Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Hayırlı olsun

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Moderatör tarafında düzenlendi:

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
valet pro bilberry;
forumda kullanmayan çok azdır diye düşünüyorum .ürünü anlatmaya hiç gerek bile yok . ama bunu paylaşmam lazımdı.
bilberry nin köpürdügünü biliyormuydunuz :D :D

ewet 1:5 sulandırma. şimdi karışıklık olmasın açıkça yazayım 200ml bilberry 800 ml su. ve sonuç ortada .

ben jant temizliginde demir tozu çözücüler kullanmayı tercih etmiyorum çok zorda kalmadıkça. okadar fırçalar elimdemi kalsın.:D :D
bilberrry favori ürünlerimden ama köpüklü hali efsana lastik üzerindeki kiri daha 5 saniye geçmeden nasıl çözdügünü video göreceksiniz. ama tabi ki jant için fırçayla mudahale şart.

köpük uzun süre üstünde kalmasını az ürün kullanımını ve tabiki daha yüksek bir çözücülük kazandırıyor ürüne.

şimdi eee bende köpük yapan pompa yok dediginizi duyar gibiyim . artık oda başka bir konu başlıgı olsun .iyi seyirler....

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İnceleme için teşekkürler.

Bilberry kullanıpta memnun kalmadığım detay ürünleri arasında ancak köpük ve uygulama şekli farklı olmuş :)

Bir de ceviz denemenizi tavsiye ederim ;)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler.Saglam köpük yapmış.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
bu gün 360° sprey yapıyoruz.

[size=small]evet yanlış duymadınız 360°yani bildiginiz spreyleri unutun artık yan yattıgında - ters döndügünde spreylemeyen, parmak agrıtan , insanı sinir eden , işi yarı yolda bıraktıran o gıcık spreyleri unutun, bu sorunu kökünden çözüyorum. :D :D :D
reklam konuşması gibi oldu. fazla abarttım.
:p :D :D
[/size]
amerika'yı yeniden keşvetmeye gerek yok. bildiginiz gibi spreylerin içinde bulunan sıvı çıkışını saglayan sert saydam plastikten yapılmış borular vardır. bunlar kalitesine göre sert odukları için hareket kabiliyetine haiz degillerdir.buda onları tekişlevsel yapar. işte biz o tek işlevselligi birazdaha geliştirecegiz.

anaktar kelimemiz ''esneklik'' bu bölümü esnek yapıda bir başka ürünle degiştirdigimizde o klasik sprey bir anda 360° sprey yetenegine kavuşacak. ( ama her sprey başlıgı degil.....)

gelelim nasıl yapılacagına . ben bunun için iki farklı ürün kullandım . biri serum lastigi turnike lastigi diyede geçer. kauçuk yapıdadır. çeşitli ebatlarda olmakla beraber. geneli 4mm ölçüde olanı daha çok kullanılır. kimyasalla teması sonucu en bilindik sorunu beyazlaşmasıdır. ikinci ürün olarakta akvaryum hortumu diye bilinen ürünü kullandım. bununda çok çeşiti vardır. saydam - siyah - beyaz olanları mevcuttur. günümüzde en çok siyah çin malı kullanılıyor. fiyat olarak bir tık daha pahalı.
sprey içinden çıkan boru 10 inc yaklaşık 25 cm her bir sprey için bu ölçüde mt olarak aldıgım ürünleri kestim.

iki ürünüde ayrı ayrı test ettim. serum lastigi kalın etli yapısı nedeniyle istedigim esnekligi veremedi .burda esneklikten kastım büküldügünde kırılmadan su akışının devamını saglamasından sözediyorum.büyük su hortumlardaki kırılıp su kesilmesi sorunu dediginde daha iyi anlayacaksınızdır.
akvarrum hortumu daha verimli bir şekilde kırlmadan esneyebildi. ikinci kullanımda onu tercih ettim. ama oda ince yapıda oldugu için başlıgın giriş kısmına dar geldi .onuda eski sert plastik borusundan bir parça keserek araya baglaç yapmamla halloldu.

gelelim sprey şişesi içinde bu bükülmeyi saglayacak alt bölüme takılacak agırlıga. ben bunun için evde buldugum 8mm somun kullandım. sabitlemek için akvaryum hortumunda ( su çıkışını engellememesi için ) ortası delik olan çakmak gazı lastigi. serum lastiginde ise buna gerek kalmadan alt bölümde bulunan sıvı süzgecine tam oturdu. kullanım sonucu somunlar kimyasaldan dolayı paslandı. somunları söküp boyadım ve vernik attım. böylece sıfır kıvamında sorunsuz kulanılabiliyor.

