En iyi Cila

akindetail

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Abilerim kardeşlerim herkese merhabalar öncelikli sorum beyaz araç için en iyi parlaklığı veren cila hangisidir?
Valet pro beading marvellous , 3D poxy kullanıyorum VP daki carnauba oranı %10 kalıcılığı gayet iyi 1 ay oldu hala boncuklanma devam ediyor haftada bir sonax şampuan ile yıkıyorum. 3D poxy parlaklık olarak valet prodan iyi fakat 3 yıkamaya çıkıyor . Soft99 beyaz araçlar için 12 aylık wax almak istiyorum kimyasal adamlarda indirime girmiş. Önerilerinizi bekliyorum .

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abilerim kardeşlerim herkese merhabalar öncelikli sorum beyaz araç için en iyi parlaklığı veren cila hangisidir?
Valet pro beading marvellous , 3D poxy kullanıyorum VP daki carnauba oranı %10 kalıcılığı gayet iyi 1 ay oldu hala boncuklanma devam ediyor haftada bir sonax şampuan ile yıkıyorum. 3D poxy parlaklık olarak valet prodan iyi fakat 3 yıkamaya çıkıyor . Soft99 beyaz araçlar için 12 aylık wax almak istiyorum kimyasal adamlarda indirime girmiş. Önerilerinizi bekliyorum .

Merhaba, aradığınız dayanım mı parlaklık mı? Parlaklık demişsiniz ama Fusso almayı düşünüyorsunuz. Evet Fusso da bir parlaklık veriyor ama yine indirimde olan Authentic'e bakmanız daha faydalı olacaktır sanıyorum.

Konuyla ilgili üstad @Dragstar 'ın bir konusu var. Faydalı olacaktır.

Soft99 waxlar

akindetail

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba, aradığınız dayanım mı parlaklık mı? Parlaklık demişsiniz ama Fusso almayı düşünüyorsunuz. Evet Fusso da bir parlaklık veriyor ama yine indirimde olan Authentic'e bakmanız daha faydalı olacaktır sanıyorum.

Konuyla ilgili üstad @Dragstar 'ın bir konusu var. Faydalı olacaktır.

Soft99 waxlar
Aslında önceliğim parlaklık konuya baktım teşekkür ederim authentic parlaklık olarak iyi ama kalıcılığı çok az diyorlar authentic üzerine fusso uygulsam nasıl olur acaba:dusun:

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Bu işte öncelikli kriter bütçenizin ne olduğudur. Ardından parlaklık mı dayanım mı istiyorsunuz?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Dayanıklılıksa fusso derim parlaklık biraz daha iyi olsun diyorsan fusso f7, gibi sıvı sealant türü bir üründe kullanabilirsin.

akindetail

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Nacizane tavsiyem fusso ve authentic birlikte alın. Kışa girerken fusso yaza girerken authentic kullanırsınız.
Dediğiniz gibi birlikte indirimdeyken alayım sonax hybrid protecht shine var az miktarda onu uygular üstüne fusso uygularım askerden gelene kadar dayanır

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Bilt Hamber Double Speed Wax bulabilirsiniz kış için onun da dayanımı güzel.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Kışlık arıyorsanız Soft99 Fusso coat ve BiltHamber doublespeed wax. Yazlık arıyorsanız Soft99 Authentic. Kışın Authentic dayanımı 1-1.5 ay gibi düşünülebilir çok dayanıksız kalır. Beyaz araç için wax ile çok parlaklık beklemeyin glaze falan kullanmazsanız çok bir fark olmaz parlaklık konusunda

akindetail

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Kışlık arıyorsanız Soft99 Fusso coat ve BiltHamber doublespeed wax. Yazlık arıyorsanız Soft99 Authentic. Kışın Authentic dayanımı 1-1.5 ay gibi düşünülebilir çok dayanıksız kalır. Beyaz araç için wax ile çok parlaklık beklemeyin glaze falan kullanmazsanız çok bir fark olmaz parlaklık konusunda
Düzenli olarak yılda 2 kez hare giderme işlemini yapıyorum aracım temiz olunca bir fotoğraf eklerim . Dediğiniz gibi beyaz araç ben kadar kusursuz olursa olsun pek dikkat çekmiyor :(

