Enes'in Amatör Detay Paylaşımları

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Babamın Aracına Detaylı Temizlik-2 (İç Detay)

Bu sıcaklarda bütün detay aşamalarını bir günde bitirmeye gücüm yetmediğinden iç temizliği dış temizlikten belli bir zaman sonra yapabildim.

-Öncelikle paspasları çıkarıp benzinlikteki jetonlu süpürgeyle aracın içini güzelce temizledim. Paspasları Sahler marka almıştık, yüksek kenarları sayesinde kiri tozu çok iyi tutmasına rağmen babam uzun zamandır temizlemeye fırsat bulamadığı için kenarlardan taşan toz toprak taban döşemesinde birikmişti.

-Daha sonra paspaslara K2 Apc Strong Pro sıkıp fırçaladım ve basınçlı suyla duruladım. Ardından da mikrofiber bezle kuruladım. (Üzerine kağıt koyacağım için paspaslara herhangi bir koruma ürünü kullanmadım.)

-Kapı eşikleri, gaz fren debriyaj pedalları, raylı kapının içleri vb yerleri de K2 Apc Strong Pro ve detay fırçası ile detaylandırdım.

-Torpido ve kapı içlerinde K2 Purio Pro adlı ürünü Cartainer Scrup Pro ve detay fırçası ile birlikte kullandım, Meguiars Hyper Dressing ile de korumaya aldım.

-Meguiars Hyper Dressing’i 1/4 oranında sulandırmıştım, görünümü beni epey tatmin ediyor, temizlik yapıldığı belli oluyor, ayrıca kullanıldığı yerler epey zaman toz tutmuyor.

-Ön kapı kollarındaki açık renk döşemede lekeler oluştuğu için K2 Velor’u sık sil şeklinde uyguladım.

-Ayrıca yine açık renk tavan döşemesinde oluşan bazı lekeler ve sinek pislikler K2 Velor ile temizlendi.

Yalnızca bazı aşamalarını fotoğraflayabildiğim bu amatör detay işleminin finallerle karışık görselleri şu şekilde:

Elinize kolunuza sağlık, gözüme takıldı kağıt paspasları nereden aldınız. Ölçüleri ön taraf için çok iyi duruyor. Genelde benim baktıklarım hep küçük kalıyor

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize kolunuza sağlık, gözüme takıldı kağıt paspasları nereden aldınız. Ölçüleri ön taraf için çok iyi duruyor. Genelde benim baktıklarım hep küçük kalıyor
Teşekkür ederim hocam. Aslında kağıtlar çok büyük değil 35*50 cm, ama dediğiniz gibi ön tarafları epey iyi kapatıyor. Ayrıca kalınlığı da beni tatmin etti. Şuradan almıştım:

Cihan Oto Paspas Kağıdı 100 Adet Baskısız 35 X 50 Cm Fiyatları ve Özellikleri

Son düzenleme:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
#4 Skoda Octavia Aracımızın Direksiyon ve Vites Topuzuna Boyama Uygulaması

Araç 200 k’yı geçtiği için direksiyon ve vites topuzunun boyası epey deforme olmuştu:

Aslında orijinal deri kaplatmayı düşündüm ama tabi biraz maliyetli. Ben de şansımı boyamaktan yana kullanmak istedim.

Kullandığım boya seti derby markasına ait. İçeriğinde boya öncesi temizlik sıvısı, siyah döşemelik deri boyası, mat sabitleme cilası, yetecek kadar bir parça 1000’lik zımpara, iki parça uygulama süngeri, siyah nitril eldiven, bir parça da mikrofiber bulunuyor. Bir de uygulama broşürü çıkıyor kutudan. Bu sette deri dolgu malzemesi yok.

Şimdi uygulama adımlarına geçeyim:
1- Öncelikle primer up (temizleme sıvısı) ve mikrofiber bez ile direksiyon üzerindeki yağ-ter gibi kirleri arındırmaya çalıştım. Epey kir çıktı.

