Bu benim için hiç kolay bir şey değil açıkçası. Bunu yapabilmek için günde 13-14 saat kurumsal firmalarda çalışmak pek uygun değil.
Bir kere denedim, maddi ve manevi kayba neden oluyor. Nasıl derseniz, iş yerine yakın yerde kargoya 3 kere gittim, ofise 3 kere haber verdim işim olduğunu. 3 kere otopark parası verdim. Bir de kargocunun diretmesi yüzünden 2 gün gecikti, ürün toplamda 2 galonda 500ml civarı eksik çıktı. Normalde hiçbir maddi beklentim olmayan, kuruşu kuruşuna hesapları paylaştığım alımda haklı olarak herkesin sorduğu sorulara cevap vermeye çalışmak zorunda kaldım. Ki işte sıkıntı olan, şehir dışında olmam gereken bir haftaya denk gelmişti.
Bir de şunu düşünün. İş yerine genelde arabayla gitmiyorum, malum İstanbul trafiği. Bir anda şirkete 10 litre ürün geliyor.
Özetle, litresine x lira vermemek için toplu aldık ama bana x+y'ye mal oldu. Bir daha yaparsam böyle bir şey, tüm detaylarıyla daha iyi hesaplayarak yaparım, yoksa mümkün değil.
Son olarak yine haklı olarak anlaşmalı kargo bekleyen arkadaşlar vardı. Bireysel ve amatör bir kullanıcı olarak anlaşmalı kargo göndereceğim bir yer de yoktu. Sırf arkadaşlar mutlu olsun diye uğraşıp, eşimin yoğun uğraşları sayesinde indirimli verdik kargoları.
Biraz detaylı oldu ama pencerenin bu tarafını yansıtmam lazımdı, yoksa anlamak pek mümkün olmuyor. Müthiş ve olağan dışı bi' şey yapmadığımın farkındayım, umarım detaylı açıklama yanlış anlaşılmaz.
Sevgiler,