Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
merhaba;
halojen far ampullerinin geldigi son nokta osram markasının son ürünü night breaker 200 test konugumuz.
günümüzde led modellerin boy gösterdigi bir dönemde belki ilginizi çekmeyecektir ama benim gibi eski bir araç sahibi olup çakma ürünlerden ziyade orjinal ama performans arıyorsa bu ürün tam onluk.
fiyat şu aşamada yüksek lakin klasik modellerin katbekat üstünde bir görüş saglıyor. videoda uzunlarıda yakıyorum (onlar bilindik halojen ampullerden) katkısını göreceksinizdir. bir arada tam kapatıp açıyorum esas olay o. kullanım ömrü orta seviyede bu biraz sıkıntı ama gülü seven dikenine katlanır diyerek baglamak gerek.

nitekim youtube videolarını izlediginizde çok daha iyi bir görsellik ve ışık göreceksiniz ama ne yazık ki o dünya kevaşe .

sondan bi önce; almak isteyen olursa bu satıcı orjinal ürün içerikli. modelini seçmeniz kafi.

https://www.hepsiburada.com/osram-night-breaker-200-h7-200-daha-parlak-isik-1-takim-2-adet-p-HBCV00000FNE10?magaza=TOZOĞLU OTOMOTİV

son olarak ; destek olursanızda çok bahtiyar olurum. çünkü , ilginç bir şekilde şu aciz videoya dislike atanlar bile var . gülücük.

iyi seyirler ve ... tabi iyi detaylar.

İnceleme için teşekkürler hocam., halojen ampülde hem iyi aydınlatma hem de uzun ömür arayanlar için şuan en iyi halojen ampül Philips Xtreme Vision hem iyi aydınlatır 450 saat kullanım ömrü vaad ediyor., incelemedeki Osram ‘ın da aydınlatması çok iyi ama kullanım ömrü 250 saat., Xenon ampülde ise her açıdan Osram çok daha iyi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler videoyu izledim beğendim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık hocam test için teşekkürler:)
Video izlendi :)
250 saat ömür bana çok az geldi gece yolculuklarını seven biri olarak 6 ayda ömrü tamamlanır diye düşünüyorum

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Video izlendi beğenildi efem:) Ben de philips extreme vision ampul takmıştım(halojen mercekli far) biraz daha düzeldi ama hala çok yetersiz geliyor mercekler kirli olduğundan sanıyorum vakit bulursam merceklere de el attıracağım

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
İnceleme için teşekkürler abi , aydınlatması bir halojene göre çok iyi.:) Osram bu işi baya aşmış, nightbreaker serisini kullanmıştım bi ara ömürleri standart halojenlerden kısa oluyor..:confused:
ben teşekkür ederim sayın admin. ömürleri kısa ama performans kafi düzeyde.

@ege Ben beğenmediğim videoya dislike atmıyorum. Bana ters geliyor. Tanıdık veya sürekli izlediğim birisi ise yorum yazarım ama ortada bir emek varken niye dislike atılır ki.
hakanım dis de atabilir olumsuz yorum da yazabilir ama;.....

ben bu iş ticari olarak yapmıyorum kısaca bir kar-fayda girdisi yok .para işin işine girerse verdigin hizmetin kusursuzlugu açısından beklenti yükselecektir ve aradıgını bulamayan izleyici eleştirel bir yorumda bulunabilir. bu çok normal . çünkü bir alış- veriş sözkonusudur.

işte şimdi üstte ki ama nın noktaları burda doluyor. benim tek amacım aldıgım bir ürünü kendim araştırırken yada gezinirken göremedigim yada görüp ''acaba'' sorusunu uyandıran içeriklerin bir son kullanıcı olarak tekrar benim konumuma düşen biri merak ederse izleyip görsün ( olumlu yada olumsuz) bir kişisel fikir oluşturabilsin ve alımı buna göre şekillensin.
kısaca tek amaç bir başkasına fayda saglayabilmek. bir alış-veriş yok.

buna dislike yapan şahıs eminim ki hayatında hiç kendisiyle yüzleşmemiş.
önemli degil bir sonraki videoya like atar. benden (diger izleyenlerden) aldıgını geri verir. böylelikle hak yerini bulur allahın istedigi gibi. kimsenin hakkı kimsede kalmamalı.