2- Sonrasında zımpara adımına geçtim. Kutudan çıkan broşürde direksiyon boyarken mutlaka önce 600’lük sonra 1000’lik zımpara uygulanması tavsiye ediliyordu. Ama kutudan sadece 1000’lük zımpara çıktı. Ben de sanayiden bulabildiğim 500’lük zımpara ile uygulamaya başladım, 1000’lik ile devam ettim. Bu aşamanın sonunda da temizlik sıvısı ile kalıntıları aldım.

3- Bu aşamada gerektiği şekilde maskeleme işlemi yaptıktan sonra boyamaya geçtim. Boyayı süngere uygulayıp onunla direksiyona “pıt pıt” bas-çek bas-çek yaparak 1. katı uyguladım.

Birkaç saat sonra tekrar gelip 2. katı attım. Akşama bir kat daha attım, sanırım biraz fazla kaçtı :)
Sabah tekrar baktığımda bir yeri beğenmediğim için bir kat daha attım. Ama maalesef istediğim gibi olmadı, direksiyon biraz pütürlü oldu.

Tekrardan zımpara atıp bir daha boyayacaktım, sonra vazgeçtim. Biraz böyle kullanayım rahatsız ederse öyle yaparım diye düşündüm.

Bu pütürler ya bir videoda izlediğim “pıt pıt” bas-çek bas-çek şeklinde boya uygulamamdan kaynaklı oldu. Ya da 2. ve daha sonraki katlarda aynı süngeri kullandığım için oldu diye tahmin ediyorum…

4- Neyse son aşamada da 2 kat mat sabitleme cilasını attım ve fena sayılmayacak bir görüntü oluştu diyebilirim.

Kuruduktan sonra maskeleme bantlarını çıkardım ve finaller:

Vites topuzunu 2. gün boyadığım için biraz daha tecrübelendim ve daha tatmin edici bir sonuç aldım diyebilirim :)

Bu arada hayatımda ilk defa tecrübe ettiğim bu deri boyama işlemi hususunda kendime 10 üzerinden ancak 6.5-7 verebilirim. Ama sonuçta keyifli bir iş oldu. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkürler :)

Not: İmkan varsa yeni kaplama, bir tık aşağı imkan varsa daha kaliteli bir set tavsiye edebilirim. Bu arada ilk aracıma suni deri kaplama yaptırmıştım, tercih meselesi olmakla birlikte benim pek hoşuma gitmiyor…

Son düzenleme:

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Octavia’nın Direksiyon ve Vites Topuzuna Boyama Uygulaması

Araç 200 k’yı geçtiği için direksiyon ve vites topuzunun boyası epey deforme olmuştu:

Aslında orijinal deri kaplatmayı düşündüm ama tabi biraz maliyetli. Ben de şansımı boyamaktan yana kullanmak istedim.

Kullandığım boya seti derby markasına ait. İçeriğinde boya öncesi temizlik sıvısı, siyah döşemelik deri boyası, mat sabitleme cilası, yetecek kadar bir parça 1000’lik zımpara, iki parça uygulama süngeri, siyah nitril eldiven, bir parça da mikrofiber bulunuyor. Bir de uygulama broşürü çıkıyor kutudan. Bu sette deri dolgu malzemesi yok.

1- Öncelikle primer up (temizleme sıvısı) ve mikrofiber bez ile direksiyon üzerindeki yağ-ter gibi kirleri arındırmaya çalıştım. Epey kir çıktı.

2- Sonrasında zımpara adımına geçtim. Kutudan çıkan broşürde direksiyon boyarken mutlaka önce 600’lük sonra 1000’lik zımpara uygulanması tavsiye ediliyordu. Ama kutudan sadece 1000’lük zımpara çıktı. Ben de sanayiden bulabildiğim 500’lük zımpara ile uygulamaya başladım, 1000’lik ile devam ettim. Bu aşamanın sonunda da temizlik sıvısı ile kalıntıları aldım.

