Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #20,381
@Sefa46 Hocam, yukarıdakiler haricinde koruma süresi olarak uzun süre koruma sağlayabilen ( özellikle kışın 3-4 ay dayanabilecek) senin deneyimlediğin ya da tavsiye edebileceğin sprey form da ya da katı wax var mı?

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam 3 ay malesef hicbiri dayanamiyor eger araciniz disarida kaliyorsa kapali garajiniz var ise yukaridakilerin hepsi dayanim.saglar dikkat li yikama metoduna uyarsaniz.

ADBL Sentetik Wax in dayanimi cok iyi cikti.kendi aracima uyguladim 5 kez yikama yaptim hala boncuklanma ve su itisi cok guzel buna gercekten çok sasirdim stoktayken almak lazimmiş aslinda ama kismet :)

evet hocam araç profil fotoğrafımdaki araç beyaz renk teşekkür ederim
Önerdigim waxlar güzel hocam tavsiye ederim.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Fusso yu biliyorum hocam, uzun zamandır katı wax kullanmadım, alıp nostalji yapsam mı diye düşünmüyor da değilim :) belki güncel sio2 li yeni ürünlerden alıp denemiş de olurum diye de düşünüyorum.. Arada kaldım.. Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Aracının rengi kırmızı ise sana tavsiyem vonixx blent black edition carnabua sio2 katı waxx olurdu.
Benim araçta kırmızı, Vonixx uygulaması yapıp atmıştım foruma. Derinlik ve parlaklık harika. Ama taş çatlasın 2 ay gider. Oda yazın 2 ay gider. Arada sprey waxx ile dayanımı bir nebze artırırsın.

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Aracının rengi kırmızı ise sana tavsiyem vonixx blent black edition carnabua sio2 katı waxx olurdu.
Benim araçta kırmızı, Vonixx uygulaması yapıp atmıştım foruma. Derinlik ve parlaklık harika. Ama taş çatlasın 2 ay gider. Oda yazın 2 ay gider. Arada sprey waxx ile dayanımı bir nebze artırırsın.
evet dediğiniz gibi sprey wax ile desteklemek lazım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aracımın üstünde dodo juice wax var orange crush olan sanırım onun içinde carnauba yok bilgisi olan varmı dodo juice orange crush hakkında . Onun üstüne her yıkama sonrası destekleyici olarak hangi hızlı cilayı kullanabilirim.

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
merhabalar üstadlarım okul ara tatile girince biricik sevdiğimiz detailing ile tekrar kavuştum.Aile aracımıza parlaklık ve koruma verecek dayanımı kısa olmayan bir wax arıyorum en son vonixx blend baya övülmüştü yine 2000tlye kadar önerebileceğiniz bir katı wax var mı?görüşleriniz benim için değerli şimdiden teşekkürler :)
Fireball brazil wax deneyebilirsiniz

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hocam 3 ay malesef hicbiri dayanamiyor eger araciniz disarida kaliyorsa kapali garajiniz var ise yukaridakilerin hepsi dayanim.saglar dikkat li yikama metoduna uyarsaniz.

ADBL Sentetik Wax in dayanimi cok iyi cikti.kendi aracima uyguladim 5 kez yikama yaptim hala boncuklanma ve su itisi cok guzel buna gercekten çok sasirdim stoktayken almak lazimmiş aslinda ama kismet :)
Sen bu işin vakkosu olduğun için ürünleri uygulama, deneyimleme tecrüben daha fazla oluyor, aslında katı wax kullanmayalı çok zaman oldu,ordan da biraz kendime iş çıkarma derdindeyim gibi :) denk gelirse bende alıp deneyimleyim o zaman...

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam,kış için fusso dan iyi yok sanırım, durum onu gösteriyor. zamanında collinite 915 kullanırdım ama bulmak zor :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sen bu işin vakkosu olduğun için ürünleri uygulama, deneyimleme tecrüben daha fazla oluyor, aslında katı wax kullanmayalı çok zaman oldu,ordan da biraz kendime iş çıkarma derdindeyim gibi :) denk gelirse bende alıp deneyimleyim o zaman...

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam,kış için fusso dan iyi yok sanırım, durum onu gösteriyor. zamanında collinite 915 kullanırdım ama bulmak zor :)
Hocam Tesekkur ederim güzel dileklerin için :sevilenx:

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

fusso da yüzeye parlaklık etkisi yetersiz geliyor o sıkıntısı var maalesef keşke parlaklığı da yüksek olsaydı

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Önerdigim waxlar güzel hocam tavsiye ederim.
Bende sentetikden çok memnunum, yeni sordum sipariş geçmiş disti yakında stok olacakmış ancak aynı fiyatta mı olur bilgim yok bilginize

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba bütün çeyizi satıp detail işine ara verdikten sonra tekrar başlamayı düşünüyorum. Elimde zamanında yaptığım şarjlı kompresör ile çalışan pompa var bunun için trafik filmini temizleyecek şampuan önerilerinizi bekliyorum. Eskiden autobirde magifoam ve mcjj foam lance kullanırdım lakin pompada magifoam performans vermez diye düşünüyorum.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Arkadaşlar merhaba bütün çeyizi satıp detail işine ara verdikten sonra tekrar başlamayı düşünüyorum. Elimde zamanında yaptığım şarjlı kompresör ile çalışan pompa var bunun için trafik filmini temizleyecek şampuan önerilerinizi bekliyorum. Eskiden autobirde magifoam ve mcjj foam lance kullanırdım lakin pompada magifoam performans vermez diye düşünüyorum.

