Eray'ın Astrası :)

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Paian' Alıntı:
Elinize sağlık. Arabayı alırken gözüme küçük geldi benim bagaj da. Satış görevlisine sordum ama Volkswagen yer tasarruflu stepneyi donanım diye satıyormuş :) Eskiden tam boy stepne almak için para verilirdi şimdi tam tersi demekki. Neyse şu an aracınızda stepne yok galiba? Lastik tamir köpükleri ile mi idare edeceksiniz? Duruma göre ben de girişicem arabaya.
Daha onceki aracim astra j idi onda da stepne yerinde lpg deposu vardi. 2.5 yil 60 bin kullandim stepneye hic ihtiyacim olmadi. Lastik tamir kopuklerindense cakmaklikla calisan pompalar daha mantikli geliyor bana. Stepne yerine bir tane pompa edinmeyi dusunuyorum :) Cok yer acildi bagajda imkan varsa tavsiye ederim

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bir suredir ledlere takıntılıyım malumunuz. Bizim araclar da sonradan eklenen led ampuller aracta ariza lambasi yakiyor maalesef. Aslinda bunun sebebi led ampullerin halojene gore daha az akim cekmesi. Led taktigimiz zaman arac beyni ilgili yere az akim gittigini ve bu yuzden ampulün patladigını düsünüyor. Bunun onune gecmek icin bizde cesitli yerlerde ariza onleyici modul adı altında esasinda icerisinde sadece taş direnç bulunan bir aparat aliyoruz. Direnc yaklasik halojen ampul kadar akim cekerek bu enerjiyi ısıya donusturuyor .15 lira ile 30 lira arasinda degisen bu modulleri evde 50 kurus maliyetle yaptim ve bunu sizlerle paylasmak istedim. Eger plaka, geri vites lambasi sinyal lambasi gibi yerleri led ile degistirmek istiyorsaniz bu modulden kullanmaniz gerekiyor ve yaklasik olarak 5w 330R la 5w 390R arasinda degerlere sahip bir tas direnc bu problemi halletmeye yeterli. Oncelikle internette tanesi 25 ile 40 kurus arasinda degisen fiyatlarla satilan tas direnc aliyoruz buna ek olarak direnc ve kablolari kapatmak icin 12mm lik bir de makaron aliyoruz. Makaronun metre fiyati ise 2 lira civari. Daha sonra evde bir kabloya direncin iki ucunu baglayip makaronu gecirip biraz isitarak makaronun daralmasini sagliyoruz. Islem bitti ariza onleyici modulumuz hazir :)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eray abi, harikalar yaratıyorsun son yaptığın paylaşımlar ile..

Ellerine sağlık :)

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@_CaN_ kardesim boyle kucuk seylerle ugrasmak mutlu ediyor beni. Piyasa da modul diye satilinca icinde bir devre yada komplike bir yapi oldugunu saniyoruz. Fiyatlarida abartilarak satiliyor maalesef. Faydali olduysam ne mutlu :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Eray'ın Astrası

Teknisyen tesisatçı eray usta

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Moderatör tarafında düzenlendi:

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
En son 1.5 ay once temizledigim arabami nihayetinde bugun temizleme firsati buldum. Bu sure icerisinde @CNR Detailing yardimiyla (kendisine cok tesekkur ederim) Llumar Atr 35 ve atr 20 cam filmi uygulandi. Filmler cok kaliteli ancak yaptirdigim kisi berbat bir iscilikle yapti ve beni cok sinirlendirdi. Telefonumun sarji bittigi icin oncesi fotolarim yok maalesef. Bugun rutin yikamadan sonra @Kimyasal Adamlar Ahmet abinin hediye yolladigi soft99 6 month hizli cilasini denedim. Uygulama cok kolay patlaklik olarakta begendim. Takip edip gelismeleri buradan duyuracagim insallah :)

Bir kac final fotosu
20180607_143515.jpg 20180607_143504.jpg IMG-20180607-WA0015.jpg IMG-20180607-WA0014.jpg

etuhanatasever

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar 21 ocakta yaptığınız uygulamalar çok güzel olmuş elinize sağlık :) Kil eldivenin markası marflo mu acaba ? :D

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Masallah Abi , yine astra alev...:fisilti:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık eray güzel parlamış.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Güzel temizlik olmuş Eray, filmler de çok yakışmış

Huawei Mate 10 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eray abi eline saglik cok guzel olmus. Araba da cok yakisikli gercekten.

Bu arada soft99 fukupika 6 ay koruma urunu uygulama sonrasi toz tutmuyor gibi geldi bana. Ancak ilk yikama sonrasi o kaygan pamuksu yuzey gidiyor.
Seninde yorumlarini bekliyorum abi bakalim ayni seyleri gozlemleyecek misin?