3- Bu aşamada gerektiği şekilde maskeleme işlemi yaptıktan sonra boyamaya geçtim. Boyayı süngere uygulayıp onunla direksiyona “pıt pıt” bas-çek bas-çek yaparak 1. katı uyguladım.

Birkaç saat sonra tekrar gelip 2. katı attım. Akşama bir kat daha attım, sanırım biraz fazla kaçtı :)
Sabah tekrar baktığımda bir yeri beğenmediğim için bir kat daha attım. Ama maalesef istediğim gibi olmadı, direksiyon biraz pütürlü oldu.

Tekrardan zımpara atıp bir daha boyayacaktım, sonra vazgeçtim. Biraz böyle kullanayım rahatsız ederse öyle yaparım diye düşündüm.

Bu pütürler ya bir videoda izlediğim “pıt pıt” bas-çek bas-çek şeklinde boya uygulamamdan kaynaklı oldu. Ya da 2. ve daha sonraki katlarda aynı süngeri kullandığım için oldu diye tahmin ediyorum…

4- Neyse son aşamada da 2 kat mat sabitleme cilasını attım ve fena sayılmayacak bir görüntü oluştu diyebilirim.

Vites topuzunu 2. gün boyadığım için biraz daha tecrübelendim ve daha tatmin edici bir sonuç aldım diyebilirim :)

Bu arada hayatımda ilk defa tecrübe ettiğim bu deri boyama işlemi hususunda kendime 10 üzerinden ancak 6.5-7 verebilirim. Ama sonuçta keyifli bir iş oldu. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkürler :)

Not: İmkan varsa yeni kaplama, bir tık aşağı imkan varsa daha kaliteli bir set tavsiye edebilirim. Bu arada ilk aracıma suni deri kaplama yaptırmıştım, tercih meselesi olmakla birlikte benim pek hoşuma gitmiyor…
Süper bi uygulama olmuş hocam elinize sağlık

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Memlekete izine gelince bazı arkadaşlarla detay muhabbeti yaptıkça onların da ilgisini çekti. Birisinde Karcher k2 basınçlı yıkama varmış, mekan da ayarladılar, ben de onlara bir nevi amatör eğitim verdim :)

Toplam 3 aracı sabahın erken saatlerinde peşpeşe yıkadık, ben fotoğraf ile uğraşamadım, bir arkadaş kendi aracının finallerini çekmiş, kirli halleri maalesef yok, mevcut olan fotoğraflardan bir iki tanesini paylaşacağım. Tabi önce birkaç notumu paylaşmak istiyorum:

Opel Astra Araca Dış Detaylı Temizlik

Aracın dış yüzeyi orta kirlilikte idi, sadece jantlar ve davlumbazlar iyi temizlenmediği için (ki normal benzinlikte yıkayanlar oraları pek temizlemez, bilgisi ya da ekipmanı da yoktur) biraz fazla kirliydi..

Genel Ekipman: Alta Foam 2000+ 2 litrelik basınçlı pompa, detay fırçaları, K2 jant temizleme fırçası, Parlatan Adamlar davlumbaz fırçası, Gtechniq wm2 yıkama eldiveni, Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu, vs.

Aşamalar:

Jantlar: K2 Roton

Lastikler ve davlumbazlar: K2 Apc Strong

Ön yıkama: Shiny Garage Pre-Wash Citrus (2 litreye: 50 ml.)

Kova şampuanı: Autobrite Velvet

Hızlı Cila: Meguiars Xpress Wax

Camlar: 3D Glass Cleaner

Lastik parlatıcı: Meguiars Endurance

İç Detay

Aracın içi dışına göre daha kirli ve tozluydu.

Öncelikle halı paspasları çıkarıp süpürgeyle aracın içini ve bagajını güzelce temizledik.

Paspasları önce süpürüp ardından Alta Foam ile (ortalama 1/10 oranında) K2 Pro Lotar püskürtüp K2 Pro Brill+ şarjlı matkapla güzelce temizledik. Vakum makinesi olmadığı için mikrofiber bezle kuruladık.