Megifoam performans veriyor aynı ürünle devam edebilirsiniz bence çok tadında ürün

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hatırladığım kadarıyla el pompasında köpük kabiliyeti düşük oluyordu. Fiyatına göre.

Kullandığınız pompaya göre de değişir, kwazar da en yoğun başlıkta bile diğer alta foam, ik foam gibi pompalara göre zayıf kalıyor ve sarfiyat fazla olabiliyor..

Tiggo8_01

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba arkadaşlar, yeni araba alıyoruz aileme bu sebeple artık arabayı kendimiz kaliteli şampuanla yıkayalım dedik. Arabayı köpükleme mevzusunu araştırıyorum 2 gündür biraz karışık işlermiş.

Şu tarzda bir ürün alsam petroldeki basınçlu suya bağlayıp kullanabilir miyim?

axel 3000 alırsam yanında bataryalı bir hava kompresörü alıcam. Bu kompresörlerin de bataryası uzun ömürlü olmuyor diyorlar her sene yeni hava kompresörüne yatırım yapmak istemiyorum. Anlayacağınız kafam biraz karışık yarım yamalak biliyorum. Apartmanda yaşıyoruz evde yıkama şansımız yok . Petrolde yıkayacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yeni araba alıyoruz aileme bu sebeple artık arabayı kendimiz kaliteli şampuanla yıkayalım dedik. Arabayı köpükleme mevzusunu araştırıyorum 2 gündür biraz karışık işlermiş.

axel 3000 alırsam yanında bataryalı bir hava kompresörü alıcam. Bu kompresörlerin de bataryası uzun ömürlü olmuyor diyorlar her sene yeni hava kompresörüne yatırım yapmak istemiyorum. Anlayacağınız kafam biraz karışık yarım yamalak biliyorum. Apartmanda yaşıyoruz evde yıkama şansımız yok . Petrolde yıkayacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.
Benzin istasyonundaki tabancalara bu ürünü bağlayamazssınız. Ben size kendi önerilerimi içeren ufak bir liste yapayım benzin istasyonunda yıkama için;
-1 adet pompalı şişe alın derim, köpük yapanlarda tercih edilebilir.
- Pompada kullanmak için yaz için K2 bela, kış için ,Flowey B33 ve/veya K2 Bora
Temaslı yıkama için çift kova ile yıkama için 2 adet gridguardlı kova ve 1 adet yıkama eldiveni alabilirsiniz, tek kova çok eldivende 2. bir yöntem, her hangi bir kova işinizi görecektir ve en az 4 adet yıkama eldiveni almanız gerekir. Temaslı yıkama için K2 belayı kullanabilirsiniz, Flowey ev12 de güzel bir alternatif
Kurulama için güzel bir twisted havlu almanızı tavsiye ederir. Mf supercleanin ürünleri ekonmik onlara bir bakabilirsiniz.
Birde hızlı cila edinirseniz güzel olur, seyreltilip kullanılanda, Polytop Hybrid maximus tavsiye ederim. Direk kullanımda Sonax xtreme Ceramic coating, Vonixx, Turtle wax hybrid serisi tavsiye edebilirim.
Lastik parlatıcı olarak K2 sigma favorimdir.

Jant lastik davlumbaz motor temizleyici olarak Flowey R1, genel temileyici olarak K2 apc tavsiye edebilirim. Jant davlumbaz fırçası olarak Cartainer markasına bir göz atın derim.

Buda daha önceden yaptığım benzin istasyonunda yıkamayı konu alan video fikir vermesi açısından paylaşıyorum,

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Yeni araciniz simdiden hayirli olsun.

O bahsettiginiz resimdeki ürün foam lance yani petroldeki su hortumuyla vs olmaz sadece basincli makinalarda kullanabilirsiniz.

Bataryali Hava Kompresorunun suana kadar batarya arizasindan dolayi sikayet eden olmadi foruma hocam.

Sikayetler;Bataryalar zayif yani 2/3 kullanimda bitiyor ozellikle Xiaomi ler o yuzden yuksek bataryali bir urun alim kendinize

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Einhell TE-CB 18/180 Li - Solo, Akülü Hava Üfleme
https://www.hepsiburada.com/einhell...ON?magaza=Ekolayda&url_src=ios-product-detail

İyi günler, yıkama sonra suyu indirmek için bu ürünü kullanan var mı acaba aramızda ?
Hocam ben kullanıyorum. Üründen menunum. Arabanızda koruma varsa güzel hidrofobik boncukları üflerek itiyorlar ama koruma yoksa kolay kolay boncuksuz suları itmezler. Bide kapı kolları, ön ızgara, dar alanda kalan suları itmek için kullanabilirsin.
İmzamdaki youtube kanalımda her videolarımda mevcut oradan izleyip alıp almayacağı karar verebilirsin. Eğer almayı düşünüyorsan en az 4.0ah'lik batarya şart. Eğer bütçe yetmezse 3ah'lik işi görür.