evet bukadar basit ama üste yazdıgım ''her sprey başlıgında degil ''konusuna gelelim. genelde kullandıgımız chemical guys, murat plastik , meguiars gibi başlıklarda ne yazık ki işe yaramıyor. sebebi bu başlıkların dış hava alım yerleri dahili yani şişe ters çevirildiginde o kanal kapanıyor ve hava alımı kesildigi içinde pompalama yapılamıyor. harici hava alımı olan başlıklarda sorunsuzca bu teknik kullanılabiliyor. resimlerdeki gri başlık ne yazıkki çalışmadı beyaz başlık video da görüceginiz gibi mükemmel

[size=small]yani kısaca ya başlık degiştireceksiniz yada 360° kullanımı unutacaksınız. seçim sizin. iyi seyirler. [/size]

[size=small]

[/size]
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FQkCmsN9fl4[/video]

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline koluna sağlık @ege. ''Adam yapmış yine'' dedim valla

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
onurçiko' Alıntı:
ege' Alıntı:
@onurçiko  sen iste aga :)

https://www.hepsiburada.com/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-p-HBV0000087EBF
http://www.ozdilekteyim.com/shop/tr/izmirhipermarket/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml
https://www.doganershop.com/turtle-wax-tampon-parlatici--temizleyici-500-ml
https://urun.n11.com/torpido-bakimi/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-P234648508

1.hepsiburada en avantajlı birşeyler alacaksan100 tl üstü. tabi kargo var sonuçta.
2. özdilek 65 tl üstü kargo bedeva.
3.disp. firma 50 tl üstü kargo ücretsiz.
4. n11 en pahalısı ama ücretsiz kargo.

seç begen al .  :)
Adamsın, teşekkür ederim .Özdileğin kendi alışveriş merkezine bir bakayım birde belki vardı.Kargodan yırtarız
Hepsiburada'da şu an 30 TL üstü kargo bedava ve ürün 10 TL.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
onurçiko' Alıntı:
Eline koluna sağlık @ege". ''Adam yapmış yine'' dedim valla
teşekkürler @"onurçiko  begenmene sevindim. :)

Murat' Alıntı:
Hepsiburada'da şu an 30 TL üstü kargo bedava ve ürün 10 TL.
ben çoktan kaptım üç tane.  ;)  teşekkürler .

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
evde can sıkıntısı ugraşacak birşeyler ararken bir kaskımı waxladım. geçenlerde yagmura yakalanmıştım baktım daha önceki uygulama etkisini yitirmiş.hemen kolları sıvadım. :D :D
zymöl detail wax ve autobrite chunky monkey kullandım. zymöl'ü anlatmaya gerek yok. efsane bir parlaklık yakalamamın sebebi kendisi .ama chunky monkey atlamak istemiyorum gerçekten çok başarılı bir wax bezi .korkusuzca ( çizermi iz kalırmı) kullanıyorum. kalitesi bu güveni veriyor açıkçası.

resimler ve kusursuz parlaklık. karşınızda safkan italyan KASK :cool: :cool:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
360 derece fıs fıs şişe gerçekten süper olmuş.

Kasklar da yanıyor hani :)

Ellerinize sağlık.

serden

Çaylak Detaycı
Üye
İl
eskişehir
ege' Alıntı:
@onurçiko  sen iste aga :)

https://www.hepsiburada.com/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-p-HBV0000087EBF
http://www.ozdilekteyim.com/shop/tr/izmirhipermarket/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml
https://www.doganershop.com/turtle-wax-tampon-parlatici--temizleyici-500-ml
https://urun.n11.com/torpido-bakimi/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-P234648508

1.hepsiburada en avantajlı birşeyler alacaksan100 tl üstü. tabi kargo var sonuçta.
2. özdilek 65 tl üstü kargo bedeva.
3.disp. firma 50 tl üstü kargo ücretsiz.
4. n11 en pahalısı ama ücretsiz kargo.

seç begen al .  :)

hepsiburada da ücretsiz kargo 30 tl.ye çekildi.3 tane alınırsa gayet uygun fiyata geliyor, 2-3 arkadaş alıp paylaşılabilir.Aynı şehirden olursa.Mesela Eskişehirden veya Antalyadan alacak olan varsa ortak getirtebiliriz

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Fıs şişe süper olmuş. Kask zaten bizim hastalıgımız.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
_CaN_' Alıntı:
360 derece fıs fıs şişe gerçekten süper olmuş.