İnceleme için teşekkürler hocam., halojen ampülde hem iyi aydınlatma hem de uzun ömür arayanlar için şuan en iyi halojen ampül Philips Xtreme Vision hem iyi aydınlatır 450 saat kullanım ömrü vaad ediyor., incelemedeki Osram ‘ın da aydınlatması çok iyi ama kullanım ömrü 250 saat., Xenon ampülde ise her açıdan Osram çok daha iyi
ben teşekkür ederim ilginize.
bahsettiginiz Xtreme Vision ürünününüde ( hayli eski bir ürün ) gözlemleme şansına haiz oldum ki şu an tr pazarında tüm platformlarda önerilen bir ürün olmasına karşın artırılmış kapasitesi ( aydınlatma) bu ürünle mukayese bile edilemeyecek düzeyde az. kaldı ki saatlik verilerinde nerdeyse %50 degerini zorlayacak bir fark var. bu bahsettiginiz ürünü önplana çıkarsada bundan sonraki seçim son kullanıcının kullanım alışkanlıklarına ve kişisel seçimine kalıyor kanımca. ya, pahalı -öz- güçlü yada, ucuz-uzun- zayıf.
örn: ben far sönsörlerini hiç açmam ama kimi kullanıcı otomatikten asla çıkarmaz kolun ayarını. gündüz tünele girse yansın ister .
bu baglamda benim tercihim osramdan yana oldu ki .bu yeni seri 200 beklentimi karşıladı. bir led performansı giibi beklentilere girilmedigi sürece
( başka videolarda sanki led gibi aydınlatıyor ) şehir içi kullanımlarda tam karanlık ortam olmadıgı sürece 250 saat birimi makul düzeyde benim için.

İnceleme için teşekkürler videoyu izledim beğendim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
üstad ben teşekkürederim. gönül adamısınız. minnettarım.

Eline sağlık hocam test için teşekkürler:)
Video izlendi :)
250 saat ömür bana çok az geldi gece yolculuklarını seven biri olarak 6 ayda ömrü tamamlanır diye düşünüyorum
teşekkür ederim. aslında kulaga ilk söylemde kısa gibi görünsede kullanım alışkanlıklarıyla degişkenlik gösterecektir.
ama ne olursa olun sizin için gerçekten kısa. uzun gece yolculuklarının ürünü asla degil. sizin kaleminiz led mert bey. göz kırpma.
ayrıca ilginize teşekkür ederim.

Video izlendi beğenildi efem:) Ben de philips extreme vision ampul takmıştım(halojen mercekli far) biraz daha düzeldi ama hala çok yetersiz geliyor mercekler kirli olduğundan sanıyorum vakit bulursam merceklere de el attıracağım
çok teşekkür ederim. ilginize efem.
lütfen zaman ayırınız dr. bey.
yoksa retina tabakası üzerine odaklama yapamayan merceklerin bulurlanmış yapısı ( fako ) yöntemiyle tedavi edilmeli .
yada olası pinguekula iken mudale edilmelidir ki Pterjium olmasın.

iyi detaylar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Üstad Eline Saglik Bilgilendirici bir video olmuş gayette hos video izlendi begeni yaptim :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
İnceleme icin teşekkürler Ege abi elinden gelen en güzel şekilde cekmissin videoyu, daha iyi ne olabilirdi diye düşündüm kac metreye kadar kac lux verdiği çekilebilir onun icinde ekipman almak lazım bir ampul icin lux metre alacak halin yok tabi ki, kaldı ki profesyonel kanallarda dahi görmüyoruz bu testleri… YouTube bataklığında dislike, nefret içerikli yorumları kesinlikle görmezden gelmek lazım, benim hemen hemen her videomda dislike vardır hater(nefret timi) cok var maalesef. Tam destek benden :sarılx:

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
İnceleme icin teşekkürler Ege abi elinden gelen en güzel şekilde cekmissin videoyu, daha iyi ne olabilirdi diye düşündüm kac metreye kadar kac lux verdiği çekilebilir onun icinde ekipman almak lazım bir ampul icin lux metre alacak halin yok tabi ki, kaldı ki profesyonel kanallarda dahi görmüyoruz bu testleri… YouTube bataklığında dislike, nefret içerikli yorumları kesinlikle görmezden gelmek lazım, benim hemen hemen her videomda dislike vardır hater(nefret timi) cok var maalesef. Tam destek benden :sarılx:
çok teşekkür ederim. ilgin için. bizimde haterlarımız varmışta haberimiz yokmuş.

destegin için ayrıca müteşekkirim.

iyi detaylar.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
vonixx blend ceramic & carnauba wax kutulu olunca bi kutu açma videosu geldi.
alacak arkadaşlara belki fikir verir. bir de bu siyah seri, bilginize.
metal, Helis eğrisi mantıgında açılıp -kapanan bir kutuyla geliyor. içinden sünger uygulama aplikatörü çıkıyor ama kutunun boyutuyla alakası yok. tabi birde kenar çapakları kesilmemiş ve çok çirkim görünüyor.
bunun dışında kartonvari kutuya konulması ve öyle ambalajlanması bir tık üst seviyeye oynamaya çalıştıklarının göstergesi . bunda pek başarılı olamamışlar.
katlamalarda aralarda boşluklar var ve özensizce katlandıgını kanıtlıyor. ama yinede bir kutusu olması güzel .