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Düzenli olarak yılda 2 kez hare giderme işlemini yapıyorum aracım temiz olunca bir fotoğraf eklerim . Dediğiniz gibi beyaz araç ben kadar kusursuz olursa olsun pek dikkat çekmiyor :(
Maceraya gerek yok kiwami al, hazır kimyasaladamlarda indirim varken..

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aslında beyaz da parlar hem de öyle böyle değil., wax atmadan önce altına glaze atın., verdiği parlaklığa ve sonuçlarına inanamazsınız., imkanınız varsa poorboy’s white diamond öneririm., fiyatı da uygundur..

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aslında beyaz da parlar hem de öyle böyle değil., wax atmadan önce altına glaze atın., verdiği parlaklığa ve sonuçlarına inanamazsınız., imkanınız varsa poorboy’s white diamond öneririm., fiyatı da uygundur..
Elimde ch wet mirror finish var. Kimisi glaze kimisi sealent diyor ama kiwami altına bunu uygulasam Wax ömrü yarı yarıya kısalır mı ki?

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Elimde ch wet mirror finish var. Kimisi glaze kimisi sealent diyor ama kiwami altına bunu uygulasam Wax ömrü yarı yarıya kısalır mı ki?
Eger yaşadiginiz yerde hava şartlari hala guzelse yada uygulama yeriniz varsa deneyin bence başarılı sonuc alınırsa waxin ömrundeki kisalma göze çok batmaz bence:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eger yaşadiginiz yerde hava şartlari hala guzelse yada uygulama yeriniz varsa deneyin bence başarılı sonuc alınırsa waxin ömrundeki kisalma göze çok batmaz bence:)
Açıkçası yazın Vp Marvellous Wax altına uyguladım, parlaklık güzeldi ama ömrü baya kısaltmıştı. Aklıma acaba yanlış bir uygulama mı yaptım sorusu geldi :) Wax altına kullanınca derinlik ve biraz daha parlaklık katan bir ürün olarak biliyorum Çünkü cg wet mirror ı:)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam merhaba,

Beyazlar konusunda üstad @onurçiko nun az başını ağırtmadım. Wax ın altına glaze önermişti parlaklik için her ne kadar wax ın ömründen çalsa da .. Sıralama şöyleydi Prima Amigo, Poorboys White Diamond, CG Glossworkz. Wax taki sıralama ise Zymöl Glasür (fiyatı yüksek), Bilt Hamber Double Speed Wax, Dodo Juice Hard Candy. Benim elimde dodo vardı onu uyguladım gayet basarılı bir parlaklık verdi. İkinci uygulamamda da yine dodo juice in hard candy ve onun üzerine dodo juice rainforest rub uygulamıştım. 3. Uygulamamda yurt dışından aldığım ürünleri devreye sokacağım :komik: Poorboys white diamond uygulayıp üzerine ya poorboys natys red wax yada bilt hamber double speed wax uygulayacağım.

Şuan aracın üzerinde yaklaşık 1.5 aydır. Hard candy üzerine rainforest rub var. Yıkayalı 1 hafta oldu ve araç dışarıda duruyor sabah ki hali ;

20191019_105243.jpg
20191019_105224.jpg

Bu arada nacizane uygulamaları paylaştığım konumdan aracın uygulamalar sonrası durumunu görebilirsiniz.

Beyazlar da Parlar - Golf 7,5

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
ch wet mirror benim bildiğim sealant tır., bunun üzerine wax attığınızda elbet bir miktar dayanım düşer.. glazede de bir miktar dayanım azlır ama ne kadar olur bunu ustalara sormak lazım..