Kasklar da yanıyor hani :)

Ellerinize sağlık.
Dragstar' Alıntı:
Fıs şişe süper olmuş. Kask zaten bizim hastalıgımız.

teşekkürler beyler.
aslında ben uzun süredir kullanıyorum bu 360 teknigini . bir gün davlumbaz temizliyorum şişede ürün az kalmış, bir türlü sıkamıyorum en son delirdim bıraktım. :mad: :mad:

bu böyle olmayacak dedim ve kolları sıvadım . ve sonuç   :cool: :cool: :D :D

üstad @Dragstar  kask bizim vazgeçilmezimiz  iki terekin  olmazsa olmaz şartı.  o rüzgara dogru kafa tutarcasına sürmenin hazzını yaşamadıkça , bizi kimse anlayamaz.     ;)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba ;

bu gün ilaçlama pompası modifiye yapıyorum.. 22 tl maliyetli :D ;)
aslıda bu yılan hikayesine dönmüş tam anlamıyla verim alınamamış bir konu. zamanında bende denemeler yaparak kendimce birkaç pompa yaptım. kişisel begeniye baglı olarak şahsen tatminkar bir seviye yakalayabildim. uzun süredir bu pompaları kullanıyorum. araç yıkamaktan çok jant davlumbaz vb yerlerin temizliginde işimi kolaylaştırıyor.

aslında bu modifiye işini epoca alarak hiç girmek istememiştim. ama epoca isteklerimi karşılayamadı. 1 lt hacim, yorucu kısa pompa çubugu gibi eksileri beni modifiye işine yönlendirdi. epoca burda çok işime yaradı kullandıkları yaptıkları sistemi örnek alarak daha başarılı oldum. ülkemize başka üründe girmeyince kolları sıvadık yeniden :D :D :D
gelelim esas konumuza, ilaçlama pompası diyoruz ama daha önce yapılanları bilenler bilir her pompa bu iş için uygun degil. yani şu ürün olurmu bu ürün olurmu gibi soruların tek cevabı hayır. olmaz.
benim kullandıgım pompa sıvının-köpügün yalpaze şeklinde çıkışını saglamak için kullandıgımız nazul diye adlandırdıgımız aparatı içine alabilen bir yapıya sahip oldugundan bu iş için en ideal pompa şeklidir.

yapım aşaması başlasın . nazul uç kısma takıldıktan sonra pompadan gelen sıvının köpürebilmesi için iki aşamadan geçmesi gerekiyor.

1. havayla karışma
2. sürtünme

hava karışımı : pompa içinde bulunan hortuma açtıgımız iki ufak delikle gerçekleşmiş oluyor.
sürtünme: uç kısımda bulunan nazulun hemen arkasına yerleştirdigimiz 2 adet keçe yardımıyla gerçekleşiyor.

peki bunlar teoride bu eşkilde gerçekleşirken pratikte nasıl yapılacak bölümüne gelelim .

havayla karışım için;

iç borunun en üst kısmımdan bir parmak 2-3cm aşasına ölçü alarak çift taraflı delik açıyoruz. bunun için ben mantar pano raptiyesi kullandım. direk delebirsiniz . eliniz biraz bu işlere yatkınsa yine bir çakmak vasıtasıyla raptiyeyi biraz ısıtıp fazla oyanatmadan hızlı ve kolayca deligi açabilirsiniz. seçim sizin. direk delmelerde bir miktar sag-sol esnetmesi deligin daha simetrik olmasını saglar.
ama belirtmem gereken en mühim konu bu delik çok önemli. nekadar geniş açılırsa o kadar hava, sıvıya karışacak ve köpük o seviyede az olacak . bir o kadarda küçük açılırsa bu sefer köpük çok sulu olacaktır.
verdigim raptige ölçüsü tam ideal köpük seviyesini yakalamanıza yardımcı olacak.
delim sonrası karşı taraftanda birkez daha ilk sokulan tarafa işlemi yenileyin esnetmeyle beraber. deliklerin çevresinde çapaklanmalar oluşursa ki bir tarafta mutlaka olacak bir falçata yardımıyla çapakları pürüzsüzleştirebilirsiniz.