Aracın koltukları ve taban döşemeleri de epey tozlu/kirli olduğundan aynı uygulamayı oralara da yaptık.

Kapı eşikleri, gaz fren debriyaj pedalları vb yerleri de K2 Apc Strong Pro ve detay fırçası ile temizledik.

Torpido ve kapı içlerinde K2 Purio Pro’yu Cartainer Scrup Pro ve detay fırçası ile birlikte kullandık, çok beğendiğim Meguiars Hyper Dressing ile de korumaya aldık.

Ben bir yandan diğer iki araçla da ilgilendiğim için bazı aşamaları araç sahibi arkadaşa yaptırdım. Aracını yeni alan arkadaşım işlemlerden çok memnun kaldı, biraz yorulduğunu ama çok güzel stres attığını söyledi :) Bazı eksiklerimiz olsa da kendi çapımızda güzel şeyler oldu diyebilirim.

Şimdi bahsettiğim finaller (kirli hallerini çekemediğim için kusuruma bakmayın) :

Sıfır gibi olmuş maşallah :gulumsemex::duax:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Octavia’nın Direksiyon ve Vites Topuzuna Boyama Uygulaması

Ben begendim hocam eline emegime saglik sonuc guzel olmuş.

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Babamın Aracına Detaylı Temizlik-2 (İç Detay)

Bu sıcaklarda bütün detay aşamalarını bir günde bitirmeye gücüm yetmediğinden iç temizliği dış temizlikten belli bir zaman sonra yapabildim.

-Öncelikle paspasları çıkarıp benzinlikteki jetonlu süpürgeyle aracın içini güzelce temizledim. Paspasları Sahler marka almıştık, yüksek kenarları sayesinde kiri tozu çok iyi tutmasına rağmen babam uzun zamandır temizlemeye fırsat bulamadığı için kenarlardan taşan toz toprak taban döşemesinde birikmişti.

-Daha sonra paspaslara K2 Apc Strong Pro sıkıp fırçaladım ve basınçlı suyla duruladım. Ardından da mikrofiber bezle kuruladım. (Üzerine kağıt koyacağım için paspaslara herhangi bir koruma ürünü kullanmadım.)

-Kapı eşikleri, gaz fren debriyaj pedalları, raylı kapının içleri vb yerleri de K2 Apc Strong Pro ve detay fırçası ile detaylandırdım.

-Torpido ve kapı içlerinde K2 Purio Pro adlı ürünü Cartainer Scrup Pro ve detay fırçası ile birlikte kullandım, Meguiars Hyper Dressing ile de korumaya aldım.

-Meguiars Hyper Dressing’i 1/4 oranında sulandırmıştım, görünümü beni epey tatmin ediyor, temizlik yapıldığı belli oluyor, ayrıca kullanıldığı yerler epey zaman toz tutmuyor.

-Ön kapı kollarındaki açık renk döşemede lekeler oluştuğu için K2 Velor’u sık sil şeklinde uyguladım.

-Ayrıca yine açık renk tavan döşemesinde oluşan bazı lekeler ve sinek pislikler K2 Velor ile temizlendi.

Yalnızca bazı aşamalarını fotoğraflayabildiğim bu amatör detay işleminin finallerle karışık görselleri şu şekilde:

Babamın aracına (ford courier) yaptığım iç detay uygulamasının üzerinden 3 hafta geçti. K2 Purio Pro ile temizlendikten sonra 1/4 sulandırma oranıyla Meguiars Hyper Dressing uygulanan ön göğüsün bugünkü (15 Ağustos) güncel durumu. Neredeyse hiç toz tutmamış. :alkıssx:

Not: Araç temizlikten sonra köy yolculuğu vs dahil aktif olarak kullanıldı. Açık garajda park edildi…

Son düzenleme:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
#5 Skoda Octavia Aracımıza Koltuk ve İç Detay Temizliği

İkinci el olarak satın aldığım Octavia’nın içerisinde ciddi şekilde sigara kokusu vardı. Tavanı ve direkleri güvenli bir ürün olan K2 Velor Pro ile temizlemiştim.

