullarda saklanmış olsa bile bu tarz ürünlerden çok ebatlı almamak gerek. 500 ml bölünse daha iyi olur.
sizde kusuruma bakmayın söz üstüne söz eder gibi oldum .özür dilerim. mazur görün. amacım katkıdan başkabirşey degildir.
estağfurullah üstad ne demek :) hepimizin maksadı bilgi paylaşıp birbirimize yardımcı olmak nihayetinde. tam tersi çok mutlu oldum siz de incelemenizi paylaşınca. zira elimde tek fotoğraftan başka bir şey yok ve o fotoyu da suyu tutmadan dur çekeyim diyerek ani kararla çektiğim için pek bir şey ifade etmiyor. yazın uyguladıktan sonra konu açmaktı niyetim fakat tembellik ettik diyelim :) bu tarz ürün arayanlar için çok net bir video olmuş, böyle yüksek sulandırma oranları olan ürünler gerçekten bitmiyor. 2-3 senedir 0.5 lt pw anca yarılandı mesela. renk değişimi konusunda da bendeki şeffaf şişede duruyor. ilk geldiğinde vişne suyu gibi bordo renkti, şimdi rengi kırmızı-açık kırmızı arası gibi oldu.

elinize emeğinize sağlık.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Bunun boncuklanması, X50, PW ve Wash Coat'a göre daha iyi gözüküyor. İlginç şekilde ürünlerin renkleri birbirlerine benziyor. Emeğine ve paylaşımına sağlık :)
teşekkürler hakanım.
benim uyguladıgım pompa metodu dagılımı homojen bir seviyeye çıkartıp yüzeyde daha iyi çalışmasına olanak tanıdıgı için boncuklanmada gözle görülmesede bir fark yaratıyor. spreyleme şeklinde uygulamak hem hoşuma gitmiyor hem başarısız kaldıgı düşüncesindeyim. bu bir etken olabilir belki de. renk konusu kopya çekmişler birbirlerinden sanki .gülücük.

estağfurullah üstad ne demek :) hepimizin maksadı bilgi paylaşıp birbirimize yardımcı olmak nihayetinde. tam tersi çok mutlu oldum siz de incelemenizi paylaşınca. zira elimde tek fotoğraftan başka bir şey yok ve o fotoyu da suyu tutmadan dur çekeyim diyerek ani kararla çektiğim için pek bir şey ifade etmiyor. yazın uyguladıktan sonra konu açmaktı niyetim fakat tembellik ettik diyelim :) bu tarz ürün arayanlar için çok net bir video olmuş, böyle yüksek sulandırma oranları olan ürünler gerçekten bitmiyor. 2-3 senedir 0.5 lt pw anca yarılandı mesela. renk değişimi konusunda da bendeki şeffaf şişede duruyor. ilk geldiğinde vişne suyu gibi bordo renkti, şimdi rengi kırmızı-açık kırmızı arası gibi oldu.

elinize emeğinize sağlık.
böyle düşünmeniz içimi ferahlattı. çok teşekkür ederim. renk için ara ara çalklıyorum nitekim nafile. hatta sulandırınca açık pembe oluyor.ama performans aynı. gülücük.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Abi teşekkür ederiz keyif verecek hızlı bir ürüm daha tanıdık :) rakiplerine kesinlikle alternatif oluşturuyor

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
merhaba;
ürün pw rakibi olarak görülebilecek özellileri taşıyor. bire bir aynı metotlarla uygulanabiliyor ve fiyat performans ve dilüsyon seviyesinin daha az olması hasebiyle ön plana çıkmakta.
parlaklık tatmin derecesinin üstünde ki boncuklanma lotus etkisi bu tarz ürünlerde gözlemledigim seviyelerin üzerinde.
yine tek uygulana bildigi gibi wax vb koruma üstünde destekleyici bir etkisinin oldugu firmanın açıklamlarında mevcut.
iyi seyirler.
Ellerinize sağlık pw var arada nadirde olsa kullanıyorum eşe dosta yapıp veriyorum mutlu ediyorum bitince bi tur bunu da deneyelim boncuklanmalar güzelmiş parlaklık da tatmin edici deniyor fiyatta daha ucuzmuş daha ne olsun :D

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Abi teşekkür ederiz keyif verecek hızlı bir ürüm daha tanıdık :) rakiplerine kesinlikle alternatif oluşturuyor
ben teşekkür ederim @can26 bey ilginiz için.
Ellerinize sağlık pw var arada nadirde olsa kullanıyorum eşe dosta yapıp veriyorum mutlu ediyorum bitince bi tur bunu da deneyelim boncuklanmalar güzelmiş parlaklık da tatmin edici deniyor fiyatta daha ucuzmuş daha ne olsun :D
teşekkürler. şam kayısısının bi tık altında niteligini taşıyor vesselam.

iyi detaylar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık Üstad boncuklanmayı beğendim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık üstadım, Boncuklaması ı sevdim, PW nin kalıntı bırakması hoşuma gitmiyordu, x50 parlaklık olarak çok iyi ama boncukları kötü. Bu ürün ikisinin eksiklerini kapatır umarım.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Emeğine sağlık Üstad boncuklanmayı beğendim.

teşekkürler üstad @Dragstar . boncuklar bu tarz ürünlere göre tatminkar.

Eline sağlık üstadım, Boncuklaması ı sevdim, PW nin kalıntı bırakması hoşuma gitmiyordu, x50 parlaklık olarak çok iyi ama boncukları kötü. Bu ürün ikisinin eksiklerini kapatır umarım.
teşekkürler üstad @onurçiko . iki üründende bi tık önde gibi.

iyi detaylar.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
merhaba;
iyi seyirler.
bende gayet begendim wet coat kullanıyordum sanirim gecicegim 20 ml yi kac litre ile karisim yaptiniz ?