Öncelikle beklentilerinize göre yorum yaparsam; 40 profil yanak ve 18" ebatta çok fazla konfor ve sessizlik beklemek hata olur, bu kadar ince-yanak ve geniş taban birleşince sessizlik ve konfor ister-istemez 2. planda oluyor.,
diğer konu bu tip lastikler ultra high performans serisi lastikler kategorisinde olduğu için lastikler ideal çalışma sıcaklığına ulaşmadan vaad ettiği özellikleri göstermesi normal tip lastiklere göre daha uzundur., yani lastikler soğuk iken ideal çalışma sıcaklığına ulaşana kadar ısıtmanız gerekli..,
Satın aldığınız Leon Fr mı bilmiyorum ancak 18inch ebatlı lastiklere sahip olduğundan yüksek ihtimal "spor süspansiyon" donanımına sahip olduğunu düşünüyorum., Spor süspansiyon olması da konforu olumsuz etkiliyecek bir etken olduğunu göz önünde bulundurmak gerekli., Ancak kaybedilen konfor size yol tutuşunda artı olarak yansıyacaktır.,
40 ve daha düşük profil/yanak kalınlığı olan lastiklerde jantın ve lastiğin hasar görmesini engellemek ve lastiğin mukavemetini artırmak adına XL özelliği zorunluğu tutulduğu için yine konfora olumsuz katkısı olan lastiğin hamurunun sertleşmesi anlamına gelir.,
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 için konuşucak olursak; genel olarak fiyat/performans olarak iyi harmanlaşmış bir lastik yol tutuş, konfor ve güvenlik anlamında iyi bir karışımı olan bir lastik.,
Nokian zLine; Nokian 'lar genel olarak sizi üzmeyecek bir lastik beklentilerinizi karşılayacak bir lastik., Ben Pirelli veya Bridgestone tercih eden birine neden tercih etin diye sorabilirim ama Nokian tercih edene (yazlık-kışlık) neden tercih ettin demem.,
Sport Contact 5 için 660 lira gayet iyi bir fiyat; kuzeninize Premium Contact 6 için fiyat sormanızı öneririm., Premium Contact 6 serisi SC5 'e nazaran daha çabuk ideal çalışma sıcaklığına ulaşan., hamuru yapısı daha yumuşak olduğundan konfor seviyesi daha iyi bir lastiktir.,
Michelin PS4 'ler için yorum yapmama gerek yok gerekli açıklamayı arkadaşlarımız yapmışlar zaten.,
Almayı düşündüğünüz lastikler arasından konfor anlamında sizi en çok mutlu edecek lastik Premium Contact 6 olacaktır., Dediğim gibi kuzeninize fiyatını sordurunuz., Normalde SC5 ile PC6 arasında pek fiyat farkı olmuyor., Sport Contact 5 uzun zamandır piyasada olan yol tutuş ve ıslak zemin performansı bakımından çok çok başarılı bir lastiktir ancak her güzelin bir kusuru olduğu gibi SC5 'lerinde kusuru km bakımında ömürleri biraz kısa diyebiliriz.,
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 569 tl.
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 225/40 R18 92 Y XL, FP » Oponeo.com.tr
Nokian zLine (2018 üretim) 504 tl.
Nokian 225/40 Zr18 92y Xl Zline Yaz Lastiği 2018 - GittiGidiyor