Sıra sigara kokusunun en çok sindiği yerlerden olan koltuklara gelmişti. Bu vesileyle geçtiğimiz Kurban bayramında aracın arka koltuklarını söküp evde detaylı biçimde yıkamıştım. (Paylaşımın sonunda o uygulamadan da bir iki fotoğraf eklerim*) Ancak ön koltukları sökecek ekipmanım olmadığı için önler kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde ekipman eksiğimi tamamladım ve havalar soğumadan işe giriştim.

1- Öncelikle araç airbag ışığı arıza lambası yakmasın diye ihtiyaten akü kutup başını söktüm. Daha sonra airbag kablolarına dikkat ederek koltukları söktüm. (Temizlikten sonra airbag soketlerini monte edip akü kutup başını geri taktım. Airbag arıza ışığı yakmadı, sadece saat ayarı bozuldu :gulumsemex: ) Koltukların altı da malesef epey kirliydi:

2- Koltukları yıkamak üzere eve çıkardım ve airbag soketlerini bantla kapattım:

3- Yıkamada annemin İhlas Aura Cleanmax robotunu kullandım :basx: Öncelikle makineyle koltuklara biraz temiz su püskürterek başladım. Ardından viton gagası taktığım alta foam 2000 ile yoğun oranda hazırladığım K2 Pro Lotar’ı koltuklara püskürttüm. Koltuktaki kiri de görüyorsunuz :maskelixx:

hızlı resim url

4- Hemen akabinde matkap ucuna taktığım Cartainer büyük yuvarlak fırçayla Lotar’ı koltuklara iyice uyguladım. Koltuğun ara köşelerini de Cartainer küçük yuvarlak fırçayla temizledim.
(Önceki K2 Brill fırçayla aynı malzeme sanırım. İlave olarak 2 önemli fırçası daha var ve fiyatı çok uygun)

5- Sonrasında cleanmax makine ile püskürttüğüm Lotar’ı vakumladım. Ardından 2/3 kez duru su atarak tekrar vakum işlemi yaptım. Epey yorucu oldu ama deydi.

6- Ortalama 8 ay önce 2. El olarak aldığım, içerisinde sigara içilen ve benim maalesef ancak yıkama fırsatı bulduğum ön koltuklardan çıkan kir :bulantıx::eek:

7- Koltukları sökmüşken alt kısımlarına da K2 Apc Strong ve 16 nolu K2 fırçayla biraz detay yaptım. Altı üstü temizlenmiş oldu.

8- Geldik aracın iç kısmına. Koltuk kızaklarının altı perişan durumdaydı. Kısıtlı imkanlarla K2 Lotar, K2 fırça, el gırgırı ve mikrofiber bezle manuel temizlik yaptım. Fena olmadı gibi:

9- Ön koltukları takmadan etrafındaki kısımlara ve genel iç aksama da ufaktan bir detay uyguladım. Piyano siyahı aksamda ve havalandırma ızgaralarında Cartainer’in yeni yumuşak uçlu fırçasını denedim. Kalite hissiyatı yüksek fırçalar, kesinlikle tavsiye ederim.

Daha sonra kuruyan koltukları yerlerine güzelce monte ettim. Paspasları K2 Apc Strong ile sildim ve kuruladım. Üzerine kağıt koyduğum için koruma uygulamadım.

Genel olarak içime sinen ve yorucu ama bir o kadar da keyifli bir uygulama oldu.

