Fabia nın yıkanma günü

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Güzel uygulama olmuş elinize emeğinize sağlık. Ceviz farkını ortaya koymuş.

Her zaman beklerim bafraya. Özellikle mart ayında uygulama sezonunu açacağım. Havalar ısınsın. Kendi arabam çok felaket durumda. Sıkı bir uygulama ile bahara merhaba diyeceğim :)

smtcglr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Güzel uygulama olmuş elinize emeğinize sağlık. Ceviz farkını ortaya koymuş.

Her zaman beklerim bafraya. Özellikle mart ayında uygulama sezonunu açacağım. Havalar ısınsın. Kendi arabam çok felaket durumda. Sıkı bir uygulama ile bahara merhaba diyeceğim :)
Samsun dan @oguztiryaki ile geliriz bi pide ısmarlarız sana hemde tanışmış oluruz. Senden öğreneceğimiz çok şey var. :D:D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerinize sağlık güzel temizlik olmuş. Ceviz waxa korumaya zarar vermeden sağlam temizlik yapıyor benimde favori ön yıkama ürünüm.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

oguztiryaki

Acemi Detaycı
Üye
İl
SAMSUN
Herkese selamlar olsun vakit buldukca buluşuyoruz benzinlikte yikama yapiyoruz uzun zaman oldu yikamayali ki artik arabaya binesim gelmiyordu desem yeridir. Malum özel sektör ve ben avm de çalıştığım için vakit bulmak zor oluyor. Elimde ceviz vardi e bukadar kiride ceviz hakkinda gelir dedik ve elimde ki pompa ile davlumbazlari ve araci döndük sonuç mükemmel temizlik. Ardindan yoldan bulaşan zift ler için gazyagi ile arabayi sildim. Son olarakta vp concentra sampuan ile gectim. Bu arada 4. Sinifa giden oğlum taktir getirdigi için karne hediyesi telefon almıştım arabayi yikarken arabanin resmini çekmek isterken telefonu düşürüp ekrani kırdı sağlık olsun dedik canları sağol sun. Elimde eskiden kalma fusso f7 vardi gazyagi ile araci silince zemin temizlendi pesine birde ipa ile geçtim. Malum benzinlikci ışıkları kapatti resimleri gündüz çektim.
Bir dahaki sefere Samet im sanada fusso f7 yi veya kiwawi vardi onu deneyelim. Zaman sıkıntımız var yoksa senin hareleri hallederiz samet ama yaza bi firsat bulup çözelim bu işi.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Herkese selamlar olsun vakit buldukca buluşuyoruz benzinlikte yikama yapiyoruz uzun zaman oldu yikamayali ki artik arabaya binesim gelmiyordu desem yeridir. Malum özel sektör ve ben avm de çalıştığım için vakit bulmak zor oluyor. Elimde ceviz vardi e bukadar kiride ceviz hakkinda gelir dedik ve elimde ki pompa ile davlumbazlari ve araci döndük sonuç mükemmel temizlik. Ardindan yoldan bulaşan zift ler için gazyagi ile arabayi sildim. Son olarakta vp concentra sampuan ile gectim. Bu arada 4. Sinifa giden oğlum taktir getirdigi için karne hediyesi telefon almıştım arabayi yikarken arabanin resmini çekmek isterken telefonu düşürüp ekrani kırdı sağlık olsun dedik canları sağol sun. Elimde eskiden kalma fusso f7 vardi gazyagi ile araci silince zemin temizlendi pesine birde ipa ile geçtim. Malum benzinlikci ışıkları kapatti resimleri gündüz çektim.
Bir dahaki sefere Samet im sanada fusso f7 yi veya kiwawi vardi onu deneyelim. Zaman sıkıntımız var yoksa senin hareleri hallederiz samet ama yaza bi firsat bulup çözelim bu işi.
Elinize sağlık :alkis:
Maaşallah araç ben buradayım diyor

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar merhaba, dün akşam @oguztiryaki abi ve başka bir fabia ile daha yıkamaya gittik, tabiki benzinliğe :yazik: Uzun zamandan beridir denk gelemiyorduk hem yıkama hem sohbet güzel oldu. Benzinlikte ışıkları kapatan çocuğun da kulaklarını çınlattık birazzz :kizgin: arabayı yıkadık tam kurulama silme işine girişcez ışıkları kapattı. Karanlıkta olduğu kadar yapmaya çalıştık.