sürtünme için ;

bu zamana kadar bir çok ürün kullanıldıgı gördüm ama bu işin ürünü kalın keçe. evet bildiginiz keçe. resimlerde verdigim sarı keçeler epoca firmasının kullandıkları pompadan çıkan keçeler.
bende hemen izmirliler bilir kemeraltında bir tuhafiyeciden 1 tl karşılıgında bir parça kesilmiş kalın keçe aldım. sizde kendi ilinizde el işleri yapan örgü yün satan yerlerde eminimki bulabirirsiniz.
çeşitli renklede ölçülerde olarak satılıyor. benim aldıgım tahminimce 40- 50 kez kullanabilecek kadar bana yeter.
ama bu şekliyle hiçbi işe yaramıyor. :D :Ddaire yuvarlak şeklinde kesilmesi gerekli uç kısıma girebilmesi için . ilk makasla kesmeye çalıştım sizde makat vb birşeyle kesebilirsiniz. ama benim simetri takıntım oldugu için pek içime sinmedi .illaki tam yuvarlak olacak. :D :D
evde kullanımı sonlanmış bozuk bir musluk içini alt kısmından önce eğe ve sonra kalın - ince adım adım zımparayla jilet keskinliginde incelttim. keçeleri kalıp gibi üstene bastırıp çevirerek kestim .
resimde herşey ortada. ;)
bu iki aşamayı bu şekilde tamamadıktan sonra gerisi çorap sökügü gibi geliyor.

eger pompanızı köpük harici yine sprey şeklinde kullanmak isterseniz degiştire degiştire, iç boruyu hiç delmeyin başka bir evde kullanılan camsil gibi şişelerin içinden çıkaracagınız boruyu delip kullanın .hem orjinali bozulmaz hemde iki işlevide yerinegetirebilirsiniz. bende bu şekilde kullanıyorum. başka bir şişeden çıkma hortum biraz kalın geldi ve uç kısmından kalemtraşla açarak tam oturmasını sagladım. :D :D
pompanın uç kısmında bulunan videlama bölümüne sıvı akımını önlemek kesmek adına bir önlem almak gerekebilir. bunuda teflon bantla yapıyoruz. uç kısmı çok sıkmamak gerekli arada 2-3 mm kalması lazım . konulan keçelerin çok sıkışıp işlevini yitirmesi için .gerçe sorun degil elde çok keçe var. :D :Dkirlendikçe degiltirebiliriz.
pompamız artık hazır. ama hangi pompa ?

ben pompaları ( bende 3 tane var) izmir çankaya bit pazarından aldım. 15 tl karşılıgında . nazulları 6 tl erdemboya 1 tl keçe toplamda 22 tl harcadım :D :D :D
pompa çok çeşitli yerlerde çok farklı fiyatlara satılıyor. size tavsiyem bulundugunuz ilin nalburlarına gitmeniz. internetten saçma fiyatlara almamanız. buna gerçekten üzülürüm. :( :(
aslında bu pompanın tek artısı nazul uyumu. hiç ugraşmadan bu uzun yazımdakiler 1-2 dk da yapılıyor.

nazul olayı biraz zahmetli erdem boyada bulunan nazul 110 derecege 08 açıklıkta. epoca da gelen nazul 06 ölçülerinde. 06 bence daha iyi atıyor. kişisel biraz.
ipucu :
videolarda ve resimlerde 1/20 , 100ml valet pro neutral ph snow foam kullanılmıştır. sadece jant temizliginde buna ek bir şampual (20ml) eklenmiştir. oyunu kuralına göre oynamak gerek.
;) ;) pompanın kendi uçu. normalde sıvı atımı için resimdeki iki parça, iç - dıç şekilde siyah parça içinde vidalanıyor. zaten bu siyah aparat nazul alabildigi için bu pompa seçildi.

ve son olarak resimler ve videolar. İyi seyirler.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şarjlı pompalara bu modifikasyonu yapmak için baya uğraştım ancak başarılı olamadım.

Sizin anlatım oldukça güzel olmuş elinize sağlık.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@technologyst @onurçiko @umrdmr @Motors @Dragstar

beyler çok teşekkürler.

@Motors iltifatınla onurlandırdın beni ama.... kral ne demek estagfurullah . hepimiz birbirimizin eksiklerini tamamlayarak bu yolda ilerliyoruz.mirfat sebebimizde budur. önemli olan yolun sonu başarı olsun bizim için. kimin ne yaptıgı yada ne kattıgı ölçülmez bu süreçte, az yada çok hiç farketmez ,beraber en iyiyi bulmak kaidemiz meselemiz. gerisi boş .
tekrar teşekkür ederim .