10- Bu iç detay işlemini K2 be happy green tea kokuyla taçlandırmak istedim :)

Buraya kadar okuyan okuyamayan herkese keyifli detaylar diliyorum:gulumsemex:

—————

*Geçtiğimiz Kurban bayramında arka koltuklara yaptığım detaylı yıkama işleminden bir iki fotoğraf:
(Arkalardaki kirler daha kötüydü malesef)

Bu şekilde ön ve arka koltuklardaki ağır kirlerden kurtulmuş olduk :mutlu: Çocuklardan vs kaynaklı ufak kirlenmelerde K2 Velor Pro güvenli bir şekilde iş görüyor. Tekrardan paylaşımı okuyan okuyamayan herkese keyifli huzurlu sağlıklı günler diliyorum. Kalın sağlıcakla :tesekkur2:

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Skoda Octavia Aracımıza Koltuk ve İç Detay Temizliği

İkinci el olarak satın aldığım Octavia’nın içerisinde ciddi şekilde sigara kokusu vardı. Tavanı ve direkleri tavan için güvenli bir ürün olan K2 Velor Pro ile temizlemiştim.

Sıra sigara kokusunun en çok sindiği yerlerden olan koltuklara gelmişti. Bu vesileyle geçtiğimiz Kurban bayramında aracın arka koltuklarını söküp evde detaylı yıkamıştım. (Paylaşımın sonunda o uygulamadan da bir iki fotoğraf eklerim*) Ancak ön koltukları sökecek ekipmanım olmadığı için önler kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde ekipman eksiğimi tamamladım ve havalar soğumadan işe giriştim.

1- Öncelikle araç airbag ışığı arıza lambası yakmasın diye ihtiyaten akü kutup başını söktüm. Daha sonra airbag kablolarına dikkat ederek koltukları söktüm. (Temizlikten sonra airbag soketlerini monte edip akü kutup başını geri taktım. Airbag arıza ışığı yakmadı, sadece saat ayarı bozuldu )
Koltukların altı malesef çok kirliydi:

3- Yıkamada annemin İhlas Aura Cleanmax robotunu kullandım Öncelikle makineyle koltuklara biraz temiz su püskürterek başladım. Ardından viton gagası taktığım alta foam 2000 ile yoğun oranda hazırladığım K2 Pro Lotar’ı koltuklara püskürttüm:

hızlı resim url

4- Hemen akabinde matkap ucuna taktığım Cartainer büyük yuvarlak fırçayla Lotar’ı koltuklara iyice uyguladım. Koltuğun ara köşelerini de Cartainer küçük yuvarlak fırçayla temizledim.
(Önceki K2 Brill fırçayla aynı malzeme sanırım. İlave olarak 2 önemli fırçası daha var ve fiyatı çok uygun)

5- Sonrasında cleanmax makine ile püskürttüğüm Lotar’ı vakumladım. Ardından 2/3 kez duru su atarak tekrar vakum işlemi yaptım. Epey yorucu oldu ama deydi.

6- Ortalama 8 ay önce 2. El olarak aldığım, içerisinde sigara içilen ve benim maalesef ancak yıkama fırsatı bulduğum ön koltuklardan çıkan kir:

7- Koltukları sökmüşken alt kısımlarına da biraz detay yaptım. Altı üstü temizlenmiş oldu.

8- Geldik aracın iç kısmına. Koltuk kızaklarının altı perişan durumdaydı. Kısıtlı imkanlarla K2 Lotar, K2 fırça, el gırgırı ve mikrofiber bezle temizlik yaptım. Fena olmadı gibi:

9- Ön koltukları takmadan etrafındaki kısımlara ve genel iç aksama da ufaktan bir detay uyguladım. Piyano siyahı aksamda ve havalandırma ızgaralarında Cartainer’in yeni yumuşak uçlu fırçasını denedim. Kalite hissiyatı yüksek fırçalar.

Daha sonra kuruyan koltukları yerlerine güzelce monte ettim. Paspasları K2 Apc Strong ile sildim ve kuruladım. Üzerine kağıt koyduğum için koruma uygulamadım.

Genel olarak içime sinen ve yorucu ama bir o kadar da keyifli bir uygulama oldu.