Öncelikle aracın kirli fotoğrafları;

Ekli dosyayı görüntüle 5209 Ekli dosyayı görüntüle 5210 Ekli dosyayı görüntüle 5211 Ekli dosyayı görüntüle 5212 Ekli dosyayı görüntüle 5213 Ekli dosyayı görüntüle 5214

Geçiyorum yıkamaya; ışıkları kapatan çocuk :kizgin:

önce Oğuz abinin pompa ile 1:3 oranında ceviz ile aracı dolandık. Ceviz'i ilk defa kullanan biri olarak çok beğendim, kir çözmesi muazzam.

Ekli dosyayı görüntüle 5217 Ekli dosyayı görüntüle 5216 Ekli dosyayı görüntüle 5215

Cevizin etkisi

bu foto ceviz olmayan
Ekli dosyayı görüntüle 5218

bu da ceviz olan yer
Ekli dosyayı görüntüle 5219

Araçları güzelce duruladık daha sonra b33 ile köpürtmek istedik ama pompaları modifiye etmediğimiz için başaramadık. Onu sonraki yıkamaya bırakarak sonax turuncu şampuan ile çift kova giriştim. Sonra tekrar aracı durulayıp kurulama yerine çektim.. ışıkları kapatan çocuk :kizgin:

Elimde mevcut olan superclean den wolly kurulama havlusu ile aracı güzelce kuruladım, daha sonra camları saf İpa ile güzelce temizledim. Aracı da ipa ile geçtikten sonra Koch Chemie PW hızlı cila ile aracı sık sil yöntemi ile dolandım. Camları tekrar kuruladıktan sonra ön cama ve yan camlara Carpex yağmur kaydırıcı uyguladım (2 kat geçtim)
Paspasları ve kapı kenarlarını gündüzden Valet Pro sulandırılmış apc ile güzelce temizlemiştim, bütün iç konsol ve plastikleri AF Sprtiz ile geçtim.
daha sonra lastikleri space lastik parlatıcı vardı elimde onunla dolandım. Jantlara sürdüğüm malzemenin ismi gelmedi aklıma :komik:
Harelerimiz bir hayli çoğalmaya başladı havalar ısınıncaya kadar idare edeceğiz artık..
eleman ışıkları kapattığı için çok final fotosu çekemedim, ayrıca hem iş yapıp hem foto,video çekmek çok zahmetli bir işmiş.. Işıkları kapatan çocuk :kizgin:

elimde olan fotolar.

Ekli dosyayı görüntüle 5224 Ekli dosyayı görüntüle 5223 Ekli dosyayı görüntüle 5222 Ekli dosyayı görüntüle 5221 Ekli dosyayı görüntüle 5220
Ellerinize sağlık. Karanlıkta dahi olsa güzel iş çıkarmışsınız. Ben dayanamaz adamlarla papaz olurdum. Ki böylesi durumlar çok başıma geliyor onun için kilometre yapıp büssürü benzinlik değişiyorum.

Birisi suyu keser, birisi ışığı kapatır, birisi patrona sırayı bekletiyor der, birisi sen buradan yakıt almıyorsun der. Yani çene bol. Ama iş sıfır. Türkiye standartlarının üzerinde yapmaya çalıştığımız yıkamalarımız insanlara çok geliyor. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı adamlarda işgüzarlık peşinde. kendi egosunu tatmin, o günkü yaşadığı olayların bir nevi intikamını almak peşinde. İçeriye geçip eminim size bakıp baya bir rahatlamıştır o sizin :kizgin: dediğiniz çocuk.

Hasılı bu işe kafa takanlar, bizim gibi ufaktan kayış sıyrık gezenlerin harcı bu iş. Şimdi yıkama hususunda yurdum manzaralarını tekrar etmeye gerek yok. Adamların aklının yettiği o.