ürüne gelecek olursak benim aldıgım siyah araçlar için olan ve bu parlement mavisi renkle üretilmiş.
kokusu üst notada vanilyamsı bir koku var ve bu hemen gidiyor orta notada ise bildiginiz sinek ilacı ( raid) kokuyor. alt nota yok. ( okadar koklamadım gülücük. )
yapısı orta-sert. bir hibrit ürün için ideal sertlikte ama erimesi daha düşük seviyede görünüyor. baskısız bir parmak geçişinde kendini salma egilimi, izlerden belli.
şimdilik gözlemlerim bukadar.

iyi seyirler ve , iyi detaylar.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
vonixx blend ceramic & carnauba wax kutulu olunca bi kutu açma videosu geldi.
alacak arkadaşlara belki fikir verir. bir de bu siyah seri, bilginize.
metal, Helis eğrisi mantıgında açılıp -kapanan bir kutuyla geliyor. içinden sünger uygulama aplikatörü çıkıyor ama kutunun boyutuyla alakası yok. tabi birde kenar çapakları kesilmemiş ve çok çirkim görünüyor.
bunun dışında kartonvari kutuya konulması ve öyle ambalajlanması bir tık üst seviyeye oynamaya çalıştıklarının göstergesi . bunda pek başarılı olamamışlar.
katlamalarda aralarda boşluklar var ve özensizce katlandıgını kanıtlıyor. ama yinede bir kutusu olması güzel .

ürüne gelecek olursak benim aldıgım siyah araçlar için olan ve bu parlement mavisi renkle üretilmiş.
kokusu üst notada vanilyamsı bir koku var ve bu hemen gidiyor orta notada ise bildiginiz sinek ilacı ( raid) kokuyor. alt nota yok. ( okadar koklamadım gülücük. )
yapısı orta-sert. bir hibrit ürün için ideal sertlikte ama erimesi daha düşük seviyede görünüyor. baskısız bir parmak geçişinde kendini salma egilimi, izlerden belli.
şimdilik gözlemlerim bukadar.

Fussoya rakip lazım üstad, yetişir mi bu arkadaş dayanımda?

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık abone olundu, izlendi, beğenildi, yorum yapıldı.
Ürünün rengi bana çok hoş geldi :) Dayanım ve parlaklık durumu nasıl?

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Fussoya rakip lazım üstad, yetişir mi bu arkadaş dayanımda?
bu gün uyguladım fusso başka bir kulvar. @MagicofOz, beyin dedigi kiwami gibi hibrit yani saf degil carnauba sio2 karışımı. yani zaten bu bilgi bile dayanımda carnauba zaaflık sebebi.
birde çok yaglı bir wax yüzeye sürülüp sürülmedigini amatör bir kullanıcıyı şaşırtabilir. çok az kendini belli ediyor.
kış girişi fusso yerine buna şans vermek istedim ama parlaklıgı belirttikleri gibi 4/5 degil. bence 3/5 . uygulaması çok kolay dedigim gibi yaglı yapı akıyor gidiyor. silmesi aynı derecede kolay hatta 20 dk gibi bekledim zorladım yinede tık demedi ama kaputa kat atınca bildigin takılmalarla zorladı.
dayanımı zaman gösterecek parlaklık tatmimkar degil o yüzden fusso da yaptıgım gibi üstüne carnauba atarım sanki, bekledigim ceramic etkisini alamazsam kesin.

kapılar silinmemiş, çamurluk silinmiş durumda çekildi

Elinize sağlık abone olundu, izlendi, beğenildi, yorum yapıldı.
Ürünün rengi bana çok hoş geldi :) Dayanım ve parlaklık durumu nasıl?
çok teşükkür ederim ilginize @mirafiori, bey. şu an için parlaklık video içeriginde mevcut. dayanıma zaman gösterecek.

iyi detaylar.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
bu gün uyguladım fusso başka bir kulvar. @MagicofOz, beyin dedigi kiwami gibi hibrit yani saf degil carnauba sio2 karışımı. yani zaten bu bilgi bile dayanımda carnauba zaaflık sebebi.
birde çok yaglı bir wax yüzeye sürülüp sürülmedigini amatör bir kullanıcıyı şaşırtabilir. çok az kendini belli ediyor.
kış girişi fusso yerine buna şans vermek istedim ama parlaklıgı belirttikleri gibi 4/5 degil. bence 3/5 . uygulaması çok kolay dedigim gibi yaglı yapı akıyor gidiyor. silmesi aynı derecede kolay hatta 20 dk gibi bekledim zorladım yinede tık demedi ama kaputa kat atınca bildigin takılmalarla zorladı.
dayanımı zaman gösterecek parlaklık tatmimkar degil o yüzden fusso da yaptıgım gibi üstüne carnauba atarım sanki, bekledigim ceramic etkisini alamazsam kesin.