10- Bu iç detay işlemini K2 be happy green tea kokuyla sonlandırmış oldum.

*Geçtiğimiz Kurban bayramında arka koltuklara yaptığım detaylı yıkama işleminden bir iki fotoğraf:

Bu şekilde ön ve arka koltuklardaki ağır kirlerden kurtulmuş olduk. Çocuklardan vs kaynaklı ufak kirlenmelerde K2 Velor Pro güvenli bir şekilde iş görüyor. Tekrardan paylaşımı okuyan okuyamayan herkese keyifli huzurlu sağlıklı günler diliyorum.
Harika olmuş elinize sağlık, okurken bile çok keyif aldım :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Skoda Octavia Aracımıza Koltuk ve İç Detay Temizliği

İkinci el olarak satın aldığım Octavia’nın içerisinde ciddi şekilde sigara kokusu vardı. Tavanı ve direkleri güvenli bir ürün olan K2 Velor Pro ile temizlemiştim.

Sıra sigara kokusunun en çok sindiği yerlerden olan koltuklara gelmişti. Bu vesileyle geçtiğimiz Kurban bayramında aracın arka koltuklarını söküp evde detaylı biçimde yıkamıştım. (Paylaşımın sonunda o uygulamadan da bir iki fotoğraf eklerim*) Ancak ön koltukları sökecek ekipmanım olmadığı için önler kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde ekipman eksiğimi tamamladım ve havalar soğumadan işe giriştim.

1- Öncelikle araç airbag ışığı arıza lambası yakmasın diye ihtiyaten akü kutup başını söktüm. Daha sonra airbag kablolarına dikkat ederek koltukları söktüm. (Temizlikten sonra airbag soketlerini monte edip akü kutup başını geri taktım. Airbag arıza ışığı yakmadı, sadece saat ayarı bozuldu :gulumsemex: ) Koltukların altı da malesef epey kirliydi:

3- Yıkamada annemin İhlas Aura Cleanmax robotunu kullandım :basx: Öncelikle makineyle koltuklara biraz temiz su püskürterek başladım. Ardından viton gagası taktığım alta foam 2000 ile yoğun oranda hazırladığım K2 Pro Lotar’ı koltuklara püskürttüm. Koltuktaki kiri de görüyorsunuz :maskelixx:

hızlı resim url

6- Ortalama 8 ay önce 2. El olarak aldığım, içerisinde sigara içilen ve benim maalesef ancak yıkama fırsatı bulduğum ön koltuklardan çıkan kir :bulantıx::eek:

7- Koltukları sökmüşken alt kısımlarına da K2 Apc Strong ve 16 nolu K2 fırçayla biraz detay yaptım. Altı üstü temizlenmiş oldu.

8- Geldik aracın iç kısmına. Koltuk kızaklarının altı perişan durumdaydı. Kısıtlı imkanlarla K2 Lotar, K2 fırça, el gırgırı ve mikrofiber bezle manuel temizlik yaptım. Fena olmadı gibi:

9- Ön koltukları takmadan etrafındaki kısımlara ve genel iç aksama da ufaktan bir detay uyguladım. Piyano siyahı aksamda ve havalandırma ızgaralarında Cartainer’in yeni yumuşak uçlu fırçasını denedim. Kalite hissiyatı yüksek fırçalar, kesinlikle tavsiye ederim.

10- Bu iç detay işlemini K2 be happy green tea kokuyla taçlandırmak istedim :)

—————

(Arkalardaki kirler daha kötüydü malesef)

Bu şekilde ön ve arka koltuklardaki ağır kirlerden kurtulmuş olduk :mutlu: Çocuklardan vs kaynaklı ufak kirlenmelerde K2 Velor Pro güvenli bir şekilde iş görüyor. Tekrardan paylaşımı okuyan okuyamayan herkese keyifli huzurlu sağlıklı günler diliyorum. Kalın sağlıcakla :tesekkur2:
Eline emegine saglik hocam cok guzel temizlik olmuş.