Hani küçümsemekte istemiyorum sonuçta aynı toprağın çocuklarıyız ama bilmediği işe yorum yapanlar; detay ruhunu bilmeyenler bizi böyle tiye alınca, zora sokunca hatta sıkıntıya sokunca denecek laf kalmıyor. Olsun daha iyi günlere böyle müstakil müstakil diyelim :mutlu:Amin inşallah:D

Selametle

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Elinize saglık. F7 uygulaması ve performansı çok güzel ürün. Tek sorunu kapagı. Sanki kapanmıyor hissiyatı yaratıyor. Hep bantları bu tarz içe geçmeli kapakları hava almasın diye. İyi Sallamadan danda kullanılmamalı. Dibe çökme ve ayrılma yapıyor. Firmada bu yüzden bilye koymuş içine kolaylık olsun diye. Güzel günlerde kirletsin.

smtcglr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Arkadaşlar tekrar merhaba, bugün hava Samsun da güzel hemde işler durgun iken aracı yıkamak için malzemeleri getirdim iş yerine, sabah 9 da başladım detaya ama önce kirli halimiz; :foto:

kirli 1.jpg kirli 2.jpg kirli 3.jpg kirli 4.jpg kirli 5.jpg motor (2).jpg

Daha sonra gelirken hazırladığım 1:4 oranda Ceviz ile aracı dolandım daha sonra güzelce duruladım.
ceviz+b33.jpg

Peşine jantlara Koch Chemie FB sıktım ve jant fırçası ile giriştim,
coch chemie 1.jpg coch chemie2.jpg coch chemie3.jpg coch chemie4.jpg

Jantarı güzelce duruladıktan sonra 50 ml b33 e 1,5 litre su ekledim modifiyeli pompa ile davlumbaza bastım köpüğüü, verdim fırçayı (davlumbaz bu zamana kadar böyle temizlenmemişti..)

b 33 - 4.jpg b33 - 2.jpg b33 - 5.jpg b33 - 6.jpg

Davlumbazı da güzelce duruladıktan sonra jantları b33 ile köpükleyip valet pro ile giriştim.. :super:b33 ile ön panjur ve detay yerleri de fırça ile köpükledim temizledim.

jant.jpg
panjur.jpg pankur2.jpg

jantı da duruladım geldik çift kova ya.. VP Poseidon yaklaşık 50-60 ml e bir kova suyu doldurdum ve başladım kese atmaya :komik: Sonrasında aracı duruladım güzelce. yemeğe yarım saat vardı, paspasları halledeyim diye 1.10 karışım Valet Pro APC yi paspaslara sıktım ve ferdim fırçayı.
çift kova.jpg
paspas 1.jpg paspas2.jpg

Aracın dışını kuruladım ve yemek molası :p:p

Yemekten sonra epeydir aklımda idi ön koltukları Valet Pro carpet cleaner ile fırçalasım sonra mikrofiber bez ile sildim. önce kirli sonra temiz halleri.
pis-1.jpg pis-2.jpg temiz-1.jpg temiz-2.jpg temiz-3.jpg

Davlumbaz ve Jantların temiz halleri,
davlumbaz1.jpg davlumbaz2.jpg davlumbz3.jpg
fina2.jpg final1.jpg

Dışının işi bitmediği için foto çekmedim, akşama onları da atmış olurum inşallah.. BSD uygulayıp bitirecektim fakat anlamadığım şekilde BSD nin tetiği çalışmadı bu yüzden bişey yapamadım. Finaller bu şekilde.
:foto::foto: IMG_20190221_163815.jpg IMG_20190221_163831.jpg IMG_20190221_163837.jpg IMG_20190221_163854.jpg IMG_20190221_163845.jpg

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler :tesekkurr:

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Elinize sağlık,hem ürünler hem temizlik çok keyfili olmuş :) güle güle kirletin

smtcglr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Teşekkürler beyler,

@ege Davlumbazlar cidden kendine geldi, tekerin tam üstüne bi elimi attım 1 cm toprak taş gibi olmuş kalmış orda kör nokta diye hiç ellememişim meğer daha önce.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Teşekkürler beyler,

@ege Davlumbazlar cidden kendine geldi, tekerin tam üstüne bi elimi attım 1 cm toprak taş gibi olmuş kalmış orda kör nokta diye hiç ellememişim meğer daha önce.

Davlumbazlar temizlenmeden maalesef yıkama kendini göstermiyor. Bundan sonra su birikintisinden, çamurdan geçerken sağa sola kaçmaya başlarsınız muhtemelen :komik: