Frankfurt'da Detailing Günlerim

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Hocam meslek o kadar yoğun ki. Ayda yılda bir anca gidebiliyorum Trabzona. O da günü birlik. Plakayı görünce derin bir iç çektim. Araç da canavar maşallah.
Anladim…...Biz aslen Trabzonluyuz ama Düzcede kaliriz/yasariz. Hayatimda birdefa Trabzona gittim, oda 2 sene önceTrabzon Galatasaray macina.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, Araç canavar, renk tam detaycı rengi.Ürünler 10 numara.Hep bizim ulaşmakta zorluk çektiğimiz ürünler .Ekrandan kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz.Sonuna güzel bi wax giderdi idarelik kullandığın üründe yeter.Çok toz çeker ama oralarda toz varmı onu bilmiyorum tabi.
@can26 ürün konsantre değil kullanıma hazır, Meg. ile kıyaslarsak, ikisinin kokusuda harika ama meg. in kokusu çok daha iyi.İkiside güzel iş çıkarıyor fakat meg. bu kanuda da daha iyi.Yanlış bilgi vermemek adına kalktım ikisinide evin penceresinde bir daha karşılaştırdım.Daha önce de denemesini yapmıştım yıkama konusunun birinde.Benim tercihim ikisi arasında meguiars glass celaner olurdu.
IMG_20190103_041251.jpg

Son düzenleme:

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Eline sağlık, Araç canavar, renk tam detaycı rengi.Ürünler 10 numara.Hep bizim ulaşmakta zorluk çektiğimiz ürünler .Ekrandan kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz.Sonuna güzel bi wax giderdi idarelik kullandığın üründe yeter.Çok toz çeker ama oralarda toz varmı onu bilmiyorum tabi.
@can26 ürün konsantre değil kullanıma hazır, Meg. ile kıyaslarsak, ikisinin kokusuda harika ama meg. in kokusu çok daha iyi.İkiside güzel iş çıkarıyor fakat meg. bu kanuda da daha iyi.Yanlış bilgi vermemek adına kalktım ikisinide evin penceresinde bir daha karşılaştırdım.Daha önce de denemesini yapmıştım yıkama konusunun birinde.Benim tercihim ikisi arasında meguiars glass celaner olurdu.
Sag ol Master.senin agzindan duymak serbet gibin iniyor migdeye.Yanliz cogu ürün Türkiyede mevcut ,Liquid Elements haric yanilmiyorsam.
Siz orda Zymöl ürünleri ilen Party düzenlerken , asil ben Burda köfteci camin önündeki öksüz Sezercik gibin baktim :komik:. @Murat selam olsun burdan :sicak:. Ben böyle deyildim….buraya üye oldukdan sonra gözlerim acildi.
Saka biryana herkes istedigi ürüne sahib olur insallah.Daha güzelleri sizin olsun.
Wax kullanmamin sebebi aslinda yazdigim gibin hava sartlariydi .Soguk oldu icin uzun ömürlü tutmaz diye endiselendim. Ayriyetten wax konusuna son 2 haftadir yogunlastim.Bu zimbirtiyi 40-45% Carnabau oranli kendim yapmaya calisacam.
Toz o Kadar olmasada yollar tuzlu bu mevsimde….araclar bembeyaz oluyor Birkac kilometre sonra.
Koch Chemieden daha güzel koku deyip , merakimi uyandirdin.Ben ürünü sikarken aracin ici muhtesem ferah kokmusdu.

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Uygulama gayet güzel eline sağlık.

Şu renge zymol yakışır dedim içimden. Kc glass cleaner güzel ürün. İşini yapıyor

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Haftalardir ilk defa güneşi görünce fırsat bilip , bugün bi temizlik yapayım dedim.

Yaklaşık 1,5 aydir yikanmamis hali.

Ekli dosyayı görüntüle 4287

Ekli dosyayı görüntüle 4288
Ekli dosyayı görüntüle 4289 Ekli dosyayı görüntüle 4290 Ekli dosyayı görüntüle 4291

Ekli dosyayı görüntüle 4292 Ekli dosyayı görüntüle 4293 Ekli dosyayı görüntüle 4294

İlk olarak cantlara Aluteufel ile başladım.

Ekli dosyayı görüntüle 4295

2 dakika sonra ciğer gibin oldular :)
Açık konuşmak gerekirse, bu kışlık cantlara pek ilgi ve sevgi göstermedim.

Ekli dosyayı görüntüle 4296

Lastikleri ,benzin deposuna ve kapi girislerini evde hazirladim 1:7 oranda Shiny Garage APC ile temizledim. İlk defa kullandim ve işini gayet iyi yapti diyebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 4297
Ekli dosyayı görüntüle 4298

Yine evde hazirladim Valet pro snow Foam Gloria doldurdum....ardindan bir kapak CG Mr.Pink ekleyip atişa serbest halde girisdim.

Ekli dosyayı görüntüle 4299

Yazin uyguladim Fusso Coatdan eser yok

Ekli dosyayı görüntüle 4304

Cift kova yikarken malesef resim cekmeyi unutmuşum. Şampuan olarak Meguiars NXT kullandim. Old but gold. Arkasindan Liquid Elements Orange Baby ile kurulama

Ekli dosyayı görüntüle 4305

Normalde Aluteufel güvenim sonsuzdur, ama bu sefer betona çarptım. Kisliklari cikarip yazliklari takdimda servis çıraği malesef yikamadan depolamis :( . Bedelini agir makinalar ile ödemeye calisiyorum. Taktim matkapa çinliyi, verdim voltaji....

Ekli dosyayı görüntüle 4300

Sonuc beni pek memnun etmesede kisitli zamanda bu kadar deyip,devam ettim.....ettim etmesinede evde Aluteufel kirmizi yattini biliyorum.Asit bazli.....bu round kirli cantin ama 2nci benim olacagina eminim.

Ekli dosyayı görüntüle 4301

Lastiklere şaşmadim Meguiars Tire Gloss evde unutmusum. Sorun yok dedim ve Liquid Elements Back in Black yanimdaydi. Trimlerde işini iyi yapdi,yanliz lastiklerde aynisini demek pek mümkün deyil. Birazda zevk meselesi.Ben parlak lastik tercih ediyorum. LE BiB daha cok satin matt.

Ekli dosyayı görüntüle 4302 Ekli dosyayı görüntüle 4303

Camlara Koch Chemie Speed Glass Cleaner sıkıp Liquid Elements waffle towel ile temizledim. KC kokusu öyle hoşki anlatamam. Leke iz birakmadan basitce silindi camdan.Tuttum bunu....

Ekli dosyayı görüntüle 4306

ic trimlerede LE BiB uygulayip burda misyonumu tamamladim. Resmini cekmedim Pedal temizligini Shiny Garage APC ilen yaptim. Temizlik yerindeki süpürke batan gemi gibin hortumun heryeri delik deşik.Hepsini kapatmaya parmak yetmez ama cekiş gücü zayif kaldi.

Ekli dosyayı görüntüle 4307 Ekli dosyayı görüntüle 4308 Ekli dosyayı görüntüle 4309

Fusso gittigi yere beni götürmedigi icin,ve bu havada Wax uygulamak mümkün olmadigi icin. Meg Liquid Wax yardimima koştu. Bunun kokusuna hastayim. Mikrofiber ile silip sizleri Finishle başbaşa birakiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 4310 Ekli dosyayı görüntüle 4311 Ekli dosyayı görüntüle 4312
elınıze saglık :alkis:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Eline sağlık arkadaşım
On numara detay olmuş
:alkis:
Ürünler güzel,araç şahane,işçilik de üst düzey olunca finallere bakmaya doyamıyor insan :cool:
Bu arada forumda bayaa hemşerim var galiba yavaş yavaş öğreniyorum ;)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi ellerine sağlık ne güzel bir yıkama günü olmuş. Kullanılan ürünler de değişik.

Aracın rengi de tam detaycı rengi. Sonuçları farklı oluyor tabii :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş. Meguiars parlaklığı liquid wax parlaklığı fussodan daha başarılı görünüyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık koyu renkler yıkanınca ve bakımlı olunca bambaşka oluyor :alkis:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Gayet keyifli uygulama olmuş elinize sağlık. Bu hızla son fotodaki duvarlara da sıva atıp hanımın gönlünü de alırdınız aslında :). Ondan sonra gelsin Swissler gitsin Zymöller.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ekli dosyayı görüntüle 4316

Abi yine hızır gibi yetiştin :super: megi bende gerçekten çok seviyorum hem kokusu hem temizliğiyle, daha güzel finish bırakan ürün görmedim. Uzun süe gözlemlerimde cam yüzeyindeki korumaya da ellediğine denk gelmedim. Sanırım bu cam ürünleri arasında hep yeri ayrı olacak :komik:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi yine hızır gibi yetiştin :super: megi bende gerçekten çok seviyorum hem kokusu hem temizliğiyle, daha güzel finish bırakan ürün görmedim. Uzun süe gözlemlerimde cam yüzeyindeki korumaya da ellediğine denk gelmedim. Sanırım bu cam ürünleri arasında hep yeri ayrı olacak :komik:
Flowey in ürünüde çok başarılı çıktı, tavsiye ederim. Kokusu güzel değil ama temizlik ve finişi oldukça başarılı.

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Anladim…...Biz aslen Trabzonluyuz ama Düzcede kaliriz/yasariz. Hayatimda birdefa Trabzona gittim, oda 2 sene önceTrabzon Galatasaray macina.
Abi severek izledim şarkıları da çok güzel seçmişsin :) ben de Trabzondayım, memleket muhabbeti dönünce katılayım dedim :) Bu arada Vakfıkebirde ki kahvede ne işiniz vardı :D