kapılar silinmemiş, çamurluk silinmiş durumda çekildi

çok teşükkür ederim ilginize @mirafiori, bey. şu an için parlaklık video içeriginde mevcut. dayanıma zaman gösterecek.

iyi detaylar.
Ege hocam güzel açıklamış. güncel fiyatlar da göz önüne alınınca tam bir f/p ürünü değil, ancak daha iyisi için de daha iyi bir bütçe gerekiyor ne yazık ki. Benim dayanım tahminim 3 ay veya 4-6 yıkama. Bakalım sonuç ne olacak. Tekrardan elinize sağlık.

Ek olarak bir sorum; fusso üstüne carnauba derken mesela soft99 otantik gibi mi yoksa quick wax tarzı ürünler mi kullanıyorsunuz? Ben de fikir Sahibi olmak isterim :)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ege hocam güzel açıklamış. güncel fiyatlar da göz önüne alınınca tam bir f/p ürünü değil, ancak daha iyisi için de daha iyi bir bütçe gerekiyor ne yazık ki. Benim dayanım tahminim 3 ay veya 4-6 yıkama. Bakalım sonuç ne olacak. Tekrardan elinize sağlık.

Ek olarak bir sorum; fusso üstüne carnauba derken mesela soft99 otantik gibi mi yoksa quick wax tarzı ürünler mi kullanıyorsunuz? Ben de fikir Sahibi olmak isterim :)
teşekkür ederim. ilginize. fiyat,dayanım beklentisi, kullanım ve tüketim koşulları degişkenlik gösterince artık kesin cümleler kurmak istemiyorum.
tr pazarı eskisi gibi degil seçenekler çogaldı ve kişiye göre ürün seçmek hem kolay hem zor oldu.

açıkçası bu 3 ay gibi tahminininz bende bu ürün için tutmaz. ege bölgesinde yaşıyorum ve yagışlar çok çeşitli maddeler içeriyor. geceyle -gündüz arasında çok fark oluyor. ''dış etkenler'' dedigimiz yıpratma üst seviyede. yani 3 ay gereçkten hayal benim için.

sorunuzun cevabı şurada aslında. Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

devamında güzel mesajlarda var.
fusso üstüne sürmedigim o vakit ürün kalmamıştı .buda bir başka deneme olmuştu. biraz wax seçeneksizligi yaşanırken tr'de eldekilerle ne yapabilirizin çalışması gibi . gerçi combo pek önermiyorum zor ve zahmetli ve kayda deger bi fark gözlemlemedim.
kiwami sür diyenler olacaktır onuda denedik. gülücük.

bu vonixx ürnüleri içinde üstüne carnauba kat kastım native aslında. bakalım birgün belki onuda deneriz.
örn: kiwami de üst authentic premium carnauba daha iyi tutunmuştu diye hatırlıyorum. eski zaman gerçi .

tabi bu markanın daha sprey destekleri var onların olgunlaşması biraz zaman gerektiriyor.

iyi detaylar.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba;
vanixx serisi devam ediyor. bir kutu açılımı daha.
carnauba wax sevdigimi bilen saygı deger @Sefa46 sefa beyin önerisi üzerini geçtigim zaman diliminde bende ürünü koleksiyona ekledim.
kutulu olunca bunada blend gibi kutu açılımı yapmaya karar verdim.

ürün hacmen %50 tip 1 Ceara kökenli saf carnauba ihtiva ediyor. buda parlaklık olara 5/5 ölçütünü kutuya yazmalarına sebep olmuş .tabi bu denemek gerek.
benim aldıgın yine siyah araçlar için olanı ve bu sebeptendir ki ürün siyah bir renkte ve yine blend gibi metak bir kutuda geliyor.
kokusu aslında daha dogal olmasını beklerken ilk üst nota nötr pastel boya, orta ise yine sinek ilacı ( raid ) gibi ama bu biraz daha az . en baskın pastel boya yogun kokusuyla karışmış, şaşırdım açıkçası. siyah pigment için kullandıkları bir boyar madde neticesinde gelişmiş gibi geldi bana.

yine içinden uygulama süngeri çıkıyor. bu sefer kenarlarını press makinası kesmiş ve çıkıntılar yok. iyi
kutu blend kutusuna göre daha özenli ve simetrik katlanmış. ek olarak carnauba üretimini anlatan farklı dillerde yazılmış küçük kitapçık çıkıyor.
ürün blend gibi orta sertten daha sert parmak izi bırakmadı. klasik carnauba ısı istiyor.

ilk gözlemlerim bukadar.